Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YesimCirakli

UPS lerin de türleri var. GERÇEK sinüs dalga üretenler, ürettiğini iddia edenler, Pulse With Modulation tekniği, kare dalga tekniği kullanan, offline, online v.s.
    Bunların iyileri ile kötülerini karıştırmamak lazım.

Bende 3 ayrı marka nin 3 ayrı turu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Sinema sisteminde kullandığım adını hatırlamadığım bir kablo, dh labs odyssey, belden cat6 ethernet kablosundan yaptığım diy bir hoparlör kablosu, Lapp olflex ve belden power kablosu, dh labs, eccose, wireworld, diy klotz rca kablo, bir kaç usb kablo ilk aklıma gelen denediğim kablolar.
    Siz hangi kabloları denediniz ve fark duymadınız?

Firmaların viral ve sponsorlukla reklam yürüttüklerine, yanlış yönlendirme yaptıklarına kesinlikle katılıyorum. Kablo maliyetlerinin elektroniklere göre daha düşük olduğu ve kar marjlarının çok yüksek olduğu fikrinize de kesinlikle katılıyorum.
    1000 liralık bir kabloyla 2000 liralık bir kabloya geçildiğinde sistemde 2 kat bir ilerleme olmayacağı ve (hatta daha da ileri gidip) çoğu kabloların fiyat etiketlerini hak etmedikleri fikrine sanırım itiraz eden çıkmayacaktır.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    En azından ölçülebilir ve aralarında kıyaslama yapabileceğiniz değerler elde edebileceğiniz bir durum. Kaliteli bir markanın (APC, MGE, FSP vb.) gerçek sinüs dalgası üreten (sinüs yaklaşımlı değil) online bir modelini tercih edebilirsiniz. Şebeke elektiriğinden çok daha temiz ve kararlı bir enerji kaynağı olacağına emin olabilirsiniz. Bugün birçok üst düzey DAC da benzer mantıkla sürekli bataryadan besleme sistemini kullanıyor zaten.

Analog kabloda sinyal kalitesini belirleyen etkenler şunlar değil mi?

1. Dış etkilerin girişimine karşı uygun şekilde yalıtılmış olmak.
    2. Mesafeye bağlı olarak artan kablo direncine karşı uygun et kalınlığı

Bu iki temel etkeni sağlamak için yüzlerce dolar harcamaya gerek var mı? Asıl sorulması gereken soru bu.

Algı oluşturma işine güzel bir örnek, üstelik burada söz konusu olan sayısal bir kablo. 1.5 metre ethernet kablosuna 150 TL isteyen arkadaş epey bir edebiyat parçalamış (başka türlü o kabloyu o fiyata satamaz zaten):

QED - Performance Ethernet Graphite - 1,5MT

Dijital müzik arşivinizi dinlemek için binlerce dolar masraf yapıp bağlantı kısmını piyasa malı sıradan bir ethernet kablosuyla tamamlamayı mı düşünüyosunuz??

Tabii ki Hayır!!

QED Performance Graphite Ethernet Kablosu, CAT6 Standardı, OFC Saf Bakır iletkenleri ve Altın Kaplı Konnektörleriyle emrinizde..
    Hemde saçma sapan rakamlara değil, gerçek dünya fiyatlarıyla..

ne diyebilirim ki..

Paranızın hakkını fazlasıyla veren bu markayı seviyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 18 Kasım 2016; 16:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Sinema sisteminde kullandığım adını hatırlamadığım bir kablo, dh labs odyssey, belden cat6 ethernet kablosundan yaptığım diy bir hoparlör kablosu, Lapp olflex ve belden power kablosu, dh labs, eccose, wireworld, diy klotz rca kablo, bir kaç usb kablo ilk aklıma gelen denediğim kablolar.
    Siz hangi kabloları denediniz ve fark duymadınız?

