Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.918
Cevap
45
Favori
486.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nmax pcx killer olamaz neden derseniz 125 CC lik motora binen adam pinti olur ama yamaha yakıt ekonomisinde hicbir zaman iyi olmayı başaramadı neden anlamış degilim ben pcx ile 110 la giderken bile 2.2 yakıyorum ayrıca servisim benim 30 100 arasında yamaha x2 takarlar abs ye 125 lik makinada ne yapacam abs yi akıl el kombinasyonu onemli abs bir yere kadar 125 lik makina canı ne ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatargs

Ikısıne sahip olmadan bu kadar kesin yargılara Nasıl vardın.

Mesele burda o ondan iyi bu bundan kötü mevzusu değil zaten. Her pcx sahibi lastikden yana sıkıntısını yazmıştır. Gitmiş değiştirmiştir.yada öyle idare etmiştir. Pcx in zayıf yönleri belli.

Deneyim olmadan kullanmadan konuşmak doğru bir yaklaşım değil.

Barkını yıllardır izlerim. Severimde. Sponsorlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Bunlardan en önemliside Yamaha onun için.ama bu videosu olmamış. Kesin ve net.

Herkesin kendine göre zevki vardır. Pcx sahibi olarak nmax ı inceledim. İyi olmuş olsaydı bunu hakketen yazardım buraya.

Namx 125 yakıt tüketimi pcx 150 nin nerdeyse ıkı katı. 2.2 nerde 3.9 nerde.

125 ilk nmax alacağıma 150 lilik pcx alıp 300 liraya lastiklerini değiştirip Paşa'lar gibi binerim.

Doğruyu, başkasının ağzından yada deneyimlemeden yorumlamak yanlış.

Allah inşallah ikisinden biri yada gönlündeki motoru almayı nasip eder sana.

Ohq hocam cidden n max 3.9 laribuluyormu yakit yoksa 2.9 mu genede cok fazla yqkiti pcx hakkeden cimri motor.. 2.2-2.4 arasi yakiti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Söyle soyliyeyim bunu bizzat gördüm ve deneyimledim

Pcx 125 2.6--3.0 arası
    N max 125 3.2--3.9 arası
    Pcx 150. 2.0--2.8arası

Bu rakamlar artçılı olmak yada tapagaz gitmek veya sakin sürmekle değişir.

Bir anım var yanıma pcx 125 li bir arkadaş gelip klasik motorcu muhabbeti yapmaya başladık. Yakıt konusunda konuşurken baktık beraber iki motoroda.

Benim motor (pcx 150) 2.2 gösteriyordu diğer arkadaşın 125 ilk pcx 2.8 gösteriyordu.

Kullanımdan kullanıma değişir tabiki ama genelde gördüğüm bildiğim bu.

Diğer motorlarla kıyaslamayı siz düşünün..

• Dostum bende de 125 lik pcx var 2.8 cok zor ben yazın 1.9 u gordum sakin kullanımda 2.8 zannetmem kardesim bizzat 17k dır kullanıyorum sisli beylikduzu arası su anda 1 lt 49.5 km gidiyor ifadesi var

• Brnimki yeni kasa pcx eski kasadan biraz az yqktigini biliyorum..O motorun ya ayarlarinda ya bakiminda bir sikinti var bujide filtrelerde mumkunu yok.. dip gaz bassamda 2.6 yi gecmedi normalde 2.2-2.3 arkadasin dedi gibi yazin ozellikle sakin kullanirsan 1.9-2.0 lara dusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 13 Mart 2016; 20:08:56 >
  • Sıkıntısı varmı bilmiyorum ama benim gördüğüm buydu. Kulanımla alakalı yada motorun drumuyla ilgili olabilir. Genelde çevremdeki tanıdık arkaşlardan duyduğum ortalamalr.

Birkaç 125 ilk kullanan arkadaş var onlarda biraz daha fazla yaktığını söylediler. Nmax artıcılı kışın 3.9 görmüş arkadaş. Ne kadar doğru bılemem.

Ama bu konuda birkaç kişiye daha denk geldiğimde sorcam. Yalan yanlış bilgilendirmek istemem.

• Pcx 125 1900 km de işe git gel sıkışık trafikte kullanıyorum. Yakıt tüketimi 1.9 - 2.4 arası değişiyor. Bu rakamları geçtiğini görmedim.

• 60 km sabit hızla 1.8 90-100 arası 2.4 yakıyor 35 tl ile 380 de gidersin 250 de bu elinin altında olan bir sey akıl el kombinasyonunda benim yakıta araba kadar verecek param yok ben de xmax almasını bilirim servis maliyeti 20K da bir 650 tl olan km de 20Kr yakan makina bana lazım degil scooter zevk işi benim düşüncem boyle

• Arkadaşlar ben 20 tl lik benzinle ortalama 240km yol gidiyorum bunu istanbulda tem e5 karisik yapiyorum gunde git gel 60 km yolum var motorum da 20bine yaklasti yakit konusunda soru isareti olan arkadaslara umarim bu veri yardimci olur.

