Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (572. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.211
Cevap
141
Favori
1.349.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saol abı Allah razı olsun. abı ekranda 13 bazen 14 lt yazıyo sehır ıcı.2.4 motor bıle okadar yakmıyodur dıye dusunuyorum.koltuk ısıtmalarım cok hafıf ısıtıyo ondan sonra kesıyo arada tekrar hafıf ısıtıyo tam sıcaklıga alısıcam tekrar kapatıyo kendını.bmw lerın koltuk ısıtmasını acınca ates gıbı yapıyo ve kapatana kadarda o sıcaklıgı dewamlı verıyo.acaba sadece benımkıdemı boyledır yoksa genel bı durummudur.

bırde nasıl alıntı yapılır bılmıyorum?
  • @_cakabey_

Çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın, daha iyi arabalara binmek nasip etsin işallah...
    (bir araç pert etmiş biri olarak ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu bilirim hem de düğün
    arefesinde...)

Saygılar...
  • @_cakabey_

Hocam büyük geçmiş olsun.. verilmiş sadakanız varmış demekki..
    Önce can önce sağlık.. bunlar olmadan mal olmaz..
    Mala gelsin önemli değil..
  • @_cakabey_
    Allah beterinden saklasın, ki inşallah öyle olmuştur.
    Yalnız Accord'unuzun olmaması, burada olmayacağınız anlamına gelmez.
    Paylaşımlarınızı her zaman bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsOfdewiL

saol abı Allah razı olsun. abı ekranda 13 bazen 14 lt yazıyo sehır ıcı.2.4 motor bıle okadar yakmıyodur dıye dusunuyorum.koltuk ısıtmalarım cok hafıf ısıtıyo ondan sonra kesıyo arada tekrar hafıf ısıtıyo tam sıcaklıga alısıcam tekrar kapatıyo kendını.bmw lerın koltuk ısıtmasını acınca ates gıbı yapıyo ve kapatana kadarda o sıcaklıgı dewamlı verıyo.acaba sadece benımkıdemı boyledır yoksa genel bı durummudur.

bırde nasıl alıntı yapılır bılmıyorum?

Hani 13-14 den bahsediyorsun. Benimki 15 lt/100km gaz bile yakıyor.
    O koltuk ısıtma bendede aynı, demekki tüm Accord'larda durum aynı. Belirli ısıya gelince kapatıyor kendini. Termostatlı UFO gibi düşün :)

Hep aynı ısıyla devam etse oturamazsın yaaa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _cakabey_

Sayın arkadaşlar
    Titizlikle kullandığım ,üzerine çok ter döktüğüm,üzüldüğüm ,sevindiğim,kafa yorduğum accordum,maalesef bir trafik kazası nedeniyle pert olmuş vaziyette.Aracım bir dostumda iken kar yağışınında etkisiyle bir tır'a yan dorseden çarparak kaza geçirdi.Arkadaşımın babasının bacağında kırık var,ama şu an iyi çok şükür.ALLAH sizlere ve tüm sürücülere kaza bela vermesin,aman dikkat edelim.Muhtemelen,uzunca bir süre accord'um olamayacak,tekrar bir accordum olana kadar,aranızda olmayacağım sanırım,hakkınız helal edin,çok yardımlarınız oldu sağolun/varolun..:(

Hocam gecmis olsun. Benzer bir olay da bizim basımıza gelmişti. Allah can saglıgı versin, para pul kazanılır elbet dert etme..

Gecmis olsun tekrardan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• abı senınkı 2.4 mus ama:) 20 bıle yaksa yerıdır yanı(:) )koltuk ısıtmanın derecesını fln arttırtamazmıyız acaba abı bılgın warmıdır.
  • Bi yerde okumuştum, koltuk ısıtma özellikle biz erkek cinsine pek de iyi gelmiyormuş.
    Nedendir bilmem ama siz gene de LOW konumda kısa süreli kullanın derim ben...

Saygılar...
  • abı bu kıs aylarında az da olsa kıcımız sıcak yer gorse sankı ıyı olur gıbıme gelıyo:)
  • Arkadaşlar ben de accord bakıyorum bu aralar. Uzun süredir var olan Alman araba hastalığımdan kurtulmuş Japon hastalığına yeni yakalanmış bulunmaktayım. Önce subaru baktım, ancak LPG'de bozulan subap ayarlarının düzeltilmesi için boxer motorun indirilmesi gerektiğini öğrenince vazgeçtim.

30-40 bin TL arası 2006-2008 arası makyajlı Acoord bakıyorum. Yeni kasanın full boyalısı bile 45'ten başlıyor, ancak o da benim bütçemi aşıyor.

