Şimdi Ara

HONDALAR'DA HARARET SESİ!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BEN 6 AY ÖNCE HONDA JAZZ ALDIM ARABADAN ÇOK MEMNUNUM GERÇEKTEN YAĞ GİBİ ARABA.FAKAT ARABA SOĞUK HAVA SICAK HAVA FARKETMEKSİZİN FAN SESİ YANİ MOTOR ISININCA MOTORU SOĞUTMAK İÇİN Bİ SES ÇIKAR YA O SES YAKLAŞIK 5DK BİR DEVREYE GİRİYO BUNDAN ÖNCE ASTRA PASSAT VE YENİ ASTRA VARDI BABAMDA BUNLARDA RASTLAMADIM BU KADAR SIK BU SESE.SERVİSE SORDUM SERVİS BİR ANDA SOĞUTCAĞANA TAKSİT TAKSİT SOĞUTUYO DEDİ.KUZENİM GEÇEN AY HONDA CİVİC ALDI ONA BİNDİM ONDADA AYNI SIKLIKLA SİZİN DİKKATİNİZ ÇEKTİMİ HİÇ BU OLAY.



  • bizimde 2001 civic var aynı şey bizim arabada var.bildiğim kadarıyla motorun tamamen alüminyum olmasından dolayı çok çabuk ısınıp çok çabuk soğumasından dolayı fanda çok kısa sürelerde devreye giriyor.benim için farketmiyor ancak belki bazıları için konforsuzluk olarak görülebilir.iyi yönden bakarsak kışın çabuk ısınır hatta geçenlerde bir gün motor sıcakken çok uzun bir yokuş indim ve kaloriferde açıktı yokuş bittiğinde bir anda göterge paneline baktığımda sıcaklık değerinin yarı yarıya düştüğünü gördüm.umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • radyatör fanının 5 dakikada bir devreye girmesi gayet normal bence. ates88'in de dediği gibi aliminyum motor olduğu için çabuk ısınıp çabuk soğuyor. hatta kışın motoru sıcakken stop ederseniz ani soğumadan dolayı genleşmiş olan metalin tekrar büzülmesi ile tık tık tık diye sesler duyarsınız. hararet ibresinde oynama yoksa bir sorunda yoktur

    bizim araç ile full yüklü ve klima açık bir şekilde uzuuunnn ve dik bir yokuş çıkıyoruz ama hararet göstergesi milim oynamıyor. bence hondaların soğutma sistemleri çok başarılı
  • Özellikle Japon araçlarında motorun ısınması çok çabuk gerçekleşiyor. Böylece soğuk parçaların birbirine sürtünmesi nedeniyle meydana gelebilecek motor aşınmalarının önüne geçiliyor. Bu da Honda, Toyota gibi araçların motor ömrünün niçin uzun olduğunu açıklıyor.Fanın sık sık devreye girip çıkmasıyla da motorun aşırı ısınması önleniyor.
    Bence kafaya takılacak değil; memnuniyet duyulacak bir konu
    Selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elite scout

    BEN 6 AY ÖNCE HONDA JAZZ ALDIM ARABADAN ÇOK MEMNUNUM GERÇEKTEN YAĞ GİBİ ARABA.FAKAT ARABA SOĞUK HAVA SICAK HAVA FARKETMEKSİZİN FAN SESİ YANİ MOTOR ISININCA MOTORU SOĞUTMAK İÇİN Bİ SES ÇIKAR YA O SES YAKLAŞIK 5DK BİR DEVREYE GİRİYO BUNDAN ÖNCE ASTRA PASSAT VE YENİ ASTRA VARDI BABAMDA BUNLARDA RASTLAMADIM BU KADAR SIK BU SESE.SERVİSE SORDUM SERVİS BİR ANDA SOĞUTCAĞANA TAKSİT TAKSİT SOĞUTUYO DEDİ.KUZENİM GEÇEN AY HONDA CİVİC ALDI ONA BİNDİM ONDADA AYNI SIKLIKLA SİZİN DİKKATİNİZ ÇEKTİMİ HİÇ BU OLAY.

    1.5 YILDIR CİTY KULLANIYORUM.RASTLAMADIM.YAZIN ÇOK SICAK HAVALARDA 1-2 VİTESTE SIK KULLANINCA FAN DEVREYE GİRİYOR.BUNU DA STOP EDİP ARAÇTAN İNİNCE DUYUYORUM.BELKİ DE CİTY LERDE İZOLASYON İYİ OLDUĞUNDAN FAN SESİNİ DUYMUYORUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.