Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.461
Cevap
288
Favori
171.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş
Mesaj
  • ödeme yaptım yurt dışı ürünler stok yoklara düştüler. Sanırım yeni yurtdışı alışveriş yasası sebebiyle stoklarda hiç girmez.
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • rb34 kullanıcısına yanıt
    eklenti ayarlarında adapter: ezsp ekleyin. genelde o unutuluyor.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Merhaba. Akıllı ev sistemleriyle yeni tanıştım. Şimdilik evime home assistant kurdum ve sadece akıllı TV'leri kontrol edebiliyorum. Yapmak istediklerim şu şekilde
    1- avizelerimde gece lambası gibi ledler var bir de normal lambalar. Bunları uzaktan kontrol etmek.
    2- banyomun lambasını sadece içeride biri varken otomatik yanmasını istiyorum. Anahtarı çok dar bir alanda.
    3- mutfağıma gitmeye çocuklar korkuyor. Belli bir noktadan geçtikten sonra mutfağına ledleri otomatik yansın ve içeride biri olduğu sürece açık kalsın.
    4- mahallenin çocuklarının canı sıkılıyor bazen. Zile basıp kaçıyorlar. Zile basıldığında kapı önünü görebileceğim. Ve telefondan alabileceğim bir uygulama.
    5- ilerleyen zamanlarda farklı ledlerle ambulans yapabilirim.
    6- klima var baymak wifi modülü takılı ac freedom uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. onu da kontrol etmek istiyorum.

    Uzaktan kontrol için duckdns kurayım dedim ama İnterneti kablonetin adsl hizmeti modemide onların verdiği modem. Başaramadım.

    Bunları yapabilmek için bana ne gerekli nelere bakmam lazım ya da hangi Teknolojileri önerirsiniz. Zigbee mi wifi altyapısını kullanan cihazlara yönelmek lazım hangi markalar kullanımının sonucu tavsiye edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurhancoban -- 10 Ağustos 2024; 21:0:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Gurhancoban G kullanıcısına yanıt

    Ben en az maliyetli ve en fazla ürün çeşitliliğini Tapo ürünlerinde buldum. Işıklar için en kolay yöntem akıllı ampül almak. Diğer türlü Sonoff akıllı röle bakmanız lazım ki o şekilde daha pahalıya geliyor. Hareket sensöründen lambasına ve iç-dış mekan kamerasına kadar her türlü akıllı ürünü var. Benim ev karman çorman oldu, tüm markalardan ürünler var. Ama son aldığım ürünlerin tamamı Tapo oldu. Kullanmanız gereken teknoloji ise hem zigbee hem wifi. Sadece biri ile tüm evi akıllandırmanız pek mümkün görünmüyor.

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Klıma bolumune yazmıstım. Buraya da eklıyorum. Kaira DTXR25E 900BTU klıma.


    Merhaba sizin tavsiyeniz üzerine Kaira DTXR25E 9000 BTU almıştım. klima dün itibari ile takıldı ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.




    Sımdı oncelıkle urunu 30 Mayıs tarıhınde aldım ve ancak dun yanı 15 hazıran tarıhınde takıldı. Daha yaz sıcakları bıle bastırmamısken 16 gunluk gecıkme bıraz olumsuz ızlenım yarattı bende. Yanı yazın ortasında almaya calıssanız demek 1 ay kadar fılan beklemek zorunda kalırsınız dıye dusunuyorum.




    Urunu ben 8100TL'ye aldım. Ben almadan bır hafta once 7800TL cıvarlarındaydı. Bugun bu mesajı yazarken ıse 8970TL o da sadece bır sıtede. Dıger yerlerde ıse 9344TL. Bu gıdısle yaz ortasında cok rahat 10000'lerı gorecek sanırım.




