Şimdi Ara

honda jazz mı, mitsubishi colt mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
14.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Jazz motor teknolojisi olsun servis hizmeti olsun kullanışlılık olsun albenisi olsun Colt'tan daha iyi bir araç.
    Honda sorunsuzluğunu da eklemek gerekir.

jazzın motor VTEC Mitsunun MIVEC araştırırsan hemen hemen aynı çalışma prensibine sahip motor teknolojidir.
    Jazz 1339cc ve 100bg 0-100 hızlanması 11,4sn
    colt 1332cc 95bg 0-100 hızlanması 10,6sn

amaa 127 Nm / 4800 rpmde verebilirken colt 125nm torku 4000 devirde veriyor. yani hem alt devirler daha canlıdır coltta hemde aynı torku daha küçük motordan veriyor. Ayrıca HONDA araçların yüksek beygirli ama Tork fakiri olduğunu bilmeyen yoktur. Özellikle honda sitelerinde incelerseniz honda kullanmayı bilenler sollama yaparken 5 ten 4'e almaz direkt 3'e alır vitesi ki araç yüksek viteste ancak tork üretebiliyor ama bilirlerki motora zarar vermez dayanıklıdır.
    ayrıca motor teknolojisi konusunda Mitsuya yetişebilmesi için çoook zaman var. Bilmiyorum hiç MIVEC Turbo olayını duydun mu? duymadıysan Lancer Evolution diye bir araştırmanı öneriririm. her ne kadar ülkemizde mitsunun değeri bilinmesede gerçek bu.

gelelim servis olayına jazzın 10bin bakımlarının 400-600 arası olduğunu biliyoruz ve honda servislerinden birçok kişi şikayetçi.
    Mitsuda ise bakımlar 15bin kmde birdir 15bin bakım ücreti 250-350 arasındadır.

albeni olarak çok görecelidir. ben Jazzın kasasın beğeniyorum ama birçok kişi bayan arabası olarak bakıyor ( bence öyle değil. )
    Colt ise çok daha erkeksi ve sert duruyor.

honda sorunsuzluğundan bahsetmişsiniz... Japon araçlarının sorunsuzluğu zaten üst seviyedir ki buradan zaten Mitsu markasını hiç tanımadığınızı anlıyoruz.

Colt 2007 yılında tüm avrupa da en az sorun çıkartan B segmenti araç seçilmiştir ADAC tarafından. benzeri ödülleri almanya ve avustralyada da almıştır.Bunu ben söylemiyorum Japonlarda söylemiyor ADAC söylüyor.

Ayrıca 2004 Altın Direksiyon ve En Harika İç Mekan Genişliği Ödülünü almıştır.

Ayrıca şunuda bilmenizde fayda var;

araç 2006 yılında hollandadaki mercedesin smart four üretimi yapılan fabrikada ( NedCar ) üretilmiş ve parçalarının %60ı ve elektronik bütün aksamı mercedese aittir. kaputu açtığınızda birçok parçada amblemini görebilirsiniz..
    Not: Mitsu Colt Hollanda da Nedcar fabrikasında smarttan sonra %60 mercedes parçaları kullanılarak üretilen ama dünyada ilk defa mercedes amblemi taşımayan ilk ve tek araçtır. Aynı şekilde AMT şanzumanıda alman GETRAG firmasına aittir. Getrag firmasını araştırırsanız BMW'nin M serisi ve Mercedes'in kullandığı şanzumandır.

Ayrıca RISE gövde yapısı ile çarpmalara karşı içi ekstra korumalıdır, RISE yapısında farklı bir özel hafifletilmiş dayanıklı çelik kullanılmıştır.

bunları yazmam yeterlidir galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 24 Nisan 2012; 23:25:41 >

• Baya eklemişsin uğraşmışsın da ben yine de coltu tercih edeceğini sanmıyorum bu arkadaşın.
    Tabi ben olsam yukarda da belirttim ikisini de almam gider city alırım.
  • Tekrardan merhaba arkadaşlar,

Dün cevap yazamadım kusura bakmayın. Çok bilgi verici tartışmalar yazılmış öncelikle herkesin ilgisi için teşekkür ediyorum. Durumumu biraz daha ayrıntılı izah edeyim;
    Şu anda kullandığım araba serviste ufak bir kaza yaptım. Kaza öncesinde takasla veya sattıktan sonra 25-30bin arası bir araba almayı düşünüyordum ki bu da çok seçenek demekti fakat kazadan sonra arabamın değeri ne de olsa biraz düşecek bu sebepten ben de bütçemi yukardaki yazdığım miktara düşürdüm. Bu bütçede araştırdım ve honda jazz ı gördüm bir kaç kişi de önermişti içime sindi araba eşim de bineceği için otomatik vites düşünüyorum yoksa benim için farketmez fakat az yakması benim için ona göre daha önemli :) Neyse eşim de alıştı jazz ın görüntüsüne(zaten onun için bi dış görünüş önemli :P) Tam kafama jazzı koymuştum bir kaç kişiden de colt u duydum ve şaşırdım açıkçası internetteki 2.el aynı model fiyatlarındaki farkı görünce de şaşkınlığım arttı ve kafam karıştı.