Firmaların viral ve sponsorlukla reklam yürüttüklerine, yanlış yönlendirme yaptıklarına kesinlikle katılıyorum. Kablo maliyetlerinin elektroniklere göre daha düşük olduğu ve kar marjlarının çok yüksek olduğu fikrinize de kesinlikle katılıyorum.
    1000 liralık bir kabloyla 2000 liralık bir kabloya geçildiğinde sistemde 2 kat bir ilerleme olmayacağı ve (hatta daha da ileri gidip) çoğu kabloların fiyat etiketlerini hak etmedikleri fikrine sanırım itiraz eden çıkmayacaktır.

Peki Hocam 2 kat para verip performansta 2 kat artış sağlayan herhangi bir ürün örnek verebilirmisiniz.Belirli bir düzeyin üzerine çıkıldıkça herhangi bir üründe bir tık performans artışı çok daha yüksek meblalara mal olabiliyor.Hoparlör mevzusuda böyle Pc. de vb.leride bir kat daha para verip bir kat daha performans artışı çok zor.

• 1,5 metre Skogrand Beethoven interconnect kablonun sıfırı yaklaşık 25.000 Dolarmış. Altın, bakır, gümüşün kg fiyatı belli enteresan.
    Sistem uyumundan falan bahsediliyor ya, bu kablo nasıl bir sistemle dinlenmiş ve nasıl bir farklılık görülmüş acaba? Hiç duyulmayan zil sesleri, bassların daha kontrollü olması, daha sıcak ses, arka planda sonsuz sessizlik falan....

https://www.audiophile.org/satilik/kablo/ara-baglanti/ilan/33343/ultra-high-end-kablolar/

• O zaten günün efsane ilanı

Mesela,
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-wireworld-platinum-eclipse-7-2-x-2-metre-takim-357352717/detay

Belli bir seviyeye kadardır kablo işi lakin sisteme harcananın en fazla %20-25 i ni ayırmak elzem ama bir noktadan sonrasında cihaz upgrade etmek daha mantıklı

Uyum konusu bambaşka birşey sistemde ne eksik ne fazla ise kablo eq görevi görebilir gümüş veya bakır içerikli vb. denenerek tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 18 Kasım 2016; 19:33:25 >

Aynen ben de sizin gibi düşünüyordum fakat işi biraz araştırmaya başlayınca durumun pek de böyle olmadığını farketmeye başladım.
    Şöyle ki:
    Digital kabloda 1 ve 0 ların iletiminin yapılıp yapılmaması mevzusu fakat bu kabloların da belli bir frekans kapasitesi oluyor. Full HD de 30 kare sn görüntü aktarımındaki ihtiyaç ile 4k 60 kare ninki aynı değil. Bu nedenledir ki 4k TV de yüksek kalite görüntü aktarımı bazı kablolarla bozuluyor. İşini düzgün yapan üreticiler kablolarını test eder ve kutu üzerine 10.2 GBps veya 18 GBps gibi hız verilerini de yazarlar. Frekans arttıkça kabloların oluşturduğu manyetik alan da hemen yanındaki kabloyu etkilediği için sınırlar çizilmeye başlıyor. Bu nedenle Cat 5,6,7 gibi standartlar konuluyor.

Analog kablo konusunda da yukarıda bahsettiğiniz temel 2 maddenin yanısıra teoride şu konular da oluyor: Kablolar üzerindeki sivri uç noktalar, pürüzler üzerinde elektromanyetik kaçaklar oluyor (bakınız şimşek neden sivri noktalara düşer). Bu elektromanyetik kaçaklar yoktan varolmuyor. Amfinizin hoparlöre iletilmek için gönerilen veriden çalınıyor. Teorik olan bu kaçaklar kablo uzadıkça artıyor ve bazı arkadaşlarımız ses kalite farkını farklı kablolarla dinlediğinde anlıyorlar. Sen ben anlarmıyız bilmiyorum henüz bu konulara yeni bulaştım... :)

Yani işin özü kalınlık ve yalıtkanlık iyi olsun iyimser ifadeyle BENCE %95 ses kalitesi buna bağlı gibi görünüyor.

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Sayısal veri iletimi yapan kablolarda asgari standartları belirleyen organizasyonlar var. HDMI için konuşursak, 7 ana üretici ve HDMI Forum'a üye 70'den fazla yan üretici belirliyor bu standartları. Yani misal HDMI 2.0 standartında üretilen bir kablonun 18Gbps bant genişliğine sahip olması gerekiyor.