    Servıs olarak 3 kısı geldıler. Elemanların en buyugu 24 yasında. Kurulumu cok kısa bır sure ıcerısınde yaptılar. Herhangı bır ıskele ya da ek bır sey gerekmedıgı ıcın ekstra ucret ıstemedıler.




    Elektrık tesısat meslek yeterlılık belgelerı olmadıgı ıcın servısler elektrık kurulumunu yapamıyorlar. Bu arkadaslar cok hızlı bır sekılde organıze calısarak kurulumu yaptıktan sonra bır uzatma kablosu ıle klımayı calıstırarak deneme yaptılar ve evden ayrıldılar.








    Temiz ıscılık cıkardıklarını soyleyebılırım.




    Cıhaza gelınce dızayn olarak begendım. Uzerınde led ısıgının olması ve dereceyı gorebılmemız de hos bır detay tabıkı. Gece karanlık oda da ledın kapatılabılmesı de ınce dusunulmus. Sogutma olarak tabı kı henuz bunaltıcı yaz sıcakları baslamadıgı ıcın bır yazı yazamayacagım ancak ılk yaptıgım denemelerde odayı basarılı bır sekılde soguttugunu soyleyebılırım. Odam bu arada 20m2. Bu alan ıcın zaten 9000BTU ıdeal bır gucte. Cıhazı yaz, kış kullanacagım. Kısın ozellıkle yatak odam 18 derece cıvarlarında ve soguk oluyor. Havanın 5 derece ve altı sevıyelerınde olması ıle beraber oda soguk oluyor ve yatarken ısıtmam gerekıyor. Bunun ıcınde :








    Bugune kadar bu cıhazı kullanıyordum. Ancak tabı kı bu cıhaz hem havayı kurutuyor hemde yuksek elektrık yakıyor. Ozellıkle bu kıs salonda kı eskı 24000BTU klımam ıle beraber bu cıhazı bır kac gun acmam ıle beraber, zam yapıldıgı subat aylarında elektrık faturalarım 1400TL'yı gordu. Evet yanlıs duymadınız 1400TL. Bu sebeple artık yatak odasının ısıtmasını Kaıra ıle yapacagım. Zaten dedıgım gıbı sureklı bır ısınma ıhtıyacı olmuyor, ancak cok soguk havalarda.




    Sımdı oncelıkle cıhazın sesınden bahsetmek ıstıyorum. Sogutma modunda en dusuk fan sesı veya dırek uyku moduna aldıgınızda oldukca sessız calıstıgını soyleyebılırım. Bakın ozellıkle gece yatarken sese ınanılmaz duyarlılıgı olan bır ınsan olarak soyluyorum bunu. Istedıgım buydu. Klıma 5505'e tesekkur ederım. Dedıgım gıbı uretıcı bılgılerınde verılen en dusuk calısma modunda desıbel oranı 25. Isıtma oranları 17-32 arasında. Ideal onerılen sogutma oranı 20 derece. Bunun altında sureklı sogutma yapması onerılmıyor. Isıtma ıcın ıse oran 0-30 arası. Isıtma enerjı verılmlılıgı A+ sogutma ıse A++. Yanı kısaca ısıtma sırasında harcayacagı enerjı oranı sogutmaya gore bıraz daha yuksek. Klimada dikey ufleme ozellıgı de var.




    Cıhazın bır wıfı modulu var. Servıs dırek kurulumunu yapıyor ancak tabı uygulama ındırme ve tanıtma kısmını sız yapıyorsunuz. Uygulamanın adı "NetHome Plus". Uygulama lınkı :




    iOS:





    Android:



    play.google.com
    NetHome Plus - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.aircondition&hl=tr&gl=US





    Uygulamayı ındırdıkten sonra cıhazın yakınında ısenız bluetooth'dan otomatık olarak klıma bulunup baglantı saglanıyor. iOS tarafında uygulama asırı stabıl degıl. Cevırılerı fılan tam yapılmamıs, yapılanlarda hatta google translate kullanılmıs gıbı. Benım henuz basıma gelmedı ama uygulamanın yorumlarında cok sayıda cokme sıkayetıde var.












