Şimdi Ara

Hiç Antifriz Konulmamış Araç Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba konu belki daha önce açılmıştır bilmiyorum fakat bu konuda canım oldukça sıkılmış durumda.

Araçsız olmuyor diyerek bütçemize göre 2005 model Chevrolet Kalos marka model bir araç aldık km 167binde yatan EcoTech II motor bir araçmış kendisi. Bu zamana kadar antifriz kullanıldı mı bilmiyorum fakat Expertriz raporunda antifriz yok denildi. Triger değişirken devirdaim de değişti termostat yeni değişt bu sırada akan su biraz kahverengi paslı bir suydu genleşme tankındaki su da aşırı yoğun olmasada(intetnette izlediklerime göre kıyas ettiğimde) pas tortuları görünüyordu.
    Çok fazla araştırmaya başlayınca normal suyla kullandığımda uzun vadede motorda sorunlar yaşayacağım kanaatine vardım ve suyun kaynama derecesine göre düşününce antfrizsiz aracın daha yüksek basınçlarda çalışacağını ve daha fazla sıkıştıracağını düşünmeye başladım.
    Şimdi düşüncem şöyle soğutma sisteminde suyu tamamen boşaltıp biraz temizleyerek toplam 6 litre su var ise 1 litre Yeşil renkli antifriz koyarak hafta da bir kez suyu komple değiştirip bu şekilde sistem tamamen temizlenene kadar devam etsem riski azaltmış olur muyum ? Çünkü içindeki antifriz miktarını hiç bir zaman %50 %50 olarak kullanmayacağım her zaman %10 veya %20 olarak kalacak amacım donma değil motor içindeki pas oranının yükselmemesi. Periyodik aralıklarla sistemdeki suyun temizliğini yaparak ve sistemi takip ederek bu durumu risksiz veya en az riskle kurtarma şansımız var mıdır ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hiçbir tamirci antifriz kullanılmamış motora antrifriz koyup da radyatörü delmek istemez, bir de senin kullanacağın antrifriz kırmızı olan ürün

• degobar kullanıcısına yanıt
    Kırmızı en risklisi diyorlar o yüzden yeşille alıştırsam ne gibi sakıncası olabilir ? Radyatörde yeniymiş.

• Radyatör yeniyse bence sıkıntı olmaz ama su hortumlarının bazıları patlayabilir onları da değiştirmen gerekecektir muhtemelen bi de Würt radyatör temizleyici kullanıp radyatör temiz olsada hortum ve motor su kabındaki paslari tahliye ile ustanıza temizlettirirseniz sistemi de temizlemiş olursunuz antifrizi koymadan önce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.