Şimdi Ara

honda civic subap ayarı. .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
37.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sübap ayarı yapılmazsa nolur? ARaç focus 1. Honda falan değil. 211 binde aldık şuan 241 binde. 30 bin olmuş. Hiç sübap ayarı yaptırmadık ama ilk aldığımıza göre performansında ciddi düşüş var. Ve daha fazla yağ yakmaya başladı. Ama yakıtı resmen kokluyor. Kayseride şehirçinde 100 kmde 10 litre yakıyor ki 12-13 litre normal. Uzun yolda 15 kuruşa kadar iniyor.

Performans konusunda sübapların etkisi var mıdır? Şakır şakır ses yok hiç duymadım
  • Aslında bende merak ediyorum. subap ayarı yapilmazsa nolur. ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu güncel araç hidrolik iticili sistem var ve sübap ayarını kendi yapıyor. Arıza olursa o ayrı ama periyodik bir ayar yok.

Honda'da sübaplar 40 bin civarı periyodik olarak ayarlanıyordu ama ben i-vtec'lerle beraber hidrolik sisteme geçildi ve ayar gerekmiyor diye biliyordum. Yanılıyor olabilirim.
    Ama ayar gerekse de 200 lira eğer sadece ayar için istendiyse aşırı pahalı kesinlikle.

Bence şöyle yapın İstanbul veya Ankara'daki daha merkezi servislerden birini telefonla arayın ve modele göre sorun, servis teknikerine yönlendirip bilgilendirirler.
    Eğer ki eskisi gibi ayar gerekiyorsa km 30 bin civarı da olsa, ayar yaptırmanızda fayda var. LPG'de daha da önemli bu durum. 50-60 tl gibi bişey olur tahminen ücreti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 2 Şubat 2015; 10:04:02 >
  • Benim aracta ivtec subap ayarı elle yapılıyor. Aracınıza göre internette araştırıp öyle yaptırın çoğu usta tipli kişiler kafasına göre yapıyor. Mesela benim araç için değerler Intake : 0.17 mm
    Exhaust : 0.28 mm

• benzinli her motorda subap ayarı yapılır, "bu motorlar yağ basıncı ile otomatik yapıyor" diyenlere asla itibar etmeyin honda benzinli çalışırken 40 bin km de subap ayarı öneriyor fakat bu rakamı ben oldukça erken buluyorum, ben lpg li aracıma yaklaşık 50-70 binde bir subap ayarı yapıyorum aracım şuan 245000 km de hiçbir sıkıntısı yok, lpg yüksek ısıdan dolayı subapları benzine göre daha çabuk sıkıştırır bu gerçek yadsınamaz, bundan çok daha önemli faktör sizin aracınızı hangi devir aralığındak kullandığınızdır, sürekli gazlarım 4-5000 lerde gezerim derseniz 20 bini beklemeyin derim ancak ben düşük devirde sürerim aracımı hiç üzmem derseniz benim gibi 50 binlerde yaptırın derim, sübap ayarının bozulduğunu şöyle anlayabilirsiniz ben hiç şık şık mık mık ses duymadım ancak 130-140 larda giderken araç sanki 200 le gidiyormuş gibi bağırıyor tuketim artıyok ve yuksek hızlarda performans düşüyor, normalde 140 ile 7,5 litre tuketen araç 10 litrenin üzerine çıkıyor,

200 tl yüksek bir rakam ben duman honda'da 80 tl ye yaptırıyorum

sübap ayarlarınızın yapılması sübap sağlığı açısından çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 2 Şubat 2015; 11:47:56 >

• 2 yaşında, 30.000 km deki aracın balatalarını bitiriyorsanız sürüş stilinizde bir problem var demektir.
  • Bende eski kasa honda city var otomatik araç 140.000 km civarında. Yeni aldım sayılır özel servise götürdüğümde subap ayarı yapılması lazım dedi. Şilayetlerim titreme, vuruntu ve gelen sesti. Aracın bir önceki sahibine sorduğumda araç hiç subap ayarı yapılmamış bende yaptırdım. Sonra lpg ayarlarını yenilettim. Şuan nazar değmesin saat gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmankur

Bende eski kasa honda city var otomatik araç 140.000 km civarında. Yeni aldım sayılır özel servise götürdüğümde subap ayarı yapılması lazım dedi. Şilayetlerim titreme, vuruntu ve gelen sesti. Aracın bir önceki sahibine sorduğumda araç hiç subap ayarı yapılmamış bende yaptırdım. Sonra lpg ayarlarını yenilettim. Şuan nazar değmesin saat gibi.

Hocam kaç paraya yaptirdiniz bendede aynı araç var
    Subap ayar
    Bigazmili mi eksantrik milini temizleme
    On tamponu çıkartıp hava yastigi kablosunun takmaya
    Buji değişimine
    Toplam 200 lira kDV dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -MaxPAYNE -- 12 Ocak 2016; 17:22:21 >
  • -MaxPAYNE kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi fiyata yaptırmışsınız. Ben sadece subap ayarına o kadar para verdim ve geçen sene o fiyata yaptırmıştım. Siz nerede yaptırdınız?

• quote:

Hocam çok iyi fiyata yaptırmışsınız. Ben sadece subap ayarına o kadar para verdim ve geçen sene o fiyata yaptırmıştım. Siz nerede yaptırdınız?

Sakaryada honda sinan da

İyi fiyata yaptırmışsın. Ben İstanbulda yaptırdım. Allah kaza beladan korusun.

• quote:

İyi fiyata yaptırmışsın. Ben İstanbulda yaptırdım. Allah kaza beladan korusun.

Amin cumlemize siz Honda yetkili bayiide hava yastigi sisiricilerini degistirdinizmi ucretsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -MaxPAYNE -- 12 Ocak 2016; 19:06:39 >
    Ayın 22 sine tarih verdiler. Ücretsiz işlem yaa baya ileri bir tarih verdiler 😄 Gitmişken belki şanzuman yağınıda değiştirebilirim.

• osmankur O kullanıcısına yanıt
    Bana ertesi güne tarih verdiler işini iyi bilen bi yere gotur orada değiştir bence servis diye gidiyoruz direksiyon göbeğini tam dola takmış sağda vites değiştirme yerinin orada boşluk kalmış onu gösterilen bende

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.