    Ancak tabı kı bunlar pek problem degıl zıra klımanın tum temel fonksıyonlarını uygulama uzerınden kullanabılıyorsunuz. Zamanlayıcı kullanarak hangı gun, hangı saate, hangı fan modunda otomatık olarak calısmasını ayarlayabılıyorsunuz. Uygulama uzerınden calıstır seklınde sahneler olusturup bunları Sırı'ye ekleyebılıyorsunuz. Yanı kısaca telefonunuza "Klimayı aç" seklınde bır komut verıp klımanın calısmasını saglayabılıyorsunuz.




    Uygulamanın gittgidiyor yorumlarında bırı kısı geolokasyon ozellıgınden bahsetmıs. Yanı bır bolgeye gırdıgınızde cıhazın otomatık olarak acılabıldıgınden bahsedıyor.








    Sımdı evımde akıllı bır ev sıstemı var. Oldukca gelmıs bır sıstem oldugunu soyleyebılırım. Home Assistant ve Alexa ıkılısı butun evı yonetıyor. Seslı komutlarda(ıngılızce olarak) Alexa, otomasyonlarda ıse Home Assistant tarafını kullanıyorum. Ilgılenenler ıcın de akıllı ev uzerınde guzel bır sayfam var :




    https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627-29#153007012




    Cıhazın kendı wıfı uygulamasının Alexa, Google Home, IFTT ve Siri destegı var. Google Assistant veya Sırı ılede Turkce olarak kontrol edebılıyorsunuz. Acıkcası bu kadar genıs platformu desteklemesıde benı sasırttı.




    Normalde benım Wıfı modulune aslında ıhtıyacım yoktu. Evımde bosta duran bır Broadlink CM4 Pro vardı. Yatak odasına hemen bu cıhazı taktım ve klımayı tanıttım. Hemen soylıyım boyle unıversal kumandalarda genelde Kaira markası yok. Ancak Kaira bir Midea uretımı bu sebeple cıhaz tanıtım menusunden mıdeayı sectıgınız zaman dırek olarak kumandası broadlınk uzerıne gelıyor. Broadlınk tarafından da cıhazı ayrıyeten tum platformlarda kontrol edebılıyorsunuz. Sımdı Broadlınk ıle kendı wıfı uygulamasının cok onemlı bır farkı var. Bunu acıklamak ısterım. Kendı uygulaması dırek cıhazın ıcınde. On - Off durumunu sabıt bır sekılde dogru olarak gorebılıyor. Ancak Broadlınk aslında bır kumanda gorevı goruyor. CM4'un klımaya bakması gerek. Bu sekılde komutları dırek klımaya gonderıyor.




    Soyle bır ornekle anlatayım. Sız eger Broadlınk CM4 Pro kumanda cıhazını yan odaya goturur ve oradan acma komutu verırsenız, IR mesafesını kaybedecegı ıcın klımanız calısmaz ancak uygulama uzerınde acılmıs gozukur. Bu sorun degıl ancak aynı ıslemı kapama ıcın yaptıgınızda sız kapattıgınızı zannedersınız ancak cıhaz kapanmaz. Bu yuzden Broadlınk cıhazını onu acık bır sekılde klımayı rahat gorebılecegı bır konuma koymanız gerekır. Ancak kendı uygulaması daha farklı calısır. Bır kere wıfı uzerınden calıstıgı ve dahılı bır modul oldugu ıcın On-Off ya da dıger tum komutlar %100 dogrulukla ıslenır. Degıl yan oda Japonya'dan bıle tusa bassanız klıma calısır. Bu wıfı modullerının avantajıdır. Ancak Broadlınk veya turevı cıhazlarla klıma kullanmak ısteyenlerın ıcı rahat olsun zıra evımde salonda kullandıgım Vestel 24.000BTU'luk ve 15 senelık bır klımayı da Broadlınk turevı Tuya IR Remote ıle Alexa ve Home Assistant uzerınden kontrol edıyorum. 2 senedır bır kere bıle yanlıs komut algıladıgı veya komut kacırdıgı olmadı dıyebılırım. Ama tabı yınede On-Off konumunu reel zamanda gorebılmek ozellıkle elektrık kesıntılerı gıbı durumlarda buyuk avantaj.




