Şimdi Ara

Homeworld 2 Complex ve Simple Mod Kurulumu Detaylı Anlatım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Homeworld 2 Complex ve Simple Mod Kurulumu Detaylı Anlatım.

Uzun zamandır severek oynadığım ve idolüm olan bir oyun Homeworld serisi.

Serinin 2’nci oyununa dair mod kurulumu veya yeni modların oynanışı ile ilgili bir tane Türk kullanıcısı, yazarına rastlamadım ilaç niyetine. Homeworld ilk çıktığında senenin en iyi oyunu ödülünü almış bir efsane oysa ki.

Neyse lafı fazla dolandırmadan hala bu oyunu seven ve tapan insanlar için yeni modların nasıl kurulup oynanacağını kısaca anlatayım.

Bu oyun için iki baba mod var. Biri Complex diğeri bunun daha da farklı versiyonu Complex Simple.

Complex mod bu güne kadar Homeworld serilerinde kullanılan bütün atmosfer, müzik, gemiler ve envai çeşit materyalin tek bir oyunda harmanlanması aslında. Adı bu yüzden Karmakarışık:)

İşin açıkçası oyunu multiplayer ve cpu yani bilgisayar ile oynama modları bunlar ve bir hayli karışık ve zor. Ben adamakıllı oynayamadım mesela. Bu yüzden oyunu sevenlerin yükleyeceğini düşünüp bu uğraşı kendilerine bırakıyorum.

Modlara gelecek olursak. Complex 9.1 modunu bu adresten temiz temiz çekebilirsiniz:

http://www.moddb.com/mods/homeworld-2-complex

Complex Simple 2.9 Modunu da bu adresten indirebilirsiniz. Not: Dosya rar olarak hata verip açılmayacaktır, yayıncı rar versiyonunun 5 ve üzeri olmasını tercih edin diyor.

http://www.moddb.com/mods/homeworld-2-complex-simple/downloads/homeworld-2-complex-simple-29

Bu modlardan Complex 9.1 "exe" dosyası olduğu gibi buradaki .bin dosyaları gibi ayarlanmaya ihtiyacı yok, direkt kuruluyor ve oyun o şekilde açılıyor.

Diğer modların uzantısı .bin olarak geçiyor. Bu modları homeworld kurulu dosyanızın Data klasörüne atmanız gerekiyor.

Yani: C:\Program Files (x86)\Sierra\Homeworld2\Data

Daha sonra bu modların çalışması için oyunun kısa yolundaki uzantıyı değiştirmeniz gerekiyor.

Burada şöyle bir uyanıklık yaparak orijinal oyununuzu bozmadan her seferinde farklı modu oynamak için kısa yolları ayarlayabilirsiniz.

Oyunun .exe dosyasına gidin (C:\Program Files (x86)\Sierra\Homeworld2\Bin\Release) Homeworld2.exe dosyasını bulun sağ tuş ile “Kısa Yol Oluştur” diyin.
    Oluşturduğunuz her kısa yolu bir modun çalışması için kullanabilirsiniz.

Şimdi geldi modları açmaya.

Oluşturduğunuz bir kısa yola sağ tuş ile girin ve Özelliklerden Hedef yazan bölüme bu satırı ekleyin:

"C:\Program Files (x86)\Sierra\Homeworld2\Bin\Release\Homeworld2.exe" -mod ComplexSimple.big -w 1366 -h 768

Burada doğrudan yapıştırma işleminde sorun yaşarsanız Homeworld2.exe” tırnak işaretinden sonraki yere yapıştırın, olacaktır.
    Burada kısa yola modu tanıtıyoruz.

Ve ayrıca eski bir versiyon olduğu için yeni tam ekran bilgisayarınıza olması için ekran çözünürlüğü eklemiş de oluyoruz.
    Aşağıdaki ekran çözünürlüklerini ekleyerek kendi bilgisayarınıza uygun ölçüye getirebilirsiniz ekranı:

1600x1050 -w 1600 -h 1050
    1920x1200 -w 1920 -h 1200
    2560x1600 -w 2560 -h 1600

Bundan sonrası oyunu oynamaya kalıyor, keyifli oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Kasım 2014; 13:07:41 >

• Ayrıca Homeworld 2 için oyundaki gemilerinizin Armalarını değiştirebilirsiniz.

Buradaki arma paketini indirerek oyunun C:\Program Files (x86)\Sierra\Homeworld2\Bin\Profiles\Badges klasörünün içine atın. Oyun içinde gemilerinizin renklerini değiştirdiğiniz bölümde SELECT BADGE sekmesi ile bütün armalar seçilebilir durumda, kendiniz dışında diğer bütün takımların armalarını da değiştirebilirsiniz.

http://www.moddb.com/games/homeworld-2/addons/homeworld-badge-pack-2

• Homeworld 2 için CPU ile maç yaparken yeni haritalar ile oyunu zenginleştirmek isteyenler için harita paketi de sunup kaçayım ben.

Homeworld'ce kalın.

http://www.moddb.com/games/homeworld-2/addons/tfl-homeworld-2-v6-mappack

Kurulum yeri: C:\Program Files (x86)\Sierra\Homeworld2\Data\leveldata\multiplayer\Deathmatch

• Güzel Anlatmışsınız Attım Fava =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.