Bildirim
HONDA CİVİC EX nasıl biliridiniz
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: paruk
s..a
HONDA CİVİC EX 1993 sedan hakkında araba hakkında bılgı verırımısınız masrafları agırmıdır bır tane almayı dusunuyorum yardım parcaları pahalımıdır pıyasası nasıldır
merhaba,
arkadaşım 15 gün evvel 94 model civic ex hb aldım,anladığım kadar yardımcı olayım,
öncelikle ben bu araçları çok sevdiğim için tercih ettim,o yüzden piyasası varmış yokmuş çok ilğilenmedim,zaten elinde kalacak araçlar değil,o yıllara göre donanım ve konfor olarak çok iyi üretilmişler,parçaları orjinal olarak sadece honda yetkili servislerde var,
ancak birebir aynı olan japon yan sanayi parçalarıda var, hatta tayvan malı parçalarıda çıkmalarıda mevcut ve oldukça ucuz,araç 1.5 karbüratörlü olmasına rağmen yakıtı çok uygun şehir içi km de sakin kullanımda 230 bin lira yakıyor,ayrıca performansıda oldukça yeterli,yani bundan önceki uno sxi aracımın hertürlü bakımı olmasına rağmen şehir içi km de 270 bin lira yakıyordu ve enjeksiyonluydu,ben çok sevdim aracımı,çok keyifli bi araç
kendi adıma tavsiye ederim,temiz km si az bulursan hiç düşünme,parça konusunda bi örnek vereyim,ilk aldığımda aracın triger seti,bujiler,yağı filtresi ve hava filitresi değişti fren ayarları yapıldı ve bunlar japon parçalarla değişti,hepsi işçilik dahil 290 ytl tuttu,bana uygun geldi,
saygılar
-
Slmquote:
Orijinalden alıntı: eagleanddogquote:
Orjinalden alıntı: paruk
s..a
HONDA CİVİC EX 1993 sedan hakkında araba hakkında bılgı verırımısınız masrafları agırmıdır bır tane almayı dusunuyorum yardım parcaları pahalımıdır pıyasası nasıldır
merhaba,
arkadaşım 15 gün evvel 94 model civic ex hb aldım,anladığım kadar yardımcı olayım,
öncelikle ben bu araçları çok sevdiğim için tercih ettim,o yüzden piyasası varmış yokmuş çok ilğilenmedim,zaten elinde kalacak araçlar değil,o yıllara göre donanım ve konfor olarak çok iyi üretilmişler,parçaları orjinal olarak sadece honda yetkili servislerde var,
ancak birebir aynı olan japon yan sanayi parçalarıda var, hatta tayvan malı parçalarıda çıkmalarıda mevcut ve oldukça ucuz,araç 1.5 karbüratörlü olmasına rağmen yakıtı çok uygun şehir içi km de sakin kullanımda 230 bin lira yakıyor,ayrıca performansıda oldukça yeterli,yani bundan önceki uno sxi aracımın hertürlü bakımı olmasına rağmen şehir içi km de 270 bin lira yakıyordu ve enjeksiyonluydu,ben çok sevdim aracımı,çok keyifli bi araç
kendi adıma tavsiye ederim,temiz km si az bulursan hiç düşünme,parça konusunda bi örnek vereyim,ilk aldığımda aracın triger seti,bujiler,yağı filtresi ve hava filitresi değişti fren ayarları yapıldı ve bunlar japon parçalarla değişti,hepsi işçilik dahil 290 ytl tuttu,bana uygun geldi,
saygılar
Cok begendigim bir aractır. 2 yıl hb ex duz klimalı kullandım ve hic sorun cıkarmadı.
Japon kalitesi ve sorunsuzlugu olan bir arac. Uzerinde 16 valf 1500 cc motor var. Performans ve tuketim oranı guzel. Kolay kolay arıza yapmaz. Hb icin 0-100 hızlanması 9.8 sn zaten performansını gosteriyor.
Donanımlı aractır. Full olanda Sunroof, Klima, hid direksiyon,elektrikli camlar, mrk kilit, elk yan aynalar, otm vites, radyo teyp, elektrik kontrollu havalandırma, icerden acılan bagaj ve depo, filtreli on cam ozellikleri var.
Parca sorunu yasamazsın. Buyuksehirdeysen cıkma,yan sanayi,orjinal parca bulursun ve fiyatlarda uygun.
Temizini ve bakımlısını bulman cok onemli tabi.
-
Çok iyi arabadır, sanırım DOCH motora sahip yanlış hatırlamıyorsam ve Amerikada bu araçların fanatik klupleri var.quote:
Orijinalden alıntı: ikarahal
Slm
Cok begendigim bir aractır. 2 yıl hb ex duz klimalı kullandım ve hic sorun cıkarmadı.