Bu standartlara göre üretilmiş her HDMI kablo aynı performansı verir. X marka HDMI kabloya 200 dolar ödedim, görüntü kalitesi daha iyi olacak diye bir şey yok. Sayısal veri iletiminin yapısı gereği eğer ekranınızda görüntü varsa o görüntü en kusursuz halde ekranınızdadır; kabloda hata varsa zaten ekranda görüntü olmaz. Görüntü karlı, karıncalı, karanlıktı, kabloyu değiştirince renkler daha canlandı, görüntü daha keskin hale geldi diye bir şey söz konusu olmaz.

Sanılanın aksine, HDMI 2.0 standartlarında kablo üretmek de çok maliyetli bir iş değil. En kötü senaryoda ne olur? Mağazadan 5 dolara aldığınız, üzerinde HDMI 2.0 ibaresi olan kabloyu sisteminizde denersiniz. Ekranda 4K @ 60 fps görüntü varsa o kablo kusursuzdur ve HDMI 2.0 standartlarına uygun üretilmiş demektir. Eğer görüntü yoksa, kablo kusurlu diye götürür iade edersiniz.

5 dolarlık HDMI 2.0 kablo:https://www.amazon.com/VENSMILE-Cable-Ultra-Ready-18Gbps/dp/B01A6BMPWI/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1479542884&sr=8-4&keywords=hdmi+2.0+cable+6+ft

Bu da 1500 dolarlık HDMI 2.0 kablo:https://www.amazon.com/AudioQuest-Diamond-6-56-Braided-Cable/dp/B003CT2A2M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1479543360&sr=8-1&keywords=audioquest+diamond

Bu iki kablo arasında 300 kat fiyat farkı dışında işlevsel açıdan hiçbir fark yok.

https://www.youtube.com/watch?v=_sXPavuLsOw

İşin bu boyutu, yani üreticilerin yarattığı "hype", sayısal veri ileten USB kablolarda ve kısa mesafelerdeki analog kablolarda da geçerli ne yazık ki. 3-4 metre mesafeye analog sinyali kusursuz bir şekilde taşıyacak kablo üretmek çok maliyetli bir şey değil, tıpkı HDMI kablolarda olduğu gibi. 20 metre, 50 metre gibi mesafeleri konuşuyorsak da, kablonun AWG değeri önem kazanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Sayısal veri iletimi yapan kablolarda asgari standartları belirleyen organizasyonlar var. HDMI için konuşursak, 7 ana üretici ve HDMI Forum'a üye 70'den fazla yan üretici belirliyor bu standartları. Yani misal HDMI 2.0 standartında üretilen bir kablonun 18Gbps bant genişliğine sahip olması gerekiyor.

Bu standartlara göre üretilmiş her HDMI kablo aynı performansı verir. X marka HDMI kabloya 200 dolar ödedim, görüntü kalitesi daha iyi olacak diye bir şey yok. Sayısal veri iletiminin yapısı gereği eğer ekranınızda görüntü varsa o görüntü en kusursuz halde ekranınızdadır; kabloda hata varsa zaten ekranda görüntü olmaz. Görüntü karlı, karıncalı, karanlıktı, kabloyu değiştirince renkler daha canlandı, görüntü daha keskin hale geldi diye bir şey söz konusu olmaz.

Sanılanın aksine, HDMI 2.0 standartlarında kablo üretmek de çok maliyetli bir iş değil. En kötü senaryoda ne olur? Mağazadan 5 dolara aldığınız, üzerinde HDMI 2.0 ibaresi olan kabloyu sisteminizde denersiniz. Ekranda 4K @ 60 fps görüntü varsa o kablo kusursuzdur ve HDMI 2.0 standartlarına uygun üretilmiş demektir. Eğer görüntü yoksa, kablo kusurlu diye götürür iade edersiniz.

