Şimdi Ara

HIS HD3870 IceQ Turbo Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu kartı pazar günü Mavibilgisayar'dan aldım.Ancak pekde memlun değilim.Vista 32 bit DX10 kullanıyorum.Sorunlarım;
    1)Oyunlarda siyah ekran problemi.Zaten bundan başkada bir sorun yok.Cod 4 de giriyorum 15-20 dakika oynuyorum pat siyah ekran.Birkaç dakika sonra düzeliyor.Ancak oyundan çıkıp masaüstüne döndüğüm aman sağ alt tarafta "Görüntü kartınız görüntü vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu"yazıyor.Crysis'e giriyorum.Esaaslı bir çatışmada pat siyah ekran.

Sistem yanda.Oyunları full ayar ve 4x AA ile oynuyorum.1024x768 çözünürlük.

Edit:Şuan 8800gt almadığıma pişman olmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 18 Mart 2008; 20:50:44 >

• arkadaşım öncelikle hayırlı olsun
    sorununun nedeni birçok sebebden olabilir
    1)güç kaynağı yetersiz olabilir
    2)eski driweri tam kaldıramamış olabilirsin
    3)yeni driweri tam kuramamış olabilirsin ...
    bence bi format at eğer güçkaynağın yetiorsa bi sorun kalmayacaktır
  • Teşekkür ederim.Hiç Driver kurmadım.Eski driver sorunu olamaz.Birsürü ati li birşey kurmuştum.Chipsetli falan ama hepside aynısını yaptı.400 w yeteceğini söylediler ve kutuda 450 w yazıyor.Neyse yeni driver olabilir aslında.Teşekkür ederim.

• driversiz olurmu kardeş naaptin sen yien yaw??? (truva)

atinin sitesinden kendi kartına uygun 8.3 DRİVER indir kur
  • Yanlış okudunuz galiba.Zaten sistem yeniydi.Eski driveri kaldırmadım.8.3 driverini yükledim.Ama RivaTuner de Driver ile ilgili bisi yok.
  • bende de his 2600 xt var aynı sorunlar vardı.ati ccc den kaynaklıymış sorun onu sildim düzeldi.onun yerine ati tray tool kullanmanı öneririm.aynı sorun vardı call of a giriyodum 5 dk sonra çat monitör kitleniyodu.istersen burayı bir oku dün yazdım daha kimse birşey yazmadı en son format falan attım çözdüm olayı
    http://forum.donanimhaber.com/m_21935479/tm.htm
  • bende maviden imzadaki sistemi topladım tam 1 haftadır gecemi gündüzüme katarak sorunlarla cebelleşiyorum bu gün kökden çözmeyi başardım sorularının cevabı şu
    1-oyundan atmasının sebebi kartın ısınması autoda fanlar hızlı dönmüyor rivatuner den fan hızını %80 yap düzelir
    2-hem vista 32 bit hemde 64 bit de kullandım tam bir fiyasko birsürü sorun çıkartdı ayrıca vistada 3dmark06 da 6500 puan gibi berbat bi sonuç çıkartdı xp de ise 11000 puan çıkartdı gpu hızını 900 mhz bellek leri ise 2700 mhz ye çıkartınca 12000 puanı yakaladım
    3-sonuç olarak kesinlikle xp de kalmanı öneririm vista anlamsız yükler ve sorunlardan başka bişey vermiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    9800 gt psu sorunu
    15 yıl önce açıldı
    hıs ıceq 3870 fan sorunu yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçi sen oraya cevap yazmışsın fan hızını yükselttim sorun düzeldi diye
    pegasus arda
    kardeş bende de öyleydi catays control center i silince düzeldi.ondan olabilirmi.fan ayarları zaten otomatk ısındıkça kendi devri arttırıyo diye biliyorum.şu anda ccc yüklü mü sizde.ben sildikten sonra sorun olmadı hiç de o yüzden merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 18 Mart 2008; 23:22:02 >
  • arkadaşım anladığıma göre eski driweri silmemişin yani suan sistemin ekran kartını tanımıyor
    onun için eski driweri kaldır sonra 8,3 driweri kur sorun kalmaz daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

