Şimdi Ara

HONDA 600RR KULLANMAK İÇİN NEREDEN BAŞLAMAK LAZIM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
24.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu konuda söylemek istediğim iki şey var..
    Ben motora başlayalı henüz bir sene oldu ufak tefek otoparktaki sürüşlerimi saymazsanız hiç tecrübem yoktu hele ki trafik tecrübem hiç yoktu..
    Bir Çin malı Mondial 150hsyle işe başladım ufak tefek yakın mesafeler sonra ana caddeler e-5 derken şu anda hakim şekilde motor kullanabiliyorum hatta daha önce motor kullanmış olan arkadaşlarım kendini iyi geliştirdin diyor.
    Bende önümüzdeki sene için Honda pcx düşünüyorum 125lik bir motor ama işimi görecek bir motor..
    Hiç bi zaman makinada gözüm olmadı.. Çünkü 600 lük 1000 lik motor alsam bile uzun yol yapmayacağıma şehir içinde dolaşacağıma göre ne gerek var hava atmaya çalışmaya 0-100ü 3 saniye olan motorun bana trafikte ne faydası olur hiçç.. Tam tersi çoğu kişinin söylediğine göre asfalttan uzaklaştırır azraile yaklaştırır o yüzden yine scooterden devam ediyorum..

Ama 600lük motorla başlarsan ölürsün kalırsın düşersin şu olur bu olur diyenler var tamam çoğuna katılıyorum ama bir arkadaşım kardeşiyle birleşip R1 aldılar. Yıllar önce oda mobilet sürmüş olan bu insanlar şimdi motorün üstünde hız denemeleri yapıyolar. Allah akıl fikir versin diyorum ama hiç büyük makinayla bu işe başlamanın bi zararını görmediler. Ne bir kaza ne bir düşme ne bir olumsuz durum yaşamadılar.
    Bu demek değildir gidin büyük motor alın onla başlayın filan bencede bu tam anlamıyla bi saçmalık ama büyük motorla başlayıncada illa öleceksin diye bi durum yok yinede tabiki her şeyi kuralına uygun yapmak lazım güzün çokta yukarda olmaması lazım

• geçen yıl 150 cc scoterla başladım bu yıl sıfır cbf 150 aldım ilk kazamı geçen hafta yaptım ve şuna birkez daha eminoldum bence en küçük motorla başlamak ve motordan önce kask korumalı mont ve dizlik eldiven muhakkak olmalı eger bunlar olmasaydı haliç sahil bayan sürücünün keyfi sebebi ile büyük bir facia yaşayacaktım bence başlangıc için 250 cc bile son derece tehlikeli insanlar nasıl oluyorda 600 luk makineleri tavsiye ediyor anlamadım
    bence insan yeni başlıyorsa 150 cc makine ile en az 20,000 km tecrübe etmeli ondan sonra kendine güveniyorsa 600 luk makineye bakmalı tabi bu benim şahsi fikrim
  • Cbr 125, Cbf 150, Ybr 125, Tvs Apache ya da scooter ile başlayabilirsin. Scooter'ın avantajı hafif ve vitessiz olmasıdır. Kontrolünü daha çok çevrene verirsin, trafiğe verirsin. Ama illa vitesli diyorsan dediğim gibi Cbr 125, Cbf 150, Ybr 125 ya da Tvs Apache öneririm. Bunları araştır, hepsinin üstüne de bir bin. Ondan sonra kararını ver.
  • Bende bilmiyorum kullanmayı şu anda a2 ehliyete yazıldım.Bana 150 lik chooper ile kurs vericekler sıanva kadar.Baya bir pratik yapıcam onunla.Sonra yaza doğru bir kaç özel ders almayı düşünüyorum araştırıcam.Yazında hoysung gv 250 ile başlıycam ilk motor olarak.Boy 1.90 olduğu için chooper ideal ayrıca chooperler hoşuma gidiyor.Hyosung gv 250 başlangıç için ideal oldğunu düşünüyorum kullananlarlada konuştum memnunlar.Hyosung gv 250'yi 3-4 yıl kullanıcam askere gitmeden öncede satıcam.Askerden geldikten sonrada 600 lük düşünüyorum.Artık bakıcam hondamı olur,kawasaki mi,yamaha mı ne olursa.Ama 4 yıl chooperda tecrübe edinicem.Chooper zaten kolay değildir ağır motordur.Onda öğrendiğim sürede iyi tecrübe ediniceğime inanıyorum.Hatta 600 lük motoru ilk aldığımda bile sakin kullanıp racing tecrübemi ve motorun tepkimelerini ölçücem.Geceleri sakin sahil yollarında tecrübe edinerek motorun tepkimelerini ölçücem.Ondan sonra 600lükle hız yaparım tabiki gerektiği kadar.Ölmeye pek niyetli değiliz:)Ayrıca ne kadar koruma varsa tedarik edicem.İşte benim düşüncelerim bunlar tecrübe konusunda.Nasıl buldunuz?

• YA BEYLER BANA Bİ YARDIM YENİ Bİ FORUM NASIL AÇCAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • TMM BULDUM.
  • söylenecek her şeyi söylemişler zaten:D
  • istanbul47 İ kullanıcısına yanıt
    Ağırlık 184 kg dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene sonra bu hatayı düzelttiğin için tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 24 Haziran 2014; 21:20:32 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.