Şimdi Ara

Hidrolik disk fren balata ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hidrolik disk fren balata ayarını yaparken nelere dikkat etmek lazım arkadaşlar ? Balatanın eskiyip eskimediğini nereden anlarız? Üzerinde keçe gibi parçalar yok. ölü gibi duruyo sanki. Birde janttaki eğiklik frenlere etki eder mi ? 1 noktaya gelince balata rötara sürtüyor.. bunu çok ayarlamya çalıştım ancak ayarlayamadım. yardımınız gerekiyor arkadaşlar.. şimdiden saolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hot-Staff

Hidrolik disk fren balata ayarını yaparken nelere dikkat etmek lazım arkadaşlar ? Balatanın eskiyip eskimediğini nereden anlarız? Üzerinde keçe gibi parçalar yok. ölü gibi duruyo sanki. Birde janttaki eğiklik frenlere etki eder mi ? 1 noktaya gelince balata rötara sürtüyor.. bunu çok ayarlamya çalıştım ancak ayarlayamadım. yardımınız gerekiyor arkadaşlar.. şimdiden saolun.

balata rotora sürtüyorsa rotor eğilmiş olabilir bunu için gerekli aparat bisiklet tamircilerinde var ayar işi biraz zor çok hassas ayar gerekiyor janttaki eğrilik freni etkilelmez V fren sisteminde etkiler
  • Balata eskimeye başlayınca kendini belli eder. Fren kolu hassasiyeti düşmeye başlar. Bir noktaya gelince balata sürtüyorsa ya disk eğridir ya da kaliper eğri basıyordur. Diski sürttüğü tarafın tersine doğru elinizle eğerek düzeltebilirsiniz. Genelde bu yöntem işe yarar. Balata ayarını yaparken de kaliperin vidalarını gevşetin. Elinizle sağa sola oynatın. Freni var gücünüzle sıkın ve sıkılı haldeyken kaliper vidalarını sıkıştırın. Sürtmeyi kesecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fren balata
    4 yıl önce açıldı
    Fren diski
    15 yıl önce açıldı
    hidrolik disk fren havası alma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.