Arabayı aldıktan sonra şanzıman yağının ve filtresinin değiştirmek gerektiğini ve subap ayarı yapılması gerektiğini birçok arkadaş sağolsun yazmışlar zaten.
    Peki Accord alırken neye dikkat etmek gerekir? Boya konusunda çok takıntılı değilim ancak kaput veya tavanda boya olursa ilerde satmamın güç olacağını biliyorum. Kaç kmden sonrasını almamamı tavsiye edersiniz? En dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Aracı expertize nerede sokabilirim, servis konusunda önerilerin nedir? İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Ayışığı honda hakkında olumlu ve olumsuz birçok şey yazılmış, emin olamadım. Sizin tavsiyeniz ne olur?

Eski kullanıcılardan ve bilgili arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum. Umarım çok yakında ben de kullanıcı olarak aranızda olurum.

• walla abı bende 15 gun oldu alalı bende ıstanbuldan aldım.ayısıgı bıraz geregınden fazla fıyat cekıyomus gıbı geldı bana.kımsenın gunahını almıyım da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttimess

Arkadaşlar ben de accord bakıyorum bu aralar. Uzun süredir var olan Alman araba hastalığımdan kurtulmuş Japon hastalığına yeni yakalanmış bulunmaktayım. Önce subaru baktım, ancak LPG'de bozulan subap ayarlarının düzeltilmesi için boxer motorun indirilmesi gerektiğini öğrenince vazgeçtim.

30-40 bin TL arası 2006-2008 arası makyajlı Acoord bakıyorum. Yeni kasanın full boyalısı bile 45'ten başlıyor, ancak o da benim bütçemi aşıyor.

Arabayı aldıktan sonra şanzıman yağının ve filtresinin değiştirmek gerektiğini ve subap ayarı yapılması gerektiğini birçok arkadaş sağolsun yazmışlar zaten.
    Peki Accord alırken neye dikkat etmek gerekir? Boya konusunda çok takıntılı değilim ancak kaput veya tavanda boya olursa ilerde satmamın güç olacağını biliyorum. Kaç kmden sonrasını almamamı tavsiye edersiniz? En dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Aracı expertize nerede sokabilirim, servis konusunda önerilerin nedir? İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Ayışığı honda hakkında olumlu ve olumsuz birçok şey yazılmış, emin olamadım. Sizin tavsiyeniz ne olur?

Eski kullanıcılardan ve bilgili arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum. Umarım çok yakında ben de kullanıcı olarak aranızda olurum.

Verebileceğiniz ile yeni kasa fiyatı arasında ufak bir fark var ve araba satışı için ölü sezondayız, parayı hazırda bekletip bir sıcak fırsat kollamanızı tavsiye ederim. Hem yeni kasa çok daha güzel, hem de küçük bir fark için eskiyi alıp daha çok zarar etme söz konusu..

• @ttimess

Subap ayari icin motor indirmek mi?

İyi arastirdiniz mi ustadim bu durumu?

3.0 R Outback planlari yatar o zaman bizim.

Abarey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttimess

Arkadaşlar ben de accord bakıyorum bu aralar. Uzun süredir var olan Alman araba hastalığımdan kurtulmuş Japon hastalığına yeni yakalanmış bulunmaktayım. Önce subaru baktım, ancak LPG'de bozulan subap ayarlarının düzeltilmesi için boxer motorun indirilmesi gerektiğini öğrenince vazgeçtim.

LPG 'li Accord'da sadece 20.000 km. de bir sübap ayarı gerekir . Sadece motor üst kapağı açılarak yapılan basit bir işlem .

Sizin baktığınız araçta , 35.000 TL ve üzeri bir fiyata temiz bulunabilir .

Bence yetkili servis kaydı yoksa aracın mutlaka tüm yağ ve filtrelerini değiştirin .

Bakımlı araçlarda km. sıkıntı değildir ama , düşük km.'li almak her zaman avantajdır .

Mümkünse yetkili servis bakımları kayıtlı olan , yani bakımlarının ihmal edilmediğinden emin olduğunuz bir aracı tercih edin .

Ama garantisi devam etmiyorsa , bakımlarını yetkili serviste yaptırmaya devam etmeniz şart değil . Bostancı San. Sit. İkiler Honda'ya yaptırabilirsiniz .

Expertiz konusunda ise , araca ait imzalı expertiz belgesi veren özel servisler var ama , Anadolu yakasında nerede vardır bilemiyorum .

