Şimdi Ara

ho0nda motor konusunda geridemi kalıyor? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Başlığa bakıp fıkra var diye tıkladım, hani fıkra?

fıkra buydu işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: scan

Tamam beyler pes ettim. Verdiğiniz linkleri daha önce çok gezdim. Anlattıklarım Honda'nın mühendislerinin ağzından çıkan şeyler. Sizse modifiyeden basediyorsunuz. Honda'nın TSI ya cevabı varmı bana sadece onu söyleyin. Honda mühendislerinin dediği olay bu. Bu devirde modifiye yapılamayacak ya da turbo takılamayacak araç kaldımı. Marka takıntınızı bırakın lütfen

tsi a ya cvb ı doguş servisleri veriyo zaten. arızalı tsi lar kaynıyo .
    zibilnen hemde
    vw kendı kabul edıyo sorunu .sucu gariban benzıne atıyo . sonra yazılım diyo , sonrada ateşleme bobınlerını deiştiriyo .oda olmuyo motoru açıp millete sergi diyer gosterıyo
    hanı sen fanatık deildin
    marka takıntısı sende war sanki.

• ya birde 2006 nın en iyi !!! motorunu yapmıssınız.
    gelip burda nıye honda forumunda bu konuyu irdelersiniz ?
    ne alıp veremedınız war honda yla .
    honda motor yapamıyo işte.napalım .
    keza bu ağır abiler bu kadar eleştiriyor yapmasın bu çekik gözlüler motor fılan bundan sonra kanımca
    yaa bu" keza,kanımca vb" lafları bana bırınden bulastı ama kımden
  • çaycıdan mı, altıntop tanmı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

çaycıdan mı, altıntop tanmı acaba ?

yok bence bu forumdan bırınden
  • 1.6 vti hb benim ilk arabamdı, ehliyetimi alır almaz, yalvar yakar babama ikinci elini aldırtmıştım 98 senesinde, ne giderdi be. ben bütün arabaları öyle sanıyodum, 2.0 megane almıştık kağnı arabası gibi gelmişti bana. o sattığım hondayı geçenlerde gördüm, kim bilir kaç defa el değiştirdi adam allamış pullamış, xenon, led stop falan hala biniyo. arkadaşlar mutlaka çalışmaları vardır hondanında turbo motorlarla ilgili, sonuçta işin ucunda para var, bence şuan hem çalışıyorlardır, hemde piyasadkilerin durumlarını inceliyolardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: sscasta

1.6 vti hb benim ilk arabamdı, ehliyetimi alır almaz, yalvar yakar babama ikinci elini aldırtmıştım 98 senesinde, ne giderdi be. ben bütün arabaları öyle sanıyodum, 2.0 megane almıştık kağnı arabası gibi gelmişti bana. o sattığım hondayı geçenlerde gördüm, kim bilir kaç defa el değiştirdi adam allamış pullamış, xenon, led stop falan hala biniyo. arkadaşlar mutlaka çalışmaları vardır hondanında turbo motorlarla ilgili, sonuçta işin ucunda para var, bence şuan hem çalışıyorlardır, hemde piyasadkilerin durumlarını inceliyolardır

eğer honda kızarsa 1.6 300hp bir turbo yapar ortalık
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayfa__

arkadaşlar hondanın motor konusunda geri kaldığı falan yok..dünya piyasalarında bütün motor üreticileri şu anda bir yol çizdiler kendilerine insanlar zamanında bundan yıllar evvel sadece kamyonetlerde kullandıkları dizel motorları küçültüp arabalar için uygun şekle getirip sorunsuz dizel motorlar üretmeyi hedeflediler..bütün firmalar nerdeyse bu iş için çok büyük yatırımlar yaptılar ki halen dünyada sorunsuz dizel motoru üreten bir firma yok..zaten sorunsuz diel motorlar üretilemediği içinde şu anda bir toyota bir volvo bir vw hepsi hem dizel hem benzinli motor üretiyolarlar. emin olun dizel motorlarına güvenen çıksa sorunsuz diye bugün piyasada benzinli motor kalmazdı. gel gelelim honda bu şirketlerden farklı olarak geliştirmekte olduğu Hybrid teknolojisinin geleceğin teknolojisi olduğuna karar verdi ve bütün yatırımlarını bu yönde kullandı geçici bir süre daha dizel motor teknolojisini para yatırıcaklarına bütün imkanlarını hybrid motorunu geliştirmeye adadı..çünkü ileriki 10 yıl içerisinde gelinicek noktada artık elektrikle çalışan motorların bu teknolojilerin bugün halen tamamen sorunsuz yapılamayan dizel motorların yerini alıcağını düşünüyolar. ve inanın bunu düşünerek ve yaparak rakiplerinden zaten kat kat daha üstün oluyolar. bugün yalnızca yurtdışında üretilen hybrid motoru 5-10 yıl içerisinde türkiyede kendi fabrikalarında üretmek istiyorlar.

