Şimdi Ara

Konu siliinsin (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Adese 29unda ilk 3 ay 9.6m zarar açıklamış. Bir gün önce Kap bildiriminde de 16 adet zarar eden şubesini kapatacağını bildirmiş. Orta uzun vade için mantıklı bir hareket gibi gorünuyor. Hisse için kısa vade de olumlu olur mu sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar hektaş ve ipeke incelemenizi tavsiye ederim. Aklınıza yatarsa alabilirsiniz.
    Hektaş alma sebebim geleceğin tarımda ki aselsanı görüşü var. Yeni yatırımlar ile kendi alanında en güçlü firmalardan.
    İpeke alma sebebim tmsf den özelleşme süreci olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Hiç ilgilenmedim tukas ile. Bilgim yok. Grafiğine bakınca operasyon hissesi olduğu malum.

Alıntıları Göster
    Hocam hisseye bakınca hem piyasa değeri hemde işlem hacmi gayet yüksek. Hisseye girerken operasyon hissesi olduğunu taban taban gitmeden anlamanın yolu nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ocakb

Hocam Adese 29unda ilk 3 ay 9.6m zarar açıklamış. Bir gün önce Kap bildiriminde de 16 adet zarar eden şubesini kapatacağını bildirmiş. Orta uzun vade için mantıklı bir hareket gibi gorünuyor. Hisse için kısa vade de olumlu olur mu sizce?
    Kısa vadeyi hilemem ama uzunda bu fiyatların tarih olacağını düşünüyorum. İkinci çeyrek bilançosu iyi gelecektir diye de tahmin ediyorum. Verimli olmayan mağazaların kapatılması geçmişte devamlı oldu. Doğru strateji.
    Ben tutmaya devam edeceğim.YTD

Orijinalden alıntı: Markov-Nikov

Hocam hisseye bakınca hem piyasa değeri hemde işlem hacmi gayet yüksek. Hisseye girerken operasyon hissesi olduğunu taban taban gitmeden anlamanın yolu nedir?

Alıntıları Göster
    Grafiğe bakmak yeterli.
    Daha 2019 Eylül'de 4 TL civarındayken Şubat 2020 de 16 civarına fırlamış. Oradan bir çakmışlar 8 TL filan. Sonra bir ayda neredeyse 18 TL yapmışlar. Oradan bir daha çakmışlar yine 8 civarı.
    Bundan güzel operasyon hatta operasyonlar mı olur? Böyle grafik mi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Grafiğe bakmak yeterli.
    Daha 2019 Eylül'de 4 TL civarındayken Şubat 2020 de 16 civarına fırlamış. Oradan bir çakmışlar 8 TL filan. Sonra bir ayda neredeyse 18 TL yapmışlar. Oradan bir daha çakmışlar yine 8 civarı.
    Bundan güzel operasyon hatta operasyonlar mı olur? Böyle grafik mi olur?

Alıntıları Göster
    Peki uluun virüs döneminde 3lerden 15lere çıktı. Sonrasında 10 civarlarında gezindi. Bunun için operasyon diyebilir miyiz yoksa yatırımcıların şu dönemde gıda hisselerine ağırlık vermesinden mi kaynaklanıyor?

• Hocam bu kağıtlara sahibim sizce elde tutmalıyım yoksa sat mı dersiniz çok fazla anlamıyorum şu an 20tl kardayım genel toplam olarak
    Konu siliinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian81 -- 31 Mayıs 2020; 16:37:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Markov-Nikov

Peki uluun virüs döneminde 3lerden 15lere çıktı. Sonrasında 10 civarlarında gezindi. Bunun için operasyon diyebilir miyiz yoksa yatırımcıların şu dönemde gıda hisselerine ağırlık vermesinden mi kaynaklanıyor?

Alıntıları Göster
    İkisi de gıda sektöründe ama volatiliteler farklı. Tukas da operasyon görüyorum. Uluun da beklenen çıkıştan sonra düzeltme görüyorum.

Orijinalden alıntı: Circassian81

Hocam bu kağıtlara sahibim sizce elde tutmalıyım yoksa sat mı dersiniz çok fazla anlamıyorum şu an 20tl kardayım genel toplam olarak
    Borsa uzunda her zaman kazandır. Paraya ihtiyacınız yoksa tutun derim.

• Uzun vade için 3 yıl önce 34 liradan aselsan hissesi aldım tuttum hiçbirşey kazanamdim tam tersine zarardayım o yuzden uzun vade dahi olsa doğru hisse seçmek çok onemli o dönemde altına yatırım yapsaydım %100 kazanmıştım.Bu nedenle yatırım yaparken çok araştırmalı düşünmeli doğru pozisyon almalısınız benim tavsiyem kararlarınızı alırken dikkatli olun.

