Şimdi Ara

Hirbir frekansta kanal bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün beşiktaş maçı başladıktan 5dk sonra trt1hd ve trt1de sinyal kesildi.Diğer kanallarda sıkıntı yoktu
    Bende fabrika ayarlarına geri döndüm,tekrar aratmaya başladım hiçbir frekansta kanal bulamıyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdaswas -- 14 Eylül 2016; 13:27:33 >

• Hatırlatma:Otomatik güncelleme yapabilmek için, Türkiye ve Avrupa’dan TÜRKSAT TANITIM (12380 V SR:27500 FEC:3/4) Türkiye ve Orta Asya’danTURKSAT PAKET (12423 H SR:30000 FEC:3/4) yayınlarımızın parametreleri manuel olarak girilmeli ve şebeke arama (Network Search) açık seçilmelidir.

https://www.turksat.com.tr/UyduFrekans/index.php
  • abtani A kullanıcısına yanıt
    Yapıyorum deniyorum her frekansta fakat olmuyor.
    Sadece 12015/27500 h denediğimde %20 sinyal gücü vardı
    diğer frekanslarda arama yaparken %20 de gitti tamamen
  • asdaswas A kullanıcısına yanıt
    Kablolarda bir sorun olabilir, sinyal olmamasının sebepleri ya kablolardandır yada çanak antendendir. Eğer sıkı bağlanmadıysa çanak anten dönmüş olabilir. Lnb'de de sorun olabilir. Ayrıca harici bir uydu alıcısıyla tekrar tarama yapın eğer kanallar gelirse tv'nizdeki uydu alıcısında bir sorun vardır teknik servis çağırmanız gerekebilir..

Ayrıca fabrika ayarlarına döndüğünüz için frekanslar'da değişmiş olabilir güncel frekansları bu siteden bulabilirsiniz türksat uydu frekans listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih Özkoç -- 14 Eylül 2016; 14:37:25 >
  • anten kablosunun iki ucuna da bakın,olmazsa yeniden bağlayın
    lnb hafif sağa sola oynatın sinyalde değişiklik varmı
    çanak ince ayarı yaptırın
  • Salih Özkoç kullanıcısına yanıt
    Evde merkezi sistem var.Evde bir tane daha televizyon vardı ona baktım çalışıyor.Diğer kattaki tvlere baktım çalışıyor
    Merkezi sistemdeki odaya gelen kabloyu söküp tekrar taktım.Tvye gelen kabloları söküp tekrar taktım.
    (12423 H SR:30000 FEC:3/4) (12380 V SR:27500 FEC:3/4) (11844 MHz 2222) ( 11747 MHz 27500 ) frekanslarında aradım fakat hiçbir sinyal bulamadım
    Sadece 12015/27501 frekanslarında disecq ve lnb açık olarak işaretledim %80 %100 olarak gidip geliyor
    Bulduğu kanal 287 radyo kanalı 98 tane
    Bu kadar az kanal bulması neye kaynaklıdır yada daha çok kanal nasıl bulurum
  • asdaswas A kullanıcısına yanıt
    Demek ki tv'nin uydu alıcısında bir sorun yok sadece disecq ayarlarında bir sorun varmış sanırım yakın zamanda çatıdaki merkezi uydu sisteminde bir değişiklik yapılmış yani sizin evinize gelen kablo'nun diseqc girişi değişmiş olabilir ama ben merkezi sistem hakkında çok profesyonel bir bilgiye sahip değilim yani verdiğim bilgi yanlış olabilir merkezi sistemi iyi bilen birileri daha iyi yardımcı olabilir ama yinede bir tavsiyede bulunacağım 12380 V SR:27500 FEC:3/4 frekansında da tıpkı 12015/27501 frekanslarında yaptığınız gibi disec ve lnb'yi açık olarak işaretleyip bir de o şekilde tarama yapın eğer tarama seçeneklerinde ağ arama, şebeke arama veya network search gibi ibareler varsa onları açık yapın o şekilde tarayın 12380 V SR:27500 FEC:3/4 ve 12423 H SR:30000 FEC:3/4 frekansları şebeke tarama frekansları yani sadece bu frekanslardan birini girerek bütün kanalları bulabilirsiniz ama tabi dediğim gibi diseqc ve lnb açık olarak ve varsa şebeke arama açık olarak tarama yapmalısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.