Şimdi Ara

Hiç çalışmadan 6 yıl boyunca maaş aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç çalışmadan 6 yıl boyunca maaş aldı

    Reddit kullanıcısı FiletOfFish1066, kısa bir süre önce programcı olarak çalıştığı olarak çalıştığı işyerinden kovuldu. FiletOfFish1066 (FOF), Bay Area olarak bilinen bir teknoloji şirketinde çalışıyordu ve tam altı yıl boyunca Reddit'te gezinme, League of Legends oynama ve spor salonunda egzersiz yapma dışında hiçbir şey yapmadı. Yani şirket altı yıl boyunca hiçbir şey yapmayan bu adama boşa para ödedi. Hem de yılda ortalama 95 bin dolar. Peki bu nasıl mümkün olabilir? FOF çalışmaya başlamasının ilk sekiz ayında kendi işini otomatiğe bağladı.

     

    İlk olarak yazılım kalite güvencesi işinde çalışan personel, yapması gereken tüm görevleri otomatik hale getirmek için sekiz ayını verdi. Tüm işlerinin bilgisayar tarafından otomatik şekilde yapılması ile kendisi tam anlamıyla arkasına yaslandı ve yapılması gereken her şey kendiliğinden gerçekleşti. Reddit'ten FOF kendi işini otomatize etmenin nasıl birşey olduğunu kendi sözleriyle açıklıyor:

     

    "Yaklaşık 6 yıl öncesinden bugüne kadar geçen sürede işyerinde hiçbir şey yapmadım. Şaka yapmıyorum. Her hafta işte geçirdiğim 40 saat içinde ofisimde League of Legends oynadım, Reddit'te gezindim ve istediğim her şeyi yaptım. Son 6 yılda belki de 50 saat çalışmışımdır. Yani temelde hiçbir şey. Ve bunu gerçekten kimse umursamadı. Testlerin tümü başarıyla çalışıyordu. İş yerinde hiç arkadaşım yoktu, dalga geçmiyorum, bu yüzden benimle patron ve yazılımlarını test ettiğim geliştiriciler dışında hiç kimse konuşmazdı".

     

    Ayrıca Bkz.Alibaba'nın patronu: Sahte ürünler gerçeklerinden daha iyi ve daha ucuz
    İşten kovulduğunu açıklayan FOF oldukça umutsuz bir durumda. Tüm işlerini bilgisayara havale ettikten sonra kendisi kodlamayı tamamen unutmuş ve şimdi pazarlanabilir hiçbir yeteneğe sahip değil. Fakat 6 yıllık uzun "kariyeri" sırasında 200 bin dolar biriktirdiği için finansal açıdan şimdilik herhangi bir sıkıntısı yok. Evde annesinin yaptığı akşam yemeğini yiyen ve genellikle iş yerindeki öğle yemeğini her gün ucuz bir balıklı sandviç ve bir kolayla çözen programcı tasarruf edebilmiş.

     

    FOF artık hayatını bir düzene sokmak istediğini ve Cracking the Coding Interview'ın yanı sıra veri yapıları ve algoritmaları kitabını baştan çalışacağını söylüyor. Ayrıca bazı iş başvurularında bulunacak. Kendisi unuttuğu her şeyi bir kez okuyup, vicdan muhasebesini yaptıktan sonra motivasyonunun geri geleceğine inanıyor.

     







  • Adamı niye kovmuşlar herif boş boş oturmamış ki işini yapacak yazılım geliştirmiş tak tak tak herşey hallolmuş.Ben patronun yerinde olsam tüm bilgisayarlara bu yazılımdan yaptırtıp lisans hakkını satın alır ondan sonra artık kimseye ihtiyaç kalmayacağı için öyle işten çıkartırdım.İşin komiği herif yazılımı unutmuş :D :D
  • Adam haksız değil. Aldığı parada boş yere değil. İşini yapmış mı sonuç olarak? Yapmış. Tabi kodlamayı öğrenmesi komik olmuş ama :D

