Şimdi Ara

Hollanda'da yüzen güneş enerjisi santrali sayesinde araziden tasarruf ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz sene Hollanda'nın Zwolle kenti yakınlarında Alman güneş enerjisi şirketi BayWa r.e. tarafından yapay bir göl üzerine inşa edilen bu proje; bünyesindeki 73 bin güneş paneli, 13 transformatör ve 338 invertör sayesinde Asya kıtası dışındaki en büyük yüzen güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Peki doğayla iç içe olan bu teknoloji harikası nasıl çalışıyor?


    Çatılara monte edilen güneş enerjisi sistemlerinden neredeyse farkı olmayan bu projede, güneş panelleri, dört şamandıralı ufak teknelere monte ediliyor. Şamandıraların etrafında ise bir çatı vazifesi gören çelik konstrüksiyonlar var. Güneş panellerinden elde edilen enerjinin alternatif akıma dönüşmesi ve hanelere ulaşabilmesi için Huawei marka invertörler kullanılıyor.

    Araziden büyük oranda tasarruf

    Projeyi hayata geçiren BayWa r.e. şirketinin yöneticilerinden Benedikt Ortmann, özellikle Hollanda gibi nüfusu yoğun ve yüz ölçümü küçük ülkelerde bu tür atıl durumdaki alanların yenilenebilir enerji üretim sahasına dönüştürülmesinin büyük bir avantaj sağladığı düşüncesinde.

    En az 30 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olan bu yüzen santral, Zwolle kentinin enerji ihtiyacının yüzde 6'lık kısmını karşılıyor.



    Kaynak:https://www.euronews.com/next/2021/06/07/water-good-idea-how-europe-is-saving-space-with-floating-solar-parks







  • düzgün paylaşamamışsın üstat, bir el at istersen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.