Şimdi Ara

Honda CR V yi nasıl bilirsiniz (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
165.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asus transformer

    Arkadaşlar merhaba 1999 model bi CRV 2.0ES 110 bg modeli 20.000 e alınırmı araç 180.000 de ve tüplü fikirleriniz nelerdir?


    araç bumu?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-tekbas-2.elden-1999-honda-cr-v-2.0-otomatik-vites-139171296/detay
  • yok bu değil araç bi tanıdığın ama renk siyah, bunun rengi çok kötü
  • 2003 Honda Crv II var geçenlerde yolda bıraktı beni.Subab kesti.5 binlira masraf çıkardı.Ağustosta almıştım.Bakımını ihmal ettiğim için başıma bu geldi.Siz siz olun. bu türden bir araba alıyorsanız bakımlarını düzenli yaptırın.Özellikle subap ayarı rölanti yağ kaçakları gibi.Onun dışında sorunsuz ve ekonomik bir araçtır.Ağırlığından dolayı biraz hantal ama eğer hız için 4X4 arıyorsanız subarudan başkasına binmeyin derim.
  • Bende bir şeyler yazayım istedim. 14 nisan 2014 tarihinde Honda CRV 2012 aldım. Araç aldığımda 28000 km. yol yapmıştı. elegance-Lifestyle siyah. Daha önce hiç suv araç kullanmadım. Aslında dizel 1.6 araçlarla ve sıfır araçlarla altı ay uğraştım. 2013 kasım ayı ile nisan 2014 arasında altı ay tüm araçları inceledim. Gördüğüm tablo benim açımdan tam bir fiyasko. İyi bir araç için ise 100000 TL gözden çıkartmak gerekiyordu. Bazen bu rakam dahi yetmiyordu. Araçlar sanki anlaşmalı üretilmişler, sanzımanlar aynı, motorlar aynı, ve daha bir çok parçaları aynı sadece isimleri farklı. Tabi bazı araçlar hariç. İkinci el pek düşünmez iken bu araç karşıma çıktı. Çok çabuk karar verdim ve aldım. Tabi hemen bir araştıma yaptım araç 11 lt. yakıyordu şehir içinde. bu 55 kuruş demek. Biraz sert kullanmak la 13 LT. yakacağınıda hesaba kattım. Neyse yaklaşık olarak bir ay benzin ile kullandım. Tablo şöyle. Sakin bir kullanımla ortalama 11 LT yaktı. Uzun yolda 80 km hızla CRUİSE CONTROL ile 5-6 litre, 100 km hızla 6 litre yaktı. Gerçekten uzun yolda çok iyi. Ama şehir içinde öyle değil. Fakat sizin nasıl bir yerde hareket ettiğiniz önemli. Şunu gördümki şehir içi en az 5 farklı modda kullanılıyor. Bu ne demek İstanbul şehir içi ile Kocaeli şehir içinde büyük farklılıklar olacaktır. Daha sakin şehirlerde farklı, düz bir alandaki şehirle yokuşu fazla bir şehirde de farklı olacaktır. Gelelim ikinci kısmına ben aracı alırken karar vermiştim ve LPG olacaktı. Yine 15 mayıs itibari ile LPG montajını yaptırdım. Ben garanti devam ediyor olmasına rağmen prince vs2 taktırdım. Peki şimdi durum ne diyeceksiniz. Yine aynı kullanım şeklim ile şehir içi 35 kuruş, ortalama 32 kuruş, uzun yol 50 km kadar mesafelerde 25 kuruş yakıyor. Çok uzun bir yola daha çıkmadım. Mesela 1000 km bir yol yaptığımda sonuç mutlaka değişecektir. Birbuçuk aylık kullanım tecrübeme göre dikkatli ve sabırlı bir yolculuk sonucunda 20 kuruş gibi bir tüketimi görebilme şansım olacaktır. Yol durumuda çok önemli düz, eğimsiz bir yolda 70-80 km hızla 6 litre LPG yaktığınıda bizzat gördüm. Buda 15 kuruş demek. LPG fiyatı 2.44 kuruştan hesaplıyorum. Araca 30 000 km bakımını yaptırdım özel honda servisinde 270 TL tuttu. Tabi bu aracın özel masrafları da yok denemez. Dört lastik almaya kalktığınızda 2000 TL altına alamazsınız. Cam silecek takımı 80-90 TL:, vergisi 2400 TL. Katlanmaktan başka da çaremiz yok. Ama kullanırken başka bir dünya diyorum. Hızlı araba isteyenler sakın almasın çünkü seri değil, rampalarda çok yavaş, bu araçla hiç acele etmeden aheste aheste yol alacaksın. Geniş ferah rahat. Tabi ses alma konusundan arkadaşlar bahsetmişler ve haklılar. Lastik sesi çok fazla, ancak motor sesi çok az. Bu tarz araçlarda insan 2000 motorun sesini duymak isteyebilir. O gürüldeyen ses size ayrı bir haz verecektir. Şimdilik böyle belki sonrasında yine bazı deneyimlerimi paylaşırım.




  • honda crv 2.0 2012 H kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı araç var ve LPG konusunda kararsızım. Okuduğum yorumlarda 35-50 bin km 'lerde sübap yenileme yapılması gerektiği yazıyordu. Magnezyum alaşımlı sübap bulunması sebebiyle.
    - Siz bu konu ile araştıma yaptınız mı acaba?
    - LPG'yi nerede taktırdınız ve kaça mal oldu?
    - Arıza ışığı yanması sorunu yaşadınız mı?
    - Ben sakin şehir içinde 9.5 lt benzin tüketiyorum.
    - Ama İstanbul'da yaşama durumunda bunun en az 12 lt olacağını da düşünyorum. Bu durumda LPG gerçekten avantajlı olur.
    - Özel serviste bakım yaptırınca garanti boşa çıkmış olmuyormu ?
    - Son olarak aracı kaça aldınız ?

