Şimdi Ara

Hint bülbülü soru cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
6
Favori
122.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SORULAR VE CEVAPLAR

    Yuva dan bir bebek düşmüş ne yapmam gerekir ?
    Onu elde beslemeniz gerçekten çok zordur yuvasına koymanız gerekir.Elle beslenmesi sakıncalıdır gerçekten ölümlü sonuçlarla bitebilir.Amma ebeveynler bakmıyor sürekli onu dışlıyor ve dışarı atmaya çalışıyorlarsa YAVRUYU ELLE BESLEMEK İÇİN TIKLAlinkine göz atın

    Hint bülbülleri neler yer ?
    1-Muhabbet kuşu ve kanaryalara verilen yemleri pek yemezler(aç kalmadıkça).O yüzden Kırmızı ,beyaz ve sarı darı yerler.
    2-Mineral karışımı olan grit ve kalamar kemiği ve taze içme suyu(2 günde bir tazelenmeli aşırı derece de su içerler)
    3- Marul,kıvırcık,ıspanak,iyice kıyılmış maydanoz yaprağı
    4-Meyveler den elma ve havuç
    5-Sularına vitamin takviyesi ve yedikleri besinin hazmını kolaylaştırması açısından 1/5 oranın da maden suyu ilave edilmesi tavsiye ediliyor.

    Kuşlarım sürekli üremek için kur yapıyor nasıl üremelerini durdururum ve kaç kez yumurtlasın ?
    Hint bülbülleri çok yüksek üreme iç güdülerine sahiptirler.Sürekli üremek isteyen kuşlarımızın yuva ve yuva yapmaya müsait fazla dan yem kabı gibi malzemeleri yerinden kaldırmalıyız.Hala kendilerini güvende hissedip çiftleşmek istiyorlarsa birbirlerinden uzaklaştırılmalıdır.Aynı zaman da 1 kere yavruladıktan sonra 11 ay boyunca yine yumurtlayıp yavru alabiliyor.Dişi nin sağlığı için 3 defa yavru aldıktan sonra yavrulamaya ara verilmesi ve yavrularını büyütmesi gerekir.Çünkü sürekli üremek istediği için yavrularıyla fazla ilgilenmez.
    Kuşlarım yuva yapıyor ve tüylerinin yoluyorlar ne yapmam gerekir ?
    Hint bülbülleri yuvalarını tamamlayınca , yavrularını yumuşak zeminde olması için yuva zeminine kuş tüyü selpak gibi nesneler bulundurmak isterler.Kuşların düşürdüğü tüyleri özenle yuvalarına taşırlar.

    Beslenmesi zor mudur ?
    Beslenmesi çok kolay ve zahmetsiz hayvanlardır.Muhabbet kuşları ve kanaryalar dan sonra en popiler kuşlardır.

    Üremeleri için gereken koşullar nelerdir ?
    Üreme güdüleri yüksek olduğu için hint bülbülleri her ortam da çiftleşmek isterler.Soğuk havalar da dişilerin yumurtlama problemleri olacağın dan kış ayları zorluk çekerler.Bu açıdan ilk bahar ve yaz ayların da çiftleştirme olayının oluşturulması sonbahar ve kış ayların da da dişinin yavrularıyla dinlenmesi ve onları beslemesini öneriyorum.Yuvaların girişi dar ve içi karanlık olması gerekmektedir.(Utangaç ve mahremiyeti seven hayvanlardır.)
    NOT ; BÜYÜK YUVALARA YUMURTA BIRAKSALAR DA YATMAZLAR.

    Kafes ne kadar büyük olmalıdır ?
    1 çift kuş için 45 cm yükseklik 35 cm genişlik 30 cm derinlik olması yeterlidir.Alanın dar olmasını veya kalabalık olmasını sevmezler.Kalabalık veya dar ortamlar da stres olurlar aynı zamanda hasta olurlar.

    Yuva malzemesi ne vereyim ?
    Yumuşak otlar,ince ot sapları(temiz olmasına dikkat edin)kurumuş çimen,selpak ve tüy gibi malzemeler verin.
    NOT ; İp ve ip çeşitleri vermeyiniz. Islak mendili ve ona benzer kimyasalı olan madde ve çeşitli malzemeler vermeyiniz.

    Hint bülbülümü karnalarım ve muhabbet kuşlarımla birlikte barındırabilir miyim ?
    Kesinlikle hayır.Kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

    Kuşlarım sürekli kavga ediyor,ne yapacağım ?
    Hint Bülbülleri heyecanlı ve sinirli kuşlardır,genel olarak bir kafeste iki erkek,yada yavrular ile ebeveynler arasında kavgalar görülür. Sorun çıkaran kuş bir süre ortamdan alınmalı,sakin bir ortamda tutulmalıdır. Daha sonra kuşu tekrar kafesine koyun ve gözlemleyin. Ayrıca genellikle bu kovalamacalar da tüyler koparılmaktadır,ebeveynler özellikle erkek kuş,yavruları yolar,yavrular tünemeye başlayınca yuvalığı çıkartın,kafese bir tutam yuva malzemesi tutturun,eğer hiç bir şey işe yaramıyorsa erkeği bir süre ayırın.

