Şimdi Ara

Hobi olarak başlamak istiyorum, nerden başlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime devreler hazırlamak bir şeyler üretmek istiyorum ancak nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Temel elektrik bilgim var, ancak standartın üstünde değil. Sanırım başlamak istiyorsam tüm malzemeleri temin edeceğim bir yer olmalı, elektrikçilerde çoğu vardır diye düşünüyorum. İyi kanka olup başlamak isterim ama yol gösterebilecek var mı ? Şunları bilmelisin şunlar işini kolaylaştıracaktır demek isteyenler ? Kolay gelsin.

• Hobi devreleri alip kurabilirsin
    mesela ben bir amfi devresi alip kurdum bilgisayarında kullanıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre kurmak istiyorsan aradığın malzemeler elektrikçide değil de elektronikçidedir.

Aletlerin var mı?
    Havya, lehim, avometre, yankeski, bunlar en temel aletler. Sonrasında da penset, tornavidalar, kargaburun, lehim pompası falan geliyor.

Devre yapmaya başlamadan önce ilk olarak bir fişli kablo, 12 volt 5-10 watt bir trafo, 4 adet 1N4007 diyot, bir de 2200 mikrofarad 25 volt kondansatörle kendine bir güç kaynağı yapmayı dene. (köprü diyot ve kondansatörle basit adaptör yapımı diye aratırsan birçok şey çıkacaktır)
    sonra yapacağın devrelerde bir güç kaynağına illa ki ihtiyacın olacak.
    hatta zamanla çok daha gelişmiş ve güçlü güç kaynaklarına...
    o yüzden güç kaynağın olmadan devre yapmaya başlama derim ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata350

Merhabalar

Kendime devreler hazırlamak bir şeyler üretmek istiyorum ancak nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Temel elektrik bilgim var, ancak standartın üstünde değil. Sanırım başlamak istiyorsam tüm malzemeleri temin edeceğim bir yer olmalı, elektrikçilerde çoğu vardır diye düşünüyorum. İyi kanka olup başlamak isterim ama yol gösterebilecek var mı ? Şunları bilmelisin şunlar işini kolaylaştıracaktır demek isteyenler ? Kolay gelsin.

Flip-flop, FM verici, lazerli ses aktarıcı, 12V LED sürücü gibi çok basit analog devreler yapabilirsiniz...
  • Bu siteyi biraz inceleyin. Tıkla

Bir kaç malzemeli basit devreler hazırlayın... tıkla

Elektroniğe ilk başladığım zamanlarda adaptörler, düşük wattlı amplifikatörler yapardım. Kullanmadığım veya bozuk elektronik cihazları açar, içlerini inceler, gerekirse yedek parça olarak kullanırdım. ( Hala yapıyorum... )
    O zamanlar, Elektor 300 devre kitabında hemen hemen yapmadığım devre kalmamıştır.
     Hobi olarak başlamak istiyorum, nerden başlayabilirim?

Zamanla kendinizi geliştirirsiniz.

Kolay gelsin...

• Cevaplar için teşekkür ederim, başladım bişeyler yapıyorum baklaım :)
  • sayın kardeşim çok zevkli bir hobi ye başlamışsın ama öyle hemen olacak birşey değilbu önce içinden gelecek bıkmayacaksın malzemeleri hemen hepsini bilmen lazım ismini ne işe yaradığını şema tik anlam larını bir elektronik şemanın üzerindeki parçaların anlamları bütün dünyada aynıdır nasıl dünyanın ortak dili ingilizce ise elektronik devre malzemelerininde şematik işaretleri aynıdır direnç renk kodunuda ilk önce öğrenmeye başlasan iyi olur ben ilk okul yıllarımda başlamıştım şimdi yaşım oldu 50 hala uğraşıyorum çok yollar katettim bir nevi zevkli hastalık bu elektronik çinliler elektronik cihazları ucuzlatalı beri amatörlük te çok azaldı beni ilk yaptığım devre kanarya kapı zili idi o sesi duyunca sanki dünyalar benim olmuştu hala ilk günkü gibi sevgiyle uğraşıyorum elbette sormak istediğin şeyler olursa elimizden delen bilgi yardımını yaparız kolay gelsin kardeşim

• https://yadi.sk/d/m22d9iJlbhbcB
    Meb temel elektronik sıkılmadan okursan eleman karakterlerini öğrenebilirsin, hoşgeldin ve kolay gelsin, elektronik hobi olarak yapılacak en güzel uğraşlardandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.