Şimdi Ara

High power absolut 1000w mı ? Xigmatek 1200W NRP-HC mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: markus5

bu arada COUGAR 1200W HEC-K12TE çok iyiymiş detaylı bilgilerihttp://www.hepsiburada.com/Liste/cougar-hec-k12te-1200w-power-supply/ProductDetails.aspx?productId=bd98083&categoryId=1012 her ne kadar kagıt ustude olsa absolut 1000w ve xıgmatek 1200w dan üstün oldugu kesin .. seçimimi bu yönde yapıyorum sizce ?

Hocam naptın Allah aşkına. Fiyata baktımda o paraya Enermax alınır. Fiyat neredeyse denk ise Enermax, Corsair gibi markaların yanıda diğerlerinin esamesi okunmaz. O kadar para verip onu alacaksan büyük hata yaparsın benden söylemesi.

Bu arada 80plus.org da gördüğünüz amper değerleri herşey demek değildir. Mesela 80+ hangi voltajın ne kadar ripple yaptığına bakmaz, Kullanılan komponent kalitesine bakmaz, PSU nun sorunsuz ne kadar süre çalışabileceğine bakmaz. Kimi PSU o değerlerde 5 saat çalışır, kimi 1 gün çalışır arıza yapar, kimi 6 ay ı devirir bir şey olmaz. Dayanıklılık tamamen ayrı bir şeydir. Kağıt üzerinde değerleri aynı olsa dahi iki PSU yu bir tutamazsınız ona göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 30 Haziran 2010; 16:18:21 >

flickr

• quote:

neye göre corsair 850 w yani digerlerinden + sı ne?

http://www.darkhardware.com/inceleme/psu_test-ekim09-07

Corsair en yüksek verimde çalışan markalardandır.Üzerindeki yazılan değere en yakın sonucu veren markaların başında aynı zamanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

quote:

bu arada COUGAR 1200W HEC-K12TE çok iyiymiş detaylı bilgilerihttp://www.hepsiburada.com/Liste/cougar-hec-k12te-1200w-power-supply/ProductDetails.aspx?productId=bd98083&categoryId=1012 her ne kadar kagıt ustude olsa absolut 1000w ve xıgmatek 1200w dan üstün oldugu kesin .. seçimimi bu yönde yapıyorum sizce ?

Hocam naptın Allah aşkına. Fiyata baktımda o paraya Enermax alınır. Fiyat neredeyse denk ise Enermax, Corsair gibi markaların yanıda diğerlerinin esamesi okunmaz. O kadar para verip onu alacaksan büyük hata yaparsın benden söylemesi.

Bu arada 80plus.org da gördüğünüz amper değerleri herşey demek değildir. Mesela 80+ hangi voltajın ne kadar ripple yaptığına bakmaz, Kullanılan komponent kalitesine bakmaz, PSU nun sorunsuz ne kadar süre çalışabileceğine bakmaz. Kimi PSU o değerlerde 5 saat çalışır, kimi 1 gün çalışır arıza yapar, kimi 6 ay ı devirir bir şey olmaz. Dayanıklılık tamamen ayrı bir şeydir. Kağıt üzerinde değerleri aynı olsa dahi iki PSU yu bir tutamazsınız ona göre.

o fiyata enermax mı 1200 w ?? link verirmisiniz ..

• quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

Sayin No Way Out,

'Cougar listesine bakarken dikkatimi çekti adamların bir tane bile 80 Plus seritifikalı PSU'su yok' derken, Cougar'i kastettiginizi dusundum. Yanlis anlasilma varsa kusura bakmayin.
    Daha once verdigim linkten de anlasilacagi uzere Cougar PSU'larda 80+ Gold, 80+ Silver, 80+ Bronze serileri yer almakta olup su anda Turkiye'de satisa cikarilan 80 Bronze sertifikali urunlerdir. Diger urunleri siz degerli kullanicilarin begenisine en kisa surede sunmak icin calismalarimiz devam etmektedir.
    Ilginize tesekkur ederiz.

evet sizde benim düştügüm yanılgıya düşmüşsünüz =) arkadas 80 plus ürünü yok derken minimum 80 plus bronze üretimi var anlamında dedi yani kaliteli bir marka oldugunu vurgulamak istedi ...

bu arada seçimimi cougar 1200 w yapıyorum bu fiyata başka kalite yok sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

Sayin No Way Out,

'Cougar listesine bakarken dikkatimi çekti adamların bir tane bile 80 Plus seritifikalı PSU'su yok' derken, Cougar'i kastettiginizi dusundum. Yanlis anlasilma varsa kusura bakmayin.
    Daha once verdigim linkten de anlasilacagi uzere Cougar PSU'larda 80+ Gold, 80+ Silver, 80+ Bronze serileri yer almakta olup su anda Turkiye'de satisa cikarilan 80 Bronze sertifikali urunlerdir. Diger urunleri siz degerli kullanicilarin begenisine en kisa surede sunmak icin calismalarimiz devam etmektedir.
    Ilginize tesekkur ederiz.