    Bu arada merak edenler ıcın Tuya IR remote oldukca ucuz bır urun ve dırek Tuya uygulaması ıle calısıyor. Bununla beraber tum klıma modellerını wıfı'a baglayıp bu kumanda uzerınden kontrol edebılıyorsunuz.









    177TL'ye amazon uzerınden TR'ye gelıyor. Turkıye'de ıse 300TL cıvarlarında hepsıburada gıbı sıtelerde satılıyor. Unutmayın bu modul sadece klımanızı akıllı yapmıyor. Aklınıza gelebılecek evdekı tum IR kumandalı cıhazlarınız akıllı hale donusuyor.




    Evet sımdı klıma takıldı. Akıllı ev kısmıda tamamlandı. Bundan sonra artık yapmak ıstedıgım bazı otomasyonlar var.




    Oncelıkle Home Assıtant uzerınde dırek Broadlınk entegrasyonu ıle klıma tanıtımı bıraz meşakkatli. Tum butonları tek tek tanıtmanız gerekıyor. Ancak ucuncu partı bır HAcs yazılımı sayesınde klımayı tanıtma yapmadan dırek HA uzerınde kullanabılmeye basladım.








    Bu sekılde klıma yı carkı cevırerek kullanabılırım. Fotografta gordugunuz derece ıse yıne aynı odada yer alan bır sıcaklık olcerden alınan data. Hue hareket sensoru sıcaklık degerını verebılıyor ve bunu klıma kontrolcusu uzerınde HA uzerınden kullanabılıyorum. Aynı sekılde nem oranınıda yıne bu kontrolcu uzerıne ekleyebılıyorum. Yanı odada kı nem ve sıcaklıgı dırek olarka kontrol edebılıyorum.




    Sımdı bunlar ıcın bazı otomasyınlar yapacagım.




    Oncelıkle olarak bır uyku otomasyonuna ıhtıyacım olacak. Bu otomasyonda ben uyudugum surece klıma arka planda otomatık olarak calısacak. Sıcaklık veya nem belırlı bır deger ulastıgında klıma gece modunda acılacak ve yıne belırlı bır degere dustugunde otomatık kapanacak. Bu sekılde sabaha kadar calısacak. Sabah ben uyandıgımda ıse bu otomasyon duracak. Bu sekılde klıma hem gece sureklı calısmayacak hemde ben klımanın ıcerısınde kı termostata gore degıl daha dogru olan bır termostat verısıne gore calıstırabılecegım. Sımdı kardesım autoya alsan daha az yakar dıyenlerınız olacaktır O kısma gelecegım.




    Mesela bakın su anda odayı 25 derece gosterıyor oysakı oda sıcaklıgı anlık olarak 26.1. Bu hue'nun verdıgı deger ve dogrulugu klasık termostatlarla bıle karsılastırılıp, test edılıp onaylanmıs bır cıhaz. Dolayısıyla ısı gostergesınde 1 derecelık sapma oldugunu soyelebılırım. Tabı kı bu onemsız bır deger. Hatta basarılı bıle dıyebılırım.




    Bır ıkıncı otomasyon daha yapacagım. Bu sekılde ıse dıs ortam sıcaklıgı ıle ıc ortamı ve nemı karsılastırıp ona gore klıma acmak yerıne cam acmanın da oldugu bır secenek ekleyecegım. Yanı klımayı acma komutu verdıgımde ev bana aslında camı acmanın daha mantıklı oldugunu da soyleyebılecek.




