Şimdi Ara

Hifi ses sistemi tavsiyesi ne almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda son derece bilgisiz ve acemiyim. Bu işi gerçekten bilen dostlara sesleniyorum.

    Telefon veya pc den çok yüksek kalite müzik dinlemek istiyorum. Sanırım buna high end sistem deniyor.

    Düşük seste yüksek kalite, bunun için ne almam gerekiyor amfi mi resirvermı 5+1 ses sistemimi bilmiyorum.

    Bütçem 3000₺


    Birde bu ilan benim işimi hörür mü


    pioneer vsx-520-sk amfi receiver ve 5+1 pioneer s-11 ses sistemi. seti cihaz çok az kullanılmış yeni sıfır gibi çiziksiz ellenmemiş garanti belgesi faturası kullanım kılavuzu akustik mikrofonu ve orijinal kumandasıyla birlikte verilecektir.yanında pioneer 5+1 ses sistemi ve subwoofer ile birlikte teslim edilecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiperaktifdizayn -- 3 Ocak 2021; 14:14:12 >



  • İkinci el eski sistemlerin ses kalitesi dahamı mantıklı?
    Böyle bir set alsam müzik keyfim dahamı iyi olur. Poineer gibi
    Hifi ses sistemi tavsiyesi ne almalıyım
  • hiperaktifdizayn H kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Çok katlı ve en az 15 yaşında olan sistemleri iyi araştırmak lazım. Sağlam mı, çalışmayan bir ekipman var mı vs. Bir de bu tarz ürünler her yerden alınmaz bence.


    Dolayısıyla, ilk bahsettiğiniz senaryoda pc kısmı için konuşacak olursak, birkaç yıl içinde sistem değiştirmem derseniz bir çift aktif hoparlör ve şimdilik hi-fi seviyesinde kaliteli bir ses kartı veya usb mini dac yoluyla belirli bir seviyenin üstünde ses alabilirsiniz.

    Örneğin, resmi olarak Türkiye'de satılmasa da amazon, hepsiburada gibi yerlerde bulabileceğiniz Edifier aktif 2.0 hoparlörlere bakabilirsiniz. Bütçeniz dahilinde iyi bir seçenek olabilir. Bunun yanında, 2.el düşünüyorsanız biraz daha fazla seçenek olabilir.


    Bu arada, müzik zevkiniz ve istediğiniz ses nedir? Kullanacağınız alan büyüklüğü ve dinleme şekli (PC başında mı 1-2 metre uzakta mı) nasıl olacak?


    Saygılarımla.





  • Merhaba, bilinçaltı seanslar yapıyorum, 432 frakans aralığında olan uyku müzikleri vardırta o tarz müzükler kullanıyoruz, kişiyi dinlendiren derinlere dalmasını sağlayan müzikler kullanıyoruz.

    Ve bu sesle kayıtlar yapıyorum. Bilinçaltı medirasyon şeklinde.

  • Merhabalar Hi Fi ses sistemi kurmak istiyorum evim için. Çok merak ettiğim sorular var. Yardımcı olacak biri var mıdır acaba ?
  • gumrahgursoy G kullanıcısına yanıt
    Bütçe ile alakalı olarak o kadar ucu açık bir soru ki bu

    Öncelikle bütçeniz ne kadar? 5 bin, 10 bin ya da 30-40 bin TL vs
    Çünkü 1 trilyona bile hoparlör var :))

    Bunun dışında amaç film ve çevresel (surround) ses mi yoksa müzik mi?
    Eğer film ve çevresel ses ise ise avr yönüne gitmelisiniz.
    Ama benim çevresel ses ile işim olmaz müzik ile işim var derseniz de stereo amfi ve bir çift hoparlör ile yola başlamanız gerekiyor
  • 10-15 bin tl civarı planlıyorum bütçemi. İkinci el almak istiyorum ama yeni teknoloji ürünleri kullanmak istiyorum. Eski tarz istemiyorum. Hem film, hemde arada sırada müzik de dinlerim diye düşünüyorum fakat ana amaç müzik değil. Amfi ile alakalı aklımda araştırmalarım doğrultusunda bir model belirdi gibi Sony Str Dn1080 Av Reciever. Evde netflix de film izleyecem, maç izlerim, PlayStation, spotyfy dan arada youtube dan müzik gibi amaçlar ile kullanacağım. Ön ve arka da da kule tarzı hoparlör kullanmak istiyorum. 5.1 şeklinde center ve sub da kullanmak istiyorum. Amfi düşüncem sizce nasıl hoparlörlerde de öne dali veya benzeri bir markanın iyi bir serisi, arkaya da jamo gibi bir markanın orta seri bi hoparlörri gibi geçiyor aklımdan. Fakat çok iyi anlamıyorum. Şu an ciddi bir şekilde araştırıyorum. Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum.
  • gumrahgursoy G kullanıcısına yanıt
    Eğer öncelik sinema ve çevresel ses ise avr ve 5.1 kurulum doğru karar.
    Avr olarak da Sony 1080 gayet mantıklı. Bildiğim kadarıyla fiyatı da 5-6 bin arası. Bu durumda hoparlörler ve kablolar için de takribi 10 bin TL gibi bir bütçe kalır.

