Şimdi Ara

Home Entertainment Network (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yamaha A8A setup'ı için de aslında çok uğraşmadım, ondan normalde daha iyi ses almam gerektiğini düşünüyorum, aslında arada gücü mü yetmiyor benim salona diye de aklıma soru takılıyor.

Biraz daha uğraşmam lazım fırsat bulduğumda, olmazsa her kanal için PEQ ayarlarını gözden geçireyim. Bir eksiklik var ama salondan mı, receiver'dan mı, hoparlör dizilişlerinden mi çözmek gerekiyor.

Hiç olmadı acaba 11 kanal güçlü bir power anfi mi bağlasam diye de aklıma geliyor.

* Bendeki Jamo'lar 4ohm, belki daha fazla güç istiyor olabilirler. NAD M28 gibi yedi kanal power anfi alıp, kalan 4 kanalı da A8A destekleyebilir aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 14 Kasım 2024; 23:38:39 >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    A8A ne kadar üst düzey bir AVR olsa da 11 kanalda hele ki hoparlörlerin hassasiyeti düşük ise gücü yetmiyor olması olası.

Eğer stereo merakınız da varsa en azından önleri stereo amfi ile besleyip arada bir fark oluyor mu deneyebilirsiniz.

Yada direkt 5 kanal bir power amfi alıp 5 kanalı power amfi ile besleyip, kalan 6 kanalı da avr ile besleyebilirsiniz. Bence bu şekilde ciddi bir fark yaratacaktır.

Kabaca en üst düzey avr, 2 kanalda toplamda 360 watt gibi güç verebiliyor. Bunu AVR’nin asıl gücü olarak kabul edersek 360/11 dediğimizde kanal başına 33 watt gibi bir güç verebiliyor diyebiliriz. Bu sebeple 5 kanal bir power amfi bile ciddi fark yaratır diye düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

Salon büyük, 6m de tavan mesafesi var, ses dağılıyor herhalde. Dediğiniz gibi gücün yetersiz kalması büyük olasılık. Aslında Yamaha Z11'e göre de kağıt üzerinde aynı gibi gözükselerde, gücün düşük olduğunu farketmiştim. Araba motoru benzetmesi gibi olacak ama torku biraz düşük gelmişti bana.

Üç veya 5 kanal bir amfi ile destek yapmak iyi olacak. Sarı sayfalara kabaca baktım, pek kafama yatan birşey bulamadım, kafama yatanlar da Türkiye'deki acayip ÖTV politikası yüzünden uçuk fiyatlarda. Mantıklı bir ürün bulamazdam, Suudi'den alıp, bavula koyup getiririm artık.

Bu da planlar arasında olsun.  Home Entertainment Network 

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Aynen, imkan varsa yurtdışından 3-5 kanal bir power amfi getirmek en mantıklısı gibi görünüyor.

Ama 6 mt tavan yüksekliği ile istediğiniz tonlamayı almak biraz zor olabilir. Özellikle tavan hoparlörleri izleme noktasına göre çok yukarıda kalıyorsa. Ama yine de power amfi eklentisi ile 11 kanalda sesin daha iyi olacağına inanıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.