evet sizde benim düştügüm yanılgıya düşmüşsünüz =) arkadas 80 plus ürünü yok derken minimum 80 plus bronze üretimi var anlamında dedi yani kaliteli bir marka oldugunu vurgulamak istedi ...

bu arada seçimimi cougar 1200 w yapıyorum bu fiyata başka kalite yok sanırım

hocam cidden o fiyata enermax 1050w alırsınız ya bence enermax alın

• nerde 360 liraya enermax 1050 W arkadasım ?? en dusuk 588 lira

nerde 360 liraya enermax 1050 W arkadasım ?? en dusuk 588 lira

Verdiğin linkte 360TL değil 552TL görünüyor fiyat. Ona istinaden söyledik. Ayrıca 360TL ye 1200W olmasa da çok çok daha kaliteli 5 yıl garantili, silver ya da gold sertifikalı bir PSU alabilirdin. Asla 1200W güce ihtiyacın olmayacağından mantıklı olan bu olurdu.

Ripple probleminden daha önce bahsetmiştim. 1000w lık modelin inceleme linki aşağıda.

http://www.overclock3d.net/reviews/power_supply/hec_compucase_cougar_1000cm_modular_psu/5

quote:

The Good
    - Orange paintwork looks great.
    - High quality, unique sleeving.
    - Great efficiency at medium load levels.
    - Silent operation.

The Mediocre
    - Appearance of PSU is only likely to appeal to small market segment.
    - Voltage regulation is fairly average.
    - Little white lie about the 14cm fan which is actually 13.5cm.

The Bad
    - Awful ripple results from all rails at all loads. (Tüm raillerde ve yük durumlarında çok kötü dalgalanma var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 1 Temmuz 2010; 13:54:21 >

flickr

• @Comsis:

Hocam Cougar psulara kaç yıl garanti veriyorsunuz acaba?

Orijinalden alıntı: ooppss

corsair 850w

thermaltake 850 ile arasında çok kalite farkı var mı ? fiyat oynuyor çünkü baya.
    Monitör: ASUS ROG SWIFT PG279Q -Anakart: ASUS Maximus Hero VIII - İşlemci: Intel i7 6700K - İşlemci Soğutucu: Noctua NH D-15 - RAM: 16 GB Corsair DDR4 3000 MHz (2x8 GB) - PSU: Corsair RM850i 850W - GPU: ZOTAC AMP Extreme 980 Ti - Kasa: Corsair Graphite 760T - SSD: Samsung 850 EVO 500GB - HDD: WD Green 2TB SATA 6 64MB Cache - Klavye: Corsair Gaming K70 Mechanical - Mouse: Logitech G502 Proteus Core Tunable - PAD: HyperX Fury Pro Extended Gaming - HUB Anker USB 3.0 4x Hub - Ses Kartı - M Audio Pro8 - Harici Diskler: WD 1 TB Tower Disk / WD 2 TB Storage Disk - Gaming Headset: Logitech G930 Wireless Headset - Koltuk:DxRacer1 - Ps4 - iPhone 7 - 256 GB
  • Cougar inanılmaz kaliteli bir psu markası. Geçtiğimiz günlerde kasamı değiştirmeye karar vermişti. Gigabyte'ın poseidon modelini almaya karar vermiştim. Para denkleştiremediğim için ne yazık ki alamadım. Ama alma niyeti ile baya araştırdım. Çünkü üzerinde 700w cougar psu vardı. Bakmak isteyenler için;http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gz-aa3cb-sjb-700w-paseidon-310-80plus-700w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46094

Gigabyte ile cougar'ı ülkemize aynı marka getiriyormuş, cougar'ın tanıtımı için böyle bir olay yapmış olabilir çünkü marka-model ne olursa olsun, ben kasa ile birlikte bu kadar kaliteli psu geldiğini görmedim. 200 liralık psu koymuş adamlar kasaya

Param yetmedi, xigmatek aldım psu'yu. Kasayı da değiştiremedim. Askere gideceğim için uzun dönemli plan yapamıyorum ama dönüşte kasayı ve psu'yu satıp bu kasayı alma planım var, hala satışı devam ederse tabi. Couger alacaklar biraz araştırsın netten içi rahat edecekse, ama inanın çok çok kaliteli. Alabiliyorsanız enermax alın yoksa cougar'ı alın direk. Ürünlerinin fiyatı da güzel. Konuyu açan arkadaş bunu da koysun seçenekleri arasına bencehttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91740&ad=COUGAR-1200W-HEC-K12TE-Fan-Sogutucu-Guc-Kaynagi

