Şimdi Ara

hocam işlemci ısınmıyor??????????????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde p4 3.0 prescott(socket 478) stock fanlı + p4p800se + 512 kingston ram + ide harddisk+ geforce 2 ekran kart+300 watt psu

beyler sorunun özeti normalde %10 oc de bişey yapmadan 62 gösteren işlemci şimdi %18 oc full kasmada ( mesela doom yada super pi de ) da 52 ayarları default a getirinncede 52 işte burda bi problem olmalı Ya işlemci ısınmıyor , Ya mobonun ısı alıcı birimleri bozuldu , yada başka bişey

işte konu bu lütfen yardım

not : bord a girdiğimde de aynı sıcaklığı gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxxxthompson -- 5 Temmuz 2005, 3:49:14 >

• Walla P4 işlemcilerden fazla anlamam ama anakart hakkında bişey söyleyeyim. Amcaoğlundan biliyorum. Onda da bi asus anakart vardı ve ne yaparsan yap hep 40 dereceyi gösteriyordu. Sözün kısası sen o sıcaklıklara fazla güvenme. Ayrıca şuan bildiğim kadarıyla işlemci sıcaklığını çekirdekten ölçen sadece MSI anakartlar. Bütün modellerinde var mı bilmiyorum
  • tam anlayamadım ama sen değiştirmediysen anakart cpu control sıcaklığını 72C de tutuyor default olarak. sen de 245 fsb yi çakınca stok fanla 72C olmuştur yani alet. bir de sanırım geçen sene ağustos gibi almışsın. yani onlar büyük ihtimalle c revizyondur. çok ısınır. masüsütünde 235fsb de 53C olabiir ama doomdan aynı kalamaz. belki sıcaklık sensörüne bir şey olmuştur ama cpu biraz ısındı diye de hemen bozulmamalı. bir de başka programlarla bak sıcaklıklara. bir de xp120 ve fan kaça mal oldu.
  • ya beyler üç gün öncesinde şakır şakır çalışıyodu problemsiz ama işte ve şuan kitlememesiz çaışıyo ya beyler %10 yapınca 80 e çıkan işlemci doğal olarak kasanın yanını çok ısıtıyordu(buarada kasa miditower) neyse şun %18 de ve sıcaklık felan hissedilmiyor %20 yapınca mavi ekran çıkık reset atıyor
    Bu konudan anlayan biri lütfen acele yardım gerekiyor
  • bendede asusun p5gd1 pro var aiboster den 220fsb manuel yaptığımda sorunsuz çalışıyor ama 221fsb yaptığımda bendede mavi ekran çıkıyor ama ainos dan %20 yaptığımda 240 fsb de çalışıyor ama ram leri 166fsb ye düşürüyor performans çok düşüyor everest testinde en iyisi manuel olarak fsb yi kademeli olarak artır sınırı bul

ayrıca psu dan olabilir benimki 300w fsp marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 4 Temmuz 2005, 14:42:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

bendede asusun p5gd1 pro var aiboster den 220fsb manuel yaptığımda sorunsuz çalışıyor ama 221fsb yaptığımda bendede mavi ekran çıkıyor ama ainos dan %20 yaptığımda 240 fsb de çalışıyor ama ram leri 166fsb ye düşürüyor performans çok düşüyor everest testinde en iyisi manuel olarak fsb yi kademeli olarak artır sınırı bul

ayrıca psu dan olabilir benimki 300w fsp marka

+1
    senin pc ramden çakılyor bence. bios'dan 400 olan yeri 320 yap tekrar dene...
  • ya bukonuda kimsenin bilgisi yok mu garantiyemi gönderiyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bak bi taktik veriyim sadece biraz acayip ama. Şimdi anakartında Cpu sıçaklıkları var hani biyerde ayarlıyosun onu msela cpu 60 a gelince reset atıyor otomotikman yada sen o ayarı kaç yaparsan o ısıyı geçince reset atıyor.(Adını hatırlayamadım ezbere) anlamısısndır sen. şimdi sen o ayarı 60c yap wındows oprtamına gel cpu biraz yüklen (super pı felan yap kastır makinayı) Eğer reset atmıyorsa anakartında bir sorun vardır büyyük ihtimal
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLUbeer

Bak bi taktik veriyim sadece biraz acayip ama. Şimdi anakartında Cpu sıçaklıkları var hani biyerde ayarlıyosun onu msela cpu 60 a gelince reset atıyor otomotikman yada sen o ayarı kaç yaparsan o ısıyı geçince reset atıyor.(Adını hatırlayamadım ezbere) anlamısısndır sen. şimdi sen o ayarı 60c yap wındows oprtamına gel cpu biraz yüklen (super pı felan yap kastır makinayı) Eğer reset atmıyorsa anakartında bir sorun vardır büyyük ihtimal

peki süper pi 42 sn diyor 3525 mhz işlemci için bu normal mi
  • up ya hocam niye bana yardım etmiyonuz
    ya off bi çözüm varsa lütfen söyleyin ( hocam şimdi göndersem anca 1 ay sonra gelir )
    ya yardımlarınızı bekliyorum

• upplease help man
  • thompson. abi ben sorununu anlayamadım. daha basit ve özet şekilde bir kez daha yazabilirsen belki bir yardım çıkar. ne yani şimdi senin sorunun doom oynadıktan sonra ısınması gerekiyorken işlemcinin 52C de kalması mı.
  • Orjinalden alıntı: xxxxxthompson

Arkadaşlar evimde p4 3.0 prescott(socket 478) stock fanlı + p4p800se + 512 kingston ram + ide harddisk+ geforce 2 ekran kart+300 watt psu

beyler sorunun özeti normalde %10 oc de bişey yapmadan 62 gösteren işlemci şimdi %18 oc full kasmada ( mesela doom yada super pi de ) da 52 ayarları default a getirinncede 52 işte burda bi problem olmalı Ya işlemci ısınmıyor , Ya mobonun ısı alıcı birimleri bozuldu , yada başka bişey

işte konu bu lütfen yardım
  • bios upgrade yap.
    fan ve soğutucuyu sök, altını ve cpu üstünü alkolle sil, yeniden thermal macun sür ve iyice oturt.

speedfan vs programların son versiyonlarını indir, kasa kapağı açıksa kapat, ama kasa içi hava sirkülasyonunu önden emiş, arkadan egsoz şekline getir, yaz geldi fanların devrini aç.

bu şekilde yaparak bir daha okuyup yazarmısın sonuçları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 5 Temmuz 2005, 10:51:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

bios upgrade yap.
    fan ve soğutucuyu sök, altını ve cpu üstünü alkolle sil, yeniden thermal macun sür ve iyice oturt.

speedfan vs programların son versiyonlarını indir, kasa kapağı açıksa kapat, ama kasa içi hava sirkülasyonunu önden emiş, arkadan egsoz şekline getir, yaz geldi fanların devrini aç.

bu şekilde yaparak bir daha okuyup yazarmısın sonuçları?

hocam bios u sitesinden upgrade ettim
    ama bende thermal macun yok hemen dijitalden siparişi veriyim
    tamam hocam çok sağol ya kesin bu dediklerini yapacağım ama bende arkada 2 tane egzos var yani önde fan yok ( saten önede koysam kasa şu kapaklı asus hava almak için delikler yok ama macun ladeniycem
    ama şuan ki vaziyet bios upgrade snki problemi geçirdi
    tamam meke ustad dediklerini bir bir yapıp aldığım değerleri yazacağım umarım ısı sensörleri vs bozulmamıştır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.