Şimdi Ara

Home Entertainment Network (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
50
Favori
81.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asustor markası ile tecrübesi olan var mı?
  • Merhabalar,

Bende deneyimlerimi paylaşmak istedim, belki 1ilerine yardımcı olur. Evde bilgisayar odası, naçizane sinema odası (gate) ve salonu kapsayan
    1 network kurdum. Sistemleri ilk olarak internal hdd'lerde usb dock kullanarak kullanıyordum, Collectorz Movie'de filmler kayıtlı hangi filmi
    seyredekcsem yerini tespit edip, o diski bulup dock'a takıp izliyordum. Zamanla bu uğraş can sıkmaya başladı üzerine 1-2 kerede dock'a takılı olan
    diskin bozulması ile farklı arayışlara yönlenmem gerektiğini anladım, İlk olarak wi-fi ile çözebilirmiyim diye düşündüm, 1 arkadaşımdan Asus
    DSL-N55U modemi ödünç alıp bilgisayar odasından gate ve salondaki hd playerlara (himedia q12) wi-fi üzerinden hd film aktarmayı denedim, sonuç
    hüsrandı, odalar arası mesafe fazla olduğundan ve görsel olarak çok kötü olacağından kabloda çekemezdim. Daha sonra powerline adaptörleri keşfettim,
    uzun 1 araştırmadan sonra almaya karar verdim. okuduğum forumlarda ve kendi dökümanlarında uzatma prizle kullanmayın yazıyordu. gate ve salonda
    duvarda fazladan priz vardı, ama bilgisayar odasında tek priz vardı, ve ordan standart karaköy stayla 1 uzatmaya gidiyordu. Bende üzerinde kendi
    prizi olan Zyxel PLA-4211 modelini almaya karar verdim, böylelikle direk duvardaki prize bağlı olacak ve bilgisayar vs diğer cihazlarıda buna takılı
    olan karaköy stayla uzatma priz ile kullanabiliyor olacaktım. Cihazı aldım, akşam eve gelir gelmez denedim, gate ve bilgisayar odasına taktım,
    aralarında yaklaşık 10 metre var ve sonuç inanılmazdı, 720p, 1080p videoları takılmadan oynattı, ileri geri sarmadada herhangi 1 sorun yaşamadım.
    Yanlız bluray isolarda takılma yaptı, Açıkcası bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum. Network sorununu çözdüğüme göre şimdi sıra storage
    işindeydi, Synology DS414'e karar kılıp aldım, içersinede 4 adet 3 tb disk aldım (Segate ST3000DM001),kurulumu yaptım, herhangi 1 raid yapısı
    kullanmadım, Cihazın üzerinde 2 tane gigabit port mevcut, bunların 1ini modeme (192.168.1.xx)'lu networke, 2. sini de direk pc'deki 2. gigabit
    portuna (10.10.255.xx) lu networkune bağladım. bilgisayar odasındaki prize power line'ı taktım, power line'a da uzatmayı bağladım, Uzatma'da pc,
    monitör, storage, modem, 2+1 hoparlör, usb dock takılıydı. 2 gün sonra uzatmanın takılı olduğu powerline adaptör bozuldu, elektriği aktarıyor ama
    üzerindeki homeplug ve network ışıkları yanmıyordu, cihazı değiştirdim, 2 gün sonra yeniside aynı şekilde bozuldu, uzatmayla alakalı 1 sıkıntı
    olduğunu düşünerek "Philips SPN4085B/10" aldım. Tekrar değişen cihazı (prospektüsünde uzatmaya takmayın direk duvardaki prize takın) demesine rağmen
    deneme amaçlı ilk başta karaköy stayla uzatmaya taktım, içerdeki adaptör ile haberleşemediler, daha sonra "Philips SPN4085B/10" ye taktım, ve eskisi
    gibi diğer odadaki cihazla haberleşmeye başladı. Son olarak salonada tekli olan modeli "ZyXEL PLA-4201" ı aldım, 3 cihazda sorunsuz olarak 1 1lerini
    görmekte. hem gate'den hemde salondan storage içersindeki hd filmleri sorunsuz olarak izleyebilmekteyim. Geriye kalan tek iş xmbc'deki Tr karakter
    sorununu çözmek :)

Odalar arası cihaz, bağlantı ve hızlarla ilgili şemayı ekliyorum, himedia üzerinden tespit edemediğim için hızı, laptop ile denedim,
    laptopta çıkan sonuçları video bitrate calculator de karşılaştırınca 720p tamam ama 1080p için yeterli gözükmüyor hız. Fakat himedia q12'de sorunsuz
    olarak 1080p seyredip ileri geri takılmadan alabiliyorum.