    Acaba yumurtalar dolu mu ?
    Bunu yumurtaya ufak bir fener tutarak anlayabilirsiniz,ancak çok ürkek ve daha önce yavrulamamış kuşlarınız varsa bunu denemeyin. Kuluçkanın 3. gününden sonra plastik bir kaşıkla yumurtaları yuvadan alıp ışıkta kontrol edin. Yumurtaları ellemeden önce ellerinizi yıkayın,ve dikkatlice kaşık kullanarak yerine koyun. Boş olanları atın. Dolu olanlarda damarlar oluşur ve embriyonun atan kalbini görebilirsiniz.

    Yolunan tüyler tekrar çıkacak mı ?
    Muhtemelen evet,tüyleri yolunmuş kuşu öncelikle ayırın,diyetinde protein ve kalsiyumu arttırın. Ancak sürekli tüylerin yolunan kuşların o bölgelerinde ki dokuları hasar görürse tekrar tüy çıkmayabilir.


    Dişi kuş ne zaman yumurtlayacak ?
    Bunu kesin olarak bilmek mümkün değildir,ancak sağlıklı beslenen bir dişi,zamanı gelince elbet yumurta bırakır. Dişiler biraz durgunlaşır,tüylerini kabartır,çok fazla kalamar kemiği tüketir,ve bazen yuvayı düzenler malzeme taşır. Buradan anlayabilirsiniz.

    Bir çok yavru ürettim,şimdi bu yavrularla ne yapacağım ?
    Bakamıyacaksanız veya verebileceğiniz güvenli arkadaş veya pet shop mağazaları yoksa üretime imkan vermeyin.Çünkü kafes kalabalıklaştıkça stres artacak ve hastalıklar çoğalacaktır.

    Dişi kuşum sürekli istemediğim halde yumurta bırakıyor ?
    Her gün bırakılan yumurtaları kafesten alın,bazen kuşlar yumurtayı yemektedirler bunda bir sorun yoktur,kuşları genelde yumurta bırakmak değil de yavru büyütmek yıpratmaktadır.
    Sağlıklı dişi kuşlar kafeste erkek olmasa bile yumurta bırakırlar.Bir süre sonra yumurtlama durmaktadır.

    Yumurtalar çok fazla oldu ne yapacağım ?
    Eğer yuvanın içinde 7- 8 tane ve daha fazla yumurta varsa ki (zebralar bazen 7 yavru bile büyütebilmektedirler) size tavsiyemiz birkaçını almanız yönündedir. Çok fazla sayıda olan yumurtalar düzenli ısıtılamaz. Eğer üreyen başka çiftleriniz varsa onların altına koyun profesyonel üreticiler genelde yumurta ziyanı olmaması için bu yolu uygularlar. ancak bakabileceğiniz kadar yavruya izin verin aksi halde yumurtaları ısınmadan çöpe atın.

    Kuşlarım sürekli yumurtaları yiyor ?
    Bunu genelde kötü bir huy olarak edinmişlerdir,yada kalsiyuma ihtiyaçları vardır.Kötü huyu engellemek için bir süreliğine yuvayı alın ve onları birkaç ay üretmeyin.

    Kuşlarım neden yuvaya girmiyor ?
    Eğer yuvayı kafese yeni yerleştirdiyseniz,kuşlarınız kafeslerine konulan bu objeden biraz ürkeceklerdir,ancak birkaç gün içinde alışıp keşfetmeye başlayacaklardır merak etmeyin.
    Ancak kuluçkadaki bir kuşu ürküttüyseniz ki genelde kuşlar yuvanın içinden (kapağını açıp elinizi sokarak) yapılan müdahalelere çok az tolerans gösterirler,yuvayı terk edeceklerdir.
    Saatler geçtiyse ve hala kuşunuz girmediyse ümidinizi kesmeniz gerekiyor.

