Şimdi Ara

Kızılay'a bağışladığımız kanlar para karşılığı satılıyor(?)!..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
21.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizin de fikirlerinizi merak ediyorum!.. Konu Dışı'na açtım konuyu.

http://forum.donanimhaber.com/m_42734942/tm.htm

• 6 yıldır gönüllü donörüm, kızılay'a hiç kan vermedim, bu sebepten dolayı.
  • Konunun içeriği:

Arkadaşlar, dün biraderle biraz sohbet ediyordum bu konu açıldı. Geçenlerde trafik kazası geçiren bir yakınının yanına gitmiş özel bir hastayene; muayene, pansuman, vb. derken bir de kan parası eklemişler iki ünite 90 TL. Çünkü kan kaybetmiş ve iki ünite kan vermişler hastaya.

Ne yani, benim gidip de bağışladığım kan özel hastaneler vb. kurumlar tarafından para ile mi satılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenhell

6 yıldır gönüllü donörüm, kızılay'a hiç kan vermedim, bu sebepten dolayı.

Anlayamadım, kime kan veriyorsun ki?

İhtiyacı olana?
  • geçen yıllarda yayınlanan bi kanunla özel hastaneler kan bulunduramıyor birimlerinde. sadece kızılay kan merkezlerinde ve devlet hastanelerinde bulunduruluyor kanlar.

para konusuna gelince şöyle bişey geliyor insanın aklına; verdiğim kan parayla satılıyor, peki bağışçılara/donörlere niye bağışladığı kanın parası verilmiyor.

ama birde konuya şu yönden bakmak lazım. adamlar bi yönde haklı, sebebi; donörler/bağışçılar kanlarını fahiş fiyata satıyorlar. karşılaştığım bir çok örnek oldu, bindolarlar isteyenler, özel arabayla gidip gelmek isteyenler vs. hele kan grubu az bulunan negatif gruba dahil olanlar bunu çok yapıyor. kızılayın yaptığı bir nevi bunu önlemek amaçlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

quote:

6 yıldır gönüllü donörüm, kızılay'a hiç kan vermedim, bu sebepten dolayı.

Anlayamadım, kime kan veriyorsun ki?

İhtiyacı olana?

evet ihtiyacı olana. kanbankasi.gen.tr de var hesabım mesela, ordan ulaşıyorlar genelde, arada sırada da facebook'tan, bazende hastane kayıtlarından, daha önce kan verdiğin için kayıtlara geçiyor, ordan arayıp ulaşabiliyorlar.
  • Bilmiyorum. Mantıklı bir açıklaması yok para ile satılmasının bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilmiyorum. Mantıklı bir açıklaması yok para ile satılmasının bence.

mantıklı değil zaten, olmaması da gerekli. bahsettiğim sadece önlem olabilir diye söyledim.

ayrıca şöyle bi uygulama da var; mesela 0 negatif 1 ünite kan alacaksın, karşılığında farklı bi gruptan 3 ünite kan istiyorlar, para ödemedende alabiliyosun böyle.
  • quote:

quote:

Bilmiyorum. Mantıklı bir açıklaması yok para ile satılmasının bence.

mantıklı değil zaten, olmaması da gerekli. bahsettiğim sadece önlem olabilir diye söyledim.

ayrıca şöyle bi uygulama da var; mesela 0 negatif 1 ünite kan alacaksın, karşılığında farklı bi gruptan 3 ünite kan istiyorlar, para ödemedende alabiliyosun böyle.

Bir nevi takas yani?..
  • Allah'ım yazılanlara bak

O işin farklı bir açıklaması olmalı, yoksa benim gönüllü olarak verdiğim kanı başkasına satarak para kazanılması .....
    Diyecek kelime bulamadım.
  • Vampir olan yaşadı o zaman
  • bi ünite kanın yerine başka grup kan verme olayını çok duydum bence bu mantıklı bişey sonuçta kan bağışı yapan çok insanımız yok ve kan bulmada zor anlar yaşandığını da biliyorum.
    Para verme olayı ise korkunç bişey parası olmayan kişi ölecek mi sorusunu getirdi aklıma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .dolunay.

bi ünite kanın yerine başka grup kan verme olayını çok duydum bence bu mantıklı bişey sonuçta kan bağışı yapan çok insanımız yok ve kan bulmada zor anlar yaşandığını da biliyorum.
    Para verme olayı ise korkunç bişey parası olmayan kişi ölecek mi sorusunu getirdi aklıma ?

Ölmüyor mu zaten?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .dolunay.

bi ünite kanın yerine başka grup kan verme olayını çok duydum bence bu mantıklı bişey sonuçta kan bağışı yapan çok insanımız yok ve kan bulmada zor anlar yaşandığını da biliyorum.

Ölmüyor mu zaten?

tamda bunu diycektim. 2 yıl önce trombosit verdiğim 2,5 yaşındaki lösemi çocuk bilmem kaç yüz milyon tutan ilaçları alamadığı için öldü. çok yaşasın adalet...
  • Zaten parayla satılıyor bilmiyormuydunuz ?
  • kanbankasi.gen.tr yi kullanın.
  • Satılıyo tabi ,bende ilk defa şahit oldum babama verilen 1 ünite kan torbası üzerinde türk kızılayı yazıyordu ücreti 250 liraydı hemde çokça bulunan türde bi kan.bugüne kadar hiç kan vermedim iyikide vermemişim ,belkide o kan veren kişi birini kurtarmak amaçlı verdi ve o kanı sattılar utanç verici bir durum ama Allah büyük.
  • Benim olanı,bana emanet edileni(bana ait bile değil nasıl benim olmayanı BAĞIŞLARIM) neden başkasına vereyim ki?

Kan grubumu tüm devlet hastanelerine bildiririm numaramı bırakırım ararlarsa asker polis falansa veririm yada ÇOK ACİLSE...
  • Kanı satan kansızlarda var demek pehh
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.