Aramıza katılmanız konusuna gelince , önce bir arabayı alında , bakarız ... :)

• quote:

Selamun aleykum ağalar

hayırlı ısler bol gunesler herkese

ben kenan . ankara ostımde oturuyorum

10 gun once bende 2006 accord makyajlı 2.0 executıve aldım..

bundan oncekı aracım 2009 hyundaı era ıdı. benım forumdakı ustalardan ogrenmek ıstedıgım aracla ılgılı bazı seyler war.oncelıkle araca lpg taktırmak ıstıyorum ama sızın bıldıgınız tanıdıgınız ıyı usta warmıdır kımı nereyı veya hangı markayı tavsıye edersınız.bırde arac 2.0 olmasına ragmen benzınde neredeyse 70 80 krs yakıyo.bu normalmıdır.degılse hangı ustayı tavsıye edersınız bana.arac 174 bınde.bırde koltuk ısıtmanın derece ayarı warmıdır herhangı bı yerınde.dugmegı hıgh konumuna almama ragmen az ve gec ısıtıyo. yardımlarınız ıcın sımdıken tskler saolun varolun.

Aramıza hoşgeldiniz , yeni aracınız hayırlı ve uğurlu olsun . Birçoğumuzun arabası 2003 - 2008 arası eski kasa olduğu için aramızda çok fazla ağa yoktur diye düşünüyorum .

ERA ' dan sonra eşekten inip ata binmiş sayılırsınız , gazanız mubarek olsun .

LPG'yi sizin taktırmanız avantajdır , arkadaşlar genelde TELEFLEX ya da PRINCE öneriyorlar . Ankaradaki arkadaşlar nerede taktırabileceğiniz konusunda yardımcı olurlar .

Aracın benzin tüketimi çok fazla . Ben İstanbul'da tam gaz kullanımda 2.4 Accord'la bile 13 lt. benzin , 15 lt. LPG yakıyorum . Aracı iyi bir usta bakıma alıp , elden geçirmeli gibi gözüküyor .

Benim koltuk ısıtma gayet verimli çalışıyor . Belkide 2.4 olduğundandır . CL9 kasa olsa da Ağa arabası sayılır 2.0 'lara göre ... :) Belkide ondandır. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüncek Adam -- 8 Aralık 2012; 2:05:07 >

• saol abı Allah razı olsun.lpg konusunu hallettık mocan otogazda brc my11 turbo kıt takıldı.1600 tl 12 taksıt yapıldı.sızce nasıl uygunmudur.ovunc bey ve fatıh bey gereklı ılgı we alakayı gosterdı.saolsun benı ıs yerıme kadar bırakıp aksamda aracımı ıs yerıme kadar getırıp teslım ettı.
    bırde bu cl9 nasıl bı kasadır:)benım aracın kasası nedır bılmıyorum.eradan sonra cok farklı geldı hakkaten ucan tenekeden agır bır arabaya bınmek farklı oluyo.abı senın 2.4 ıle 2.0 arasında ne gıbı farklar war.yenı yenı aldıgım aracı arastırmaya basladıgım ıcın pek bılgım yok.accordun hıc dıreksıyon basına gecmeden accord almakta nekadar dogru bılmıyorum artık.:))
    ama ıyıkıde almısım o konuda suphem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TearsOfdewiL -- 8 Aralık 2012; 10:53:04 >
  • quote:

saol abı Allah razı olsun.lpg konusunu hallettık mocan otogazda brc my11 turbo kıt takıldı.1600 tl 12 taksıt yapıldı.sızce nasıl uygunmudur.ovunc bey ve fatıh bey gereklı ılgı we alakayı gosterdı.saolsun benı ıs yerıme kadar bırakıp aksamda aracımı ıs yerıme kadar getırıp teslım ettı.
    bırde bu cl9 nasıl bı kasadır:)benım aracın kasası nedır bılmıyorum.eradan sonra cok farklı geldı hakkaten ucan tenekeden agır bır arabaya bınmek farklı oluyo.abı senın 2.4 ıle 2.0 arasında ne gıbı farklar war.yenı yenı aldıgım aracı arastırmaya basladıgım ıcın pek bılgım yok.accordun hıc dıreksıyon basına gecmeden accord almakta nekadar dogru bılmıyorum artık.:))
    ama ıyıkıde almısım o konuda suphem yok

enjektör ve regülatör olarak ne takıldı
  • abi kagıtta yazıyo ama ınsallah dogrudur

regulator:genıus mb 120/12ca 11139

enjektor:12cı 0226 02208 02219

ecu :seq 24 my 11 ecu /12cı 4156170

multıvalf :brc e2 200/30 sımıt/12bd 11473

kıt cınsı :24 my 11
  • quote:

abi kagıtta yazıyo ama ınsallah dogrudur

regulator:genıus mb 120/12ca 11139

enjektor:12cı 0226 02208 02219

ecu :seq 24 my 11 ecu /12cı 4156170

multıvalf :brc e2 200/30 sımıt/12bd 11473

kıt cınsı :24 my 11

enjektöre bak üzerindeki renk ne renk sarı mı portakal mı bu önemli
  • abı actım kaputu baktım ama enjektorlerı goremedım.kapagın altına takmıslar.bırde ustundekı aku delphının orjın akusumu degısmısmıdır acaba
  • 
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.