Sonuç olarak yukarda yazılanlara istinaden colt daha ön plana çıkıyor fakat çok uzun süre kullanırmıyım aracı bilmiyorum. Bir nevi yatırım olarak da düşünüyorum alacağım arabayı yani ilerde(2-3 sene sonra) satarken zorluk yaşamak ve fiyatın çok da düşmesini istemiyorum. Bunu düşününce de jazz ön plana çıkıyor. Anlayacağınız kafam hala karışık.

Şöyle bir soru da sormak isterim 25bin'lik bütçeme göre sizce hanig model ve donanım jazz ve colt önerirsiniz.

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Baya eklemişsin uğraşmışsın da ben yine de coltu tercih edeceğini sanmıyorum bu arkadaşın.
    Tabi ben olsam yukarda da belirttim ikisini de almam gider city alırım.

Çünkü bende iki aracın arasında kalmıştım ikisinin de herşeyini biliyorum. Neyi tercih edeceği benim için önemli değil. Bildiğimi yazarım gerisi ona kalmış. Sonuçta ikiside üzmeyecek araç.
  • Her türlü honda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Ben Jaz derim çünkü Colt'u bilmiyorum. Jazz arkadaşımda var Ş.içi 8.4 yakıyor performanslı kullanımda 8.9'a çıkıyor. En azından ben onun yanındayken
    gördüğüm. Onunki de CVT şanzımanlı. Ferah,rahat bir araç, ben Jazz derim.

simdiye kadar duydugum en yuksek jazz tuketim verisi.arkadasiniz acilen servise ugrasin.
    7lt benim ortalama ki hic tuketime dikkat etmem,yolu bos yakaladim mi isiklara kadar basarim,sonra frenlerim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gultufan

Tekrardan merhaba arkadaşlar,

Dün cevap yazamadım kusura bakmayın. Çok bilgi verici tartışmalar yazılmış öncelikle herkesin ilgisi için teşekkür ediyorum. Durumumu biraz daha ayrıntılı izah edeyim;
    Şu anda kullandığım araba serviste ufak bir kaza yaptım. Kaza öncesinde takasla veya sattıktan sonra 25-30bin arası bir araba almayı düşünüyordum ki bu da çok seçenek demekti fakat kazadan sonra arabamın değeri ne de olsa biraz düşecek bu sebepten ben de bütçemi yukardaki yazdığım miktara düşürdüm. Bu bütçede araştırdım ve honda jazz ı gördüm bir kaç kişi de önermişti içime sindi araba eşim de bineceği için otomatik vites düşünüyorum yoksa benim için farketmez fakat az yakması benim için ona göre daha önemli :) Neyse eşim de alıştı jazz ın görüntüsüne(zaten onun için bi dış görünüş önemli :P) Tam kafama jazzı koymuştum bir kaç kişiden de colt u duydum ve şaşırdım açıkçası internetteki 2.el aynı model fiyatlarındaki farkı görünce de şaşkınlığım arttı ve kafam karıştı.

Sonuç olarak yukarda yazılanlara istinaden colt daha ön plana çıkıyor fakat çok uzun süre kullanırmıyım aracı bilmiyorum. Bir nevi yatırım olarak da düşünüyorum alacağım arabayı yani ilerde(2-3 sene sonra) satarken zorluk yaşamak ve fiyatın çok da düşmesini istemiyorum. Bunu düşününce de jazz ön plana çıkıyor. Anlayacağınız kafam hala karışık.

Şöyle bir soru da sormak isterim 25bin'lik bütçeme göre sizce hanig model ve donanım jazz ve colt önerirsiniz.

Teşekkürler...

Arkadaşim öyle bir araba olsa diğerlerini kim alır? Hem az yansın hem ucuz alayım hem satarken pahalı olsun hem yüksek model donanımlı olsun hem sorunsuz olsun....

Konfor ve daha çabuk satılması için jazz

Donanım yüksek model daha serii ve biraz daha az yakıt için colt.

Tercih senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gultufan

Tekrardan merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler...

şu profildeki kullanıcının colt alması imkansız zaten.
    alabildiğiniz en donanımlı jazz ı alın 2. el düşünüyorsanız.

• Colt hakkında hiç bir fikrim yok, Honda Jazz sevdiğim bir araç ama fiyatları(sıfır) anormal pahalı, ikinci el fiyatlarıda yüksektir heralde.