    Bu arada ufak bır dıpnot olarak belıreyım Home Assistant dunyanın gelmıs gecmıs en basarılı ev otomasyon sıstemıdır. Sınırları sızın hayal gucunuze baglıdır yanı sınırı yoktur. Home Assistant ıle telegram uzerınden evınıze mesaj atarak bıle klımanızı calıstırabılırsınız. Evet yanlıs duymadınız. Kaira klımanızı calıstırmak ıcın ılla uygulamasına ya da bır akıllı asıstant uygulama veya cıhazınıza bıle ıhtıyacınız yok. Sadece telegram uzerınden mesaj atarak bıle klımanızı calıstırabılırsınız.




    Sımdı son olarak klımayı servıs taktıktan sonra elektrıkcı cagırdım. Kablolar dosendıkten sonra bır sıgorta takıldı ve sıgortadan ayrı bır cıkıs yapılarak bır prız olusturuldu. Elektrık masrafım toplamda 800TL oldu.










    Sımdı bu prızın ucuna slınk marka bır enerjı olcerlı prız takacagım.










    Bu priz standby modunda beklemesınıde engellıyor. Hos bunu hıc kullanmam zıra uretıcı verılerıne gore standby modunda harcadıgı elektrık 1W. Burada kı amacım klımanın enerjı tuketımını olcmek. Bu sekılde klıma tuketımını olcenler var. Bende evımde daha onceden termosıfonum ıcın benzer bır baglantı yapmıs ve hem elektrık tuketımını olcuyor hemde acma kapamasını ınternetten otomatık yapıyordum. Sımdı aynı sıstemı bu klıma ıcın kullanacagım. Ikı tane test yapacagım.




    1) Ilk testımde bır aksam klımayı sadece otomatık modda bırakıp sabah aksam - sabah tuketım oranına bakacagım.


    2) Ikıncı testımde ıse yukarıda bahsettıgım otomasyonda kı tuketım oranını gozlemleyecegım. Yanı aksam belırlı aralıklarla oda sıcaklıgına gore calısıp kapanması seklınde bır calısma duzenı olacak.




    Bu ıkı test sonunda ıse hangısının daha verımlı oldugunu ve daha az tuketım yaptıgını gorebılecegım ve bundan sonra o yolu ızleyecegım. Tabı bırde aralarında cok fark yok ıse rahatlık gostergesı belırleyıcı olacak. Nedır bu rahatlık gostergesı ? Mesela klıma otomatık modda 24 derecede calıstıgında gece usume olacak mı ? Veya otomasyon modunda calıstıgında daha rahat bır uyku kalıtesı mı elde edecegım ? Bu sorulara gore ılerde kı calıstırma duzenım ortaya cıkacak.




    Bunlar dısında ıse enerjı tuketımı olcumu ıle faturama aylık yansıma oranlarını takıp edebılecegım.




    Home Assistant tarafında bazı tuttugum ıstatıstıklerım var. Bunlar otamatık olarak arka planda tutuluyor. Mesela ne kadar sure dısarıda zaman gecırmısım, ne kadar sure evde kalmısım, ne kadar sure calısmısım, ne kadar sure Netflıx seyretmısım veya ne kadar sure TV'de bır seyler ızlemısım gıbı detaylı ıstatıstıkler tutuyorum. Aynı sekılde klıma ıcınde ıkı adet ıstatıstık tutacagım.




    1) Ne kadar sure klıma calıstırmısım ? Gunluk , haftalık ve Aylık olarak verıler.




    Ornek :








    Bu ıstatıstıklerı henuz yenı kurdum. Tuvalette gecırdıgınız sureden tutun aklınıza gelebılecek her seyın ıstatıstıgını tutup bunların sıze telegram gıbı yerlerden otomatık dokuman gıbı gonderılmesını bıle saglayabılıyorsunuz. Hatta TV'ınız ara sıra sıze mesaj ekranı acıp bunları bıle gosterebılıyor. Iste burada bır ıstatıstık klıma kullanımı uzerıne olacak. Ne kadar sure klıma acık kalmıs.




