Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.918
Cevap
45
Favori
489.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: expertadvisor

3 tane motormu?Şöyle 3 'ünü yanyana dizip bi SS yollarsanız...............................

çok isterdim ama iki pcx almamın nedeni, birisini yazlıkta kullanıyor olmam.. isterseniz ayrı ayrı fotolarını gönderebilirim. malesef ikisi bir arada değil :(

Ben senin için YAŞAMAYI göze aldım...
  • Forumun eski sayfalarından... Bunlar lastiklerim... Ölçü soran arkadaşlar için.. ileriki sayfalarda hesapları da var... :http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85183797

Bu da uzun ön camlı ve yaşadığım yerde kullandığım PCX in fotoları:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85424670 diğerininkini de en kısa sürede ekleyeceğim isteyenler için.

• Bende ne zmandır istedigim Pcx 150 me 24 ekimde kavustum. Ne zamandır 125 likmi yoksa 150 likmi olsun gibi düşüncelerle boğusurken beyaz 150 lik olanı aldım. İzmirde yasıyorum ve hiç bi yerde 0 ını bulamadım.Tüm bayileri arastırdım. 2. ellere baktım ve 2. ellerin 0 dan pahalı satıldıgını gördüm. Tesadüfen Manisa /Salihli Yükseliş bayisinde son kalan 1 adet oldugunu öğrendim.Telefonla aradıgımda akşam üzeriydi ve kapora havale ederek ayırttım.Ertesi günü ise kayın biladerim ve Doblosu ile salihliye giderek ödememi yaptıktan sonra Dobloya yükleyerek İzmir e getirdik. Plakası henüz daha bugün takıldı. Tüm işlemlerimi kendim hallettim. Sigortasını 200 tl ye Anadolu sigortadan yaptırdım. Plaka işlemleri için ise basılması ile birlikte 180-200 gibi bi para harcadım.
    motora iki kişi bindiğimizde arka taraftan sesler gelmeye başlıyor. bu özellikle gaz açtığımda motor sesiyle beraber "gıır gıır" gibi bir ses geliyo. motor yavaşlamaya başlayınca da fren bile yapmadan durmaya yakın yine arka taraftan sanki biyere takılan bişey varmış gibi,bir yere sürtünme varmış gibi bir ses geliyor. ve bunu her zaman yapmıyor. hiç beklenmedik bi anda acayip bi ses geliyo. servise götürdüm. bişey yok dediler,bindik o ses gelmedi. sonra arkadaşımla beraber binip sesi kaydettik. öyle götürdüm.sesi dinlettim. bi bakalım dediler. bi hafta sonra bişey yok diye geri verdiler. ben de nasıl yok dedim. şanzımanı yağladık başka bişey yok dediler. başka biri de plastik aksamlı motordan ses gelmesi normal dedi.ama gelen sesler öyle normal ses değil. arkataraf dağılacak sanıyorum bazen. şimdi yine götürcem servise ama yine umursamıcaklar. sonunda tüketici haklarında bitecek bu konu. ama sizden de bilgi almak istedim. sizin pcx lerde böyle bir sorun oldu mu 2 kişi binince. ya da sorunla ilgili bilginiz var mı yazarsanız sevinirim. özellikle söylüyorum,tek kişi hiç bir ses yok,2 kişi olunca çıkıyo. şimdiden teşekkür ediyorum.

• Memento-Mori35, güle güle kullanın, hayırlı olsun.

• belirli bir ağırlıktan fazla olursanız yapıyor sanırım. her binen değil ama arkama binen ağır olduğunda benimkinde de yapıyordu. hiçbir yerde sürtme izi vs yoktu. bana servisin açıklaması, kayışın motor yaylanırken kaçırma yaptığı idi AMA: lastiklerimi değiştirdikten sonra bir daha hiç duymadığımı farkettim siz yazdığınızda. 3 bin km oldu, ses yok ...

• *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    hocam arkama binen 65 kilo,ben 75 kiloyum. maksimum 180 kilo yazıyo kitapçığında. aslında bu bile bi hata bence. zaten bana da kayıştan geliyodur gibi geldi. çünkü denemeleri hep temiz çukursuz bi asfaltta yaptım amortisör mü die. fren sıkmadan denedim kampana mı die. ama hepsinde yaptı. dediğiniz doğrudur gibi geliyo bana da ama yine de servise götürcem. teşekkür ederim cevabınız için.

Orijinalden alıntı: maksutalkan

hocam arkama binen 65 kilo,ben 75 kiloyum. maksimum 180 kilo yazıyo kitapçığında. aslında bu bile bi hata bence. zaten bana da kayıştan geliyodur gibi geldi. çünkü denemeleri hep temiz çukursuz bi asfaltta yaptım amortisör mü die. fren sıkmadan denedim kampana mı die. ama hepsinde yaptı. dediğiniz doğrudur gibi geliyo bana da ama yine de servise götürcem. teşekkür ederim cevabınız için.

o ses varyator kayısından geliyor kacırma yağtıgı için. Herhangibir sıkıntı yada sorun değil. zaman içinde kayış uzadıkca ses artacak sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksutalkan

abi ben bu sesi sürekli dinlicekmiyim. bi de artıcak diyosunuz. sıfır bi motorun bunu yapması normal mi? bi çaresi yokmudur. servise götürünce söyleyim.