    Biraz fazla soru sordum ama umarım cevaplarsınız.

    Teşekkürler.
  • tornadosi T kullanıcısına yanıt
    evet lpg prins taktırdım. on gün sonra arıza lambası yandı ve servise gittim montajı yapan ve ayarları yapan kişi işi iyi yapmadığından bu sorun yaşanmış. tekrardan yolda kalibrasyon ayarı yaptılar şimdi durum iyi görünüyor. fiyatı 2600 TL. prins 150 bg ve üzeri olan kiti bu. diğerinin fiyatı daha düşük. Garanti konusunu bir kenara bıraktım. garanti tartışmalı bir konu. Bence sadece motor garantisi devre dışı kalır. Neden lpg motor dışında nereye etki edecekki. Defransiyel, şanzıman, fren sistemi, ve diğer kısımlarla bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum. ben aracı 70 000 TL aldım. 28000 km. değişeni yok, araçta ekstra navigasyon , dokunmatik ekran ve bir kaç özellik var. ne yakıyor derseniz ortalama 35 krş. ancak yol şekline göre bu değer değişiyor. bazen 30, bazen 32 krş oluyor. çok tırmanmalı bir yolda tek kişi başka 2-3-4-5 kişi başka. araçtaki yüke göre yakıt değişiyor kısaca % 35-40 arası tasarruf oldu. benzinde 50-55 krş yakıyordum. @tornadosi




  • Arkadaslar Crv den sonra hangi araca binilir. Pisman etmeyecek. Konforlu, sessiz ve prestijli olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TcpIp

    Arkadaslar Crv den sonra hangi araca binilir. Pisman etmeyecek. Konforlu, sessiz ve prestijli olacak.

    Suv turu bir araç ise Nissan qaskai olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar, honda crv 2000 model 2.0 motor 150 bg lpg li buldum temiz, pişman olur muyum olmaz mıyım çok kaygılarım var, vergisi 140 tl 6 aylık şuan bakımları düzenli olarak yapılırsa dikkat edilmesi gereken neler vardır bu araçtan kullananların tecrübelerini bekliyorum
    bundan önceki aracım Toyota auris 2012 model dizel otomatik vites,
  • TcpIp T kullanıcısına yanıt
    CRV'den sonra binmeyi isteyeceğim araç yine Honda olmalıydı. Mesela Honda Pilot çok iyi. Ama Türkiye'ye gelmiyor. Manuel CRV kullanıyorum otomatik CRV kullanırım herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TcpIp

    Arkadaslar Crv den sonra hangi araca binilir. Pisman etmeyecek. Konforlu, sessiz ve prestijli olacak.

    Bu sorunun cevabı yok gibiydi,Crv den sonra yine Crv (daha yeni model) vardı,şimdi Renault Koleos var yakında gelecek,birde Skoda Kodiaq var 2017 şubat gibi gelecek..

    Hakikaten Crv den sonra bu üç araç olabilir bence..

    Yine Crv,Renault Koleos,Skoda Kodiaq..
  • Merhaba;
    Uzun araştırmalarım neticesinde Quashai mi, Sorento mu, Ford Kuga, Tuscon, ix35 mü derken 2007-2012 kasa olan CRV Executice 2.0 benzinli otomatik seriden olan 2011 modeli aldım.
    Öncelikle yukarıda saydığım tüm arabaları kullanmış ya da seyahat etmişliğim var. Crv nin ön konsolu, sürücü rahatlığı için çok başarılı. Torpido ve hemen üstündeki konsol, gözlüklük, cam tavan iyi düşünülmüş ekstralar. Seriliği ve içeriye ses gelme desibeline göre , diğer yazdığım modellerle kıyaslanmayacak derecede sessiz. Cuma günü herkes İstanbulda yollarda kalmışken ben yaz lastiği ile Kağıthane-Nurtepe yokuşunu tırmandım ve Hasdal üzerinden 3.köprü yoluna bağlanıp Başakşehire ulaştım. Denemek için kara sapladım aracı. 2 vitesine taktım, 2 tekerlek pati çekerken hemen destek arkadaki 2 tekerden daha geldi ve kardan yaz lastiğimle sıyrılmasını bildim. Ha siz yine de kış lastiğinizi alın o ayrı bi durum:)
    Yakıt tüketimine gelince istanbul şehir içinde 11 litre, uzun yolda 9,5 litre seviyelerinde. Benzinciyle akraba olmamız dışında bir sorunum yok, belki ileride LPG taktırırım, LPG nin de gayet uzun ömürlü ve performnının başarılı olduğunu servisten ve kullanan arkadaşlardan öğrendim.
    Kısaca CRV hem şık dizaynıyla , hem sürüş konforuyla, tamircilerin sevmediği "buraya uğramaz Japon arabaları" dediği durumuyla son derece kullanışlı bir araç




  • 10 gün önce 2008 güvenlikj paketli CRV 2.0i aldım. Lpg taktırdım prins teknomax. Şuana kadar araçtan memnumum sadece yakıt konusunda endişelerim var. LPG takılalı 100 km oldu şuan tam hesaplıyamadım. yol bilgisayar 13-14 lt civarında.
  • Sanırım o sadece benzindeki göstergesi lpg ile alakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.