Orijinalden alıntı: sturkmen2005

Uzun vade için 3 yıl önce 34 liradan aselsan hissesi aldım tuttum hiçbirşey kazanamdim tam tersine zarardayım o yuzden uzun vade dahi olsa doğru hisse seçmek çok onemli o dönemde altına yatırım yapsaydım %100 kazanmıştım.Bu nedenle yatırım yaparken çok araştırmalı düşünmeli doğru pozisyon almalısınız benim tavsiyem kararlarınızı alırken dikkatli olun.
    Her hisse için kazandıracak vade farklıdır. Beklemesini bildikten sonra elbette kazandırır. Üç yıl beklersiniz ve satarsınız ama bir bakarsınız sonrasında bir ayda ikiye katlamış. Ama belki de bir üç yıl daha beklemeniz gerekebilir. Batmayacak, temeli olan hisseler uzunda mutlaka kazandırır. Henüz iki yıl önce ASELSAN ın yaptığı hareketi hatırlatmaya gerek yok. 10 liradan başladı resmen dörde katladı. İşte o zaman hedefini koymuş kişiler ve satanlar ihya oldular. Ama işte o zirvelerden alanlar son vagonlara binip yüksek maliyetle kaldılar. İşte o yüksek maliyet dediğimiz rakamlar da gün gelecek önceden alınmış pozisyon olarak kazanç getirecek. Ha bu aradaki kazanç mahrumiyeti ne olacak derseniz bunu hesap eden bono, altın filan almalı.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam, uzun vadeli, giriş için uygun pozisyonda kağıt önerileriniz var mı?

Uzun vade için 3 yıl önce 34 liradan aselsan hissesi aldım tuttum hiçbirşey kazanamdim tam tersine zarardayım o yuzden uzun vade dahi olsa doğru hisse seçmek çok onemli o dönemde altına yatırım yapsaydım %100 kazanmıştım.Bu nedenle yatırım yaparken çok araştırmalı düşünmeli doğru pozisyon almalısınız benim tavsiyem kararlarınızı alırken dikkatli olun.
    Neden ortalama düşürmediniz?
    Ortalama düşürseydiniz herşey çok farklı olurdu.

Hocam bende sizinle ayni görüşteyim.İste benim gibi tavandan hisse alanlar uzun vade beklese bile 3 yil oldu hisseyi aldığım fiyatlara bugünkü hisse fiyati ulaşamadı henüz bu yüzden dikkat etmeli bilen kişilere danışmalı yüksek maliyetlerle hisse kucağınıza bırakılmamalı yoksa telafisi için uzun yıllar beklemek gerekebiliyor yoksa herkes bu işi bilse herkes yatırımını hisse senetlerine yapar 3-5 yıl bekler çok paralar kazanır benim gördüğüm bu iş böyle olmuyor bu iş profesyonelce yapılacak bir iş benim nacizane görüşüm böyle.Onemli olan getirisi olacak hisseleri diplerden bulup bu şekilde yatırım yapmak. Bunu da sizin gibi bu piyasayı yakından takip eden kişilerin önerileri dikkate alınarak yapılabilir.Bir de borsayı uzaktan takip eden biri olarak bir şeyi keşfettim 3-4 yıllık periyotlarda gerek kriz ortamı gerek kürsel olaylarla mutlaka bizim borsamız bir dip yapıyor örneğin 13 mart haftası işte buralarda borsayı yakalayıp doğru kağıt alırsanız çok kazanıyorsunuz böyle dönemleri bulan arkadaşlarım çok kazandılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Neden ortalama düşürmediniz?
    Ortalama düşürseydiniz herşey çok farklı olurdu.

Alıntıları Göster
    Benim 2-3 bin liralık bir yatırımım vardı o yuzden cok fazla onemsemedim kaybettigimi görünce borsadan uzaklastim altına giriş yaptım çok fazlasını kazandım zaten.Zararina da hisseyi satmadım tutuyorum portföyümde.

Hocam bende sizinle ayni görüşteyim.İste benim gibi tavandan hisse alanlar uzun vade beklese bile 3 yil oldu hisseyi aldığım fiyatlara bugünkü hisse fiyati ulaşamadı henüz bu yüzden dikkat etmeli bilen kişilere danışmalı yüksek maliyetlerle hisse kucağınıza bırakılmamalı yoksa telafisi için uzun yıllar beklemek gerekebiliyor yoksa herkes bu işi bilse herkes yatırımını hisse senetlerine yapar 3-5 yıl bekler çok paralar kazanır benim gördüğüm bu iş böyle olmuyor bu iş profesyonelce yapılacak bir iş benim nacizane görüşüm böyle.Onemli olan getirisi olacak hisseleri diplerden bulup bu şekilde yatırım yapmak. Bunu da sizin gibi bu piyasayı yakından takip eden kişilerin önerileri dikkate alınarak yapılabilir.Bir de borsayı uzaktan takip eden biri olarak bir şeyi keşfettim 3-4 yıllık periyotlarda gerek kriz ortamı gerek kürsel olaylarla mutlaka bizim borsamız bir dip yapıyor örneğin 13 mart haftası işte buralarda borsayı yakalayıp doğru kağıt alırsanız çok kazanıyorsunuz böyle dönemleri bulan arkadaşlarım çok kazandılar.
    Aynen öyle. Asıl para dibe vurduğunda alıp beklemesini bilirsen kazanılıyor. Düşerken alıp yükselirken satmak bu işin temeli.

• sturkmen2005 S kullanıcısına yanıt
    En azından altından kazanmışsınız adınıza sevindim.

Miktar önemli değil 500 tl dahi yatırmış olsanız ortalama düşürmek önemli.

Whatshapp: +44 7756 9918 70
  • Üstad TUPRS, GARAN ve AKBNK için değerli yorumlarını paylaşır mısın?

@por favor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.