Şimdi Ara

Honda Civic aracıma arkadan vurdular yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aracınızda hasar kaydı oluşacak. Hasar kaydının amacı o araç için sigortanın ödediği bedeli belirtmektir. Benim yaşadığım bir olay.

Değer kaybı vidali parçalarda olmuyormuş diyorlar. Aracıma arkadan biri çarptığında bunu bir avukattan örendim.

Sizin aracınızın arka paneli az da olsa hasarlıdır. Yetkili serviste yapılırsa muhtemelen değişir. Bu şekilde olursa sigorta merkezine dilekçe gönderirsiniz. Ekspertiz atanır. Anlaşırsanız değer kaybı parası alırsınız. Anlaşamazsanız mahkeme yoluna gidersiniz.

Ancak kaskonuz yoksa yada kaskonuz varsa ve yetkili servis onarım klozu yoksa karşı tarafın trafik sigortası yetkili serviste onarım ve orjinal parçalar için sizden para isteyecektir. Alternatif olarak kendi anlaşmalı olduğu servisi önerecektir. Ayrıca parça kullanımı önce çıkma parça sonra muadili parça sonra da orjinal parça şeklinde olmaktadır. Yasalarca bu böyle belirlenmiştir. Yani gerçekte zarara uğruyor olsanızda yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca sigorta şirketine güvenmeyip kendiniz bir servis bulursanız ve o servisle sigortanın anlaşması yoksa(ki yoktur) servise parayı siz ödersiniz. Sonra sigortadan alırsınız o parayı. Ancak işçilik konusunda götürdüğünüz servisin işçiliği sigortanın belirlediği işçilikten yüksek ise bunun bir kısmını geri alabilirsiniz.

Daha önceki tecrübeme dayanarak bu aracı güzel bir serviste onartmanın 4-5 bin civarı olacağını düşünüyorum. Zaten arka farlarında muhtemelen kırık vardır. Onlar bile bir sürü paradır.

Ayrıca sigortanın onartığı servis yapılan onarıma ve parçalara 2 yıl garanti vermektedir. Kendiniz bir servis seçerseniz bu konuda sıkıntı yaşarsınız. Çünkü bu 2 yıllık garanti birinde x sigortasının verdiği bir garanti iken diğerinde sanayici ahmet ustanın verdiği garanti olacaktır.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Aracınızda hasar kaydı oluşacak. Hasar kaydının amacı o araç için sigortanın ödediği bedeli belirtmektir. Benim yaşadığım bir olay.

Değer kaybı vidali parçalarda olmuyormuş diyorlar. Aracıma arkadan biri çarptığında bunu bir avukattan örendim.

Sizin aracınızın arka paneli az da olsa hasarlıdır. Yetkili serviste yapılırsa muhtemelen değişir. Bu şekilde olursa sigorta merkezine dilekçe gönderirsiniz. Ekspertiz atanır. Anlaşırsanız değer kaybı parası alırsınız. Anlaşamazsanız mahkeme yoluna gidersiniz.

Ancak kaskonuz yoksa yada kaskonuz varsa ve yetkili servis onarım klozu yoksa karşı tarafın trafik sigortası yetkili serviste onarım ve orjinal parçalar için sizden para isteyecektir. Alternatif olarak kendi anlaşmalı olduğu servisi önerecektir. Ayrıca parça kullanımı önce çıkma parça sonra muadili parça sonra da orjinal parça şeklinde olmaktadır. Yasalarca bu böyle belirlenmiştir. Yani gerçekte zarara uğruyor olsanızda yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca sigorta şirketine güvenmeyip kendiniz bir servis bulursanız ve o servisle sigortanın anlaşması yoksa(ki yoktur) servise parayı siz ödersiniz. Sonra sigortadan alırsınız o parayı. Ancak işçilik konusunda götürdüğünüz servisin işçiliği sigortanın belirlediği işçilikten yüksek ise bunun bir kısmını geri alabilirsiniz.

Daha önceki tecrübeme dayanarak bu aracı güzel bir serviste onartmanın 4-5 bin civarı olacağını düşünüyorum. Zaten arka farlarında muhtemelen kırık vardır. Onlar bile bir sürü paradır.

