Şimdi Ara

HİRAM ABAS VE SAZ ARKADAŞLARI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
15.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • esas sen basli basina bi karamizah ornegisin be cocuk..
    amerikan bayragi gif in var ve bir turk u ovuyorsun..

go home yankee...
  • Aslında daha var ama vermem sakıncalı..Halktan olanlar göremez..
    TOP SECRET
  • Ben Rus'um.Ayrıca bir turkü övmüyorum anlatıyorum
    Benden bukadar..
  • http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=hiram+abas

quote:

1932 doğumlu mit müsteşar eski yardımcısı. abas, saint josef ve sbf'yi bitirdikten sonra mit'te çalışmaya başladı. batum, atina, beyrut gibi yurt dışı görevlerde çalışan abas, 12 mart döneminde operasyonlara katıldı. bu operasyonlardan birinde yaralandı. mit istihbarat daire başkanı sabahattin savaşman'ın cia adına casusluk yaparken yakalandığı operasyonu planladı. 1979 yılında emekli olan ve 1983'te tekrar mit'te çalışmaya başlayan abas, özallar ile yakın ilişkisi sayesinde mit'in sivilleşmesi düşüncesinin bir sonucu olarak mit müsteşar yardımcılığına getirildi. 1988'de mit raporu olayı'nda sorumlu görüldü ve ikinci kez teşkilattan ayrıldı. beyrut'ta tanıdığı ve silah kaçakçılığı ile uğraşan ganduri'lerin yanında çalışmaya başlayan abas, 26 eylül 1990'da dev-sol tarafından üstlenen karanlık bir eylem ile öldürüldü.

quote:

teşkilat içinde ‘‘kovboy’’ lakabıyla anılan. boks hastası. ve profesyonel boksör. sinirlendiği zaman gözü dünyayı görmeyen, yumruğu basan mason bir aileden geldiği için hem devlet içinde hem de siyasilerle önemli bağlantıları olan. ve mit'te o zamanlar hatırı sayılır bir mason ağırlığının var olduğu iddia edilir. hiram abas'ın, en önemli özelliklerinden biri de katı bir solcu düşmanı olmasıdır

mart muhtırası verildikten sonra, yakalanıp sorgulanan gençler hakkında ‘‘bunların kafasını yaracaksın’’ demesiyle ünlü. 27 mayıs 1988'de turgut özal'ın isteğiyle istifaya zorlandı. daha önce de ayrılmak zorunda kalmış ama 1985'te tekrar dönmüştü. şöyle takdim edilmişti: ‘‘asala'yı bitiren hiram abas teşkilat'a geri dönüyor.’’ döndükten sonra bir ara onun için mit'in ‘‘görünmez patronu’’ yakıştırması bile yapıldı. dönüşünde etkin rol oynayan isim, kenan evren'in damadı erkan gürvit'ti. bu kez, ısrarla hiram abas'ın ayrılmasını istiyordu.

iki sene sonra da, hiram abas, evinden çıkarken bir suikastte öldürüldü. failleri hala meçhul. dev-sol'un, silah kaçakçılarının, susurluk çetesinin öldürdüğüne dair söylentiler çıktı ama hiçbiri kanıtlanamadı

quote:

türk istihbaratının ancak asker kökenlilerden kurtarılması sayesinde modern bir istihbarat teşkilatı olacağını savunmuş, bir dönem turgut özal ile bu konuda epey mesai harcamış, 68 olayları sırasında dev genç ve sonrasındaki fraksiyonlara karşı aktif olarak mücadele etmiş, bir rivayete göre ulaş bardakçı yı vuran, seveni ve nefret edeni bol olan istihbaratçı. kendisi artık devrimci bir örgütten ziyade bir intikam mangası haline gelen dev sol tarafından evine çok yakın bir yerde çapraz ateşe tutularak öldürülmüştür. ayrıca; (bkz: mehmet eymür)

• Demokratik ve Hukuki denetim dışında olan herkes,
    Sonunda Hiram gibi gidiyor...
  • hocam tebrikler uzun zamandır böyle birşey arıyordum. açıkçası kim çıkaracak diye düşünüyordum. saolasın...
  • hocam tebrikler uzun zamandır böyle birşey arıyordum. açıkçası kim çıkaracak diye düşünüyordum. saolasın...