Şöyle bir baktımda, sıfır Honda Jazz Fun CVT fiyatına
    Ford Fiesta Titanium 1.6 TDCI 95hp
    VW Polo 1.6 TDI Comfortline DSG
    Renault Clio 3 1.5 DCI Night&Day + Navigasyon

ve hatta
    Renault Megane 1.5 DCI Play Edition, Honda Civic 1.6 Dream Otomatik, VW Golf 1.4 TSI comfortline, Focus 1.6 Trend(belki Style) alınabiliyor. Yuh diyorum başka bir şey demiyorum.
  • 2012 jazz cvt ile 2012 colt amt kmler ve fiyatları aynı ise istisnasız jazz derim...ama durum öyle değil, 2012 coltlar ile 2006 100 kmyi devirmiş jazz cvtler aynı fiyattan gidiyor piyasada...teknik veriler ve kullanıcı yorumları ortada...mitsu ve honda sayfasında sayfalarca deneyim var...36 bine jazz mı golf mü alırsın...biri semeri süslü eşşek, diğeri semersiz at...durum bu...para senin.
  • eski kasa jazz almaktansa 2012 model colt almayı tercih ederim.
  • '' colt' ta kullanılan benzinli motor mitsubishi-mercedes ortak yapımı, dizel motor direk mercedes motorudur. ortak yapım değildir. ''

böyle birsey okumuştum internette. gerçek ise tereddüt bile etmeden 2. el dizel-otomatik colt alırım.

colt' un arka camlarının manuel olması - yönü. sıfırında bile arka camlar manuel sanırım
  • inanki aynı özelliklerde araç aramıştım aylarca araştırma yapmıştım dostum, sonuç itibari ile düşündüğüm arabaları denemeye karar verdim, yukarıda da dediğim gibi colt un içine binince bütün şevkim gitti öğrendiğim teknik rakamlar hepsi uçcu gitti. jazzda pahalı geldi gittim hem dizel hem ekonomik hemde otomatik diye 90 hp dualogic punto aldım, şuan jazz almadığıma deli gibi pişmanım. bu araçta coltdaki şanzımanın hemen hemen aynısı var, sakın ama sakın denemeden alma, asla tam otomatik şanzımanlar gibi keyifli ve zevkli değil, arabanın performansını abartısız bi 20 hp düşürüyor diyebilirim, birdaha böyle bir olaya girseydim muhakkak jazz alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

quote:

Ben Jaz derim çünkü Colt'u bilmiyorum. Jazz arkadaşımda var Ş.içi 8.4 yakıyor performanslı kullanımda 8.9'a çıkıyor. En azından ben onun yanındayken

simdiye kadar duydugum en yuksek jazz tuketim verisi.arkadasiniz acilen servise ugrasin.
    7lt benim ortalama ki hic tuketime dikkat etmem,yolu bos yakaladim mi isiklara kadar basarim,sonra frenlerim:)

arkadaşımın arabası 2004 model bir etkisi varmıdır ?

• quote:

quote:

quote:

sanmiyorum,bi servise ugrasin bence.

• Tam 2 sene colt kullandım sattım şimdi sattığıma pişmanım, yakın zamanda sıfır colt almaya hazırlanıyorum.
    jazzmı coltmu dersen iki aracında birbirleriyle sidik yarıştırmasına gerek yok ikiside kuşkusuz sahiplerini üzmeyecek araçlar.
    biri honda diğeri mitsubishi ikiside bir DEV.
    Aynı model aynı kmde aynı paraya bulabiliyorsan jazz al derim fakat ben olsam 25.000 liraya 2005-2006 yüksek kmde jazz almaktansa 2010 düşük km colt alırım.
    2010 model coltların henüz garantisi bile devam ediyor buda önemli bir ayrıntı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şehir içi çok yetersiz bir kavram hocam. Yakıt tüketiminin yanında ortalama hız ve dur-kalk durumuda belirtilmeli bence. Ortalama hızın 20km civarında olduğu dur-kalk çok olan yerlerde 8-9 litre bence hiç fena bir rakam değil özelliklede otomatik vitesli bir araç için ama trafiğin ışıktan ışığa durduğu 30-40km hatta daha yüksek süratlerle trafin aktığı bir yerde fazla bir tüketim tabii ki.

• Honda Jazz
  • Honda Jazz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

quote:

quote:

quote:

Şehir içi çok yetersiz bir kavram hocam. Yakıt tüketiminin yanında ortalama hız ve dur-kalk durumuda belirtilmeli bence. Ortalama hızın 20km civarında olduğu dur-kalk çok olan yerlerde 8-9 litre bence hiç fena bir rakam değil özelliklede otomatik vitesli bir araç için ama trafiğin ışıktan ışığa durduğu 30-40km hatta daha yüksek süratlerle trafin aktığı bir yerde fazla bir tüketim tabii ki.

istanbulun göbeğinde sürekli trafikte olan 2010 jazz fun+ i-shift aracımız 100km/6.5lt tüketimi var.

8-9lt tüketim jazz gibi bir araç için çok.
    ben 1.6 atmosferik, tam otomatik, C sınıfı aracım ile antalya sürekli şehir içi 9lt yakıyorum.(ortalama hızım 25km)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.