Şimdi Ara

Honda Civic mi Toyota corolla mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda motor kalitesiyle ün salımış bir marka,toyota da genel anlamda zaten en kaliteli otomobiller arasında,ayrıca toyota şu an 3. büyük otomobil şirketi buda bi kanıt olarak gösterilir,benim tavsiyem kullan ve tercihini sen yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: out

Toyota Corolla 1,6 VVTI HB

psn
    acaltun17
  • Civic

tamamen civic satın almadan sonrada bayagı iyi yakıt tasrufu uzunn omurlu motor iyi servis ucuz bakım(golf e gore)

ayrıca seri araba ben hayranım yane nediim daha
    Super-Heavy is approaching...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

kısacası 5500 den sonra hayat durur V-tec baslar

tamamen katılıyorum Honda (VTEC) motorlarınında en büyük özelliği budur zaten .5500 d/d den sonra araç asıl gücünü göstermeye başlar . Honda Civic VTİ modeliyle 1.6 motordan 160 Hp almayı bu yöntemle başarmıştır..Geçmişte ve bugünlerde yapılan çoğu motor testlerinde vtec teknolojisi ipi göğüslüyor .. (Kendi sınıfında tabi ) :)

Hatta eger Dragları takip ediyorsanız Nadir Aybek'in (Yanlış yazmış olabilirim) Civic i çeşitli modifikasyonlarla 11.000 deviri rahatça devirerek rakiplerine boy boy fark koyabiliyor ..

Ankete gelince Vtec diyorum

• Arkadaşlar, 5 yıldır Honda kullanan biri olarak eleştirilerimi de sakınmam;

1-araba çok yumuşak, alman arabaları kadar sert kullanıma pek müsade etmiyor

2-tork bandı çok ileride, yani o motor 7000 devir çevirsin diye ayar yapmışlar ama torku düşük devirde vermiyor, o yüzden sık vites değiştirmek gerekiyor, ama yüksek devirde harika yani.

3-5.vitesi beni öldürüyor. tamam ekonomik olsun diye yapmışlar ama performanslı kullanım için 4.vitesi geçmemek gerekiyor, bu da inanılmaz yakıt tüketimi demek.

4-fan çok sesli çalışıyor ve klima üfleme sistemi beni gıcık ediyor. belkide boyum uzun diye ama sonuçta ben bu arabanın klimasından memnun değilim. cama verince gözlerim kuruyor, normal önden verince kafam ve omzum donuyor, astra ve renoda bu tip problemler olmuyor.

5-japon arabalarının genel bir sorunu olan, asfalt sesini içeri verme huyu tabiki hondanın da tipik karakteristiği, alman arabaları daha başarılı bu konuda.

6-motor kaputu ve bagaj kapağının içi tamamen açık, başka arabalar, en azından palio bile ucuzundan bir döşeme yapmış, bizimkisi bağırsak gibi meydanda.

7-araba aksesuar fakiri, dış ısı göstergesi yok, far yükseklik ayarı yok, yan aynalarda ısıtma yok, neyse şimdiki modellerde koymuşlar.

8-arka koltukların yatma mekanizmaları kilitlenemiyor, yani park yerinde bagaja birşey kilitleyip gidemiyorsunuz, çünkü içeriden bagaj kapağı açılabiliyor, hadi bunu iptal ettiniz diyelim, bu seferde koltuklar yatabildiği için özel birşey bırakamıyorsunuz (Borada koltukların yatmasını kilitleyebiliyorsun bu iyi birşey)

Şimdide olumlu bulduğum tarafları;

1-motor çok ekonomik, 1,6 16v olmasına rağmen ben 1.4 den daha az yakıyorum şehiriçinde.

2-inanılmaz masrafsız bir araba, daha hiç yolda kalmadım, bakımlarını aksatmıyorum ve bakım ücretleri çok makul.

3-oturuş pozisyonu çok alçak, bu uzun boylu insanlar için boy avantajı sağlıyor, yola hakimiyeti de iyi oluyor.

4-içi "benim hanımın tabiriyle" 3 oda 1 salon. astra, golf, bora, focus, megane hepsiyle ölçüm yaptım, ben 185 boyumla bu arabaya oturduğum zaman koltuğun arkasında yaklaşıl 25 cm boşluk kalıyor. (bora ve golfte 10 cm ya var ya yok) bu ölçüleri tutturan bir araba bu sınıfta görmedim ben.

5-bagaj kapağı ve depo kapağının içeriden açılabilmesi çok iyi, hala bazı arabalarda bu yok.

• Tabiki "Honda Civic"
    Haydi Bastır ŞANLI KARTALIM!..
  • şu an babamda toyota corolla 1.6 hatcback var,onu hondayla kıyasladığımda bana daha iyi olarak geldi,bu honda kullanan arkadaşın söylediği yol sesini içeri alma problemi yeni corrollalarda baya fark etmiş,hatta seat wolksvagen gibi almanlarla kıyaslandığında daha iyi diyebilirim.
    yalnız sana mazda 3 üde düşün derim corollayı almadan önce mazda için niyetlenmiştik ama çok sıra vardı,mazda kalitesi hakkında soruşturduğumuzda gerçekten baya övgüyle söz ettiler.şahsen gidip galeridede izledim,bence kendi sınıfında ki hiçbir araba bununla yarışamaz.zaten direksiyonun başına geçip bi oturduğunda bunu sende anlarsın.boy olarakda 4.50 metreye yakın bi boyu var.bu boyda ancak avensis accord falan var,buda konfor konusunda baya bi artı kazandırır.dezaynına gelince bence hem içi hem dışı olsun tartışmaya bile gerek yok

• 97' Corolla 1.6 GLI var şu anda.Ama tabi ki Honda Toyota'dan daha iyi.

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • honda daha iyi gibi geliyor hem motor olarak daha iyi olduğu kesin
  • Civic gençlere daha çok hitap ediyor
    Batu
  • eskiden olsa toyota corolla derdim ama artık diyemiyorum
    ------------------------------------
  • tabiki civic ama v-tech ise alet zaten
    manyak hem modifeye yakısıyo dısına
    hemde ıceme manyak gıdıyo
    Since 2004
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.