• quote:

Orjinalden alıntı: mümin

hocam tebrikler uzun zamandır böyle birşey arıyordum. açıkçası kim çıkaracak diye düşünüyordum. saolasın...

Önemli değil

• Hiram ABAS'a kurban olun ÇAKALLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChevroleBey -- 8 Ekim 2005, 17:00:47 >
  • Rusmu?Töbe yaw iki konuşsana dawai...
  • bu konu hakkında daha fazla bilgi için BAY PIPO isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim..

not1: kitap MIT 'in geçmişi hakkındadır..

not2: ben kitabı henüz bitirmediğim için bir yorum yapmıyorum
  • Fazla mit mut tarzında konuşmayın dinlenip izlenebilirsiniz.Ne olur ne olmaz.
  • HİRAM ABAS TSK'DA, EMNİYET'TE VE MİT'TE ÇEŞİTLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR. EFSANE SUBAY KORKUT EKEN'İN HOCALARINDAN BİRİDİR.
    HİRAM ABAS ÖYLE BİRİYDİKİ TATBİKATLAR SIKTIĞI YERE BİR DAHA SIKIP AYNI YERDEN 2 KURŞUN GEÇİRMİŞTİR.*
    TERÖRLE MÜCADELENİN BAŞLANMASINDA EN BÜYÜK ROLÜ OLAN KİŞİLERDEN BİRİDİR. YANİ İLK DEFA TERÖRİZM MÜCADELE EDECEK OLAN BİR ORDUYA TERÖRLE MÜCADELEYİ HİRAM ABAS ÖĞRETENLERDENDİR.

TABİ G.TÜ YANAN ÇAKALLAR KARALAYABİLİR VE GAYET NORMAL.

* KORKUT EKEN İÇİN YAZILMIŞ DEVLETİN DERİNLİKLERİNDE ADLI KİTAP ALINTIDIR VE KORKUT EKEN'İN SÖZÜ.
  • hiram abas dededen masondur mit'e masonlar sayesinde girmiştir.
  • Kitap sıralaması:
    1-)Reis
    2-)Bay pipo
    3-)Efendi
    4-)2 Silahşörler(MİT'teki 2 kardeş gibi olan arkadaşın hayatı ve tabiiki MAH ve MİT)
  • Hiram Abas, derin devlette çok önemli rol oynamış, ABD destekli faşist 12 Eylül darbesinin oluşmasında da katkısı az olmayan bir adamdır. Zaten Korkut Eken'i "kahraman" gören derin devletçi faşist zihniyetin Hiram Abas hayranlığı da tesadüf değildir. MİT gibi CIA kontrolü altında olan, "istihbarat" görevini "solcuları fişlemek, kaçırmak, öldürmek" olarak yorumlayıp icra eden bir kurumda bu kadar önemli görevler sürdürmesi de tesadüf değildir.

Bir insanın Bay Pipo'yu okuyup da Hiram Abas'ı sevebilmesi nasıl mümkün olur idrak edemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcpratik_editor

cck_ylmzzz

Bende öyle iyi/kötü bilmem ama hayata duruşu falan çok hoşuma giderdim en azından boş bir hayattan güzeldir renkli bir insan kendisi...

renkler konusunda biraz sorunların var herhalde
  • Bir insanın Bay Pipo'yu okuyup da Hiram Abas'ı sevebilmesi nasıl mümkün olur idrak edemedim.

Eyvallah ta dedim ya hayata duruşu falan hoşuma gidiyor bu demek değilki destekliyorum...
  • hiram,
    başarılı bir istihbaratcı değildi,
    yurtdışı çalışmalarında hiç bir başarı yakalayamadı
    ve sonunda silah kaçakçıları gibi bir grupta yer bulması
    devlet içindeyken bu bağlantılarının olduğunu gösterir

biraz okursanız bu bilgilere çok rahat ulaşrsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dursun

hiram,
    başarılı bir istihbaratcı değildi,
    yurtdışı çalışmalarında hiç bir başarı yakalayamadı
    ve sonunda silah kaçakçıları gibi bir grupta yer bulması
    devlet içindeyken bu bağlantılarının olduğunu gösterir

biraz okursanız bu bilgilere çok rahat ulaşrsınız

Zaten Türk ajanlarının kaderi bu:
    DEŞİFRE OLMAK
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.