Ayrıca sigortanın onartığı servis yapılan onarıma ve parçalara 2 yıl garanti vermektedir. Kendiniz bir servis seçerseniz bu konuda sıkıntı yaşarsınız. Çünkü bu 2 yıllık garanti birinde x sigortasının verdiği bir garanti iken diğerinde sanayici ahmet ustanın verdiği garanti olacaktır.

Geçmiş olsun.

Yorumunuz için teşekkürler. arka bagaj kaputu değişecek bundan dolayı değer kaybı alabilir miyim bunu tam olarak anlayamadım. İşin onarım kısmına gelince Önce ben kendi kaskomu deldirip aracımı yaptırıcam ve benim kaskom karşı tarafın trafik sigortasından parayı alıcak dediler. Ancak ben aracı kaskoda yaptırdıktan sonra karşı tarafın sigortası bir kulp bulup para vermeme bir şey yapar mı bu konuda bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Detaya dikkat edelim.

Tramerde sizde bedelsiz olarak "çarpma" yazar. Benim bahsettiğim kayıt budur. Çarpan kişiye ise sizin aracınızın bedeli yazar. Eski aracımin arkası hep boya idi ve hasar kaydı bedelsiz çarpmadan oluşuyordu.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrScae

quote:

Aracınızda hasar kaydı oluşacak. Hasar kaydının amacı o araç için sigortanın ödediği bedeli belirtmektir. Benim yaşadığım bir olay.

Geçmiş olsun.

Yorumunuz için teşekkürler. arka bagaj kaputu değişecek bundan dolayı değer kaybı alabilir miyim bunu tam olarak anlayamadım. İşin onarım kısmına gelince Önce ben kendi kaskomu deldirip aracımı yaptırıcam ve benim kaskom karşı tarafın trafik sigortasından parayı alıcak dediler. Ancak ben aracı kaskoda yaptırdıktan sonra karşı tarafın sigortası bir kulp bulup para vermeme bir şey yapar mı bu konuda bilgim yok

Avukat bana vidalı parçalarda yapılan değişimden değer kaybı alınamadığını söyledi. Ancak söyle bir durum var. Avukat işlem için vaktini ayırıyor. Yani faydalı bir kazanç elde edemeyeceği için bu şekilde yapıyor olabilir.

Servis bu konuda yönlendirme yapıyor. Yardımcı olacaklardır.

https://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/esdeger-parca-uygulamasinin-arac-sigortasina-etkisi
    http://www.hurriyet.com.tr/esdeger-parca-donemi-28048391

Muadil parça ve servisle ilgili kaskonuz olduğu için sorun yaşamayabilirsiniz. Benim kaskom yoktu. Ancak hyundai servisinin söylediği araç 2 yaşını geçince trafik sigortasının yetkili serviste yaptırmak zorunda olmadığıdır. Siz kaskonuzdan serviste yaptırıp kasko trafik sigortasından alacak ancak tamamını alamayabilir. Sigortacınızla konuşup bu şekilde olursa kaskonun delinip delinmediğini sormanız hayrınıza olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrScae

quote:

Geçmiş olsun.

Avukat bana vidalı parçalarda yapılan değişimden değer kaybı alınamadığını söyledi. Ancak söyle bir durum var. Avukat işlem için vaktini ayırıyor. Yani faydalı bir kazanç elde edemeyeceği için bu şekilde yapıyor olabilir.

https://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/esdeger-parca-uygulamasinin-arac-sigortasina-etkisi

Muadil parça ve servisle ilgili kaskonuz olduğu için sorun yaşamayabilirsiniz. Benim kaskom yoktu. Ancak hyundai servisinin söylediği araç 2 yaşını geçince trafik sigortasının yetkili serviste yaptırmak zorunda olmadığıdır. Siz kaskonuzdan serviste yaptırıp kasko trafik sigortasından alacak ancak tamamını alamayabilir. Sigortacınızla konuşup bu şekilde olursa kaskonun delinip delinmediğini sormanız hayrınıza olur.