• En son yazan arkadaşımız ya yazın yapmıs yolu ya da baska bir sey var cünkü pek mantıklı gelmedi bu arada yeni kasa mı yoksa eski kasa mı bir de 2 sene gecti pcx ile yeni bir sey almak istiyorum xmax250 harici ne tavsiye edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: racert

En son yazan arkadaşımız ya yazın yapmıs yolu ya da baska bir sey var cünkü pek mantıklı gelmedi bu arada yeni kasa mı yoksa eski kasa mı bir de 2 sene gecti pcx ile yeni bir sey almak istiyorum xmax250 harici ne tavsiye edersiniz

Honda forza ve kawasaki j300 lere baktinizmi? Suzuki brugman ben merak ettim ama suzuki pek malinin arkasinda durmuyor diyorlar servisten sikinto yasayanlar var titreme ses falan 2000kmde balata bitimi falan vb sorunlar ;http://www.motosiklet.net/forum/scooter-maxi-scooter/143805-suzuki-burgman-200-2014-debriyaj-sorunu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 13 Mart 2016; 20:20:12 >

• Forza agbi pcx sadece j300 2 eli yok ki sıkıntı yok daelim s3 hakkında bilgi sahibi misiniz kafamda var cunku

• quote:

Orijinalden alıntı: racert

Forza agbi pcx sadece j300 2 eli yok ki sıkıntı yok daelim s3 hakkında bilgi sahibi misiniz kafamda var cunku

Suzuki burugmanlarda titreme sorunu var debriyaj falan yqni her markanin scooteri alinmicsk scooter halk dilinde cabuk dökulüyor fitesli motora gore yüksek isı yaydıgindan.. Ama suzuki inamazu var vitesli 250 lilik sinifinin en konforlu motorumus 140-150 ywpiyormus en fazla cok basarsan 16-17 kurus yqkiyor diolar ilerde almak istedigim motor seyahate cikmak nicin :) youtubeden bakin derim. Altin elbiseli adam bile iste honda yamaha kawasaki. Birde suzuki inamazu vardi test de her motorun sahibide geldi farkli motoru surdu diger suruculerin hepside en konforlu inamazuyu buldu hakkeden konforunu cok ovuyorlar yol tutusunu yakiti biraz fazla ama basinda 16-17 kuruş oda 2 silindirli okdu icin biraz fazlamis yakit mi ne..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 14 Mart 2016; 1:05:53 >

• Vitesli kafamda hic yok neden dersen İstanbul trafiğinde el ayak kombinasyonunda benim sıkıntım yok ama gel gelelim full dikkat isteyen bir is bu bir de vitesle ugrasmak istemem tabii bir de viteslinin tadını alınca CC yükseltme isi de var

• racert R kullanıcısına yanıt
    Eski bir pcx 125 kullanıcısı olarak 1 aydır daelim s3 kullanıyorum,yaklaşık 2.500 km yol yaptım. Şuan ki izlenimlerimle kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krtalp

Eski bir pcx 125 kullanıcısı olarak 1 aydır daelim s3 kullanıyorum,yaklaşık 2.500 km yol yaptım. Şuan ki izlenimlerimle kesinlikle tavsiye ederim.

daelim hakkeden iyi markamış okudum biraz http://daelimtr.com/Kurumsal/Hakkimizda hocam yakıtı ne kadar özellikleri neler???süspansiyonları nasıl pcx e göre artı ekslilerini yazarmısın??
  • murat_ozen0707 M kullanıcısına yanıt
    2 seneye yakındır kullandığım pcx mi bana unutturdu. litre olarak hesap yapmadım ama 42 tl (depo ful nerdeyse) ye 350 km rahat rahat yapıyorum hatta çok hız yapmadığım zamanlar 400 km yaklaşıyor diyebilirim. sinanoba-maslak arası otobandan gidip geliyorum günde 120 km ve ort hız 120. Özelliklerinden motoru beygiri vs okumuşsunuzdur, benim söyleyeceğim gerçekten güçlü ve atikmiş onu yaşadım. Artıları: akıllı anahtar (kontağa anahtar tak çıkar derdin yok), rahat sele, daha yüksek bakış açısı ve görünürlük (güven veriyor), daha güçlü, süspansiyon benim için rahat orta olarak değerlendirebilirim.. Eksileri: yani eksi olarak e5 den gittiğim zaman her araya giremiyebiliyorsun he onda da acele etmiyorum geçme sıramı bekliyorum, sonuçta maksi genişliği var tabi. Başka eksi bi yan aklıma gelmiyor. Başka sorunuz olursa msj yollayabilirsiniz.
  • Sitede s3 11.5 litre arti rezerv var o yedek depo sanirim 1.5 litre tam kac litre hocam deposunu bunun kitapcikta?? Depoyu fulleyip 80-90 km gidip tekrar agzina kadar doldurun kac para yakcak acaba? 15- kurus anca yakcak sanirim.
  • murat_ozen0707 M kullanıcısına yanıt
    hiç öyle hesap girisiminde bulunmadym. pcx ile 20-22 tl ye 250-270 km yapyp, s3 ile de 42-43 tl ye 350-370 km yaptıgımı görünce gayet iyi diyerek hesap yapmayı bıraktım, en son fiste hatırladgm 10 lt yakıt 43 tl idi, demek o an yakıt almasam rezervi kullanmaya baslıyacakmısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krtalp -- 15 Mart 2016; 16:48:49 >
  • Yani sıddetle tavsiye ederim diyorsunuz masrafları nedir acaba hic bakıma soktunuz mu 2 el mi aldınız Yoksa 0 mı

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.