    Kuşlarım yuvayı ne zaman terk edecek ?
    Zebra ispinoz yavruları doğduktan sonra ortalama 3 hafta içinde yuvayı ter kederler,kuşlar yuvadan çıktıktan sonra ebeveynlerinden kafes ortamı içinde yaşamayı öğrenirler. Artık yuvaya gerek kalmaz.
    Not ; YUVAYI SON YAVRUDA YUVADAN ÇIKINCA KAFESTEN ALIN VE EBEVEYNLERİN TEKRAR KULUÇKAYA YATMASINA YAVRULAR BAĞIMSIZ OLANA KADAR İZİN VERMEYİN

    BAŞKA SORULARINIZ OLURSA BURADAN VEYA sipahi.c@gmail.com dan ulaşabilirsiniz.
    Daha fazla bilgi için blog oluşturdum bakabilirsiniz. HİNT BÜLBÜLÜ BLOGU







  • Yaklaşık 10 gün önce bir çift Hint bülbülü aldım. Yuvanın içini doldursun diye yuva kılı da almıştım. Ancak bu kıl yetmediği için mecburen selpak mendili ince ince kesip kafesin içine koydum. Koyduğun mendil parçalarını yuvaya taşıdılar. Sonra yuvanın içini doldurduklarında kafesin altındaki kağıdı koparıp yuvaya taşımaya başladılar. Ben de öyle olunca biraz daha mendil kesip kafese attım. Sonra bu mendil parçalarını da yuvaya taşıdılar. Ama yuva ağzına kadar bu mendil parçalarıyla doldu. Hatta bir gün önce kuşların ikisi de yuvada uyurken bu sefer sadece erkek olan yuvaya girdi. Bir de yuvayı sadece erkek kur yapıyor. Disi kuş bazen yuvaya giriyor sadece. Kuşlarım kimi zaman özellikle de sabah vakitlerinde çiftleşiyorlar. Acaba yumurtlamada sorun olur mu? Sizce ne yapmalıyım? Yuvanın içinden peçete parçalarını alayım mı? Dişi kuş biraz korkuyor lütfen acil cevap verir misiniz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sims04

    Yaklaşık 10 gün önce bir çift Hint bülbülü aldım. Yuvanın içini doldursun diye yuva kılı da almıştım. Ancak bu kıl yetmediği için mecburen selpak mendili ince ince kesip kafesin içine koydum. Koyduğun mendil parçalarını yuvaya taşıdılar. Sonra yuvanın içini doldurduklarında kafesin altındaki kağıdı koparıp yuvaya taşımaya başladılar. Ben de öyle olunca biraz daha mendil kesip kafese attım. Sonra bu mendil parçalarını da yuvaya taşıdılar. Ama yuva ağzına kadar bu mendil parçalarıyla doldu. Hatta bir gün önce kuşların ikisi de yuvada uyurken bu sefer sadece erkek olan yuvaya girdi. Bir de yuvayı sadece erkek kur yapıyor. Disi kuş bazen yuvaya giriyor sadece. Kuşlarım kimi zaman özellikle de sabah vakitlerinde çiftleşiyorlar. Acaba yumurtlamada sorun olur mu? Sizce ne yapmalıyım? Yuvanın içinden peçete parçalarını alayım mı? Dişi kuş biraz korkuyor lütfen acil cevap verir misiniz...
    benim 3 tane yavrum oldu 2 erkek 1 kız annesi kızı dövüyor babası ise erkeklerin tüylerini yoluyor hemde anne baba kendileri kavga ediyor bana lütfen birşey söyleyin yavrularını çok dövüyorlar daha yavrular kendi başlarına yemek yiyemedi için ayıramıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizem baştuğ

    benim 3 tane yavrum oldu 2 erkek 1 kız annesi kızı dövüyor babası ise erkeklerin tüylerini yoluyor hemde anne baba kendileri kavga ediyor bana lütfen birşey söyleyin yavrularını çok dövüyorlar daha yavrular kendi başlarına yemek yiyemedi için ayıramıyorum

    Alıntıları Göster
    ya lütfen biri cevaolasın hint bülbülerim yeni yumurtadan cıktı anne baba kavga ediyordu daha sonra anne kızını döğmeye başladı baba ise oğularını kafeslerini daha yem yiyemedi için ayıramıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizem baştuğ

    ya lütfen biri cevaolasın hint bülbülerim yeni yumurtadan cıktı anne baba kavga ediyordu daha sonra anne kızını döğmeye başladı baba ise oğularını kafeslerini daha yem yiyemedi için ayıramıyorum

    yavruları ayrı kafese alıp şırınga ile ver mamalarını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mike4peace

    quote:

    Orijinalden alıntı: gizem baştuğ

    ya lütfen biri cevaolasın hint bülbülerim yeni yumurtadan cıktı anne baba kavga ediyordu daha sonra anne kızını döğmeye başladı baba ise oğularını kafeslerini daha yem yiyemedi için ayıramıyorum

    yavruları ayrı kafese alıp şırınga ile ver mamalarını

    Alıntıları Göster
    @Dişi kuşum erkeği kovalıyor nedeni ne olabilir resimlerini paylaşıyorum yardım lütfen
     Hint bülbülü soru cevap Hint bülbülü soru cevap Hint bülbülü soru cevap