Japon kalitesi ve sorunsuzlugu olan bir arac. Uzerinde 16 valf 1500 cc motor var. Performans ve tuketim oranı guzel. Kolay kolay arıza yapmaz. Hb icin 0-100 hızlanması 9.8 sn zaten performansını gosteriyor.
Donanımlı aractır. Full olanda Sunroof, Klima, hid direksiyon,elektrikli camlar, mrk kilit, elk yan aynalar, otm vites, radyo teyp, elektrik kontrollu havalandırma, icerden acılan bagaj ve depo, filtreli on cam ozellikleri var.
Parca sorunu yasamazsın. Buyuksehirdeysen cıkma,yan sanayi,orjinal parca bulursun ve fiyatlarda uygun.
Temizini ve bakımlısını bulman cok onemli tabi.
Alıntıları Göster
-
hayranı bir hayli fazla olan bir arabadırquote:
Orijinalden alıntı: tolgao2000
Çok iyi arabadır, sanırım DOCH motora sahip yanlış hatırlamıyorsam ve Amerikada bu araçların fanatik klupleri var.
Alıntıları Göster -
ortalama fiyatları nedir bu arabaların?quote:
Orijinalden alıntı: TUNERBOY
hayranı bir hayli fazla olan bir arabadır
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Salih
ortalama fiyatları nedir bu arabaların?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Salih
ortalama fiyatları nedir bu arabaların?
direk bir piyasası yok 92 veya 95 olmasınında çok önemi yok km si ve temizliğine göre değişiyor,ama ortalama
ex sedan ve hb için 7500 ile 10000 ytl arası, -
Vtec-e olması gerekir.Özellikleri ise
editted vtec-e değildi bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 27 Aralık 2008; 0:02:45 > -
Konuyu hortlattım biliyorum ama bu araçların piyasası nedir???quote:
Orijinalden alıntı: Jeandan
Vtec-e olması gerekir.Özellikleri ise
editted vtec-e değildi bu
Sedan olanını alıp LPG taktırıp kullanmak istiyotum (öğrenciyim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palacio -- 26 Aralık 2008; 22:13:44 > -
Bende de 93 model Honda Civic EX var. Karbüratörlü arabam. Şuanda km' de 150 yakıyorum. Araba gerçekten beni büyülüyor. Birde 17 jant aldım. Yemede yanında yat oldu arabamquote:
Orijinalden alıntı: Palacio
Konuyu hortlattım biliyorum ama bu araçların piyasası nedir???
Sedan olanını alıp LPG taktırıp kullanmak istiyotum (öğrenciyim)
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: BhuRkY
Bende de 93 model Honda Civic EX var. Karbüratörlü arabam. Şuanda km' de 150 yakıyorum. Araba gerçekten beni büyülüyor. Birde 17 jant aldım. Yemede yanında yat oldu arabam
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: BhuRkY
Bende de 93 model Honda Civic EX var. Karbüratörlü arabam. Şuanda km' de 150 yakıyorum. Araba gerçekten beni büyülüyor. Birde 17 jant aldım. Yemede yanında yat oldu arabam
Piysası hakkında bi bilgin varmı bide parça fiyatları nedir acaba???
-
Arkadaşım gerçekten güzel araçtır.O paralara reno 19,doğan slx,hundai alacağına git canavar gibi klimalı otomatik camlı,sunrooflu,hidrolik direksiyon bir aracın olsun.Yalnız biraz performans arıyorsan civic Sİ tavsiye ederim.1600 cc DOCH 136 bg motora sahiptir,donanım olarakta ex kasadan daha iyidir.Yakıt konusunu düşünürsen motoru daha güçlü olduğu için 1.5 ex ile aynı yakar.ikisinin de kasaları aynıdır bu araçların tek dezavantajları frenleri biraz zayıftır.Aracı alırken motoruna ve büyük bir kaza yapmamış olmasına özen gösterin.Zaten araç temiz ise size sadece periyodik bakımlarını yaptırıp keyifle sürmek kalır.quote:
Orijinalden alıntı: Palacioquote:
Orjinalden alıntı: BhuRkY
Piysası hakkında bi bilgin varmı bide parça fiyatları nedir acaba???
