Şimdi Ara

HomeConnect Özellikli Beyaz Eşyalar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.

    Bu konuyu HomeConnect özellikli beyaz eşya kullananların birbirine yardım ve destek olması hem de bir şikayette bulunmak için açtım.

    Öncelikle ben beyaz eşya uzmanı değilim. Ama bir telefon ve uygulaması başka bir elektronik cihaza nasıl ve ne koşullarda bağlanabilir az çok anladığımı düşünüyorum.

    HomeConnect özellikli Bosch Serie 6 buzdolabı satın aldık ve ben hayatımda daha önce hiç bu kadar başarısız bir uygulama ve bağlama implementasyonu görmedim duymadım bilmiyorum. Telefona herhangi bir bluetooth cihaz veya GoPro kamera bağlamak kadar basit bir işlemi nasıl böyle komplike ve karmaşık bir hale getirmişler inanmak zor!

    Buzdolabını eve taşıyıp kuran elemanların bize söylediği gibi servisi arayıp kurulum istedik(dünyadaki en saçma ve gereksiz iş), günler sonra başka bir servis elemanı geldi ve modemdeki WPS tuşuyla şansa buzdolabını bağlamayı başardı uygulamaya ve gitti. Buzdolabını uygulama kör topal görüyordu ama kameralar çalışmıyor. Niye? Çünkü aslında evin bir ucundan gelen o ince bağlantı görüntü göndermek için yeterli değil. Ama çalıştı diye ses etmedik pek.

    Hadi bu benim suçum olsun, ben modemi evin ortasına kurdurmadım.

    Sonra evde elektrikler kesildi ve buzdolabı ile modem bağlantısı koptu. Kendim bağlayayım dedim ama gerçekten eziyetten başka bir şey değil.

    Wifi'a direkt mı bağlatacaksın? Modemde WPS tuşun var ama modemin evin öbür ucunda o yüzden şansına küs :'). Wifi extender/access point alıp oradan bağlayım mı diyorsun? Hayır dostum öyle bir şansın asla yok çünkü Sa modunda telefonu HomeConnect bağlantısına bağlayıp uygulamaya girdiğinde uygulama kesinlikle buzdolabını görmüyor, görmediği için de extrender'ın bağlantısını tanıtıp elle şifre giremiyorsun ve dolayısıyla buzdolabı sadece 9bin tl'lik iyi ama çok pahalı bir buzdolabı olarak çalışmaya devam ediyor. Ha ayrıca siz buzdolabı ekranında Sa'nın durumunun "on" olması için debelenirken uygulama sormaması gereken internet bağlantısını isteyip sunucu hatası veriyor hem de HomeConnect ağına bağlıyken ve buzdolabını anında tanıması gerekirken.

    Bu arada tüm bunları iki farklı telefondan denediğimi de belirteyim.

    Konuyla ilgili internette neredeyse hiçbir bilgi/kaynak/kılavuz yok. Ne yerlide, ne de yabancıda. Hiçbir forumda HomeConnect tartışılmıyor. Varolan bilgilerde de faydası olabilecek hiçbir şey yok. Adam gibi güncel bir dökümantasyon yok. Ta 2016'dan kalma uygulama arayüzünde kurulum gösteriliyor. Uygulamanın kendisi tam manasıyla bir kod ve zaman israfı. Beş para etmez bir kod çöplüğü.

    Eğer ben bir şeyi yanlış yaptıysam lütfen bana doğrusunu gösterin ama sanmıyorum. Lütfen böyle yutturmacalara kanıp buzdolaplarına dünya paralar vermeyin. Beyaz eşyaların yapabileceği şeyler az çok belli. Ayaklanıp sizin hizmetçiniz olacak halleri yok. Uygulama ve pairing konularında hiçbir tecrübesi olmayan beyaz eşya üreticilerine de asla güvenmeyin. Bosch/Siemens kesinlikle bu konularda tecrübeli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 15 Ağustos 2020; 18:43:28 >







  • Merhaba,
    Aşağıdaki cümlenize katılıyorum, fakat siz bu modelin alımını yaparken ne düşünerek aldınız?

    "Lütfen böyle yutturmacalara kanıp buzdolaplarına dünya paralar vermeyin. Beyaz eşyaların yapabileceği şeyler az çok belli. Ayaklanıp sizin hizmetçiniz olacak halleri yok."
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Yapabildiğini söylediği şeyleri yapacağını düşünerek aldım.

    Soruna destek olabiliyorsanız yazın. Olamıyorsanız boş muhabbete gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prime.

    Yapabildiğini söylediği şeyleri yapacağını düşünerek aldım.

    Soruna destek olabiliyorsanız yazın. Olamıyorsanız boş muhabbete gerek yok.
    Hayır alırken o özellikleri gerekli görüp bugün de bu cümleyi kurmuşsunuz kötülemişsiniz ya ona takıldım.
    Boş muhabbet mi geldi size katıldığımı da söylemiştim ama demek siz de boş yaptığınızdan iki boş muhabbet hoşunuza gitmemiş aynı konuda.
    Kötülemek ne kadar da kolay size kolay gelsin.
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Postta “katıldığınız” şeyde kendi aklınızca beni küçük düşürmeye çalıştığınız için evet, boş muhabbet yaptınız ve buna gerek olmadığını belirttim. O yüzden sinirlenmeyin lütfen.

    Postu iyi okuyun. Sadece destek bekliyorum, tartışma postu açmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.