Ps : Aynı senaryo üzerinde kafa yoran, veya benzer sorunlar yaşayıp takılan arkadaşlar için 1az detaya girdim, rahatsızlık verdiysem affola.
    Ps² : Powerline Adaptör : Powerline adaptörler evinizde döşeli olan elektrik kabloları üzerinden data alıp göndermeye yarar. Not : Evinizdeki
    prizlerin aynı faz'ı kullanması gerekmektedir.
    Ps³ : Prizli modele uzatma takıldığında cihazın bozulması ile ilgili Zyxelle görüşmelerim sürüyor.
     Home Entertainment Network Home Entertainment Network

• lordgreyfurt L kullanıcısına yanıt
    Aktarım hızı wireless seviyesinde gibi geldi aklımda kaldığınca, gigabit bağlantınızda sorun olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 10 Ekim 2014; 17:03:16 >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    gigabit olan baglantı sadece pc ve storage arasında, kı o da 64 Megabyte, yani yaklaşık 512 megabit kadar :)
    Ben o arayı ölçtünüz gibi anladım pardon. :)
    Cat6 ve üstü kablo kullanırsanız daha iyi bir performans elde edebilirsiniz.

Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın tüm bileşenlerinizi. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tesekkurler :), modem ve powerlıne adaptorler 100 mbıt oldukları ıcın cat6'nın 1 avantajı olmayacaktır, Burdakı cozumler arasında powerlıne kullanılmamış hiç, bu işe gireceklerin bu teknolojide fikri sahipleri olmasını istedim :)
    Bu konu altında mıydı tam hatırlamıyorum ama daha önce konuşulmuştu bu konu. Bluray ve 3d bluray filmlerin aktarımı konusunda takılmalar olması nedeniyle pek tercih edilmemişti. Internet aktarımı için ideal olduğu konuşulmuştu o yüzden olabilir.
    Ama sizin tecrübe edip paylaşmış olmanız güzel oldu soru işareti olanlar, araştıranlar açısından, elinize sağlık. :)

• Merhaba arkadaşlar,
    Ben de sizden özendim eve bir ağ kurmaya kalktım ancak burada yazılı tüm tavsiyeleri dinlememe rağmen 100 mb gibi hızlara ulaşamadım. PC--->NAS kopyalama hızı 10 mb civarında sürünüyor.
    Sistem bileşenleri aşağıdaki gibi:
    - NAS: Synology 1813+
    - Modem: Netmaster CBW-383Z4 (Gigabit destekli kablo modem)
    - Switch: HP 1810--8G (Tavsiyelerinize uyarak yönetilebilir gigabit switch aradım, bunu bulabildim)
    - Medya Oynatıcı: Asus VivoPC (Mini PC)
    - Kablolar: 1 - 2 m cat6

Trunk-Link aggregation yapmaya çalıştım ancak bir şeyler yanlış olmalı.
    Switch'in arayüzüne girip 2. ve 3. port için trunk yaptım. Bu portlardan aldığım kabloları nas'ın 1 ve 2.portuna taktım.
    Switch'de Spannig Tree ve Jumbo Frames "enable" yaptım.
    Synology arayüzünden Ağ-->Bond oluştur yolunu izleyerek link aggregation yaptım. Jumbo frames!i etkinleştirdim, MTU değerini 9000 yaptım.

Bunlardan başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Neden hala 10 mb/s kopyalama hızındayım? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperyd -- 11 Ekim 2014; 15:35:11 >

• selam ahali. evimizin en alt katına yerlesiyorum. ogrenci isi hi fi/home entertainment fikirlerinize ihtiyacim var sehpadan,masadan tutundan da ses sistemine kadar. ilk defa ev doseyecegim ve bu konuda tam bir körpeyim, ama sürekli kafami mesgul ediyor bu mesele. cok kullanisli ve fonksiyonel bir alan yaratmak pesindeyim.

alt kat kucuk bir 1+1 ev konseptinde. evi; home office/home entertainment center ve network/mini bir muzik studyosu(dj'lik)/ufak bir spor salonu olarak kullanilabilcek sekilde dizmek istiyorum.

ayni zamanda ufak bir nas server kurmak istiyorum. film arsivine kablosuz olarak erisebilmek icin. yine bu konuda pek bir bilgim yok.

her türlü önerinize/fikrinize açığım.

hali hazirda sahip oldugum şeyler;

*logitech z-623 2+1 ses sistemi
    *logitech bluetooth adaptör
    *sennheiser momentum kulaklik
    *traktor s2-dj table
    *asus ultrabook

almayi dusundugum seyler;

