Şimdi Ara

HITACHI HGST HTS721010A9E630 Sürtünme Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    3 gündür kafayı yiyeceğim ne olur birisi aydınlatsın beni. MSI ge60 aldım üç gün önce içinde bu hddyi kullanmışlar 1tb 7200rpm. Sıkıntı ilk gün duymadığım fakat ondan sonraki gün farkettiğim sessiz ortamda duyulan böyle bir cızırtı sürtünme sesi. Sadece çok sessiz ortamsa duyuluyor ama acayip sinirimi bozmaya başladı. 4 yıllık 6930g acer laptopum var, onda da böyle bir ses vardı ama arada sırada yapıyor. Bu laptopda sürekli var bu ses ve acayip kafam takıldı. Arkadaşın Asusda da varmış galiba biraz ama bendeki sürekli ve çok fazla sanki. Hiç olmadığını görmedim daha.


    Kullanan bilen varsa sizde de var mı böyle bir ses? çalışma sesi midir normal midir? Garantiye göndermeden önce öğrenmek istiyorum malum bekletecekler.

    not: hdden olduğuna eminim hem hddnin yerinden geliyor hem de hdd ışığının yanıp sönnmesi ile ses çok paralel.







  • Performansı iyi ancak söylediğiniz gibi fazla sesli çalışıyor bu disk. Böyle grr grr garip sesler çıkartıyor başlangıçta. Başlangıçtan sonra ses bazen aynı şekilde devam ediyor, bazen etmiyor. Belki aynı sorunu yaşıyoruzdur sizinle. Ayrıca güç tasarrufu yapacağım diye kendini kapatıp bu yüzden klik klik yine garip sesler çıkartıyordu, neyse ki onu bir programla çözebildim. Bundan önce Hitachi 500 GB 5400 RPM diskimde neredeyse hiç ses duymazdım. HGST ile konuştuğumda diskin böyle sesler çıkarmasının normal olmadığını ve garantiye göndermem gerektiğini söylediler. Değiştireceklermiş. Sanırım göndereceğim. Eğer yine aynı sorunları yaşarsam aldığım yerden para iadesi isteyeceğim. Açıkçası pek memnun kalmadım. Batarya süresine de epey olumsuz etkisi var. 5400 RPM'lik diskime dönüş yapmayı düşünüyorum.
  • 7200rpm disklerin o sesleri çıkartması normaldir. 5400rpmlerde disk daha yavaş döndüğü için kafa çok hızlı rastgele erişim yapmaz. Ancak 7200lerde çok yapılan işleme göre daha fazla hareket etmektedir. Sizin duyduğunuz ses okuma kafasının okurken çıkardığı sestir. Normaldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.