Şimdi Ara

Honda da Hava Yastığından Dolayı Geri Çağırmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gazetelerde gördüm. Honda kullanıcısı olduğumdan beni de ilgilendiriyor. Toyota gibi az sayıda da değil. Bilmem kaç milyondan bahsediliyor.
    Sadede geleyim. Honda hangi model ve yıl araçları geri çağırmış?
    Bir de bu geri çağırma nasıl oluyor?
    Süreç nedir?

• Arkadaslar

Honda merkezi aradim az once. Oradaki arkadas 2001 2003 yillari arasinda uretilen araclarda sorun olabilecegini soyledi. Web sitesinden kontrol ediliyormus. Satis sonrasi hizmetler bolumunden urun guncellemeden bakabilirsiniz diyor.

Sorgulama yaptim. Far kolu ve yolcu hava yastigi degisim kapsamindaymis. Ulan hakikaten lanet varmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 15 Mayıs 2015; 15:24:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haber doğru benim 14 yaşındaki civic için geçen sene aradılar çağırdılar, demekki 2001-2006 arası kasa olabilir.

hava yastık sistemleri komple ücretsiz ön göğüs torpido yenilenecek araç bir gün serviste kalacak dendi, telefonla aradılar.

ne kadar süre içerisinde getirmem lazım dedim

adam 15 sene içerisinde getirme hakkınız var dedi :)) halen gitmedim halbuki yazın motorsiklet kullanıyorum getirip bırakmak lazım.

ayrıca benim civic dahilmi değilmi diye düşünmeyin adamlar size bir şekilde ulaşıp çağırıyor öyle kafanıza göre gitmiyorsunuz, bundan 5-6 sene öncede aynı model araçların far açma kapama kolunda bir problem çıkmış bütün düğmeleri değiştirme kararı almışlar bu yüzden çağırmışlardı gitmiştim ücretsiz değiştirmişlerdi.

olay honda kalitesiz gibi algılanmamalı, adam birkaç arabadaki sorunu kronuk kabul ediyor milyonlarca dolar zarar pahasına hepsini çağırıp yenileme yapıyor, sorun oluştuğunda üretim bandını durduran dünyada tek marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 15 Mayıs 2015; 12:06:56 >

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.

• Hava yastığını üreten firma ortak. Takata marka hava yastığı kullanan markaların hepsi geri çağırıyor araçlarını.

Çağırma nedenleri de patlama esnasında montajından kaynaklı bir demir parçası yerinden çıkabiliyormuş. 5 ölümlü kaza olmuş şimdiye kadar.
  • Elimde olmadan aklıma hep bu geliyor:

• 2006 honca city araç için yarında bir günde servisi arayalım bakalım bi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi çıkacak hondacılar örönönn arkasında duran maarrkaa hoondaa cıvıcc japon felsefesi sallayıp duracaklar.
    sen bozuk airbag ile 10 sene dolaş ondan sonra honda değişim yapıyor diye sevin. Allah korusun başınıza bişey gelseydi ne olacaktı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Arkadaslar

Honda merkezi aradim az once. Oradaki arkadas 2001 2003 yillari arasinda uretilen araclarda sorun olabilecegini soyledi. Web sitesinden kontrol ediliyormus. Satis sonrasi hizmetler bolumunden urun guncellemeden bakabilirsiniz diyor.

Sorgulama yaptim. Far kolu ve yolcu hava yastigi degisim kapsamindaymis. Ulan hakikaten lanet varmis

aracınız ne kadar güzel duruyor dedik sabah, öğlenine airbag değişimi çıktı daha da bir şey demem

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

şimdi çıkacak hondacılar örönönn arkasında duran maarrkaa hoondaa cıvıcc japon felsefesi sallayıp duracaklar.
    sen bozuk airbag ile 10 sene dolaş ondan sonra honda değişim yapıyor diye sevin. Allah korusun başınıza bişey gelseydi ne olacaktı!

bozuk olma ihtimaline karşın değişiyor parça, diğer markalar bozuk olduğu ispatlanmış parçaları dahi değiştirmiyor, sen fordunla hangi parçanın bozuk olduğundan bile bihaber geziyoprsun,

arkadaşım sıfır focus aldı arabadan lak lak ses geliyor

salıncakl burçları bozuk bu arabanın dedim benle dalga geçti, ilk servise girdiğinde söyledi burçlar hakikaten bozuk çıktı...

önce altındaki arabaya bak sonra bok atma durumuna geç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Arkadaslar

aracınız ne kadar güzel duruyor dedik sabah, öğlenine airbag değişimi çıktı daha da bir şey demem

Evet kimse dahada birsey demesin Randevu aldim inallardan persembe gidiyorum. Hava yastigi sisiricisi degisecekmis

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

şimdi çıkacak hondacılar örönönn arkasında duran maarrkaa hoondaa cıvıcc japon felsefesi sallayıp duracaklar.

bozuk olma ihtimaline karşın değişiyor parça, diğer markalar bozuk olduğu ispatlanmış parçaları dahi değiştirmiyor, sen fordunla hangi parçanın bozuk olduğundan bile bihaber geziyoprsun,

salıncakl burçları bozuk bu arabanın dedim benle dalga geçti, ilk servise girdiğinde söyledi burçlar hakikaten bozuk çıktı...

al işte hondacı :) he kardeşim focus çok kötü civic number one :) adamlar bozuk airbagle gezmiş haberleri yok.
    bu civic ciler vw cileri de geçti

• quote:

quote:

Japoncu kafasina gel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hava yastığını üreten firma ortak. Takata marka hava yastığı kullanan markaların hepsi geri çağırıyor araçlarını.