  • Ben olsam adama madalya takardım. Adam her şeyi otomatiğe bağlamış iş yapılıyor mu yapılıyor sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamı niye kovmuşlar herif boş boş oturmamış ki işini yapacak yazılım geliştirmiş tak tak tak herşey hallolmuş.Ben patronun yerinde olsam tüm bilgisayarlara bu yazılımdan yaptırtıp lisans hakkını satın alır ondan sonra artık kimseye ihtiyaç kalmayacağı için öyle işten çıkartırdım.İşin komiği herif yazılımı unutmuş :D :D

  • Ne kadar gereksiz konu açıyorsunuz. Bize ne arkadaşım. Formun içine ettiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yılda 200 bin dolar BİRİKTİRMİŞ. Türkiye'de böyle bir meslek yok daha pehh
  • 8000 dolar maaş way bee

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DSGNRY

    6 yılda 200 bin dolar BİRİKTİRMİŞ. Türkiye'de böyle bir meslek yok daha pehh

    İçra avukatları 6 ay yanlarında çalışdım kerizleri yakalarsa günde en az 5-10 bin kazanıyo. Artı davalar falan ama buro olması ve en az 2-3 avukat çalışmalı gerek.
  • 6 yılda neredeyse 600 bin TL kazanmış :) Adamın yaptığını herkes yapamaz bu da bir yetenek bence :D

  • Demek ki dünyanın genelinde çalışmak, fiziksel yorgunluk ile özdeşleştiriliyor. Mesela günde 3 saat çalışıp 9 birim iş yapan insan, günde 9 saat çalışıp 3 birim iş yapana göre daha az çalışmış kabul ediliyor. İşleri otomatiğe bağlamak bence çok zekice bir fikir olmuş ve bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiği için terfi edilmesi bile gerekirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be

  • Söylenecek tek söz:

    "Tembel insan yaratıcı olur."

  • Adam hiç çalışmadan maaş almış diye
    manşet atacaksın
    sonra aslında çalışmış diyerek kendi kendini yalanlayacaksın.

    Komedi ya !

    Son olarak benden de bir hikaye,
    Fabrikanın birinde ana makina arıza veriyor.
    Ustalar bildikleri birkaç sey deniyorlar ama makina çalışmıyor.hemen bir tamirci
    çağırıyorlar.usta küçük bir incelemenin ardından olayı çözüyor.gevşeyen iki vidayı iyice sıkarak makinayı çalıştırıyor.önce helal olsun diyor ustalar işinin ehli bir adammış çabucak halletti deseler de adam ücret için 200 tl isteyince fırtınalar kopuyor fabrikada.
    Sonuç fabrikadaki ustalar diyor ki zaten topu topu 15-20 dk harcadın .ne parça taktın ne birşey.iki vida sıktın 200 tl istiyorsun
    vicdansızlık bu yaptığın.

    Tamirci de diyor ki bu makinada görünen görünmeyen yaklaşik 200 adet vida var.ben kendi meslek tecrübemi bilgimi kullanarak işimi yaptım.olay iki vida sıkmak değil.hangi vidayı sıkacağını tespit etmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesleğini unutması kötü olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiyi daima tazelemek gereli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görseli nerden buldunuz arkadaş ya :D

  • Bu adam gene uğraşmış o kadar sonra çalışmalarının karşılığını almış bu ne ki bizde (liseliler bilmez) bankamatik memurlar vardı eskiden(halada olabilir) adamlar sadece bankamatiğe gidip maaşını çekiyordu,tek paraları sayarken yoruluyorlardı,bu konularda bizimkilerin üstüne kimse su dökemez(bknz dünya yolsuzluğundaki suramız).
  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    görseli nerden buldunuz arkadaş ya :D

    Google'a -yattığı yerden- yazinca otomatik tamamlamada -para kazanmak- cikiyor -kisa yoldan- yazinca da -zengin olmak- cikiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma Bill Gates'in sözü geldi. "Her zaman en tembel insanları işe alırım çünkü tembeller çok karışık işleri bile en kısa yoldan yaparlar"

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.