*samsung f8000 ya da sony w905
    *tv sehpasi
    *logitech z5500
    * kablo duzenleyiciler
    *fonksiyonel bir ofis/ders calisma ve muzik yapma masasi "[" şeklinde.
    *muzik icin 2 adet stereo hoparlor(aktif)
    *logitech ue boom\ acelesi yok

ilerisi icin;
    *mac mini
    *dac,avr, amp vs vs

ozellikle almayi dusundugum seyler olmak uzere, her turlu onerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 11 Ekim 2014; 16:58:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

hali hazirda sahip oldugum şeyler;

*logitech z-623 2+1 ses sistemi
    *logitech bluetooth adaptör
    *sennheiser momentum kulaklik
    *traktor s2-dj table
    *asus ultrabook

almayi dusundugum seyler;

*samsung f8000 ya da sony w905
    *tv sehpasi
    *logitech z5500
    * kablo duzenleyiciler
    *fonksiyonel bir ofis/ders calisma ve muzik yapma masasi "[" şeklinde.
    *muzik icin 2 adet stereo hoparlor(aktif)
    *logitech ue boom\ acelesi yok

ilerisi icin;
    *mac mini
    *dac,avr, amp vs vs

Aktif hoparlör olarak audioengine a5+ çok tutulan ve oldukça kaliteli olduğu söylenen bir model.
    Anladığım kapsamlı bir oda kurmak bu durumda led tv'ler yerine ya plazma yada projeksiyon almanız daha uygun olur.
    Network kuracaksanız öncelikle nas cihazı ve ethernet swtich edinmeniz gerekecek. Dj'lik ile ilgileniyorsunuz ve film izleyeceksiniz kablosuz çözümler sizi çok tatmin etmeyebilir öncelikle denemenizi tavsiye ederim.
    Macmini'yi ne için kullancaksanız? Bir arkadaşın macmini'sine windows kurulumu yapıp denemiştim medya player olarak kullacaksanız ne kadar ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama 3d film aktarımı yapamamıştım ben. Dj'lik için kullanımda da ses çıkış yeteneklerini incelemek gerek, belki usb dac kullanımı ile bir çözüm oluşturulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 12 Ekim 2014; 14:06:20 >

dostum ilerisi için avr ve amp yazmışsın. şu an için alacağın aktif hoparlör (onkalın tavsiye ettiği a5+ mükemmel) varken amp ye gerek yok. avr alacaksan kullanacağın sinema ses sistemi hoparlörü z5500 olmasın ne olursun. hayalini kurduğun sistem için z5500 hiç yakışmıyor haberin olsun, Harman Kardon hkts 9 5+1 ve yine harman kardon avr 156 avr kullanıyorum ve harika bir sinema ses sitemi bu. çok daha iyileri var ama z5500 den çok başka bir dünya bu. ve sadece 1000 tl daha fazla. HRT Music Streamer II+ Dac da bağladım a5+ aktif hoparlörleri önümüzdeki ay alınca ona aktaracağım dac'ı. ancak şu an bile 5+1 i 2+1 olarak kullandığımda bile tatmin edici. yani toplamda 3500-4000 tl civarinda bir masrafla aktif hop, dac, avr ve 5+1 alabilirsin, hepsi giriş seviyesi ama dediğim gibi z5500den çok ama çok başka bir dünya.
  • İki diskli nas aldığım için 3tb tek diskli nas'ı satıyorum.
    Forumdan birileri talip olursa daha uygun bir fiyata vereceğim.
    (Bluray film ve kayıpsız flac arşivim ile birlikte verilecektir.)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-sunucu-server-seagate-goflex-home-3tb-182673142/detay
  • bu sistem lan :DD
  • Bende Mevcut Sistemimi paylaşayım.

TV LG 55LA640S
    Ses Sistemi & Player Sony
    Network Cihazları Linksys EA6350 + 1 TB WD External Disk ( Ftp Server 4 Port gigabit Ethernet ile ev içi sistem kurdum her cihaza gigabit bağlantılı sağlayıp yüksek veri transferi sağlıyabiliyorum )
    Linksys Wuc710M ( Kablosuz Ağı Gigabit ethernetle dağıtmak için )
    EA1200 ( Burdaki interneti sadece Misafirlere Kısıtlı veriyorum böylece download v.s yapamıyorlar sadece izin verilen basit internet bağlantıları yapabiliyor böylece mevcut interetimi kastırtmyorum )
    Apple TV
    WD Mybook Live 2 TB ( Gigabit port sayesinde 80 90 MB hızlarda veri aktarımı sağlayabiliyorum 3D filmleri dahi takılmadan rahatlıkla izliyorum )
    WD Live TV ( bunu neden aldım bende bilmiyorum genelde boş boş duruyor )
    Logitech Blutooth Reciever ( gerçekten çok kullanışlı müzik dinlemek için sistemi yormuyorum )