Motor calısırken varyatorun toz kapagını sökup tazyikli su tutarsan tüm kurum ve pislik gider ve ses keser ama hepsi gecici cozumler. Ben jcosta varyator taktım daha az kayıs sesi yapıyor ama yine ara ara sanki kayıs atlıyormus yada ruhunu teslim ediyormus gibi değişik sesler geliyor düşük süratlerde.
    tmm hocam saolasın. ben haftaya yine bi servise uğrıcam. motor plastik aksam ses gelmesi normal gibi şeyler söylüyorlardı. kayıştan geldiği bellydi zaten de emin eğildim.heralde onlar da bundan bişey olmayacağını biliyorlar ki bana yolda asla kalmazsın bi sıkıntı yok bişey olursa getir gibi şeyler söylediler.neyse bakçaz artık. gelişmeleri eklerim yazıya
  • quote:

Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

belirli bir ağırlıktan fazla olursanız yapıyor sanırım. her binen değil ama arkama binen ağır olduğunda benimkinde de yapıyordu. hiçbir yerde sürtme izi vs yoktu. bana servisin açıklaması, kayışın motor yaylanırken kaçırma yaptığı idi AMA: lastiklerimi değiştirdikten sonra bir daha hiç duymadığımı farkettim siz yazdığınızda. 3 bin km oldu, ses yok ...

Diğer uzun yol için aldığınız motorunuz ne hocam?
  • Uzun yol için Daelim S3 Advance 250 FI aldım. Şimdilik ondan da memnunum, serisinin en güçlüsü ve hızlısı. Benim için önemli olan hızı değil de çekişi. İki kişi sorunsuz seyahat edebilmek istiyorum. Motosiklet ile anormal hızlar peşinde olmadığım için 250 cc bana yetiyor.

Bahsettiğiniz kayış sesinin artması gerektiğinden dem vurulmuş, benim motorlarda bu ses kalmadı ki... İkisinde de ortak özellik olarak City Grip var. Özellikle birisinin lastik değişimi 3 bin kmde yapıldı, o km den sonra hiç kalmadı bahsedilen ses.... Ya da ben artık duymuyorum.

• Benim lastikler hala irc. Degistirmeyi ben de dusunuyorum,cunku islakta felaket. Ama dediginiz gibi ses kesilir mi acaba. Iki motorunuzda da kesilmis olmasi guzel olmus. Rahatsiz edici bi ses cunku. Bi de takinti yapinca o ses gelicek mi die bekliyorum.bakalim servis ne dicek yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten çok can sıkıcı bir sesti, motor ağırlıkla her esnediğinde sürtme sesi gibi geliyordu ve defalarca durup durup çamurluklara, lastiklere baktım ki neresi sürtüyor bulabileyim. servise gittim ki, bu motorun süspansiyon ayarı var mı diye sordum, yok dediler. dedim bu ses ne, ne yapacağız bunu? yapacak birşey yok, kayış esneyince titreşime giriyor, ondan yapıyor dediler. yahu, iki kişiyken yapıyor, tek kişiyken esnemiyor mu dedim, demek ki esnemiyormuş dediler. bulduk belayı derken kendi kendine kesilmiş olması hakikaten güzel geldi. siz söyleyene kadar farketmemişim, unutmuşum.

• Hakikaten bela hocam ya. Dun yine bindik iki kisi. Bizbikiyoruz busey olmicagini da baska birini bindirsem hondaya demedigi kalmaz. O parayi buna mi verdin der.abartmaya baslafi iyice.bugun servise goturcem tekrar.bakalim ne dicekler bu sefer. Size denileni derseler hondaya sikayette buluncam. Cin mali motor diil ki bu,nasil cozulmezbu sorun. Sizin adiniza sevindim,kurtulmussunuz ne guzel. Iki kisi binmeye korkar oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    ben de zamanında çok düşünüp edip , garanti dolana kadar yertkili servise götürür sonra bakımını kendim yaparım diye scarabeo almıştım ama 1. yl sonunda sattım ve pcx e geçtim.(herkes büyütür ben küçültüyorum). scarabeo güzel bir scooter fakat parçaları da bakımları da tuzlu, gerçi türkiyede genel olarak motor işi pahalı ama markaların f/p ve işletme gideri düşük motor taleplerine cevap olarak sundukları(italyanlar hariç) bazı commuter, scooter modelleri mevcut (kurye motoru denen şeyler genelde :)) pcx kurye motoru olmayıp da işletme ve bakım maliyetleri gayet uygun olan scooterlerdan biri. Scarabeo nun ortadaki boşluğu malesef biraz içe göçük olduğundan taşıma açısından çok fazla şey sunamıyor. Tadını çıkartın, dediğim gibi scarabeo güzel motor ama bir daha scarabeo veya bir italyan alırsam parçasını ebayden bulup mahalledeki tamircide bakınını yaptırabileceğim ikinci el temiz bir varyantını alırım. @2000watts

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.