    2) DIger bır ıstatstık de tabı kı enerjı tuketımı. Ne kadar elektrık harcamıs. Bu sekılde kısın ve yazın kı ortalamalar uzerınde bılgı sahıbı olup elektrık faturama ne kadar bır yansıma olacagını gorebılecegım. Aynı ıstatıstıgı anamı aglatan 15 senelık Vestel klıma ıcınde bu hafta ıcerısınde yapmıs olacagım.




    Evet tum bu anlattıklarımı aslında hava temızleme makınelerı veya yatak sensorlerı veya uyku sensorlerı ıle de bırlestırıp "Uyku saglıgı" adı altında yazabılırım bır gun.




    Son olarak ben Home Assistant kullanmıyorum dıyenler ıcınde bu anlattıgım otomasyonları yapma sansları var. 2 Yontem var.




    1) Ir Remote ve Tuya zıgbee sıcaklık olcer ıle Zıgbee hub alırsınız. Toplam malıyetınız 900TL'nın uzerınde olur. Otomasyonu Tuya uygulaması uzerınde yaparsınız. Uykunuz sırasında otomatık acılır ve kapanır.


    2) Cok daha guzel bır yontem olarak hue sıcaklık sensoru, hue brıdge ve tuya ır remote alırsınız. TR'den alırsanız toplam malıyet 1300'u bulur ancak cok stabıl bır klıma yaz kıs otomasyonu yaparsınız. Uygulama olarakda smartthıngs kullanırsınız.




    Sımdılık bu kadar. Ha bunlar henuz ılk ızlenımler :))

    Hocam merhabalar yazınızı okudum ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hocam bende de kaira klima var raspberry pi de mevcut ama bir türlü klimayı HA eklemeyi başaramadım. Yazınızda broadlink üzerinden yaptığınızı yazmışsınız ama hacs üzerinden bir cihaza gerek kalmadan yapılabilir gibi ifadeniz var. Uğraştım baya ama beceremedim yardımcı olabilir misiniz rica etsem :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • By.Ny. kullanıcısına yanıt

    HA üzerine (yoksa) HACS ekleyin. Sonrasında HACS içinden "Midea Smart AC" entegrasyonunu kurun. Ben o şekilde ekledim.

    _____________________________
  • Aynen hocam bu sekılde ekleyebılıyorsunuz.


    @By.Ny.

    _____________________________
  • Sonoff nötrsüz röle, led lambalarda işe yaramıyor. Röle kapalı konumda ledler kısık bir şekilde yanmaya devam ediyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Midea üretimli Bosch vs. marka klima kullanıp benim gibi wifi dongle bulamayan arkadaşlar esphome ile wifi dongle yapabilirler. Esp32 ve uart çevirici ile 300 liraya yakın maliyeti var. Örnek video ve ayarlara aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

    La Choza Digitalyoutube
    Crea un módulo wifi para tu Aire Acondicionado por 4€ para Midea o Haier con ESPHome (ESP32)
    https://www.youtube.com/watch?si=YURPE2DUUll0Ggwz&v=xcmcbqMTK-8&feature=youtu.be


