Şimdi Ara

Hitler motor ömrü? Kaç KM gider?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
21.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bakımı düzenli yapıldığı taktirde hırpalanmayan bir hitler motor (1.6 102hp vw motoru) kaç km kapak açmadan gider?

Mesela 300.000 km bir hitler motor bakımı düzenli yapılırsa 400.000'ü rahatlıkla görür mü?

• Teneffüs bittiyse derse alalım seni.

Saçma saçma konuşup burda 3 kuruş bilginizle makine mühendisi havasında takılmanız yok mu sizin. Adam akıllı kullanıp bakımını ehil ellerde yaptırdığın hiç bi motor kolay kolay ölmez. Standardize edilmiş sistemi var bu işin. Çok boş forum oldu burası ya.
    Arkadaşlar zaten yazılacakları yazmışlar.Bir marka grubuna olan düşmanlığınız ürettikleri motorların mükemmelliğini görmemenize sebep olmasın.

Tsi çığır açan bir teknolojidir.Hem az yakar hem güçlüdür.Gerek 1.2 gerek 1.4 olsun çok sağlam ve uzun ömürlü olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.Turbolu motorlar atmosferik motorlara göre daha sağlam malzemeden üretilmiştir.Yani mecbur sağlam olmak zorundadırlar.Siz kalkmış tsi ın 200.000 km bile yapamayacağını söylüyorsunuz.200.000 km yeni üretilen malzeme mühendisliğinin buram buram koktuğu motorlarda komik bir rakam.

Bu işten biraz anlasaydınız 50.000 de yağ yakmaya başlar diye birşey söylemezdiniz.Yaşınızın kaç olduğunu bilmiyorum ama bu forumda çoğu insan 2-3 şahıstan duyduklarını tekrarlıyor.Sizde onlardan olmayın.Bakımı düzgün yapılmış, iliği kemiği sömürülmemiş bir tsi 50.000 km de bırak yağ eksiltmeyi yeni yeni en verimli dönemine girmeye başlamıştır.

Millet uçağa biner,mekiğe biner marsa çıkar, türlü türlü yeni teknolojileri kullanır siz kalkmış atmosferik motorları bana övüyorsunuz.Şu araba işinden anlayan biri şu dediklerinize güler.Tabulardan çıkın.Turbo benzinlilerin farkına varın.Atmosferik ayrı turbo benzin ayrı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hitler Motor Ömrü: Kaç Kilometre Gider?

Volkswagen'in 1.6 litrelik dizel motorları, uzun ömürleri ve güvenilirlikleri ile bilinir. Bu motorların ömrü, bakım, sürüş alışkanlıkları ve çalışma koşulları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Genel olarak, düzenli olarak bakımı yapılan bir 1.6 BSE motor ömrü, ortalama 250.000 ila 350.000 kilometre arasında değişebilir. Benzer şekilde, bir 1.6 SR motor ömrü de yaklaşık olarak aynı aralıktadır.

Spesifik olarak 1.6 Hitler motor ömrü için resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, bu motorun da diğer 1.6 litrelik Volkswagen dizel motorları gibi benzer bir ömre sahip olması beklenir.

Volkswagen motor ömrü kaç km sorusunun cevabı, değişken faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak, düzenli bakım ve uygun sürüş alışkanlıkları ile bu motorların 300.000 kilometreden fazla dayanması mümkündür.

Motor ömrünü uzatmak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmelisin:

• Motor yağını ve filtresini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştir.
    • Diğer tüm sıvıların seviyelerini düzenli olarak kontrol et ve gerekirse doldur.
    • Motoru aşırı zorlamaktan kaçın ve ani hızlanmalardan veya frenlerden kaçın.
    • Aracını düzenli olarak bakım için servise götür.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düzgün kullanılırsa 800 bile gider.mühim olan o motor 200 bine kadar Nasıl gelmiş.bakımları aksatılmamış şekilde geldiyse gider.ama bakımları hep aksatılmış ,uygun yağ kullanılmamış,soğuk havada aşırı şekilde sıkıştırılmış motorlar 200 binde bile bozulabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 76 binde 10 yaşında bir a3 almıştım. Lpg taktirip 4,5 yılda yaklaşık 100 bin km de ben yapmıştım. Bütün bakimlarda "0 problem" çıkmıyordu hala. Son hız denemesi yaptığımda da herhangi bir güç kaybı yoktu.Ama tüm bakımları zamanında yetkili serviste yapilmis bir arabaydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 5 Ocak 2016; 7:01:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Ben 76 binde 10 yaşında bir a3 almıştım. Lpg taktirip 4,5 yılda yaklaşık 100 bin km de ben yapmıştım. Bütün bakimlarda "0 problem" çıkmıyordu hala. Son hız denemesi yaptığımda da herhangi bir güç kaybı yoktu.Ama tüm bakımları zamanında yetkili serviste yapilmis bir arabaydi.
    ankara da 650000 km de hala motor yaptırmamış jetta primeline görmüştüm adam bu araç rahat 750000 görür diyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrHw

ankara da 650000 km de hala motor yaptırmamış jetta primeline görmüştüm adam bu araç rahat 750000 görür diyordu