Çağırma nedenleri de patlama esnasında montajından kaynaklı bir demir parçası yerinden çıkabiliyormuş. 5 ölümlü kaza olmuş şimdiye kadar.
    Evet üretici firma TAKATA firması. Birçok markaya airbag üretiyor.

Toyota 1 seneyi geçti sanırım zaten çağırıp çoğu aracın hava yastığı fişeklerini değiştirdi. hala daha değiştirmeye devam ediyor çünkü araçların yaşları yüksek olduğundan pert olanı var olmayanı satılan servise gelmeyen vs.

Toyota dan bilgilendirmeyi paylaşayım nasıl olsa hepsi aynı firma

""
    S1: Kampanyaya yol açan durum nedir?
    C1: Bazı Yaris, Corolla ve Avensis araçlarımıza takılmış olan yolcu hava yastığı fişeğinin bazılarında patlama esnasında sorun oluşma ihtimali bulunmaktadır. Bu durum, kaza anında hava yastığının istenilen özelliklerde patlamayıp, yolcuyu koruma özelliğinin azalmasına ve en kötü senaryoda ortaya çıkabilecek fazla ısı nedeniyle termal yaralanmalara neden olabilir.

S2 Hava yastığı fişeği nedir?
    C2: Hava yastığı grubunun içindeki bir parça olup kaza anında katı kimyasal maddenin kimyasal tepkime sonucu oluşturduğu gazın hava yastığının içine dolmasını sağlar.

S3 Bu durumun sebebi nedir?
    C3: Kaza anında kimyasal tepkime ile hava yastığını şişiren gaza dönüşen katı maddelerin üretiminde yeterli presleme yapılmaması ve bu katı maddelerin standart dışı nem oranına sahip olması ihtimali bu durumun ana sebebidir.

S4 Bu konunun yangına sebep olma ihtimali var mıdır?
    C4: Hava yastığı fişeğinin çevresindeki parçaların, kaza anında oluşabilecek aşırı ısıdan etkilenerek tutuşma ihtimali olabilir.

S5. Türkiye’de etkilenen kaç araç vardır?
    C5: 2000-2004 arası üretilen Yaris, Corolla ve Avensis modellerinden Türkiye’de 14.737 araç kampanyadan etkilenmektedir.

S6: Kullanıcı bu durumu önceden farkedebilir mi?
    C6: Hayır bu durum önceden farkedilebilecek bir durum değildir.

S7: Şimdiye kadar raporlanan herhangi bir örnek oldu mu?
    C7: Avrupa’da şimdiye kadar böyle bir durum yaşanmamıştır. Dünya çapında sadece Kuzey Amerika ve Japonya’da 5 adet durumla karşılaşılmıştır.
    ""

Bu yazdığım bilgilendirme TOYOTA nın bilgilendirmesidir.

Sorun Honda ile aynıdır. Fişekler TAKATA firmasına ait.

• Bazı arkadaşların marş iyi basmıyor heralde takviye yapalım..

2001 ile 2004 yılı arasın 10 milyon araç sattıysalar atıyorum 5 tanesinde yaşanmış bir durum. yani 10 milyonda 5 olasılıktan bahsediyoruz.

TAKATA firması bir hata yapmış ve bedelini ödüyor üzerinden 10 yıl geçse bile. yukarıda arıza sebebini yazdım AIRBAG çalışıyor çalışmasında arıza yok sadece yeteri kadar şişmeme durumu olur diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Japoncu kafasina gel

siz neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaş?

sizin kafaları görünce japon kafasına can kurban... :)

• valla yazık bu hatayı koruyanlara, sen kalk 10 sene airbagi her an bozulabilecek arabaya bin ardından hondayı koru
    allah yardımcınız olsun

Honndaa canıııııımmmmmmmmm bu müşterisini koruyor arabasının arkasında duruyor. Harbiden gülüyorum
  • Japon felsefesi diyince dalga gectiler uzerine bu haberlee geldi. Kardesim adamlar kul yapisi oldugunu kabul edip sene ne olursa olsun hatalarini kabul ediyorlar.

Bu kafa milletimizede siyasetcilerde lazim. Hele kendini ilah seviyesinde gorenlere....

• kardeş uğraşmaya deymez bunlarla boşver.

bunların işi bu nerde japonlarla ilgili konu var. içine girip yorum yapanlarla bilgi paylaşanlarla şapşal çocuk misali dalga geçip kendilerini tatmin ediyorlar. Daha dün bitanesini mort ettim daha belini doğrultamadı.

Arabanın A sından da anlamayan tipşer bunlar. Salla gitsin.
  • quote:

valla yazık bu hatayı koruyanlara, sen kalk 10 sene airbagi her an bozulabilecek arabaya bin ardından hondayı koru
    allah yardımcınız olsun

Honndaa canıııııımmmmmmmmm bu müşterisini koruyor arabasının arkasında duruyor. Harbiden gülüyorum

Objektif olarak bakiyorum da çok boş konuşuyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.