  • ben 1 çift hint bülbülü almayı düşünüyorum ama bu kuşlar çok mu öter ? Mesela akşamları öterlermi ve çok fazlamı ses cıkarırlar ?
  • hayır hiç rahatsız etmez kendi hallerindelerdir...
  • melihesk M kullanıcısına yanıt
    yARRRDIMMM LLLÜÜÜTTFFEEENNN
  • melihesk M kullanıcısına yanıt
    Yenimi eşleştirdin veya ne zamandır aynı kafesteler ?
  • arigatto A kullanıcısına yanıt
    yavruluğum olduğu halde yemliğin içine yuva yapıyo ne yapmam gerek
  • yaklaşk bir br buçk ay önce hint bülbüllerim yuva kurdu sabahları çiftleşylar ancak hala yumurta acaba eşlerimi değiştrmem gerekyo ne kadar daha beklemeliym?
  • zazaxd34 Z kullanıcısına yanıt
    ben yuvalığın konumunu değiştirdim, yavruluğn ağzını tüneğe bakacak şekilde konumlandırdım. yuvalığın ağzına da bikaç parça yuva kılı koydum sorun çözülmüştü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibo2035

    yaklaşk bir br buçk ay önce hint bülbüllerim yuva kurdu sabahları çiftleşylar ancak hala yumurta acaba eşlerimi değiştrmem gerekyo ne kadar daha beklemeliym?

    kafesinde eksiklikler vardır. (yuvalık,yuva kılı...) yada rahatsız ettiğiniz için erkek yuva örmüyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratnur86

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibo2035

    yaklaşk bir br buçk ay önce hint bülbüllerim yuva kurdu sabahları çiftleşylar ancak hala yumurta acaba eşlerimi değiştrmem gerekyo ne kadar daha beklemeliym?

    kafesinde eksiklikler vardır. (yuvalık,yuva kılı...) yada rahatsız ettiğiniz için erkek yuva örmüyordur.

    Alıntıları Göster
    20-25 günlük 3 yavrumdan birinin bir BACAĞI ÇARPIK. bugün yavruyu alıp bacağını tedavi amaçlı sünger kalıba koydum. kaç gün böyle kalmalı. ara sıra çıkarmalı mıyım yoksa tedavinin sonunda tek seferde mi çıkarayım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratnur86

    20-25 günlük 3 yavrumdan birinin bir BACAĞI ÇARPIK. bugün yavruyu alıp bacağını tedavi amaçlı sünger kalıba koydum. kaç gün böyle kalmalı. ara sıra çıkarmalı mıyım yoksa tedavinin sonunda tek seferde mi çıkarayım...

    Alıntıları Göster
    yuvayı kurdu zaten erkk herşey var yuvada yuva kılı yuvalık yuvayı erkk ördü hep vitamn takvysde ypyrm sularna sabahları çiftleşyrlar anck snra erkk dvmlı ötyo dişi yanşmyo yumurtada yok dha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibo2035

    yuvayı kurdu zaten erkk herşey var yuvada yuva kılı yuvalık yuvayı erkk ördü hep vitamn takvysde ypyrm sularna sabahları çiftleşyrlar anck snra erkk dvmlı ötyo dişi yanşmyo yumurtada yok dha

    zamanı bırak her seyin en iyisini onlar bilecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShibLeg

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibo2035

    yuvayı kurdu zaten erkk herşey var yuvada yuva kılı yuvalık yuvayı erkk ördü hep vitamn takvysde ypyrm sularna sabahları çiftleşyrlar anck snra erkk dvmlı ötyo dişi yanşmyo yumurtada yok dha

    zamanı bırak her seyin en iyisini onlar bilecektir

    Alıntıları Göster
    yavru hint bülbüllerimi ne zaman ayrı kafese almalıyım. 26 günlük kendi başına yuvalıktan inip çıkıyor bikaç gündür.
    3 yavrudan 1'inin gagasının siyah, diğer 2'sinin gagasının beyaz olması cinsiyetleriyle ilgili bişey mi acaba




  • gizem baştuğ G kullanıcısına yanıt
    Benim kuslarimin uc gundur 1 yumurtasi var ne yapmaliyim normalde bir tan @gizem baştuğ ne yumurtlamazlar
  • yavrularımın biri 32 günlük diğeri 30 günlük yem kırmayı öğrendikleri için ayırdım ve hasır yuva ağzına kadar yavruların dışkıları ile olduğu için yuvalığı çıkarıp içindeki tüm malzemeyi çıkarıp temizledim ve yeni yuva kılı astım kafese. yalnız kuşarım yuvayı örmeye fırsat bulamadan ilk yumurtasını doğurmuş. şuan yuvanın dibinde yumurta duruyor ama erkek yuvaya kılları taşıdığında yumurta altta kalacak. ne yapmam gerek ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.