Şimdi Ara

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Kule Gergisi ve Ses Yalıtımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
5
Favori
15.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sürekli uzun yol yapıyorsanız ve tempolu sürüş tarzınız varsa baştan yanlış araç almışsınız zaten.. yayla jantla uğraşmayın, daha eski model oturaklı bir araçla değiştirin derim.

Ama yapacağı en kötü durum güven vermemek olur.. gezinir huzursuz eder. yoldan çıkma oraya buraya uçma falan olmaz sadece viyadüklere girerken iyice yavaşlamak lazım bu tarz araçlarda.. veya gidiş geliş yollarda karşıdan tır hızlı geliyorsa yavaşlayıp hafif sağa açın, yine kamyon-tır sollarken hızla geçmemek lazım yanlarından. altına hava alır, sallar, salınır bu tarz araçlar. attrage da böyle, symbol de böyle.

ama 20 sene önceki polo classic bunlardan daha iyiydi vallahi.

Birde bu araçlar dandik gövde aksesuar kitleri ile satıldı hep.. bunları aerodinamik testlerinin yapıldığını hiç sanmam, genelde araçlara zarar verir böyle eklentiler. sizde varsa etkisi olabilir.

Muhtemelen bu aracı satıp 2.el bir c sınıfı araç alacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ayrıca muayenede de sıkıntı yaşayabilirsin, Bilgin olsun.

• Zaten aracın garantisi motor ve şanzıman hariç pek bir şeyi kapsamıyor, ön takımda veya arka takımda herhangi bir şey olsa normalde de garanti kapsamına girmiyor. Eğer vites kutusunda bir arıza olursa ve bu arızanın lastikten kaynaklandığını ispat ederlerse anca o zaman garanti kapsamı dışına çıkabilir. Yine de teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Şu an aracım 80bin km ye yaklaştı. Bu süreçte 30bin km de lpg taktırdım ve şu anda lpg den çok memnunum. Ya lpg taktıracaktım ya da arabaya binmeyecektim yakıt fiyatlarından dolayı. Bende taktırmayı seçtim. Bakımları 8 veya 10bin km de bir yaptırıyorum.

Ayrıca aracıma taktırdığım koaksiyel hoparlör yerine component hoparlör taktırdım ve kapılarda bulunan tweeter kapağını yeniden tasarlayarak 3d yazıcı da çıktısını aldım ve yurdışındaki versiyonlardaki gibi oldu. Ayrıca Rainbow markasının dsp amfi sini torpidonun arkasına taktırdım. Ses daha iyi düzeye ulaştı. Şu anda bu şekilde gayet memnunum.

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Kule Gergisi ve Ses Yalıtımı

Honda City 2022 Model (5. Jenerasyon) / Lastik Değişimi, Yol Tutuşu, Kule Gergisi ve Ses Yalıtımı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Araçtan ayrı o lastiklerle tutunmak çok zor. Kullandığım en çabuk kauçuğu bozulan ve tutunmayan lastik maalesef testlerdeki dereceleri yüksek de olsa 10-15bin kilometrede karakteri çok değişiyor. Sizde durum nasıl bilmiyorum ama yine de dikkat edin.

Ben 4 kişi ve bagaj da dolu yolculuk yaptım ama yol tutuşu çok değişmedi , bence yol tutuşu bu aracın zayıf ve ne yaparsak yapalım belli bir seviyeyi geçemiyor. O yüzden aracı sürerken dikkatli olmakta fayda var

Benim arkadaş yeni almıştı aracı onun üzerinde orjinal lastikleri vardı test ettim onunla, yol tutuşu 205/55/r16 ya göre bariz çok kötüydü. İyi ki taktırmışım dedim 205 i . Yani psikolojik değil bence

Kardeşimde Honda City bulunuyor ve kışlık lastik alması gerekiyor. 185/55/R16 ölçüleri az üretildiğinden ve ender bulunduğundan dolayı seçenekler az ve pahalı.

Bu sebeple araştırmalar esnasında bu konuya denk gelmiş ve kendisi için yazıyorum.

1. Orijinal ebatların ince yapıda olması sebebi ile otobanda (Ankara Çevre Yolu) belirli süratlere çıkıldığında güvende hissettirmiyor. Özellikle yanından yüksek tonajda araçlar geçtiği sırada.
    2. Ebatların zor bulunması neticesinde az sayıda çeşit ve bu sebeple de ebat fiyatlarının yüksek olması.
    3. Yine ebatların ince olması sebebiyle fazla yol sesinin alınması.
    4. Sürüş esnasında güvende hissedememe ve aracın adeta yolda gezmesi vb. sorunlar yaşıyor.

