Şimdi Ara

###HİS markasi nereye gidiyor...###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bildiginiz gibi HİS firmasi ATİ GPU'lu VGA üreten gercekten iyi firmalardan biri..hem kalitesi hem sogutmasi...IceQ , IceQ2 ,IceQ3 Sogutmali kartlar üretiyordu..halada üretiyor...ama HİS 9xxx ve x500,x800,x850 modellerinde aldigi satisi x1xxx serisinde gormedi...zaten artik HİS magazalara gelmiyor gigatek.com hepsiburada.com olsun...ben HİS markasini cok seven bir kişiyimdir...ama x1xxx serisindeki satis basarisizligi beni cok üzdü...ama sadece belki TR'dedir yabanci ülkeleride bilmiyorum..bende sizin gorusleriinizi alayim...şimdiden tesekkürler...

buda firmanin türkce sitesi bakabilirsiniz:http://turkey.hisdigital.com/html/home.php

reklam icin soylemiyorum..sadece x1xxx serisi ciktiginda cok dikkatimi ceken bir olaydir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Aralık 2006; 16:08:23 >

• Merhaba,

HIS bence fiyat olarak yanlış yapıyor, tamam üzerindeki ekipman o fiyatı hak ediyor o ayrı ama aynı model GPU kullanan kartlarla arasında 40-50$ fark olursa kolay kolay satılmaz, en azından sadece bilinçli tüketiciye hitap eder ki bu da ülkemizde çok çok küçük bir pazar.

Ayrıca birkaç yıldır HIS'in yaşadığı disti talihsizlikleri de bu durumda olmasına etkendir diye düşünüyorum.

Tşk,

Hicks
  • ben aynı gpu ya sahip kartlar arasında ucuz olanı tercih ediyorum ki bu da genellikle sapphire oluyor..
    aynı mala neden daha fazla ödeyeyim mantığı..
    his in kaybettiği nokta bu bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

HIS bence fiyat olarak yanlış yapıyor, tamam üzerindeki ekipman o fiyatı hak ediyor o ayrı ama aynı model GPU kullanan kartlarla arasında 40-50$ fark olursa kolay kolay satılmaz, en azından sadece bilinçli tüketiciye hitap eder ki bu da ülkemizde çok çok küçük bir pazar.

Ayrıca birkaç yıldır HIS'in yaşadığı disti talihsizlikleri de bu durumda olmasına etkendir diye düşünüyorum.

Tşk,

Hicks

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd46697

http://www.gol-d.com.tr/urunozel.asp?ID=28606

arkadas bunu yorumlamıs

NOT:GOL-D yazisindaki - kaldirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Aralık 2006; 12:59:58 >

• zaten su an turkıye distirbütöru yok hıs fırmasının anlasmalarını bozmuslar arızalınan kartlar dırek yurtdısına cıkıyor ve gerı gelmesı 1 - 1,5 ay ı buluyor bende sevıyorum hıs fırmasını ama artık su durumda alınacak gıbı degıl en kucuk agrızada 1 ayı askın bır zamanda elıne gecmeyen karta sahıp olmayı kımse ıster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 24 Aralık 2006; 13:03:55 >
  • Eskiden His'in Ati kartlarda kullandığı soğutucular -IceQ- şimdi zaten standart sayılır. Örneğin X1800 XT, X1900 XTX ve X1950 XTX'in soğutma sistemlerine bak belki de eski His IceQ'lardan bile iyiler. Bu durumda da His'in hiçbir avantaji kalmıyor diğer sıradan üreticilerden. Tabii fiyatı da daha yüksek olunca kimse tercih etmiyor. Eskiden tutuluyordu çünkü mesela X800 XT falan tek slot fanlara sahipti onlara taktığı iki slot kaplayan egzoz soğutucular haliyle daha sessizdi ve hız aşırtmalara yatkındılar. Kısacası artık böyle bir avantajları yok ve bu yüzden de tercih edilmiyorlar. Genelde herkes Ati'nin en büyük ortağı olan Sapphire'i tercih ediyor ve haklılar da. Sapphire hem kaliteli hem de uygun fiyatlı kartlar üretiyor ve ülkemizde de gayet aktifler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kobb

Eskiden His'in Ati kartlarda kullandığı soğutucular -IceQ- şimdi zaten standart sayılır. Örneğin X1800 XT, X1900 XTX ve X1950 XTX'in soğutma sistemlerine bak belki de eski His IceQ'lardan bile iyiler. Bu durumda da His'in hiçbir avantaji kalmıyor diğer sıradan üreticilerden. Tabii fiyatı da daha yüksek olunca kimse tercih etmiyor. Eskiden tutuluyordu çünkü mesela X800 XT falan tek slot fanlara sahipti onlara taktığı iki slot kaplayan egzoz soğutucular haliyle daha sessizdi ve hız aşırtmalara yatkındılar. Kısacası artık böyle bir avantajları yok ve bu yüzden de tercih edilmiyorlar. Genelde herkes Ati'nin en büyük ortağı olan Sapphire'i tercih ediyor ve haklılar da. Sapphire hem kaliteli hem de uygun fiyatlı kartlar üretiyor ve ülkemizde de gayet aktifler.

