Şimdi Ara

Hocamızın bize verdiği küçük ödev (C++)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar kırklareli üni pınarhisar myo, pc programcılığı bölümü okuyorum. C++ görmekteyiz ve hoca bize alıştırma olsun diye minik bir ödev verdi. her ne kadar uğraştıysam bir türlü başaramadım. hocanın istediği şey tam olarak: klavyeden basılan 1 den 9 a kadar olan sayıları giriş yaptığımızda girilen sayıyı text olarak ekrana yazdıracak yani:

1 e basıp enter deyince ekranda "Bir e bastınız" gibi yazı çıkacak.

bir çok yolu denedim ama başaramadım. A değeri atadım A=1 sonra printf("Bir") vs gibi şeyler denedim olmuyor. if döngüsü yaptım oluyor ama 9 tane sayı için ard arda if döngnü bilmediğim için onuda başaramadım. acaba ne önerirsiniz. mümkünse döngü yapmadan yapmam gerek. yani daha basit olursa sevinirim. çünkü hocamız daha döngüleri bize anlatmadı.

Ayrıca diğer bi ödevimiz var. Ekrana girilen sayının negatif mi pozitif mi olduğunu yazan bi program daha yaptım. Herşey çalışıyo pozitif sayı girip enter basınca text olarak ekrana "sayiniz pozitif" yada negatif sayi girince ekranda "sayiniz negatif" gibi mesaj veriyor. ama 0 sayisi için bi çözüm üretemedim. 0 a basınca onu negatif olarak görüyor. fakat hocamız 0 a bastığımızda hiç birşey yazmasın demişti. bu programıda if döngüsüyle kurdum ama 0 için bi çözüm üretemedim işin içine 3. bi sorgu girince yapmayı beceremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

• Öncelikle if bir döngü değildir. Kodu if ile kolaylıkla yapabilirsiniz ama buraya cevabı yazdigimizda hala if deyimini anlamamış olarak kalacaksınız. Bu nedenle tavsiyem kitap ve ders notlarınızdan if deyimini tekrar okumanız ve açıklamalı ornek kodlara bakmanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

Öncelikle if bir döngü değildir. Kodu if ile kolaylıkla yapabilirsiniz ama buraya cevabı yazdigimizda hala if deyimini anlamamış olarak kalacaksınız. Bu nedenle tavsiyem kitap ve ders notlarınızdan if deyimini tekrar okumanız ve açıklamalı ornek kodlara bakmanız.

Özür dilerim ağız alışkanlığı. Döngü olmadığını bende biliyorum. Bi kitapları karıştırayım bakayım.
  • Bir ipucu vereyim... If statment'ı, sadece bir kez kullanılabilir diye birşey yoktur. Altalta kullanabilirsiniz...
  • Kardes sen tahminimce if kullaniyosun sonra else kullaniyosun gerisini getiremiyosun. ama bunlardan sonra if else yapisini devam ettirebilirsin. al sana mantigi:

if (x > 0)
    {
    pozitif;
    }

else if (x < 0)
    {
    negatif;
    }

else {
    burasida sifir olmasi durumunda;
    }

Diger sodrugun soru icinde aynen bunun gibi birsey yapabilrsin.
  • @lordofvarde arkadaşımızın dediği gibi else if yapısı buna uygundur (if condition). Ya da switch case yapısı ile de rahatlıkla yapabilirsin. Ben bunları C' de kullanıyorum. C++ C'i kapsadığına göre bir sorun olmaz :)

if(okunansayi == 1)
    printf("Bir");
    else if(okunansayi == 2)
    printf("İki");
    ...
    bu şekilde yapıyı kurarsın. Koruma olarak 0 sayısını sentinel alırsın. Yani 0 girildiğinde programı sonlandırırsın yine if ile ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxahan -- 28 Şubat 2010; 0:05:04 >
  • switch karar yapısını kullanırsan sorununu çözersin.
    switch (değişken);
    case '1':printf("Bir");
    case ...

gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar konu acamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım
    Merhaba arkadaslar ben haftasonları iddaa oynamayı cok severim ve genellikle oranı düşen macları oynarım dün aksam aklıma soyle bir proje geldi biz programa macları yazıcaz düşen oranlarla birlikte (1.90 dan 1.65 e 3.25 ten 3.0 e 3.60 tan 4.0 e gibi) o en cok düşen macları secip kupon olarak vericek.Eğer iki ihtimal de düşüş var sa (10 – 02) olarak nitelendirecek
    Projem buydu arkadaslar sizce böyle bir sey mantıklı mı eğer mantıklıysa yapımı zor mudur?
  • Ya abiler ben acemiyim de printf c'ye has bir kod değil mi arkadaş yukarıda c++ yazmış, ben şahsen anlatılan programı c++da yapabilirim ama c bilmiyorum,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forsaken123

Ya abiler ben acemiyim de printf c'ye has bir kod değil mi arkadaş yukarıda c++ yazmış, ben şahsen anlatılan programı c++da yapabilirim ama c bilmiyorum,,

C++, C'nin geliştirilmiş ve nesneye yönelim yeteneği kazanmış halidir. C++ biliyorsanız C de biliyorsunuz.
  • sayiyi ekrana yazdirma olayini switch ile yapabilirsiniz , bir değişken belirlersiniz sayi diye, o değişkene sayi atarsiniz klavyeden, sonra o değişken kaç ise ona göre işlem yaptirirsiniz switch ile

#include <cstdlib> 
    #include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
    {
    int sayi;

cin>>sayi;
    cout<<"\n";
    switch (sayi)

{

case 1:
    cout<<"bir";
    break;
    case 2:
    cout<<"iki";
    break;
    case 3:
    cout<<"üç";
    break;
    case 4:
    cout<<"dört";
    break;
    case 5:
    cout<<"beş";
    break;
    case 6:
    cout<<"alti";
    break;
    case 7:
    cout<<"yedi";
    break;
    case 8:
    cout<<"sekiz";
    break;
    case 9:
    cout<<"dokuz";
    break;
    case 0:
    cout<<"sıfır";
    break;

}
    cout<<"\n\n";

system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
    }

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.