Şimdi Ara

Honda Civic ve Seat Leon Arasında Karar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Uzun araştırmalar sonucunda Corolla Hybrid'de karar kıldım. Nedenlerine geleyim.


    Öncelikle Golf zaten engelli araç olarak satılamıyordu. Geriye sadece 4 seçenek belirledim. T-roc, Civic, Corolla ve Leon. Leon 1.0 e-tsi Corolla'ya karşı seri bir araç. Corolla ile hemen hemen aynı donanımlara sahip. Burada Corolla seçkim, tamamen konfor odaklı tercih ve yakıt tüketimi. Hybrid ile 5.2 lt seviyelerinde olan şehir içi tüketimim, Leon alan bir arkadaşımda 7 lt civarında. Ayrıca Corolla'da arkada kullanılan bağımsız süspansiyon da konfor açısından tercihim oldu. Bir de tabi e-CVT şanzımanın sorunsuzluğu da tercih sebebim oldu. Civic'de LPG executive geliyordu ama Hybrid'deki şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleme, adaptif hız ve şerit takip ile yarı otonom sürüş, Apple Car Play, Android Oto vs gibi donanım farklarından dolayı Hybrid tercih ettim. T-Roc ise malzeme kalitesini beğenmedim ve Corolla daha konforlu bir araç. 4 aylık kullanımım sonunda artıları ve eksileri için aşağıdakileri söyleyebilirim.


    Artıları:


    1. Kesinlikle az yakıyor. Hybrid kullanacaksanız, performans aramadığınızın bilincinde olmanız gerekmekte. Aslında performansı kötü değil. Pil dolu iken, araç hem elektrik motorundan hem de benzinli motordan güç alıyor. Öyle durumda aracın hızlanması gayet tatminkar. Ancak pil boşken benzinli motor hem pile hem de tekerlere güç verdiği için performansı bayağı azalıyor.
    2. Elektrikli motor için limit yok. her sürüş modunda istediğiniz zamana elektrik motoru ile gidebiliyorsunuz. Bu gaza basış miktarınız ve ortama göre değişiyor. Rampa tırmanırken güce ihtiyacı olduğu için benzinli motoru her halükarda çalıştırıyor. Ancak düz yolda güç sorunu olmadığından, gaza yüklenmediğiniz sürece elektrik motoruyla gidebiliyorsunuz ki Toyota gaz pedalına ne kadar bastığınız üzerine bir gösterge koymuş Bir süre sonra onu takip etmeye alışıyorsunuz ve iş biraz oyun oynamaya dönüyor. Orada benzinli motorun ne zaman devreye gireceğini görüyorsunuz. Bu da ekstra yakıt tasarrufu sağlıyor. Benim aracım şu an 5-5.2 lt civarında. Şehir dışı ile kullanıma bağlı tamamen. 8-9 lt yazanlar olmuş ama ben Afyon'dan Ankara'ya ortalama 130 km hizla 4 lt yakıt tüketimi ile geldim.
    3. Kesinlikle konforlu ve yol tutuşu çok iyi. Süspansiyonların, özellikle arka bağımsızların farkı hissediliyor.
    4. Donanım olarak Hybrid en baz model olan Dream bile adaptif hız sabitleme, şerit takip asistanı, yağmur far sensörü, geri görüş kamerası, katlanır yan aynalar, Car-Play, Android oto, çift bölgeli otomatik klima, Auto hold, Kablosuz şarj, elektronik sürüş sistemleri vb. sınıfında gayet tatminkar.

    Eksileri:

    1. Süspansiyonların konforu evet iyi, ama aynısını ses yalıtımı için söyleyemeyeceğim. Tekerlerin yuvarlanma sesi ve motor sesi kabine çok fazla geliyor. Ben motor sesini seviyorum ama yol gürültüsü sınıfındaki Megane, Focus gibi araçlara nazaran fazla.
    2. Corolla Hybrid alacaksanız, performans beklentisinde olmamanız gerekiyor. Çünkü 1.8 olmasına rağmen Hybrid atmosferik motor Carnot çevrimli bir motor ve verimliliği düşük. Ama zaten Hybrid'in performans gibi bir amacı yok. Tamamen değişen Emisyon regülasyonlarına ayak uydurmak için yapılmış.
    3. Ön konsol ve torpido malzeme kalitesi ve işçiliği çok iyi olmasına karşın, kapı üstlerinde sert plastik malzemeler kullanılması hoş değil. Sadece Passion donanımda var. O yüzden kapı üstleri kalitesiz hissettiriyor.
    4. CVT şanzıman. Evet, sonsuz oranlı ve aşırı konforlu bir şanzıman. Ancak hızlanmak gerektiği zaman bir anda devir yükseltmesi ve oranlı bir geçiş olmamasından bu devirde sabit hızlanma motor gürültüsünü artırıyor.


    Söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Ben Hybrid tercih ettim, hiç de pişman olmadım. Ki ben müzik dinleye dinleye efendi gibi giden bir insanım. Gezinerek araç kullanmayı severim. Araç almanın iyice zorlaştığı bugünlerde, inşallah herkes dilediği aracı dilediği fiyata bulabilir. Sağlıkla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slevinus -- 3 Ocak 2022; 12:57:30 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.