arkadaşım anladığıma göre eski driweri silmemişin yani suan sistemin ekran kartını tanımıyor
    onun için eski driweri kaldır sonra 8,3 driweri kur sorun kalmaz daha

driverlarla alakası yok.sırf bu iş için format attım en son driver ı kurdum ilk yine yaptı yine yaptı...
  • Bende mavi den aldım 3870 turbo oyun oynamadım hiç ama siyah ekran vermesi ısınmadan dolayı arkadaşlar.
  • Türkiye'deki turbolarin yarisi referans hiza cikamiyor sanirim.

bendeki de 800/1125 te normal, referans degeri 850/1190 da cod 4 , 15 dakikaya siyah ekran.

bios attim standart 750/1125 lik, normal..

sonuc: TURBO almayin. Gereksiz. Oyunlarda 1 fps bile fark etmiyor.

Stabilite testi yapiniz. FURMARK ekran kartlarinizin irzina gecip, hangi mhz de stabil olarak cali$acagini gosteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Bende mavi den aldım 3870 turbo oyun oynamadım hiç ama siyah ekran vermesi ısınmadan dolayı arkadaşlar.

ısınmıyor ki 55 drecede kitleniyor cihaz.55 birşey değilki ortalama sıcaklık.en azından bende öyle yani diğer arkadaşları bilmiyorum
  • isidan degil sorun. 850mhz kaldiramiyor gpu.

bende 60c de siyah ekran veriyor stabilite testinde.

Bazilarinda isidan kaynakli olabilir, ama sanmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Esh

isidan degil sorun. 850mhz kaldiramiyor gpu.

bende 60c de siyah ekran veriyor stabilite testinde.

Bazilarinda isidan kaynakli olabilir, ama sanmiyorum.

peki ben ati ccc yi kaldırdıktan sonra bir sıkıntı olmadı ona ne diyeceksin.dün baya bi uğraştım ama sonradan oldu gibi.çok uzun süreli oyun oynamadım daha 1 saat yada 2 saat falan gibi.bakalım eğer 1 saati geçen sürede de yapmazsa benim sorun ati ccc den
  • ben ccc falan kurmam, yalnizca driver.

7.11de denedim, siyah ekren

8.3te denedim yine siyah ekran. bunun ccc ile bir ilgisi oldugunu sanmiyorum, furmark i dene , en iyi stabilite degerlendirmesini oyle yaparsin.
  • quote:

ben ccc falan kurmam, yalnizca driver.

7.11de denedim, siyah ekren

8.3te denedim yine siyah ekran. bunun ccc ile bir ilgisi oldugunu sanmiyorum, furmark i dene , en iyi stabilite degerlendirmesini oyle yaparsin.

bilmiyorum vallaha.bunu şimdilik biraz kullanıyım.eğer yine verirse siyah ekran o zaman ccc den olmadığına ikna olurum ve dediğini yaparım.şimdilik stabil çalışırken sorun çıkartmayım durduk yere.15 dk dır cod 2 oynuyorum nazar değmesin
  • nerede oynuyosun biz de gelelim.

ben osn deyim, nik eshreff. frag olmaya beklerim =P
  • vay bee bir zamanlar hayalimdeki karttı bu..
    55 derecede kilitlenme??performans fakiri??
    şimdi 8800gt alsaymşım diye yakınan arkadaşları görünce iyki hayalmiş diyorumm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 19 Mart 2008; 0:39:00 >
  • quote:

nerede oynuyosun biz de gelelim.

ben osn deyim, nik eshreff. frag olmaya beklerim =P

vallaha daha yeniyim cod2 de millet 3 yıldır oynuyomuş.x-fire dan rastgele biyerlere giriyorum.bu aralar di vinus diye bi server var oraya giriyom capture the flag ler zevkli oluyo da millet deli gibi yav:D.gerçi bende idare eder orta seviye.birde fox haritaları var kitchen falan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.