şimdi honda neden dizel motor üretmiyor işte sebebi budur. üretmedikleri içinde bugün en iyi benzinli motoru honda üretiyor.çünkü dizelle uğraşıp zaman kaybetmiyorlar benzinli motorlarına ve geliştirdikleri yeni teknolojiyle iligleniyolar.yani herkes kendi uzmanlık alanında uğraşıyor

sözün bittiği yer diyebilirim

honda geleceğe dönük çalışıyor arkadaşında dediği gibi dizele yönelmiyor çünkü geleceği tahmin edebiliyor.millet halen bu motoru geliştirmekle uğraşırken honda çoktan yapmış olacak ve o zamanda şimdiki gibi en sorunsuzlarından biri olacak piyasanın hangi motormu tabiki hybrid in.

bu arada ben honda fanatiğiyim ve bunu söyleyebiliyorum ama benim hondam yok en kısa zamanda oda olacak

• Yurt dışında ve özellikle Amerikada honda modifiyeli araclar cok tutulur.Sebebi aslında bu motorların bu tip uygulamalara diğer arabalardan daha cok güç uretmesinden zaten güclü olan bir motora birde turbo uygulaması yapıyorlar sonuc dahada istedikleri gibi cıkıyor

Bir arkadaş hondanın motoru uygun değil ,aksıne hondanın motorları cok uygundur mesale turbosuz bir Vw jetta yı alalım ona turbo uyguluyalım birde cıvıc e o zaman aradaki farkı anlarsın keşke yapabilsek.
    Sonucta 70'lerde başlayan ve 80'lerin ortasında son bulan bu tip araclar şimdi daha gelişmiş bir şekilde Vw karşımıza cıkarttı tabiki şimdiki turbo uygulamaı motorlar cok daha dayanıklı aradan 20 sene gecti o kadar ilerleme olsun artık O zamanlar fındık motor dedikleri arabalar 100 bin km gelince sil baştan toplanıyordu hadi şimdikilerde 300 bin olsun zaten kım arabasını 300 bin olana kadar kullanıyor eskidendi o bir araba alırdın en az 10 sene binerdin.Vw muhendisleri bunu bildikleri için bu tip bir riske girmiştir belli ölcüde de başarılı olmuşlardır .1,4 motor 170 beygir kulağa hoş geliyor hemde benzini 1,6 kadar yakıyor pratikde güzel fakat gelin görünki bu araclar öyle uzun ömürlü olamazlar günümüzün tüketim cılgınlığında itmektedir yanı yakında 1,6 200 beygirlik aracları cıkartacaklar diyeceklerki biz bu işi cözdük bu daha sağlam vs vs sonra bir bakacaksınız aradan 15 sene gecmiş aynı tür arabadab sizlere en az 4 araba satmışlar sonraaa hoopppp geriye dönüş 1,4 70hp,1,6 120 hp turbosuz o zamanda diyeceklerki turbo araclar cok dayanaıklı değilo yüzden üretimini kaldırdık .yani anlıyacağınız bu işler devir daim dir 15 sene farklı diğer 15 sene farklı yakında değişik yakıt teknolojileri cıkacak ilk önce örnek verirsek hybrid sade sonra hybrid turbolu uzadıkca uzar

Kısaca demek istediğim tubolu yada turbosuz tek gercek var benım acımdan kullandığım sürece arabayı hangisi olursa olsun görece az benzin yakan,görece bastımı giden ve durmasını bilen,ve yine görece kaza anında benı iyi koruyabilen ve kesinlikle az masraflı olmalı.

• quote:

quote:

Ben sadece bizzat honda mühendislerinden duyduklarımı yazdım

honda mühendisleride amma boş adamlarmış

mühendis değilki onlar , teknisyen
  • ne olursa olsun , honda hayat onda

dermişiiiim :P
  • quote:

ne olursa olsun , honda hayat onda

dermişiiiim :P

EVET
  • motoruna laf yok
  • tsi122hp hondanın motorunu geride biraktı kabül
  • tasarimi güzel motoru tatminkar 1.6 lar daha ne olsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

tsi122hp hondanın motorunu geride biraktı kabül

yok yaaa !
  • ne yokyaası?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

tsi122hp hondanın motorunu geride biraktı kabül

nıye tsi 140-170 deil
    122 gerıde bıraktı ?
    onlar arıza verdıgı ıcın mı ? sadece 122 dedın .
    bencede tsi da en mantıklısı 122 dıgerlerının ömrüde kısa olacak gibi.
  • civic 125 değilmi
  • Kimin kimi geride bıraktığını anlamak için erken değil mi? Motorlardan birinin (TSI 122 HP) piyasaya arzı 1 yıl olmuş, diğeri 2 yıl...
    Bekleyip akıbeti görmek lazım.
    Not: Ama 10 yıl ve daha gerisine bakınca, Honda'nın kötü motor çıkardığına rastlamak zor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.