Teşekkürler hocam yarın gittiğim yetkili servisle durumu görüşücem. Ancak merak ettiğim bir husus daha var benim aracımda değişim olucak bu kesin belki tamponu prese gönderip düzelttirip tekrar taktırabilirim ama kapak kesinlikle değişicek benim aracımın piyasa değeri düşecek ve ben karşı tarafa yani bana çarpan şahsa değer düşme davası açmayı düşünüyorum bu konuda bilginiz var mıdır yani davadan aracımın düşen değerini alabilir miyim çünkü aracımın km si daha 80 binde hatasız denebilicek bir araç şuan honda piyasasını biliyorsanız bu aracı ben satmaya kalksam 50.500 den aşağı bırakmam ancak şimdi istermez 1 2 belki 3-4 düşecek değeri bunu karşıdan alabilir miyim?

• Orijinalden alıntı: MrScae

Teşekkürler hocam yarın gittiğim yetkili servisle durumu görüşücem. Ancak merak ettiğim bir husus daha var benim aracımda değişim olucak bu kesin belki tamponu prese gönderip düzelttirip tekrar taktırabilirim ama kapak kesinlikle değişicek benim aracımın piyasa değeri düşecek ve ben karşı tarafa yani bana çarpan şahsa değer düşme davası açmayı düşünüyorum bu konuda bilginiz var mıdır yani davadan aracımın düşen değerini alabilir miyim çünkü aracımın km si daha 80 binde hatasız denebilicek bir araç şuan honda piyasasını biliyorsanız bu aracı ben satmaya kalksam 50.500 den aşağı bırakmam ancak şimdi istermez 1 2 belki 3-4 düşecek değeri bunu karşıdan alabilir miyim?

Karşı tarafın sigortasından değer kaybı talep edebilirsiniz. (Talep sigortaya yapılıyor.) Çünkü muhtemelen arka panelde değişim olacak gibi.

Benim konuştuğum avukat değer kaybından elde edilen kazançtan yüzde alıyordu. Benim aracımda da sizinki gibi bir hasar olmuştu. Y. serviste olsa arka panel ve bagaj kapağı değişecekti. Trafik sigortasının servisinde yaptırdım. Çekiçleyerek doğrultular. Avukat sanırım yüzde usulu çalıştığı ve kaynaklı parça değişimi olmadığı için alınacak değer kaybı tutarının az olmasından ötürü tahminimce olmaz dedi.

Yetkili servis bu konuda size yardımcı olacaktır zaten. Değer kaybını almak biraz zaman alsada benim gördüğüm kadarıyla zor değil. Aracınızın arkadan hasar kaydı yoksa bir kaç ay sürse de alırsınız diye düşünüyorum.

Avukata filan gitmenize gerek yok bence. Yetkili servis ve sigortacınız yönlendirir. Zaten karşı tarafın sigortası için eksperin belirleyeceği değeri kabul etmek daha kolay ve mantıklı bir yol.

Tampon değişir. Dediğiniz gibi bir yöntemin yetkili serviste olacağını düşünmüyorum. Olsa bile eski dayanımında olmaz tampon.

• Bagaj kapagi, tampon demiri, braket v.s. arka tampon degisecektir.
    Panel falan degismez buradaki arkadaslara bakmayin. Paneli degistirmek, duzeltmekten cok cok daha zordur ve eksper isciligi daha az yazar degisimde. Paneli duzeltmeside zor bir is degildir.

Dosyayi kaskonuzdan actirin. Araciniz 3 yasini gectigi icin, karsi tarafin trafik sigortasi yan sanayi parca gonderir. Yetkili serviste yaptirirsaniz orjinal parca takar ama sigorta yan sanayi parasi odeyeceginden aradaki fark size kacar.

En iyisi kaskonuzdan acin, ikame aracinizida alin butun isler hizli, orjinal parca ile yurusun. Karsi taraf suclu oldugundan kaskonuz delinmez.

Ek olarak sigorta sirketlerinizden araciniza yapilacak her turlu harcama (mini onarim, cam degisimi haric olabilir) aracin tramer kaydina girer.
    Kayitlarda Bedelsiz gorunen hasarlar ise suclu oldugunuz durumlarda olusan kaza kaydidir. Suclu oldugunuzda sigorta sirketi araciniza masraf yapmadigi icin bedelde gorunmez.