kardeş yapma gozunu seveyim nasil IceQ sersi sogtuculariyla esit olabilir ya... evet eskisnden daha iyi şimdiki stok fanlar ama IceQ serisi ile boy olcusemez

ama sen x1950xtx ile karsilastiriyorsan hava sogutma ile su sogutmayi sende bisey var kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Aralık 2006; 13:17:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  ###HİS markasi nereye gidiyor...###

genellikle pasif sogutuclarda ek olarak sogutmak icin kullanilan Heatpipe sogutmasi, bu IceQ 3 sogutucusunda aktif fan yaninda Heatpipe var 2 nolu gosterilen yer Heatpipe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Aralık 2006; 21:15:41 >

• HIS aslında çok iyi bir marka 9600XT modelini kullanmıştım ben oldukça performanslı ve kaliteli işçiliği vardı. Ancak diğerlerinden biraz sivriliyor çünkü fiyatı %10 civarı daha fazla. Böyle olunca tüketici de aynı çipset için sapphire gibi markaları tercih ediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

quote:

Eskiden His'in Ati kartlarda kullandığı soğutucular -IceQ- şimdi zaten standart sayılır. Örneğin X1800 XT, X1900 XTX ve X1950 XTX'in soğutma sistemlerine bak belki de eski His IceQ'lardan bile iyiler. Bu durumda da His'in hiçbir avantaji kalmıyor diğer sıradan üreticilerden. Tabii fiyatı da daha yüksek olunca kimse tercih etmiyor. Eskiden tutuluyordu çünkü mesela X800 XT falan tek slot fanlara sahipti onlara taktığı iki slot kaplayan egzoz soğutucular haliyle daha sessizdi ve hız aşırtmalara yatkındılar. Kısacası artık böyle bir avantajları yok ve bu yüzden de tercih edilmiyorlar. Genelde herkes Ati'nin en büyük ortağı olan Sapphire'i tercih ediyor ve haklılar da. Sapphire hem kaliteli hem de uygun fiyatlı kartlar üretiyor ve ülkemizde de gayet aktifler.

kardeş yapma gozunu seveyim nasil IceQ sersi sogtuculariyla esit olabilir ya... evet eskisnden daha iyi şimdiki stok fanlar ama IceQ serisi ile boy olcusemez

ama sen x1950xtx ile karsilastiriyorsan hava sogutma ile su sogutmayi sende bisey var kesin

Bu soğutma için pek çok kişi 50 dolar fazla ödemek istemez ki zaten her ne kadar bu forumdaki insanların büyük kısmı hız aşırtma yapsa da kullanıcıların çok büyük bir kısmı hız aşırtma yapmıyor. Ayrıca bu soğutmanın X1950 XTX'den ne gibi bir farkı olduğunu bilemiyorum. Neredeyse aynı yerde X1950 XTX'de de heatpipe var http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/hardware/ati_radeon_x1950_xtx_performance/images/02.jpgTest etmek lazım gerçi üreticisi -11 C ve 20 Db den az ses demiş ama...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

quote:

Bu soğutma için pek çok kişi 50 dolar fazla ödemek istemez ki zaten her ne kadar bu forumdaki insanların büyük kısmı hız aşırtma yapsa da kullanıcıların çok büyük bir kısmı hız aşırtma yapmıyor. Ayrıca bu soğutmanın X1950 XTX'den ne gibi bir farkı olduğunu bilemiyorum. Neredeyse aynı yerde X1950 XTX'de de heatpipe var http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/hardware/ati_radeon_x1950_xtx_performance/images/02.jpgTest etmek lazım gerçi üreticisi -11 C ve 20 Db den az ses demiş ama...

kardeş x1950xtx(TOXİC) SU sogutmali tabiki -IceQ-3 den daha iyi ama obur stok sogutuculardan daha iyi...-IceQ-3..ben paradan bahsetmiyorum..ben HAVA sogutma performansindan bahsediyorum

burdan bakabilirsin:http://turkey.hisdigital.com/html/iceq3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Aralık 2006; 16:05:15 >

• HIS in yurtdışı fiyatları çok uygun arkadaşlar isterseniz bir inceleyin

www.newegg.com
  • quote:

sen iyimisin ? X1800XT ve X1900XTX lerde kullanılan soğutucu ile İceq-3'ü birmi tutuyorsun ? O zaman sen hiçbir şey bilmiyorsun derim sana. İceq-3 gerek ses gerekde performans bakımından Stok X1800/X1900 serisi soğutulardan KAT KAT daha iyidir..

söz konusu X1950 serisinde ise ATI İceq-3'ün aynısı bir soğutma sistemi kullanmıştır bu yüzden aralarında hiçbir fark yoktur ama X1800/X1900 serileri ilk satışta iken fark büyüktü bunu göz ardı edemezsin..

