Şimdi Ara

Honda civic Hb

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merahaba arkadaşlar bu aralar bu arabaya aşırı derecede ilgim arttı ancak kafamda soru işaretleri var:
    1- Manuel vites istiyorum ancak piyasada pek fazla yok sanırım manuel vites bunu nedeni bu aracı alanların araçtan memnun oluşları mıdır yoksa piyasada tutulmayışı mı ?
    2- Bilindiği üzere japon otomobillerinin yedek parçası pahalı olur bu durum kasko yaparken fiyat farkına sebep olur mu ?
    3- Yarı otomatik (i-shift sanırım) modelinde sorunlar çıkıyor diye okudum birkaç internet sitesinde bunun doğruluk değeri nedir acaba ?
    4- Bu aracın üretimi daha ne kadar sürecek honda yeni bir civic kasası çıkarırsa değeri çok fazla düşer mi ?
    5- Otomatik viteste araç devirlenipte mi vites geçiyor yoksa yavaş mı vites geçişleri yani o muhteşem honda sesini duyamayacak mıyım ?

teşekkürler

• 1-Manuel vites kullananlar genellikle araçlarından memnun olduğu için satmak istemiyorlar..
    2-Bilindiği üzere Honda'nın parçaları pahalı değilidr. Civic HB Honda'nın İngiltere fabrikasında üretiliyor ve parçaları herhangi bir ithal araç markasından pahalı değildir.
    3-i-shift sorun çıkarmıyor.. Kullanımına alışmanız lazım..
    4-2012'de yeni kasası gelecek muhabbetleri dönüyor.
    5-Vites sizin gaz tepkilerinize göre düşük veya yüksek devirde değişiyor.

Kolay gelsin..
  • çok teşekkürler içimdeki aşk kabardı tekrar
  • Tavsiye ederim gerçekten.
  • Bende bu araca aşık olanlardanım lakin bir türlü test sürüşü yaptırmayan/yaptıramayan bayiler nedeni ile gerçek yüzünü göremediğimden tereddütlerimden bir türlü kurtulamadım. Birde geçen gün bir jazz fan sitesinde gördüğüm habere göre i-shift artık jazz'lar'da kullanılmayacakmış. Şayet haber doğru ise bu akım diğer modellerede sirayet edebilir diye düşünüyorum. Tabi honda konusunda daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar bizleri bu konuda daha iyi bir şekilde aydınlatır diye düşünüyorum.

Birde son 2 ay içinde yeni makyajlı 2011 Civic Hatchback 1.4 i-shift almış bir arkadaş çıksada bizi iyice bir aydınlatsa
  • Merhaba,

Yakıt tüketimi ve yokuş performansı konusunda bilgi verebilir misiniz?
  • bende 2008 civic hb düz vites var

1-manuel vites piyasada az olması türkiyeye az getirildiği için ama 1.8 araç alıp otomatik almak içine eder arabanın eğer dsg gibi şanzıman yoksa. Aracımdan çok memnunum bu arada ama satıp uzun süre bir araç almamayı düşünüyorum :) yeni çalışmaya başladım ve çalışınca araba masraflarını sen karşıla artık dediler evden ve zırt pırt bişi ödemekten bıktım:)

2-Yedek parça fiyatlarında pek sorun yaşamadık servis giderleri makul yıllık bakımı 200-300 arası değişiyo(aracım 19binde ama her sene götürüyorum 3 kez bakıma girdi yani). kasko fiyatı olarakta kaskocunun söylediği sorunsuz bi marka olduğu için uygun aracıma axa dan 600 lira kasko ödüyorum 2 senedir(%40 hasarsızlık var galiba)

3- yarı otomatiklerle performans dışında sorun yaşayan görmedim. bazıları ceplerinden para verip baskı balata falan değişmişler ama kendi istekleriyle.

4- civic hbler avrupada tasarlanıyo honda ingiltere fabrikasında ve 2012 ortaları veya sonu olarak yeni kasa çıkış tarihi veriliyor. yeni kasası çıktıgında fiyatı etkilenmeycektir çünkü zaten şuanda uygun fiyata satılıyor 2. elleri.

5- otomatik kullanana sormak lazım :)

yakıt tüketimi uzun yolda istanbul trabzon arası ortalama 130 ile 5.9 yaktı. sehir içi kullanıma göre 9ları görebiliyor

civic i-vtecler 3500devirden sonra valve açarlar o yüzden yokuş çıkarken falan dizel araçlar gibi düşük devirde çıkmayı düşünmeyin ama devri iyi tutarsanız parasal sorununuzda yoksa :) yokuş yukarı şahlanır araba :)

aracı kullanmak çok zevkli ve kalitesini kullandıkça anlıyorsunuz. başka araçları incelediğimde gözüme basit geliyor özellikle iç tasarım ve malzeme kalitesi olarak. bu aracı herkese tavsiye etmem ama kullanan kişinin araba kullanmayı sevmesi lazım beni sadece götürsün diye alınacaksa daha rahat alınıp satılabilcek tabut tasarımlı fluence alsınlar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FOCUS-ASTRA-COROLLA-JETTA
    3 yıl önce açıldı
    Corolla, Civic, Octavia
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay61n

bende 2008 civic hb düz vites var

Aracımdan çok memnunum bu arada ama satıp uzun süre bir araç almamayı düşünüyorum :) yeni çalışmaya başladım ve çalışınca araba masraflarını sen karşıla artık dediler evden ve zırt pırt bişi ödemekten bıktım:)

İlan falan var mı arkadaşım?