5 dolarlık HDMI 2.0 kablo:https://www.amazon.com/VENSMILE-Cable-Ultra-Ready-18Gbps/dp/B01A6BMPWI/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1479542884&sr=8-4&keywords=hdmi+2.0+cable+6+ft

Bu da 1500 dolarlık HDMI 2.0 kablo:https://www.amazon.com/AudioQuest-Diamond-6-56-Braided-Cable/dp/B003CT2A2M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1479543360&sr=8-1&keywords=audioquest+diamond

Bu iki kablo arasında 300 kat fiyat farkı dışında işlevsel açıdan hiçbir fark yok.

İşin bu boyutu, yani üreticilerin yarattığı "hype", sayısal veri ileten USB kablolarda ve kısa mesafelerdeki analog kablolarda da geçerli ne yazık ki. 3-4 metre mesafeye analog sinyali kusursuz bir şekilde taşıyacak kablo üretmek çok maliyetli bir şey değil, tıpkı HDMI kablolarda olduğu gibi. 20 metre, 50 metre gibi mesafeleri konuşuyorsak da, kablonun AWG değeri önem kazanıyor.

şimdi yukarlarda bir yerde benim attığım mesajda başımdan geçeni anlattım .

Şimdi siz çıkmış görüntü ya vardır ya yoktur diyorsunuz . Biraz araştırın hdmi kablo hatalarını .Ondan sonra gelin konuşalım . Ha eski kullandığım hdmi kablo da bilinen bir markanın 2.0 versiyondu ve evet karıncalanma karlanma görüntünün zor gelmesi problemleri oluşuyordu . Aktarmaya çalıştıgım görüntüde 1080p lik görüntü 4k denesek ne olur bilmiyorum.

Mantıken size %100 katılıyorum. Faakt o kadar çok kişi kabloyu değiştirince karıncalanma gitti diyor ki... Umarım bu kişilerden biri sizi evine davet eder de siz de aradaki farkı görürsünüz bakalım plasebo etkisi mi değil mi...

Şöyle bir teorim var belki bu olabilir: Eski CD rom sürücülerinde de olan bir Error check and correction (ECC) algoritması vardı. Kaliteli CD ile kalitesiz CD aynı digital veriyi depoluyor fakat okumaya gelince kalitesiz diskten bazen 0 ve 1 ler karışabiliyor fakat ECC devreye girip tahminde bulunup veriyi düzeltiyordu. Zaman zaman da telafiedilemez hatalı veri zinciri seste çıtırtılara neden oluyordu. Belki HDMI kablolarda da benzer durum vardır. Bilemiyorum. Yani HDMI 2.0 diye satılan bazı ucuz kablolar veriyi %100 doğru iletemiyordur. Sedece teori bu.

Bu arada analog ses iletimi ile ilgili bir dizi araştırmalar yaptım ve çok ilginç şeyler öğrendim. İlginizi çekeceğini düşündüğüm için onları da önümüzdeki günlerde derleyip burdan paylaşacağım.

Söylediklerinizin büyük bir kısmında haklısınız fakat pratik bazen başka şeyler söylüyor. Digiturk Hd uydu alıcısı ile gelen noname hdmi kablo ile 50-70 Tl maliyeti olan hama hdmi kablo arasında çok belirgin farklar görmüştüm. Fakat daha sonra almış olduğum hdmi kabloları birbirleriyle kıyasladığımda hiç bir fark göremedim. Muhtemelen 1500 dolara alınan kablo ile bu kablolar arasında bir fark yok.
  • quote:

Hiç hdmi 2.0 kablo sahibi oldunuz mu bilmiyorum ama

Öyle 5 usd lik de degil 100 usd lik bir çok kablo kullandım hep sıkıntı Monster de dahil

En son supra marka aldim gayet menunum

Kullandığım avr 5 tane hdmi 2.0 la çalışmadı çalıştı görüntü kötü geldi çalıştı renkleri bozdu çalıştı 60hz vermedi gibi çok problem var