HIS i kim alır ? Kartının sessiz çalışmasını isteyen alır.. ileride sesden şikayet edip zar zor fan deiştirmek istemeyen alır!

Benim aldığım X1900XTX İceq-3 soğutma sistemine sahip değil.. ama ben aldım ki diğer markalardan fiyat farkı 10$ fln idi Asus bundan daha pahalıydı amerikada o dönemde.. Hangi markaya sempatin warsa onu alırsın eşit şartlarda ise bu kadar basit.

• quote:

Kendimden alıntı yaparak cevap vereyim dedim "Örneğin X1800 XT, X1900 XTX ve X1950 XTX'in soğutma sistemlerine bak belki de eski His IceQ'lardan bile iyiler." Burada eskiden kastım Iceq1-2 idi. Elbette Ati X1800XT ve X1900 XT'de buna benzer soğutucular kullanınca His'dekiler de yeni birşey yapma gereği duydular. IceQ3 çıktı sonuçta. Ben X1800XT ve 1900XT deki soğutucuları eski IceQ larla kıyasladım IceQ3 ile değil Sonra da Ati X1950 XTX'de de IceQ3 e benzer bir soğutma kullandı. İstersen X1950 XTX ile IceQ3'ü mukayese et. Birbirlerine çok benziyorlar. Iceq 3 biraz daha sessiz olabilir ve biraz daha iyi soğutabilir. Ve eğer His'in sitesine bakarsan X1950 XTX için bir IceQ3 modeli olmadığını görürsün. Niye sence? Bence adamlar bile değmeyeceğini düşünmüşler. Ayrıca kim ne derse desin ülkemizde bu kartlar normal modellerden 50 dolara yakın pahalıydılar. Madem çok süper kartlardı piyasada rekabetçi olabilirlerdi. Ama olamamışlar ki Türkiye pazarından siliniyorlar. Demek istediğim pek çok kişi için esktra 5 derece daha soğuk çalışan bir kart ya da daha sessiz çalışan bir kart tercih sebebi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı kimse gürültülü çalışan 7600 GT xxx modellerini almazdı. Ayrıca sonuçta Ati'nin X1950 XTX'deki kendi ürettiği soğutucu da gayet iyi çalışıyor değil mi? Bu arada ben yazımın hiçbir kısmında Sapphire su soğutmalı TOXiC editiondan bahsetmedim, uydurmuşsunuz Resmen ne dediğim bile anlaşılmamış valla.

• quote:

quote:

Kendimden alıntı yaparak cevap vereyim dedim "Örneğin X1800 XT, X1900 XTX ve X1950 XTX'in soğutma sistemlerine bak belki de eski His IceQ'lardan bile iyiler." Burada eskiden kastım Iceq1-2 idi. Elbette Ati X1800XT ve X1900 XT'de buna benzer soğutucular kullanınca His'dekiler de yeni birşey yapma gereği duydular. IceQ3 çıktı sonuçta. Ben X1800XT ve 1900XT deki soğutucuları eski IceQ larla kıyasladım IceQ3 ile değil Sonra da Ati X1950 XTX'de de IceQ3 e benzer bir soğutma kullandı. İstersen X1950 XTX ile IceQ3'ü mukayese et. Birbirlerine çok benziyorlar. Iceq 3 biraz daha sessiz olabilir ve biraz daha iyi soğutabilir. Ve eğer His'in sitesine bakarsan X1950 XTX için bir IceQ3 modeli olmadığını görürsün. Niye sence? Bence adamlar bile değmeyeceğini düşünmüşler. Ayrıca kim ne derse desin ülkemizde bu kartlar normal modellerden 50 dolara yakın pahalıydılar. Madem çok süper kartlardı piyasada rekabetçi olabilirlerdi. Ama olamamışlar ki Türkiye pazarından siliniyorlar. Demek istediğim pek çok kişi için esktra 5 derece daha soğuk çalışan bir kart ya da daha sessiz çalışan bir kart tercih sebebi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı kimse gürültülü çalışan 7600 GT xxx modellerini almazdı. Ayrıca sonuçta Ati'nin X1950 XTX'deki kendi ürettiği soğutucu da gayet iyi çalışıyor değil mi? Bu arada ben yazımın hiçbir kısmında Sapphire su soğutmalı TOXiC editiondan bahsetmedim, uydurmuşsunuz Resmen ne dediğim bile anlaşılmamış valla.

