Şimdi Ara

hız aşırma kalıcımı yoksa bikaç saatlik bi olaymıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar core 2duo serisinden e6300 üzerine bir sistem kurmayı düşünüyorum.örnegin bu işlemciye yeni takılacak işlemci fanı ile 60 ytl civarı bi fan diyelim art cool 7 gibi bişi işte 1,8 den 2,8 e geçmeye ve orda aylarca stabil çalışırmı yoksa daha uzun bir süre için daha kaliteli yani maliyetli başka sogutmalar şartmı.kasa enermax chakra 25cm yandan fanlı .anakart olarak abit 9pro düşüncem var.hız aşırtma rakamlarınızı belirtirseniz ve günlük olarak sabit olup olmadıgını ve sıcaklık degerlerinizi sevinirim.çünkü herkez şu fanları al şuraya şu sogutucuyu koy felan diyor ama tavsiye edenler de ne kullanılıyor hız ısı ve devamlılık nedir nerden nereye gelmiştir hiç detaylı degil.sanki teklifte bulunan uygulamıyorda soran için belirtiyor gibi sadece.yada şu fanı taktım ısı 45 den 30 a düştü demiş ,iyide hızın durumu ne oldu belli degil.bunları ögrenmek lazımki en basit ve herkesin uygun bileşenlerine ilave edecegi kaliteli fan ve sogutma tavsiyelerini uygulayabilelim.hiç bi donanımcı çıkıpta arkadaşlar örn:e6300 işlemciyi yeni ve şu fanla ve şu fiyata 1,8 den şu hıza uygun ısı ve kararlılıkta uzun bi süre kullanabilirsiniz şeklinde bi açıklama yapılmamış ama ,daha yukarılara bile taşınmış bu hız degerleri uygun bütçeyle ama haberimiz yok ,çünkü açıklamalar karmakarışık.

• 60 ytl ye artic cooler freezer 7 alabilirsin. 80-85e big typhonn alabilirsin (ki ben de alıcam) canavar gibi soğutursun. bende e6600 var. 2.4ghz default değeri ve ben 3.4ghz seviyesinde stock fanla kullanıyorum. kasa içi havalandırmam da iyi. seninde 25 cm egsozun var zaten. stabilite olayına gelince işlemci ile ilgili biraz. kimi işlemci canavar gibi gidio yüksek değerler ama kimi takoz oluyo. ayrıca anakartta önemli tabi. sonra güç kaynağı önemli benim mesela güç kaynağı sona geldi gibi. işlemci ve ekran kartı overclocklu olarak kullanıldığında reset problemi oluşuyo. biraz değerleri düşürmek gerekio. yaklaşık olarak işlemcinin performansı için diğer overclock yapmış arkadaşların değerlerine bakacaksın artık. tabi ilk olarak stcok fan ile bi denersin gidebildiğin yere kadar baktın işlemci takıldı soğutucu olayına girersin.
  • enermax chakra bende war kasa 25 cm fanı ile 4/4'lük ses bakımından çıt çıkmıyor öne ve arkaya SilenX Ixterma Pro 12cm koydum bi de yukarıya 5.25'lik yere 800rpm dönen 12cm'lik gene Scythe Kama Bay koydum harddisk'i de iple bağladım önüne herşey canavar gibi çalışıyo bu arada Cpu soğutucumu pasif olarak kullanıyorum Thermalright SI 120. taktığım gibi 8-10 derece civarında bi düşüş oldu gerçi çok para werdim bırakında düşsün :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurz -- 1 Ocak 2007; 23:07:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.