Şimdi Ara

Honda Civic Hakkında ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar , aklıma takılan birşeyi size danışmak istiyorum .
    sıfır km honda civic'lerin düz vitesli versiyonlarıyla otomatik vitesli versiyonları arasında 0-100 ivmelenmesi ve son hızda farklılık var . fabrika verilerine göre otomatik vitesli olan daha yavaş kalıyor .

    bunun sebebi nedir ? yani güç aktarımından kaynaklanan birşey mi yoksa vites geçişlerinin hızıyla ilgili birşey mi ? yada başka bir nedeni mi var ?



  • manuel viteslilerin vites oranları daha kısa olduğundan hızlanmaları daha iyidir. ayrıca şehir içi yakıt tükerimleride daha iyidir. otomatikler ise 0-100 hızlanmada daha ağır kalır ama uzun yol konforu ve yakıt tüketimi daha iyidir.
  • Otomatik şanzıman aktarmada daha çok güç kaybediyor bunu da hesaba katmak lazım. Atıyorum manuel versiyon tekerleğe 120hp aktarıyorsa tork konvertörlü otomatik 115hp civarında aktarıyor olabilir. Geçen gece sahil yolunda 58km/s ile 5. viteste cruise control kullandım 3.1 litre ortalama oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

    Otomatik şanzıman aktarmada daha çok güç kaybediyor bunu da hesaba katmak lazım. Atıyorum manuel versiyon tekerleğe 120hp aktarıyorsa tork konvertörlü otomatik 115hp civarında aktarıyor olabilir. Geçen gece sahil yolunda 58km/s ile 5. viteste cruise control kullandım 3.1 litre ortalama oldu


    arkadaslar yanıtlarınız için teşekkürler , peki birsey daha sorayım o zaman , mesela şu VW'larda dsg şanzıman diye bişi var , onlar manuele eşit bir hızlanma ve son hıza sahipler . onlarda güç kaybı olmuyor mu ? olmuyorsa neden olmuyor ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.