Şimdi Ara

Honda i-vtec 1.8 mi i-vtec 1.4 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnanılmaz şekilde hondanın bu kasalarına bir ilgi duymaya başladım. Hayırlısıyla haziran gibi aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak bu iki seçenek arasında kalmam belki biraz ilginç gelebilir ama sizce hangisi daha mantıklı? Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Avantaj-dezavantaj vs.

• Honda hb bahsedyrsun sanirim bende onceden 2009 ishft otmtik vardi sanzumanu otomotigin cok kotu arabada gorunus guzel ozellik cok ama o otomotik vitesi cok cok kotu 70 binde devriyaj plakasi her 10000 km fren balatalri degisirdi hemen hemen arti aracin her bakiminda versiyon guncelenmesi yapyliyordu vitesten dolayi tup felan takinca araba baya bir kotulesiyor benzinde yine iyi bbel hasili kelam 2009 son aylatinda tam otomotigi vardi onu tercih edebilirsin yada duz vitesni onun haricinde sakin bulasma
  • İstanbul trafiğinde otomatik evet çekici geliyor ama duz vitesinde yakıttaki iyiliği çok çelişkili.
  • Aracım 34 binde ve üzerinde orjinal fren balataları var. 32 bin gibi bakıma girdim değişimine gerek olmadığını söylediler. Debriyaj balatası kullanıma bağlı olarak 30 binde de değişebiliyor 95 bin km kullanıp değiştirmeyen de var. Versiyon güncellemesi zaten toplamda 3 tane mi ne çıktı. Yanlış bilmiyorsam bunlardan sadece 1 tanesi 2009 sonrası. Eğer güncel yazılım yüklü değilse 1 kez yüklemeleri yeterli. Ayrıca servislerde ücretsiz yapılan bir uygulama.
    I-Shift kullanım alışkanlıklarına göre alışınca gayet güzel. Sallıyor sarısıntı yapıyor deniliyor ama bu durum sadece tam otomatiklerle kıyas yapıldığında belirgin sayılabilir. Ayrıca 1-2 vites geçişi haricinde belirgin sarsıntı yok. Manuel modta vites değiştirip vites değişimleri esnasında manuel kullanıyor gibi ayağı gazdan çekip vites geçişi yaparsanız hiç bir viteste sallama kesinlikle olmuyor. Ayağı gazdan çekmeden de değişim mümkün tabiki.
    İstanbul'un yoğun trafiğinde kullanıyorum şahsen memnunum. Tüp taktıran arkadaşım var o da hem LPG tüketimi hem de performans açısından son derece memnun. Motor 7000 devir çevirebilen bir motor olduğu için takılan LPG sisteminin 5000 devirden sonra da motoru düzgün şekilde besleyebilecek bir sistem olması kafidir. I-Shift tam otomatiğe göre daha konforsuzdur ancak daha az yakar, performansa negatif etkisi daha azdır ve kulakçıklarla veya vitesten manuel kullanım fırsatı verir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @supremum aracınız şehir içi ne kadar yakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

@supremum aracınız şehir içi ne kadar yakıyor?

Hangi şartlarda?

Ev-İş 2.5km sabah akşam gidiş dönüş. Fatih Laleli trafiği, İstanbul içi AVM'lere ve gezme amaçlı mekanlara ulaşım ortalama 20km/h hızla 10 litre civarı.

Sonrasında forumdaki ş.içi tüketim verilerine özenip şöyle bir macera yaşamıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_56162593/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56162593

Sonrasında da forumdaki ş.içi tüketim verilerinde nelerin başarılabileceğini görmek için gece 23:00 civarı Mecidiyeköy'den Fatih'e geldim.
    (Dikkat Ş.içi!)
     Honda i-vtec 1.8 mi i-vtec 1.4 mü

Son olarak ağırlıklı ş.içi 2600 km ortalamam 8.6 litre.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Mesela İstanbul şu en soğuk zamanlarında aracı sabahın köründe ilk defa çalıştırıp ısınmasını bile beklemeden yoğun trafiğe girip 5Km gittiğinizde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Mesela İstanbul şu en soğuk zamanlarında aracı sabahın köründe ilk defa çalıştırıp ısınmasını bile beklemeden yoğun trafiğe girip 5Km gittiğinizde?

Onu hiç denemedim. Belkide ortalamam belliyken çıkması muhtemel yüksek rakamı gözümle görmek istemedim.
    10-15 litre arası olabilir. Ancak madem bahsi geçti yarın hava kaç derece olacak bilmiyorum ama buluşmaya giderken sıfırlayıp çıkıp deneyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.