Bunlar haricinde TV kayıtları blueray için her cihazda 1 TB Diskler mevcut böylece sevdiğim herşeyi kayıt altına alabiliyorum
    İkea Işıklandırma

Öncelikli olarak ses sistemi almayı düşünüyorum fakat apartmanda oturduğum için şuan çok gereksiz geliyor
    NS777 X2
    Denon X1000 düşünüyorum

Sisteme ek olarak Bir tane daha WUC710M almayı planlıyorum mevcut yetmiyor ( hemen hemen gigabit switch ile aynı fiyata denk gelicek)

Birde evde gelenlere dosya paylaşımına destek olarak wireless stroge cihazı almayı düşünüyorum :)

• Hic download upload yapan misafirim olmadı yaw. Bizimkiker çay börek çörek mideye download yapıyorlar ustat enteresan valla ;)

Ses sistemi diye yazdiginiz cihazlarla muzik degil daha çok sinema kalitesin de kullanırsınız NS hoparlör için de bi 8 Yada 10 kez daha dusunun derim bahsi gecen avr yerine en azından pioneer 924 alsanız en azından üstünde sabre dac var muzik için daha elverişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 20 Ekim 2014; 8:48:44 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ilk başta müzik için istiyordum fakat şu detay canımı çok sıkıyor apartmanda oturmak

Gerçi bizim kat boş alt katta üst katta bebekler var bu güne kadar şikayete gelmediler ama bizde dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz, Bu yüzden ns777 'leri Media marktta denedim güzel sisteme benziyor X1000 ile denedik birde yanlış hatırlamıyorsam

Yahama sterio anfi ile belki ikisinide alıp garip bir şey yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Evet hocam ilk başta müzik için istiyordum fakat şu detay canımı çok sıkıyor apartmanda oturmak

Gerçi bizim kat boş alt katta üst katta bebekler var bu güne kadar şikayete gelmediler ama bizde dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz, Bu yüzden ns777 'leri Media marktta denedim güzel sisteme benziyor X1000 ile denedik birde yanlış hatırlamıyorsam

Yahama sterio anfi ile belki ikisinide alıp garip bir şey yapabilirim

Neden yamaha neden media market. Pm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 20 Ekim 2014; 9:11:08 >
  • Selamlar,

Bundan 1 sene önce özene bezene kurduğum sistemime artık bir HTPC eklemli miyim diye düşünüyorum.

Önce sahip Olduğum bileşenleri, sonra ne amaçla kullandığımı ve yeni ekleyeceğim parçadan ne beklediğimi yazacağım.

Sahip olduğum bileşenler;
    TV: Panasonic TX- P55ST50E Plazma
    AVR: Harman Kardon AVR265
    Speaker: Harman Kardon HKTS16
    PC: Eski ama Çalışır durumda Celeron işlemcili bir desktop, 1TB+ HDD , 22" Samsung LCD monitör
    Laptop: Toshiba Satellite L650http://www.toshiba-turk...cts/satellite-l650-1de/
    Tablet/Telefon: iPad Mini, iPhone 4S
    Digiturk HD
    Logitech K400R kablosuz klavye/touchpad

Sistem ile Digiturk HD izliyorum. AVR her zaman açık.
    Laptop ile İnternet'e giriyorum. Logitech klavye bu konuda bana çok yardımcı oluyor.
    Sürekli film indiriyorum ve yine laptopu kullanarak izliyorum. Sorunlar da burada başlıyor.

Laptopun HDDsi yetmediği için ilave HDD kullanıyorum. Ayrıca yine bu laptopun sanırım ekran Kartı yeterli olmadığı için yüksek boyutlu videoları oynatırken takılmalar oluyor. (Ama aslında olmaması gerekiyor galiba. Belki de format atarsam bu sorun çözülür.)
    DVD oynatma konusunda sorunlar yaşadığım oluyor. (Ama bu sorunu da belki yakında bir PS4 alarak çözebilirim.)
    Dahası sistemden alabileceğim maksimum görüntü ve ses kalitesini bu laptop sebebiyle tam anlamıyla alabiliyor muyum emin değilim. (Aslında alabiliyor olmam gerekiyor. DTS ve benzeri formatları bu sistem destekliyor kağıt üstünde)
    Tablet ve telefonumu bu sisteme ilave edip kumanda gibi kullanamıyorum ki bunu yapmayı çok istiyorum. Büyük sayılabilecek bir müzik arşivim var ve bu içeriki odadaki eski PCde duruyor. Bu arşivi tablet ve telefon marifetiyle sistem üzerinden oynayabilmek istiyorum. (Bunun için software yeterli mi yoksa yeni bir parça almam gerekiyor mu?)