Her kablo ayni olmaz size uyanı bulup kullanın yeterli

Ama yok o kablo digital görüntü veriyor yada vermiyor böyle bir sacmalik yok

Birde sayın arkadasım

Elinizde ne sistem var ne kablo nerden çıktı bu varsayımlar

• Böyle varsayım la fizik mis 1 ler mis 0 lar mis
    Bunlarla değilde

Burda kullanan insanlar gibi

Varsa sisteminiz deneyiminiz resimler le paylaşın tamam diyelim

Ama ortada sistem Yok kablo yok media yok resim yok

1 'mis 0 mis boş isler

• Böyle şeylerin olduğunu iddia eden sizsiniz; dolayısıyla resim, video gibi kanıt sunmak da sizin yükümlülüğünüz. Ben de merakla bekliyorum şu karlı, karıncalı görüntüye sebep olan HDMI 2.0 kabloya ait bir video :)

Yazdıklarım varsayım değil. Birçok saygın yayında, birçoğu elektirik-elektronik mühendislerince kaleme alınan ve benim söylediklerimi destekler nitelikte makaleler bulabilirsiniz. Dünyanın yuvarlak olduğunu size ispatlamak için beraber dünya turuna çıkmamıza gerek yok yani.

Bir de özellikle burada gördüğüm şöyle yanlış bir yaklaşım var: "Ben bu işe çok para döktüm, o yüzden en iyisini ben biliyorum." Bundan vazgeçin lütfen; bu yaklaşım sadece kendi egonuzu tatmin etmeye yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 19 Kasım 2016; 13:5:58 >
  • Boş ver dostum bizim hesabımızı sen yapma birakta biz yapalım olur mu

Burda her kes gördüğünü bildigini paylaşıyor sizde yok paylasamiyorsunuz diye böyle konuyu baltalamaya gerek Yok.

Ben gidip ferrari forumlarına Oda araba bmw de ara mi yazıyorum sizin ki böyle olmayan bilginizle hiç görmediğiniz kablolara laf söylemek bizim bütçemizi düşünmek

Kim bu işlere harcıyor sa 1 tl 1000000tl usd her neyse cebinden harcıyor siz çok müdahil olmayın bence

Biz kalkıp imzanızdaki cihazlara söyle böyle diye yazmıyoruz almış sevmiş diğer marka modelden bir fark görmüş kullanıyorsunuz sizi baglar ödemesi siz yaptıktan sonra bize ne

Bizde de durum aynı bu konudan size ne boş verin biz mutluyuz ister 10 usd kablo alırız ister 15000 usd biz verdikten sonra sizlik bir durum yok

Sizin gibi arkadaş lar iphone 7 konusunda da var yaw android daha iyi neden iphone 7 aldın diyen yaw arkadaş para benim sana ne

merhaba keske video çekseydim ancak böyle bir şeyi kimseye kanıtlama ihtiyacı gereksinimi olmadığı için gerek duymamıştım . ancak çok arzu ederseniz buyrun gelin evimde deneyelim beraber hem yardımcı olursunuz bana kabloyu değiştirmesi su durumda yerleşimden dolayı çok zor.Bende çok meraklısı değilim kabloya ekstradan bir tomar para ancak sonuç bu işte.

şu verdiğim linkteki resim benim başıma gelen görüntü ile aynı . üstten aşagı 3. ekran görüntü resmi. Ekranda hem yayın görüntüsü hemde bu karıncalanmalar oluşuyordu .
    https://www.cnet.com/news/why-all-hdmi-cables-are-the-same/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 19 Kasım 2016; 13:50:14 >

• Dünya düz mü yuvarlak mı? arkadaşlar irdelemiş.

https://www.youtube.com/watch?v=DKHaBd8_oyc
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Yavuz bey, bahsettiğiniz resmin alt metnini okuduğunuzda, bu sorunun sadece çok uzun HDMI kablolarda ve bu durumda bile çok çok nadiren meydana geldiğinin yazıldığını göreceksiniz. Zaten yazının başlığı bile benim söylediklerimi doğruluyor (Neden tüm HDMI kablolar aynıdır?) Sizin denediğiniz kablonun uzunluğu kaç metreydi? Aldığınız kabloda üretim hatası yoksa, 10-15 metreye kadar böyle bir sorunla karşılaşma olasılığınız yok çünkü. Davetinize memnuniyetle icabet etmek isterdim ama muhtemelen farklı şehirlerde yaşıyoruz.