Alıntıları Göster
    yeni nesil turbo motorlara benzemez, hitler motorlar çok dayanaklıdır. LPG'ye uyumludur, uzun ömürlüdür ve masrafsızdır Buna karşın yeni nesil tsi motorlar 7-8 litre yakarken hitler motor 10-12 yakar ve alt devirlerde cansızdır.

• tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    hocam yeni nesil turbo motorlar 100.000 km de bozulsun diye üretiliyor zaten!!! yapmayın etmeyin burayı okuyup araba alan insanlar var yazık onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

hocam yeni nesil turbo motorlar 100.000 km de bozulsun diye üretiliyor zaten!!! yapmayın etmeyin burayı okuyup araba alan insanlar var yazık onlara.

Sen hiç 500 bin km yapmış tsi motor gördün mü? bırak 500'ü 200 bin yapsa öp de başına koy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor ömrü kaç km ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Teneffüs bittiyse derse alalım seni.

Saçma saçma konuşup burda 3 kuruş bilginizle makine mühendisi havasında takılmanız yok mu sizin. Adam akıllı kullanıp bakımını ehil ellerde yaptırdığın hiç bi motor kolay kolay ölmez. Standardize edilmiş sistemi var bu işin. Çok boş forum oldu burası ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

Sen hiç 500 bin km yapmış tsi motor gördün mü? bırak 500'ü 200 bin yapsa öp de başına koy

1.6 Tofaş motoru bile görür o kilometreyi. Bizim sıfır aldığımız Doğan var hala 145.000 de çok şükür motoru ölmedi daha!Rektefiye ivir zivir da olmadi. Epey daha gider gibi duruyor.

Bilmem ne zamanın teknolojisi ile üretilmiş motor gidecekte son teknoloii Tsi 200ü zor görecek öyle mi? Bu kadar atılmaz

• Hocam tofaş motoru bile demişsiniz ama eski taksilerin hepsi tofaştı ve az çok tahmin edersiniz ne kadar km yapılacağını. Arkadaşın dediği tamam tsi iyi bir motor olabilir ama uzun ömürlülük konusunda daha kendini kanıtlayamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

quote:

quote:

1.6 Tofaş motoru bile görür o kilometreyi. Bizim sıfır aldığımız Doğan var hala 145.000 de çok şükür motoru ölmedi daha!Rektefiye ivir zivir da olmadi. Epey daha gider gibi duruyor.

Bilmem ne zamanın teknolojisi ile üretilmiş motor gidecekte son teknoloii Tsi 200ü zor görecek öyle mi? Bu kadar atılmaz

Emin olun şahin doğan motorları yeni nesil küçük hacimli turbo motorlardan daha dayanıklıdır. en azından 50 bin km'den sonra bagajda yağ taşımak zorunda kalmazsınız

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    İnceden Tsi övme vol:165648861
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Ben de tsi motor kullandım, şimdiki aracımdan önce 1.4 tsi a3 vardı, geçen sene kardeşime polo 1.2 tsi aldık hala kullanıyor fakat gerçekleri göz ardı etmemek lazım. bu motorların ömrü eski atmosferik motorlar kadar değil.
  • Troll'e yol verin. Ne zaman tartışma çıksa o amcamda var bu dayımda var at yalanı öpiyim inananı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Turbolu motor patlar çatlar diyenleri anlamıyorum 800.000 bini deviren albealar varken bu neyin kafası sen aracı sürekli zorlayıp bakımlarını aksatırsan motoru eline alırsın tabi.
    Arkadaşlar zaten yazılacakları yazmışlar.Bir marka grubuna olan düşmanlığınız ürettikleri motorların mükemmelliğini görmemenize sebep olmasın.