sen sadece Iceq dedin ttartismayi o baslatti Iceq1-2 desen neyse ama, Iceq3 kesinlikle toxic dısında hepsinden daha iyi...Iceq2 bence daha iyidir hatta x1800xt den filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Aralık 2006; 18:43:20 >

• Sonuçta benim demek istediğim şudur: Bence X1950 XTX'in fanı ile IceQ3 arasında 50 dolar hakedecek bir fark yok. Çünkü açıkçası bence hafif bir gürültü ya da biraz daha az ısınması çok da sorun değil. Çok cüzi bir fark olursa arada ben de IceQ3 olan bir model alırım. Ama zaten X1950 XTX'in IceQ3 modeli de yok. Olay bundan ibaret. Ben hız aşırtma yapacaksam zaten standart modelin fanıyla da yapabilirim. Belki IceQ3'e göre hafif daha az oc olur ve biraz daha gürültülü olur ama X1950 XTX'in fanı da gayet iyi. Hatta karşılaştırmasını görmedim ama bence IceQ2'den daha iyidir IceQ3 ile ise arasında çok ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum zaten His bile X1950 XTX modelinin IceQ3 modelini çıkarmamış. Kaldı ki benim sistemim SLI ve ne olursa olsun ciddi ses üretiyor ama yine de bence çok daha rahatsız edici değil performansı yanında.

Bunların hepsini bence boşverin de asıl şu konuyu söyleyeyim: Ati R600 için çok ciddi bir soğutma sistemi geliştirmiş. Bunun en büyük sebebi de kartın çok ısınmasıymış. Soğutma sisteminde NanoFoil denen yeni bir teknoloji kullanılmış ki bu bilgisayarlarda bir ilk. Nano parçacıklar metal katmanlarının arasında soğutma görevi yapıyormuş galiba. Google'dan aratırsanız bu teknolojinin askeri alanlarda falan da kullanıldığını görürsünüz. Ati'nin böyle iddaalı bir soğutma sistemi üretecek olması bence His'i daha da zora sokabilir. IceQ serisi ölebilir. Hatta IceQ4 diye birşey hiç olmayabilir falan. Neyse bunlar sadece tahmin, ocak şubat gibi herşeyi göreceğiz.

• quote:

Sonuçta benim demek istediğim şudur: Bence X1950 XTX'in fanı ile IceQ3 arasında 50 dolar hakedecek bir fark yok. Çünkü açıkçası bence hafif bir gürültü ya da biraz daha az ısınması çok da sorun değil. Çok cüzi bir fark olursa arada ben de IceQ3 olan bir model alırım. Ama zaten X1950 XTX'in IceQ3 modeli de yok. Olay bundan ibaret. Ben hız aşırtma yapacaksam zaten standart modelin fanıyla da yapabilirim. Belki IceQ3'e göre hafif daha az oc olur ve biraz daha gürültülü olur ama X1950 XTX'in fanı da gayet iyi. Hatta karşılaştırmasını görmedim ama bence IceQ2'den daha iyidir IceQ3 ile ise arasında çok ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum zaten His bile X1950 XTX modelinin IceQ3 modelini çıkarmamış. Kaldı ki benim sistemim SLI ve ne olursa olsun ciddi ses üretiyor ama yine de bence çok daha rahatsız edici değil performansı yanında.

Bunların hepsini bence boşverin de asıl şu konuyu söyleyeyim: Ati R600 için çok ciddi bir soğutma sistemi geliştirmiş. Bunun en büyük sebebi de kartın çok ısınmasıymış. Soğutma sisteminde NanoFoil denen yeni bir teknoloji kullanılmış ki bu bilgisayarlarda bir ilk. Nano parçacıklar metal katmanlarının arasında soğutma görevi yapıyormuş galiba. Google'dan aratırsanız bu teknolojinin askeri alanlarda falan da kullanıldığını görürsünüz. Ati'nin böyle iddaalı bir soğutma sistemi üretecek olması bence His'i daha da zora sokabilir. IceQ serisi ölebilir. Hatta IceQ4 diye birşey hiç olmayabilir falan. Neyse bunlar sadece tahmin, ocak şubat gibi herşeyi göreceğiz.

desene r600 ün fiyatı iyiden iyiye pahalı olacak..
    nano teknolojiler falan..

• Yaklaşık 3 hafta kadar önce aldım. Fakat iceQ serisi değil. aldığım ürün performans bakımından iceQ serisinden çok mu farklı? ayıca ben bu karta iceQ soğutucusu takabilirmiyim?

...

• _HYPNOTIC_

kartın cok sexy ya daha ne istiyosun
  • sadece iceQ soğutucusu takılabiliyor mu onu sorcaktım ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.