It's important to note that this artifact is pretty unlikely, even over long runs. You are way more likely to just not get anything at all.

eraycelik'in yazdıklarını ise cevap verme gereği duymuyorum. Burada paylaşılan fikirlerden hoşnut değilseniz okumazsınız olur biter. Bu "kan benim damar benim sana ne?", "bende para çok o yüzden en doğrusunu ben bilirim" tavırları size hiçbir şey kazandırmaz tekrar söyleyeyim. İşin teknik yönünü tartışıyoruz, sizin para harcama keyfiniz baltalanacak diye gerçekleri dile getirmeyelim mi?

İmzamdaki kulaklıklardan da örnek vereyim, madem yazdınız. Her iki kulaklık için de hatırı sayılır miktarda para harcanarak re-wiring işlemi yapıldı. Sonuç, daha uzun ömürlü, dayanıklı ve estetik açıdan daha güzel kablolar evet, lakin daha iyi bir ses kalitesi elde ettim diye düşünerek kendimi kandırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 19 Kasım 2016; 15:53:49 >

kullandıgım 2 kabloda 10 metre ve detaylarına bakınca aşagı yukarı aynı specleri var . Ancak biri sorunsuz aktarıyorken diğeri sorunlu bir şekilde aktarıyor veya normal aktarıyor veya aktaramıyor .

Ayrıca şunu gördüm bazı dvd filmlerde gökyüzü sahnelerinde görüntüdeki kumlanma azaldı gibi yeni kablo ile .Bazı dvdlerde yapıyor bunu sadece kayıttan oldugunu düşünüyorum .man of steel in blurayında da var ( projeksiyon perde kullanıyorum ).

Asıl işin enteresanı eski receiverde hiç sorun çıkarmamıştı eski kablo . Daha öncede söylediğim gibi yeni kablonun daha güzel gösterdiği gibi bir iddiam hiç olmadı .Ama daha stabil çalıştıgı kesin . Eger daha güzel gösteriyorsada ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 19 Kasım 2016; 15:53:24 >
  • quote:

Yavuz bey, bahsettiğiniz resmin alt metnini okuduğunuzda, bu sorunun sadece çok uzun HDMI kablolarda ve bu durumda bile çok çok nadiren meydana geldiğinin yazıldığını göreceksiniz. Zaten yazının başlığı bile benim söylediklerimi doğruluyor (Neden tüm HDMI kablolar aynıdır?) Sizin denediğiniz kablonun uzunluğu kaç metreydi? Aldığınız kabloda üretim hatası yoksa, 10-15 metreye kadar böyle bir sorunla karşılaşma olasılığınız yok çünkü. Davetinize memnuniyetle icabet etmek isterdim ama muhtemelen farklı şehirlerde yaşıyoruz.

It's important to note that this artifact is pretty unlikely, even over long runs. You are way more likely to just not get anything at all.

eraycelik'in yazdıklarını ise cevap verme gereği duymuyorum. Burada paylaşılan fikirlerden hoşnut değilseniz okumazsınız olur biter. Bu "kan benim damar benim sana ne?", "bende para çok o yüzden en doğrusunu ben bilirim" tavırları size hiçbir şey kazandırmaz tekrar söyleyeyim. İşin teknik yönünü tartışıyoruz, sizin para harcama keyfiniz baltalanacak diye gerçekleri dile getirmeyelim mi?

İmzamdaki kulaklıklardan da örnek vereyim, madem yazdınız. Her iki kulaklık için de hatırı sayılır miktarda para harcanarak re-wiring işlemi yapıldı. Sonuç, daha uzun ömürlü, dayanıklı ve estetik açıdan daha güzel kablolar evet, lakin daha iyi bir ses kalitesi elde ettim diye düşünerek kendimi kandırmıyorum.

Boş ver dostum biryere varılmaz mevzularını ben varacağım yere çoktan vardım

Arada çıkıyor böyle hiç bir şeyden anlamayıp 1 ler le 0 lar var demeyi bilen insanlar onlarda saygı gösteriyoruz

Ama sizde saygı gösterin bırakında bizde bildiğimiz denediğimiz sevdiğimiZ seyleri alıp deneyelim

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.