    --------

    esphome
    ESPHome — ESPHome
    https://esphome.io/#climate-components



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 27 Ağustos 2024; 18:47:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • wertasd kullanıcısına yanıt
    lambaya paralel kondansatöru bağladınız mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 28 Ağustos 2024; 8:50:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kendorf kullanıcısına yanıt
    Güzel video..Klima içlerinde USB portu olduğunu bilmiyordum. Elbette en guzeli uart ile iki yönlü haberleşme olsada..
    IR kopyalama iş görmedii?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Yok, ekstra herhangi birşey kullanmamıştım. Açıkçası hiçbir yerde de görmemiştim. Kullanmadıklarımı iade ettim.
    Lambanın olduğu tavanda nötr var, elektrikçi çağırdım, oraya normal R4mini nötrlü taktık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertasd -- 28 Ağustos 2024; 11:45:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wertasd kullanıcısına yanıt
    bu durumda duvardaki anahtar dan kapattığınızda, telefondan uygulamadan açılmayacak tır sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 28 Ağustos 2024; 16:29:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Çalışıyor.
    Şunu demek istedim. Normalde anahtarda nötr yok. Nötrsüz röle aldım, taktım ama led lamba anahtar kapansa bile kısık olarak yanmaya devam ediyor.
    Bizde anahtara nötr çekmek yerine röleyi tavana taktık. Orada nötr-faz ve çıkış vardı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Broadlinki home assistant entegrasyonu olan smartir içerisindeki klimaların hazır kodları ile ir kopyalama yapmadan hazır bir şekilde kullanıyordum. Ama klimanın kendi kumandası işin içine girdimi home assistant klimanın açık mı kapalı mı veya neye ayarlandığını anlamıyordu sonuç olarak şu anda wifi dongle ile herşey senkronize çalışıyor.

    _____________________________
    Intel Core i7-14700K | MSI MPG Z690 CARBON WIFI | G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32 | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X | Samsung 990 Pro 2 TB M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 2 TB XLR8 CS3040 M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 1 TB XLR8 CS3140 M.2 NVMe Gen4 x4 | Asus ProArt PA602 E-ATX | MSI MEG Ai1300P PCIE5 ATX 3.0 1300W 80+ Platinum | Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler | Razer Blackwidow Elite | Razer Viper Ultimate | Sony DualSense Wireless Controller | SteelSeries Arctis 7 2019 Edition | Samsung HW-Q990D 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar | LG OLED C1 48" 4K 120hz G-SYNC | Unifi Dream Machine SE + U7 Pro Max | Thrustmaster T300RS GT + Thrustmaster TH8A |
  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Evde boşta nodemcu duruyordu. USB UART dönüştürücü sipariş verip Baymak klimada test edeceğim.


    Anladığım kadarıyla Baymak üreticisi AUX imiş. Onun için ise böyle bir kaynak var. Test edip gelişmeleri yazarım.



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]github
    esphome_aux_ac_component/README-EN.md at master · GrKoR/esphome_aux_ac_component
    https://github.com/GrKoR/esphome_aux_ac_component/blob/master/README-EN.md#esphome-aux-air-conditioner-custom-component-aux_ac
    _____________________________
  • İlla uart dönüştürücüyede ihtiyacınız yok. Jumper kablolarla veya lehimle gnd, 5v, tx, rx pinlerini usb kablosuna bağlayabilirsiniz.

    _____________________________
    Intel Core i7-14700K | MSI MPG Z690 CARBON WIFI | G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32 | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X | Samsung 990 Pro 2 TB M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 2 TB XLR8 CS3040 M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 1 TB XLR8 CS3140 M.2 NVMe Gen4 x4 | Asus ProArt PA602 E-ATX | MSI MEG Ai1300P PCIE5 ATX 3.0 1300W 80+ Platinum | Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler | Razer Blackwidow Elite | Razer Viper Ultimate | Sony DualSense Wireless Controller | SteelSeries Arctis 7 2019 Edition | Samsung HW-Q990D 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar | LG OLED C1 48" 4K 120hz G-SYNC | Unifi Dream Machine SE + U7 Pro Max | Thrustmaster T300RS GT + Thrustmaster TH8A |
  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Evet farkındayım fakat şu an test için bu şekilde deneyip, düzgün çalışması halinde daha ufak kartla(belki d1 mini) lehimle halledeceğim. Tavsiye için teşekkür ederim.

    _____________________________
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.