Ne kadara vermeyi düşünüyorsun?
  • dedigim gibi masraflardan dolayi saticam bakimini muayenesini vergisi kaskosunu falan mayista odedim ve biraz daha kullanmak istiyorum o kadar para verdigim icin :)

birde ilanlar icin soyle bisey soyliyim sana ben araci aldigimda duz vites 49500du otomatik 51500du tabi bayiler indirim yapiyordu otomatik olani 45e kadar inmislerdi ben alirken duz vites icin 46dan asagiya inmediler az oldugu icin. biraz sacma belki ama duz vites alanlar genelde daha pahaliya almislardir. (3 bayiden fiyat almistim honda cem honda marmara ve park honda)

temiz bi ikinci el bulmak zor ama ozellikle otomatikleri bayanlar tercih ediyo ve malum super kullanis tarzlarindan oturu baya vuruk oluyor. umarim istedigin gibi bir arac bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay61n -- 10 Haziran 2011; 14:02:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay61n

bende 2008 civic hb düz vites var

2-Yedek parça fiyatlarında pek sorun yaşamadık servis giderleri makul yıllık bakımı 200-300 arası değişiyo(aracım 19binde ama her sene götürüyorum 3 kez bakıma girdi yani). kasko fiyatı olarakta kaskocunun söylediği sorunsuz bi marka olduğu için uygun aracıma axa dan 600 lira kasko ödüyorum 2 senedir(%40 hasarsızlık var galiba)

Satmayı düşündüğün zaman beni ara
  • ay61n'nin de dediği gibi iç tasarımı çok kaliteli ve güzel.

Diğer araçlar Civic HB yanında çok sıradan kalıyor.

Müthiş bir araç.
  • Yeni Honda Civic 2012 son görüntüler hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim. Bence beklemeye değer bişeymiş gibi duruyor?

New spy images Honda Civic HB 2012

Not: slide bar'ı kullanıp resimlerin tümüne bakalım.
  • civic hatchback lerde dizel otomatık veya hybrıd gelse ya !! toyota mı alıcaz hadı ya crz ye de uyuz oldum ne olurdu bırde otomatıgı olsaydı bu ıstanbulda artık duz vıtes kullanılmaz
  • Honda artık bu fiyatları ile eskisinin yarısı kadar bile benzinli araç satamaz. Bence disbrütörleri artık bu senaryoya göre bütçelerini hazırlamalılar.
  • 2008 model, 1.8 Civic HB kullanıcısıyım. 30.000 km dir araç bende. Özetle gayet memnunum. Araç sert süspansiyonlu spor karakterli bir araç. Bu bakımdan yollarda kasis, çukur vs. de hissediyorsunuz. Ancak yol tutuşu mükemmel. Virajları çok rahat ve hiç şaşmadan alıyor. Benzerlerine göre bence tasarımı çok şık. Donanımı ise genelde yurdum insanının "ful + ful" dediği cinsten. :)

Mekanik bakımdan gayet başarılı bir araç. i-vtec motoru ile, yüksek devirde ivmelenme kazanıyor. Kalkışlarda çok atak değil, ancak devri 4000 - 5000 rpm civarına çıkardığınızda gayet başarılı bir güçle ivmeleniyorsunuz.

Bana göre tek sıkıntısı i-shift şanzımanı. İlk kalkışlarda çok tereddütlü hareket eden bir şanzıman. Özellikle geri viteste bazen beni şekle sokuyor. Bunun dışında, amacınız daha konforludan ziyade daha spor bir araçsa, bence gayet iyi bir seçim.

Yakıt ekonomisine gelince, bendeki 1.8 motor, şehiriçi köprü trafiğinde 9,5 - 10 lt civarında yakıyor. Uzun yolda, 130 km çok geçmezseniz, 6,5 - 7 lt civarı bir ortalama ile gitmeniz mümkün.

• Bende Civic Hb. Almayı düşünüyorum. ancak Honda strateji olarak bu aracı satmak mı istemiyor. test sürüşü zaten yapamıyorsun. onu da geçtim sorduğum bayilerin ellerinde bu araç yok.
  • ya hb süspansiyonu sedandan ne kdr sert gecen arkadasımın sedan civic i bendeydi yeternce sert geldi.herzaman golfle gectgm çukurlar büyümüş gibi geldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fnb9333

ya hb süspansiyonu sedandan ne kdr sert gecen arkadasımın sedan civic i bendeydi yeternce sert geldi.herzaman golfle gectgm çukurlar büyümüş gibi geldi :)

Sedan Civic = Misafir Odası Kadife Koltuk
    HB Civic = Bekleme Odası Sandalye
  • hb kararımdan vazgeçmek üzereyim bmw 1.18i de kullandım o da sert ama tok bi sesi var civic sedan tangır tangur geldi baya hb i düşünemiyorum bile o zaman
  • birde şu süspansiyonu düzeltmiş olsa yeni kasa hb de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.