Sormak istesiginiz (deger kaybi haric) birsey varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Ekim 2016; 20:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Aynı durumu civic varken 2 kere yaşadım. İkisinde de duruyordum arkadan çarptılar. Sanırım civicler arkadan pek farkedilmiyor. Aynı hasar benim araçtada oldu. Bu aracın tamponu beş para etmez hasarı kesinlikle sönümlemiyor hasar direk bagaj kapağına kadar ilerliyor. Arkadan kazalarda hasar kaydı işlemiyor. Park sensörüne kadar arkada ne varsa serviste değiştirirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam yetkili servise giderim. Ne de olsa cebinizden para çıkmayacak ve hasar kaydı işlemeyecek..

Benim Vtec2 aracımdada geri geri gelirken direğe vurmuştuk ve aynen buna benzer hasar oldu ama benim bagaj kapağı katlandı tampon ezildi arka stop kırıldı. Kaskom olduğu için servise götürdük serviste bağaj kapağı değişti tampon düzeldi stoplar değişti 3500TL lik bir hasar kaydı oluştu dediğiniz gibi darbeyi sönümlemiyor sadece duruyor orda boşa koyulmus birşey gibi duruyor

• Çarpan araç Egea galiba
  • Arkadaşlar bugün aracımi mutluhan servise bıraktım. Araca ortalama 7 bin tl hasar kaydı çıkar dediler önce benim kaskomdan yapilicak daha sonra adamin Sigortandan para alincak denildi. Ondan sonra değer kaybı davası açın dediler karşı tarafın sigortasına onuda acicaz olabildiğince az zararlı çıkmaya çalışıcam sizin anlayacağınız bu arada vuran araç ford fiesta onda 12 bin tl lik hasar çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, inşallah madur olmadan sonuçlandırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrEvo

Geçmiş olsun hocam, inşallah madur olmadan sonuçlandırırsınız.

İnşallah hocam. Karşı taraf %95 bende %5 suç var bakalım olaylara bakıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Bagaj kapagi, tampon demiri, braket v.s. arka tampon degisecektir.
    Panel falan degismez buradaki arkadaslara bakmayin. Paneli degistirmek, duzeltmekten cok cok daha zordur ve eksper isciligi daha az yazar degisimde. Paneli duzeltmeside zor bir is degildir.

Dosyayi kaskonuzdan actirin. Araciniz 3 yasini gectigi icin, karsi tarafin trafik sigortasi yan sanayi parca gonderir. Yetkili serviste yaptirirsaniz orjinal parca takar ama sigorta yan sanayi parasi odeyeceginden aradaki fark size kacar.

En iyisi kaskonuzdan acin, ikame aracinizida alin butun isler hizli, orjinal parca ile yurusun. Karsi taraf suclu oldugundan kaskonuz delinmez.

Ek olarak sigorta sirketlerinizden araciniza yapilacak her turlu harcama (mini onarim, cam degisimi haric olabilir) aracin tramer kaydina girer.
    Kayitlarda Bedelsiz gorunen hasarlar ise suclu oldugunuz durumlarda olusan kaza kaydidir. Suclu oldugunuzda sigorta sirketi araciniza masraf yapmadigi icin bedelde gorunmez.

Sormak istesiginiz (deger kaybi haric) birsey varsa sorabilirsiniz.

Hocam bugun aracı servise verdim aracı hemen kontrol ettiler kadın şu şu şu şu değişecek dedi daha sonra gerekli işlemleri yaptık felan neyse bana aracı teslim ettiğime dair bir kağıt verdiler kağıtta bu kadının değişecek dediği parçaları sanki ben demişim gibi benim adımı vererek bu parçaların değişmesini istiyor daha sonra zaten bana sorulmadan yine kağıtta gördüğüm çıkan parçalar geri isteniyor mu yazmışlar onada direk hayır denmiş ki bu bana sorulmadı bile size sorum yarın servisi arasam burda böyle böyle yazılmış ben öncelik olursa tamponda onarım istiyorum desem bir fark olur mu çıkan parçaları alıp almamam bir önem teşkil ediyor mu yardımcı olursanız sevinirim.

• MrScae M kullanıcısına yanıt
    mutlaka cıkan parcayı bagaja koymaları gerekli..artı tanponda onarım isterseniz biraz korkutacaklar ama dıretınce yaparlar kesinlikle fıyat duser...honda aracına lafım yok ama servisler para kazanmak için herşeyi yapabilirler....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.