Bu ihtiyaçları karşılayabilmek için bu sisteme hangi parçayı eklemeliyim?
    Hazır bir sistem mi yoksa toplama bir sistem mi ihtiyacım olan?
    Yoksa sadece bir nas server alsam, laptop ve PC'mi formatlasam. Halen PC'min içinde 1 tane 1TB, 500 MB harici ve 1TB harici disklerim var.
    Min maliyetle elimdekileri mümkün olduğunca kullanarak ne yapabilirim.

Network kurmak için de uydunetin standart modeminin yanında bir de Inca IAP-700NR wireless rooterım. Oda ve salon arasında da parkenin altından geçirilmiş bi cad5 kablom var.

Bu konularda destek olursanız çok sevinirim.

Aşağıdaki linkte sistemin bir fotoğrafını görebilirsiniz.
    http://i62.tinypic.com/jfkxt5.jpg

Şimdiden teşekkürler.

Baris Esmer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• SubBaRcA S kullanıcısına yanıt
    Naçizane bir kaç fikrimi söylemek isterim müsade olursa... Uzuuun bir dönem notebook üzerinden film izlemiş biri olarak tecrübelerimdir sadece.

Öncelikle notebook üzerindeki ekran kartınız iyi, işlemci ve ram'iniz ise orta halli. Eğer izlediğiniz filmlerin bitrateleri yüksekse kullandığınız program ve ayarlar nelerdir bilmiyorum ama bilgisayarınız ondan kasılıyor olabilir. Ben potplayer+lav filter+madvr kullanıyordum. Aynı paneli kullanıyoruz (panasınic st50) bu program ve ayarları kullandığınızda televizyonunuzu daha önce kullanmadığınızı fark edeceksiniz. ;)
    Bu linkten yararlanabilirsiniz. Tek önemli olan kurduğunuz herşey (program ve filtreler) 32 bit olacak yoksa birbirlerini görmüyorlar gerisi çok basit.http://forum.donanimhaber.com/m_44676553/tm.htm

Anladığım filmleriniz 1tb harici hdd üzerinde? Bunu usb üzerinden bağlıyorsanız notebookunuz üzerinde usb 2.0 olduğu için yine kasılmalar olabilir, e-sata girişi var gözüküyor notebook üzerinde onu kullanırsanız daha verimli bir akış elde edebilirsiniz.

Arşivinizi bulundurmak için nas cihazı çok mantıklı bir hareket olur ama celeron masaüstü bilgisyarınızı da yine nas olarak kullanabilirsiniz. Ancak tavsiyem ethernet kablolarınız en az cat6 olması. Cat5 kablolar üzerinden 3d bluray görüntülerinde takılmalar olabilir. Bir de eğer network kurmaya karar verirseniz gigabit switch alırsanız daha iyi bir iletişim hızı alabilirsiniz.

Eğer telefon ve tabletinizi sisteme entegre etmek istiyorsanız xbmc veya jriver gibi media center programlarına bakabilirsiniz, ios uygulamaları olan yada bana biraz işkence gibi gelse de teamwiever gibi programlar ile uzak ekran yönetim yapabilirsiniz.

Ps4 için dvd oynatıyor mu bir araştırın çünkü 3d bluray oynatma bile bir yada iki önceki firmware ile geldi, hala müzik cd'lerini çalmıyor (sacd'leri hiç çalacağını sanmıyorum zaten) :D

• Merhabalar, Benim tavsiyem ise, 1 tane hd player almanız (Ben aynı zamanda android tv'de olan himedia Q12 kullanıyorum). Playerı amfiye bağlarsınız, hazırdaki cat5 kabloyu cihaza girdiğinizde 100 mbit bağlantınız olacaktır, 100 mbit ile sorunsuz olarak her türlü medyayı network üzerinden oynatabilirsiniz. Datalar içinse, eğer bütçeniz uygunsa storage alabilirsiniz, veya kendi bilgisayarınızdaki internal diskleri share ederek de datalara ulaşabilirsiniz.

Ps : Himedia'yı, kullandığınız klavye ile de kullanabilir, ayrıca android os'larda tablet veya telefondan kumanda edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.