    Hoparlörler konusunda ise arkaları kule yapmanın çok bir faydası olmaz, en azından standart bir ev salonunda (20-30 m2 gibi)
    Ama evin salonu 40-50 m2 varsa ve de arka hoparlörler oturduğunuz yerden 4-5 mt uzakta olup, önleri de açık olacaksa arkalar da kule alınabilir ama hem önde hem de arkada kule kullanınca 5.1 sistem için 10 bin TL bütçe yeterli olmaz. O yüzden arkaları raf tipi düşünün. Altına da 200-300 TL’ye Sonorous SP-100 hoparlör ayağı alın.

    Bir de yine sistemin kurulacağı odanın büyüklüğüne göre ön hoparlörler bile raf tipi kullanılabilir.
    Misal benim salonum 7mt x 4 mt ebatlarında
    Ön hoparlörler ve tv sehpası, 7 mt’lik uzun duvarın 4mt’lik bir kısmında duruyor. Yani sistem 4x4mt gibi bir alanda kurulu. Hali ile dinleme/izleme mesafem 3,5 mt gibi oluyor.

    Ön hoparlörlerim ise kule tipi. Bu mesafe kule hoparlör için bence minimum mesafe. Hatta bu mesafede güzel bir raf tipi hoparlör bile yeterli ve daha güzel olabilirdi.
    Daha önceki evimde salonum biraz daha küçüktü ve kule hoparlörlerin yanlarında hiç boşluk kalmadığı için ses yorucu oluyordu. Bu eve geçince yanlarda boşluk olduğu için yorucu olmayınca hoparlör değişiklik yapmadı, öyle kaldı. Fikir vermesi açısından alta kendi sistemimin fotosunu ekliyorum

    Bu sebeple hoparlör seçiminizi sistemin yerleşeceği alana göre yapmanızda fayda var. Ve de hoparlörleri 2.el almak bütçe açısından daha iyi olur





    Hifi ses sistemi tavsiyesi ne almalıyım




  • müzik dinlemek için stereo amfi almalısın. düşük bütçeye HK670 tavsiye ederim dual mono inşa edilmiş olumlu yorum yapılan bir amfidir. hoparlör taviye edemiyorum bütçene uygun. kalan paraya DAC da almalısın. AVR ile müzik dinlenmez. Hele sony 1080 kullanmış biri olarak söylüyorum. çabuk ısınıp kendini kapattığı lanet günleri unutmadım.


    belki de bu bütçeye uygun DAC + kulak üstü kulaklık bakmalısın.

  • Valla ben sinema sistemi sevdamı yarıda bıraktım. Tamamen stereo amfiye döndüm. Sadece model konusunda kararsızım.

    Cambridge audio
    Rega brio
    Marantz pm serilerini ve yanında dali oberon 7 veya başka bir tavsiyesi olan var mıdır? Dinlediğim müzik türleri: heavymetal, rock, blues vb.
  • asdarli61 A kullanıcısına yanıt

    Bugün edifier R1850DB sipariş verdim. Buna ek olarak pc ye ses kartı felan almam gerekirmi yada ekstra bir çihaz. İnşallah iyi bir seçim olmuştur.

  • zilgar kullanıcısına yanıt

    Dac tavsiyeniz nedir 1000 tl ila 1500 arası edifierden memnunum dac ile daha güzel ses alma oranım nedir?

  • müzik dinlemek için sinema amplifikatörü almayın, stereo amplifikatör tercih edin, odanızın büyüklüğüne ve ağırlıklı dinleyeceğiniz müzik tarzına göre hoparlör seçimi yapıp(örneğin jazz müzikte detayları ve orta sesleri daha iyi verecek bir hoparlör) ona uygun bir amplifikatör bulursunuz.

  • hiperaktifdizayn H kullanıcısına yanıt

    Dragonfly red boyutunun çok üzerinde performans sergiliyor, o fiyata rakibi olduğunu sanmıyorum. Cobalt kullanıcısıyım ben de. Hiç kullanmadıysanız DAC sesi tamamlar, herhangi bir sistemin potansiyelinin tamamını kullanmanızı sağlar. Kendi kullandığım dali ikon 2mk2 hoparlörlerimden memnun olsam da pek etkilenmiyordum, cobalt aldıktan sonra her dinlediğimde büyüleniyorum o kadar söyleyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanOzkaya24 -- 22 Mayıs 2021; 11:57:41 >
  • topping e30 aldım aşırı memnunum. Jazz,rock blues ağırlıklı dinliyorum. Chord mojo ile kıyaslayarak dinleme imkanım oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.