Bu hafta içerisinde bir seçim yaparak ya orijinal ebatlar ya da tavsiyelere göre 205/55/R16 ebatlı lastik almayı planlıyor.

Lastik markaları, ebatları ve modellerini tavsiye olarak bekliyoruz, şimdiden teşekkür ederiz.

205/55/R16 ölçüsünün sürüş esnasında araç yüklüyken sürtme, yakıt, kalkış, fren mesafesi, muayene vb. durumlarına ek olarak yukarıda belirtilen garanti konuları kafasına takılan konular arasında.

NOT: Tüm bunlara ek olarak ise araç içerisinde bulunan orta aydınlatmadan (SOS tuşu olan) bozuk yollarda trim sesi gelmeye başlamıştır (52.000 km).

İnternette hiçbir kaynakta aynı sorunu yaşayan ve sökme ile ilgili kaynaklara ulaşamadığından aynı sorunu yaşayan veya sökme ile ilgili video kaydına denk gelen var ise bu konu ile ilgili de desteklerinizi beklemekteyiz.

Tekrardan zaman ayırarak destek olduğunuz için teşekkür ederiz.

• irfanCLK kullanıcısına yanıt
    Aracı sıfır almıştım. 10bin km den beri de 205/55/r16 kullanıyorum. İlk lastiklerim Hankook ventus prime 4 dü onlardan memnundum şimdi ise aracım 90bin km de ve 10binkm önce Bridstone turanza t005 taktırdım onlardan da çok memnunum.
    Bu zamana kadar aracı full dolu olarak da kulandığım zamanlarda oldu ve o zamanlarda o kadar setten ve çukurdan geçtim bir sorun yaşamadım. Herhangi bir sürttme de olmadı.
    Yol tutuşu biraz daha arttı ve yol sesi lastikten dolayı az geliyor. ( hankook ve Bridstone da hemen hemen aynı yol sesi az geliyor). Bende ankara çevre yolunda kullanıyorum yanal rüzgarlara maruz kalırsanız yine savurma yapıyor ama fabrika lastiklerinden daha iyi tabiki. Bu araç yerden yüksek olduğundan ve arka süspansiyonlar torsiyon olduğundan dolayı en fazla yapılacak şey lastik değişimi. Araç 3.5 yıldır bende ve 90binkm oldu araştırmadığım şey kalmadı artık pes ettim :) o yüzden 120-130 gibi hızları pek geçmemek güvenlik için en iyisi. Muayeden de bu sene 205/55/r16 lastiklerle geçti hiçbir sorun olmadı. Ekstradan lasitklerin yakın fotoğraflarını ekledim. Ayrıca sorduğunuz soruların cevabını ilk mesajımda yazmıştım ordan da bakabilirsiniz.
    Ayrıca garanti konusunda Türkiye deki hiçbir bayi bana pek güven vermedikleri için ben umursamıyorum çünkü her şeye kullanıcı hatası diyip gönderiyorlar.
    Araca uzun süre binecekseniz keyfinize bakın garanti kapsamından çıkacak diye istemediğiniz şekilde binmeye devam etmek mantıksız. O kadar para veriyoruz sonuçta.
    SOS tuşu ile ilgili bilgim yok. Bende bu zamana kadar çok şükür herhangi bir trim sesi oluşmadı. Belki diğer arkadaşlar arasında sorunu yaşayan vardır ama en iyisi bu durumu servise bir göstermek.

• Merhaba,

Vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için teşekkür ederiz.

Eklemiş olduğunuz fotoğraflar için de ayrıca teşekkürler. Özellikle arka taraf ince lastikler ile biraz tuhaf duruyor, sizin ebatlar ile daha dolu ve güzel bir görünüme kavuşmuş.

Sanırım vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda 205/55/R16 ebatlarını alacağız. Herhangi bir sürtme veya muayeneden geçme gibi bir sorun bulunmuyor ise en mantıklı seçenek sizin ölçüleriniz.

Birkaç lastikçi 195 ebatlı lastikler bile sürtme yapabilir (ön taraf için) dedikleri için tekrardan sormak istedik.

Orta aydınlatma için de aralık ayı içerisinde bakım için gidildiğinde bakmalarını söyleyeceğiz.

Bende Can demirel ile görüşüp 205 lastikler taktirdim suan sadece kışlık kullaniyorum ama uzerindeki 185 lastikler bitince yerine normal 205 alacagim ben simdiye kadar olumsuz bir tarafini gormedim.

Eski japon araclarim mitsubishi attrage ve mitsubishi coltda da hararet gostergeleri yoktu.

Adamlar o kadar emin ki motorlarindan gereksiz gostergeleri koymuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Ekim 2025; 22:53:49 >
  • texmo kullanıcısına yanıt

Orijinali 185 olduğu için lastikçi kendince tahminde bulunmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.