Şimdi Ara

hiç kan veren oldu mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Steafun

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Steafun

Bildiğim kadarı ile Kızılay senden beleşe aldığı kanı para ile satıyor ihtiyaç sahibine hatta bu konuda baya konu açılmıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_42735173/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_33798955/tm.htm

Kizilay kani alan hemsireleri, doktorlari, kan tasidiklari arabalari, kan torbalarini, kani test etmek icin kullandiklari cihazlari (ki milyonlarca lira ediyor o cihazlari almak) gokten vahiyle indiriyor herhalde.

Kizilay bir vakiftir, devlet kurumu degil, kan parasi almaz, gider parasi alir, sigortali isen de onu devlet oder.

Eee insanlara diyorlar mı? biz sizden bu kanı bedavaya alıyoruz ama ihtiyaç sahiplerine parayla satıyoruz diye?
    Sigortası olmayan adam 250tl mi verecek bir ünite kana. Veremedi diye ölecek mi yani? Vakıf demek kâr etmek demek midir?

Diyorum ki kar etmiyorlar, calisanlarina ve aldigi cihazlara yapmak zorunda olduklari odemeyi yapiyorlar. Vakif demek zarar etmek mi demektir? Merak etme kan verilmedi diye olen olmuyor pek veriyorlar o kani ole ya da boyle. Ben simdi normalde kan versem ve onlarin yaptiklari testi yaptirsam 100 tl den asagi tutmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 23 Mart 2012; 9:52:29 >

• Kan verince benim bildiğim halsizlik olur bi tek. Nerden biliyosun derseniz daha önce çam ağacına çarpmıştım
    Alnım yarılmıştı baya gömlek falan göbek deliğine kadar süzülmüştü kan
  • Daha önce verdim, güzel bir duygu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciginix -- 23 Mart 2012; 10:39:29 >
  • tansiyon la kan vermenin arasındaki bağlantıyı biri açıklasa ?_? düşük -yüksek olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladerunner4153

tansiyon la kan vermenin arasındaki bağlantıyı biri açıklasa ?_? düşük -yüksek olarak

11 den düşük 14 ten yüksek ise almıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

quote:

Orijinalden alıntı: bladerunner4153

tansiyon la kan vermenin arasındaki bağlantıyı biri açıklasa ?_? düşük -yüksek olarak

11 den düşük 14 ten yüksek ise almıyorlar.

çarşamba günü kan verdim 16 ya 8 di
    bacaklarımı biraz dik leştirerek oturdum ve takdılar iğneyi
    bişi olmadı O_o
  • Hala kanimi kullandiklarina dair mesaj atmadilar, cabucak tukeniyor diye duymustum, acaba aids falanim da mi kullanmadilar?
  • hangi aralıklarla kan verebiliyoruz? senede en fazla kaç kere verebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyblueeye

hangi aralıklarla kan verebiliyoruz? senede en fazla kaç kere verebiliriz?

6 ay dicem ama yanlış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyblueeye

hangi aralıklarla kan verebiliyoruz? senede en fazla kaç kere verebiliriz?

3 Ay Yılda 4 kez vereilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyaş Pilot -- 8 Nisan 2012; 21:37:40 >
  • 3 kez kan verdim. Kan verme işlemi 5-10 dakika sürüyor benim için. İlkte kan değeri 169du. Sonra 159, en sonuncusu 149du. 3 ayda 1 kan verdim. Üzüm yiyip kan değeri artmasını bekleyeceğim. 1 ay daha fazla beklemem gerekecek.
  • 18i doldurdugum gibi gittim lokosit degeri yuksek ciktigi icin almadilar.1 hafta once yine gittim doktor kan degerlerin cok iyi dedi igne girerken kisa bir aci oluyor.sonra yaklasik 5dk kan veriliyor 5dk dinlenme suresi sonra ikram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrganikYazar -- 6 Kasım 2018; 0:31:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Codex

merak ettiğim bişey var kızılay kanı parayla mı satıyo?
    O yılda malzeme ve işçilik giderleri için para alınıyormuş herhalde ama şuan ücretsiz veriyorlar umarım kimsenin ihtiyacı olmaz

Hort un sebebi ben iğneden korkan biriyim bu gün ilk defa verdim bayılma baş dönmesi falan olmadı iğne özel bir iğne ve neredeyse hiç acıtmıyor şimdiye kadar vermediğim için pişman oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InMyOpinion -- 6 Kasım 2018; 0:13:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.