Intel I5 4460 - Noctua nh-d9l - Msi H97 Gaming 3 - Asus Strix R9 380 4gb - 6gb G.Skill Ripjaws 1600mhz - Samsung Evo 120gb - Western Digital Caviar Black 500gb - Cooler Master CM 690 II - Cm 80+ Bronze 650w Psu - Logitech z906- Logitech g105 - Logitech g502

• @naughtymmn

O kasa ile o PSU nun ederi zaten o, şaşılacak bir durum yok bence ortada. Cougar inanılmaz kaliteli demek için Frisby ile falan karşılaştırmak lazım. Bu arada Vatan fiyatları şişirip indirim yapmış gibi gösteriyor galiba. Başka yerlerde daha iyi fiyatlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 1 Temmuz 2010; 17:06:03 >

flickr
  • quote:

@naughtymmn

O kasa ile o PSU nun ederi zaten o, şaşılacak bir durum yok bence ortada. Cougar inanılmaz kaliteli demek için Frisby ile falan karşılaştırmak lazım. Bu arada Vatan fiyatları şişirip indirim yapmış gibi gösteriyor galiba. Başka yerlerde daha iyi fiyatlar var.

Hocam farklı yerden fiyat vereyim o zaman.http://www.sanalmarketim.com/urun/b668f496470f3ee0cca7f20b502d65b7/GIGABYTE-Poseidon-310-Siyah-ATX-Tower-Kasa-(Psu#39;suz)-GZ-AA3CB-SJB

Kasa psusuz olarak 240 lira. 200 liralık psu var üzerinde eder 440 lira. 440 ile 330 arasında iyi fark var bence

Intel I5 4460 - Noctua nh-d9l - Msi H97 Gaming 3 - Asus Strix R9 380 4gb - 6gb G.Skill Ripjaws 1600mhz - Samsung Evo 120gb - Western Digital Caviar Black 500gb - Cooler Master CM 690 II - Cm 80+ Bronze 650w Psu - Logitech z906- Logitech g105 - Logitech g502

• @naughtymmn

O kasa 240TL etmez işte. Onu anlatmaya çalışıyorum. Kimseninde eder diyeceğini sanmıyorum.

flickr
  • quote:

@naughtymmn

O kasa 240TL etmez işte. Onu anlatmaya çalışıyorum. Kimseninde eder diyeceğini sanmıyorum.

Tartışmak için söylemiyorum, eden bir kasar gösterir misin peki. İleride almayı düşünüyorum, fikir olsun benim için.

• @naughtymmn

Full Tower kasa öneririm, soğutma bakımında da uzun süre kullanırsın.

http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/truvatek-phalanx-250mm-fanli-big-tower-kasa_30.011.1882.0001.htm
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/truvatek-phalanx-seffaf-pencereli-big-tower-kasa_30.011.1882.0002.htm

C.Fire yapmak istersen, ne biliyim ekleme yapmak istersen vs. büyük kasa her zaman iyidir, ferah olur soğutma sorunu yaşamazsın, seçtiğin kasayı bende önermiyorum açıkçası.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• =) 1000w lık modeliyle benim alacagım ne alaka aynı marka olması aynı sorun olacagını kanıtlamaz.. ayrıca pro2000 kasam war 400w cın malı psu ile 5 yılı askındır kullanıyorum o sorun yaratmadıda cougar 1200w mı sorun yaratacak..

cougar 1200w ın testleri yokmu benim ingilizcem olmadıgı ıcın arastıramıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varminaard -- 1 Temmuz 2010; 18:09:39 >

=) 1000w lık modeliyle benim alacagım ne alaka aynı marka olması aynı sorun olacagını kanıtlamaz.. ayrıca pro2000 kasam war 400w cın malı psu ile 5 yılı askındır kullanıyorum o sorun yaratmadıda cougar 1200w mı sorun yaratacak..

cougar 1200w ın testleri yokmu benim ingilizcem olmadıgı ıcın arastıramıyorum..

review : ineleme demek...

• 1000 lık modelin 1200w olandan bir farkı yok. Aynı modelin 1000w olanı. Bu durum diğer marka modeller içinde geçerlidir. Model aynıdır, tasarım ve yapı aynıdır. Tek fark güce göre bazı elemanların eksik ya da fazla olmasıdır. 1200W tamamen farklı bir seriye ait bir ürün olmadıkça aynı karakteristik özellikleri taşır. Yani aynı model PSU nun her güçteki versiyonunu ayrı ayrı incelemeye gerek yoktur.

Ayrıca illede sorun yaşatacak diye bir şey yok. Olaya sorun yaşayıp yaşamamak şeklinde bakarsak 30$ lık PSU ile 400$ lık PSU yu bir tutabiliriz, ne de olsa iki tip ürünüde kullanıp sorun yaşamamış bir çok insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 1 Temmuz 2010; 18:32:26 >

flickr
  • 1000w ve 1200w guc kaynaklarının devrelerinde öyle dediginiz gibi ufak farklıklar olamaz ..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.