Tsi çığır açan bir teknolojidir.Hem az yakar hem güçlüdür.Gerek 1.2 gerek 1.4 olsun çok sağlam ve uzun ömürlü olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.Turbolu motorlar atmosferik motorlara göre daha sağlam malzemeden üretilmiştir.Yani mecbur sağlam olmak zorundadırlar.Siz kalkmış tsi ın 200.000 km bile yapamayacağını söylüyorsunuz.200.000 km yeni üretilen malzeme mühendisliğinin buram buram koktuğu motorlarda komik bir rakam.

Bu işten biraz anlasaydınız 50.000 de yağ yakmaya başlar diye birşey söylemezdiniz.Yaşınızın kaç olduğunu bilmiyorum ama bu forumda çoğu insan 2-3 şahıstan duyduklarını tekrarlıyor.Sizde onlardan olmayın.Bakımı düzgün yapılmış, iliği kemiği sömürülmemiş bir tsi 50.000 km de bırak yağ eksiltmeyi yeni yeni en verimli dönemine girmeye başlamıştır.

Millet uçağa biner,mekiğe biner marsa çıkar, türlü türlü yeni teknolojileri kullanır siz kalkmış atmosferik motorları bana övüyorsunuz.Şu araba işinden anlayan biri şu dediklerinize güler.Tabulardan çıkın.Turbo benzinlilerin farkına varın.Atmosferik ayrı turbo benzin ayrı.

• quote:

Bizim gruptan bir arkadaşın arabası 186.000 de. Araç vw beetle 1.2 TSI. bakımları eksiksiz. sorunsuz kullanıyor.
    Hangi kafayla demişseniz TSI 200.000 görmez diye hayret ettim doğrusu..

kendim 2 versiyonunu kullandım hala da kullanıyorum. 1.2 TSI (105 HP) - 1.4 TSI (160 HP) 1 er yıl kullandım.
    1.2 TSI olan aracımı 52 binde sattım motor hiç masraf çıkartmadı. yağ yakma da neymiş en ufak siyah duman attığını bile görmedim..

Şimdi 1.4 TSI var 32. bin km oldu.. sorunsuz.. yani bu motorları hafife almayın.. vw fanı değilim forumları araştırın anlayacaksınız..
    cahilce konuşup insanları kandırmayın..

Ayrıca araçlarda Turbo olduğu için çok seridir. Sport'a aldığım zaman yandaki aracı bakkala gönderiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Bizim gruptan bir arkadaşın arabası 186.000 de. Araç vw beetle 1.2 TSI. bakımları eksiksiz. sorunsuz kullanıyor.
    Hangi kafayla demişseniz TSI 200.000 görmez diye hayret ettim doğrusu..

kendim 2 versiyonunu kullandım hala da kullanıyorum. 1.2 TSI (105 HP) - 1.4 TSI (160 HP) 1 er yıl kullandım.
    1.2 TSI olan aracımı 52 binde sattım motor hiç masraf çıkartmadı. yağ yakma da neymiş en ufak siyah duman attığını bile görmedim..

Şimdi 1.4 TSI var 32. bin km oldu.. sorunsuz.. yani bu motorları hafife almayın.. vw fanı değilim forumları araştırın anlayacaksınız..
    cahilce konuşup insanları kandırmayın..

Ayrıca araçlarda Turbo olduğu için çok seridir. Sport'a aldığım zaman yandaki aracı bakkala gönderiyordum.

Alıntıları Göster
    Performans ve yakıt tüketimi konularında haklısınız fakat dayanıklılık konusunda katılmıyorum. zaten bahsettiğimiz yeni nesil motorlar henüz yeni sayılır, hele bi 10 ve üzeri yaşlara 500 bin ve üzeri km'lere gelsinler de ozaman atmosferik motorlarla kıyaslayalım.

• Millet yukarda tsi'ları öve öve bitirememiş. Polo gti'larda ki yağ yakma sorununu unuttunuz herhalde. Kaldı ki o arabalar daha kaç bindeydi. 1-2 tane 200 bine gelmiş tsi motor ile bunlar dayanıklı , sağlam , hatta atmosferikten daha iyi demeniz gülünç olmuş. Hele bir 10 yıl sonra göreceğiz hangisi daha iyi motormuş. Ama görünen köyde klavuz istemez

• quote:

yeni nesil turbo motorlara benzemez, hitler motorlar çok dayanaklıdır. LPG'ye uyumludur, uzun ömürlüdür ve masrafsızdır Buna karşın yeni nesil tsi motorlar 7-8 litre yakarken hitler motor 10-12 yakar ve alt devirlerde cansızdır.

Bunu elestiren neye karsi cikmis anlamadim. Dogru soylemissiniz hocam. Turbo motorlarin 100.000'de bitecegi anlami da cikmiyor buradan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.