Alıntıları Göster
-
Fena makinadırquote:
Orijinalden alıntı: cool82
Arkadaşım gerçekten güzel araçtır.O paralara reno 19,doğan slx,hundai alacağına git canavar gibi klimalı otomatik camlı,sunrooflu,hidrolik direksiyon bir aracın olsun.Yalnız biraz performans arıyorsan civic Sİ tavsiye ederim.1600 cc DOCH 136 bg motora sahiptir,donanım olarakta ex kasadan daha iyidir.Yakıt konusunu düşünürsen motoru daha güçlü olduğu için 1.5 ex ile aynı yakar.ikisinin de kasaları aynıdır bu araçların tek dezavantajları frenleri biraz zayıftır.Aracı alırken motoruna ve büyük bir kaza yapmamış olmasına özen gösterin.Zaten araç temiz ise size sadece periyodik bakımlarını yaptırıp keyifle sürmek kalır.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: cool82
Arkadaşım gerçekten güzel araçtır.O paralara reno 19,doğan slx,hundai alacağına git canavar gibi klimalı otomatik camlı,sunrooflu,hidrolik direksiyon bir aracın olsun.Yalnız biraz performans arıyorsan civic Sİ tavsiye ederim.1600 cc DOCH 136 bg motora sahiptir,donanım olarakta ex kasadan daha iyidir.Yakıt konusunu düşünürsen motoru daha güçlü olduğu için 1.5 ex ile aynı yakar.ikisinin de kasaları aynıdır bu araçların tek dezavantajları frenleri biraz zayıftır.Aracı alırken motoruna ve büyük bir kaza yapmamış olmasına özen gösterin.Zaten araç temiz ise size sadece periyodik bakımlarını yaptırıp keyifle sürmek kalır.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: cool82
Eyvallah ama Sİ değilde EX düşünüyorum hem piyasada oynanmamış kazasız Sİ bulmak çok zor zaten performans gibi bi beklentimde yok ben Fiyat/Yararlılık eğrisine bakıyorum
-
modifiyeye oldukça yatkın bir araba number one :))
http://modifiyesanati.com/fotokategori-mic.php?id=324
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altug1903 -- 29 Nisan 2012; 22:49:50 > -
Konuyu hortlatalım.quote:
Orijinalden alıntı: altug1903
modifiyeye oldukça yatkın bir araba number one :))
http://modifiyesanati.com/fotokategori-mic.php?id=324
Yaklaşık 1 senedir Honda civic 95 EL kullanıyorum. Piyasasını yani satışının kolay olup olmadığını bilmiyorum. Bu modellerin meraklısı olduğum için aldım.
Ben tecrübelerimi paylaşacağım. Arabamın marka ve modeli budur 1995 Honda Civic LX Sedan 4-Door 1.5L 1493CC l4 GAS SOHC
İşim gereği farklı yaşlarda ve modellerde birçok arabaya biniyorum. (clio, palio, symbol, albea vb...) fakat hiçbirinde honda'nın sürüş keyfini alamadım konforlu rahat arabadır sürüşü keyiflidir.
Arabanın tasarımı ile görüş mesafesi çok rahat özellikle uzun yolda ve hızlı iken bu büyük avantaj sağlıyor.
Direksiyonu çok yumuşak hidrolik sistemi iyi bu konuda birçok 3-5 senelik arabaya fark atar.
Virajı yoğun yerlerde arabayı sürdüm. Viraşlara hızlı girmeme ragmen araba savurma yapmıyor tabiri caizse yere yapışıyor.
Motoru hiç bir zaman sorun çıkarmadı.
Aile arabası olarak kullanıyorum arada bir hız yapıyorum seri bir araba.
Kasası sağlam arabadır 92-00 arası modellerin burunları uzundur buda büyük avantaj. Şasi anlamında bu modellerde özellikle sağlam yapılmıştır.
Fren, debriyaj hidrolik. Yeni nesil araçlarda abs alıştığımızdan fren yönü zayıf geliyor.
Orjinalinde araba yere yakın bu nedenle yol tutuşu çok iyi dezavantajı ise bazı yüksek kaldırım kenarlarına park ederken kapı açılmayabiliyorBirde engebelli yollarda daha dikkatli olmak gerekli
Konuyu toparlayacak olursak arabamdan çok memnunum iyiki de almışım. 30-40bin liralık birçok yerli ve bazı marka araçlar şimdi tuğla gibi geliyor.
-
Bu aracın yedek parçası nasıldır.antalyadayim.Yedek parça bulmakta sıkıntı olur mu bilgi verirseniz çok makbule gecer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Epey zaman geçmiş üzerinden ama 95 model Civic EX var. Tavsiye eder misiniz? Fiyatı 17000 pazarlık olur denmiş.
Beklentim: Götürsün :) Uzun yol da yapmak isterim. Fazla sorun çıkarmasın... -
Arkadaş İstanbul'dan 95 modelini almış 265 binde 16_500 e arabada kazalar var ama fena değil gibi geldi. Bu paraya en güzel genç arabası. Çok oynanmamış bulmak önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar bnde honda civic hacback kasa var arabada radyatör sürekli su eksiltiyor sebebi nedir ne yaptırmam gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- citroen c4 1.6 hdi
- opel grandland 1.2 alınır mı
- suzuki vitara 1.4 hybrid yorum
- talisman neden tutulmuyor
- opel astra 1.4 edition plus yorumlar
- en az yakan arabalar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X