Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
39
Favori
268.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SATILIK INFINITY SM 255 COK TEMIZ YER IZMIR DUSUNEN ARKADASLAR TEL.05543904000 Amplification Type: Passive/ Speakers Maximum Output Power: 10/300 Watts/ Dimensions : 1079 x 450 × 365mm Weight 25.0 kg hoparlorler cok temız olup bakımları ızmır teknık hoparlor tarafından yapılmıstır..fıyat 1650 tl..










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moralioglu -- 7 Şubat 2010; 16:07:29 >




  • selam arkadaşlar

    denon avr 1911 ile kullanmak üzere floorstanding hoperlor bakıyorum. çifti 1000tl civarında olacak şekilde. bana sunulan alternatifler kef c5, jbl northridge e80 ve wharfedale diamond 9.6. sizce hangisi daha mantıklı? yada bu seviyede önerebileceğiniz başka bir alternatif var mı?
    teşekkürler
  • konu ölü çünkü dağın ortasında çiftlik evimiz yok baba. nasıl açıcaz sesi bu sistemleri alsakta ? kulaklık için birşeyler yazın bak nasıl patlıyor konu. Bir aydır kulaklık araştırıyorum şansa denk geldim bu konuyada. 400 liraya kadar tavsiye edebilceğiniz hi-fi kulaklıklar nelerdir?
  • Hi-Fi ses demek yüksek ses demek değildir. Grado, shure, sennheiser, akg bakabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 23 Temmuz 2011; 19:19:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucv

    selam arkadaşlar

    denon avr 1911 ile kullanmak üzere floorstanding hoperlor bakıyorum. çifti 1000tl civarında olacak şekilde. bana sunulan alternatifler kef c5, jbl northridge e80 ve wharfedale diamond 9.6. sizce hangisi daha mantıklı? yada bu seviyede önerebileceğiniz başka bir alternatif var mı?
    teşekkürler


    bookshelf düşünürseniz epos els8 çifti 500tl civarı. m12i, m5i de olabilir. Ama benim favorim els8 veya Cabasse MT30. Onun dışında diamond 9.6 iyi bir seçim gibi duruyor. İşçilik olarak zayıftır plastik kaplama falan ama fiyat performans olarak liderdir bence. Frekans tepkiside çoğu bookshelf hoparlöre göre iyidir. Tabi oda küçükse fark pek anlaşılmayacaktır.

    @yuzırneym siz de yararlanabilirsiniz bunlardan. Pikap konusunda bütçeniz nedir? x-fi ve z5500 ile zaten doğallıktan çok uzak bir ses alırsınız sahneleme neredeyse yok gibi o hoparlörde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 23 Temmuz 2011; 19:49:46 >




  • Merhabalar ben Marantz PM5003 stereo amfi için 500-1700 TL arası Bookshelf tipi hoparlör almak istiyorum.

    Ben bu sistemi bilgisayara bağlıyacağım merak ettiğim amfi 8-10 saat açık kalsa bi sorun olur mu, ısınır mı mesela amfiye zarar vericek kadar, çünkü bilgisayara bağla çıkar yapmak istemiyorum ama olmaz derseniz çıkarıp takarım tabi yapcak bişey yok.

    Marantz PM5003 stereo amfiyi İzmir'den alabiliceğim bir yer var mı veya Türkiye'den alabileceğim güvenli iyi bir site var mı kargoyla getirttirebileceğim.

    Triangle Esprit Comete Ex,Cabasse MT-30 Antigua, Epos Epic 2 hoparlörlerini önerenler oldu sizinde önerilerinizi merak ediyorum ben Marantz PM5003 stereo amfiyi

    Triangle Esprit Comete Ex'lerle test ettim çok beğendim ama fiyatı gerçekten pahalı sanırım 2000 TL diğerlerinin fiyatı bu kadar değil sanırım uyum olarak nasıldır onuda merak ediyorum ama ben dinlediğimde çok beğendim sorularıma yanıt alabilirsem çok sevinicem şimdiden telekkür ettim herkese.




  • Merhabalar, benim amatörlükte amatör olma noktasında bir kaç sorum olacaktı. Genel olarak mağazalarda ve bu işe gönül vermiş kişilere kendimi izah etmekte zorlanıyorum ama bir de şansımı sizinle deneyeyim;

    Benim tek bir hobi ile uzun süreli ilgilenme sorunlarım vardır, evim enstrüman, oyun sistemleri, türlü çeşit sportif aktivite eşyaları dolu bir çöplük gibidir tabir-i caizse. Bu sebepten ne kadar bağlanacağımı bilmediğim bir hobi için zart diye 1000-1500 TL yatırım yapmam mümkün değil.

    Evimde film, oyun, mp3 dinlemek için kullandığım 5+1 ses sistemi mevcut, dileğim ise 700-900 lira aralığında olduğunu gördüğüm amfileri denklemden direkt çıkarıp mevcut multimedya sistemime bir adet pikap eklemek.

    Dürüst olmak gerekirse beklentilerimi karşılayan modellerin D&R'larda satılan şu USB pikaplar olduğunu düşünüyorum :) ama ucuz etin yahnisini yemeyi kabul etsem de bana hi-fi okyanusunu ucundan dahi olsa gösterip tattıracak bir cihaz olmasını dilerim.

    Bunca lafı ettikten sonra bir de bütçemi söyleyeyim, 500-700TL arası bir limit koydum kendime. Önerileriniz, yönlendirmelerinizi memnuniyetle kabul ederim, "yok kardeş, o dediğin iş öyle olmaz" diyorsanız da başım üstüne :)




  • herkese merhaba,

    sadece müzik dinlemek için bir sistem kurmak istiyorum ama sizin yazılarınızı okuyunca hiçbirşey bilmediğimi anladım.şöyle tarif edebilirim kısaca..

    gümbür gümbür vuran basların midleri yemediği ve tizlerin kulakları tırmalamadığı bir sistem kurmak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.pioneer kurmak istiyorum sistemi fakat hangi ekipmanları sececeğimi bilmiyorum.
    edit:bütçem 2000-2500 tl civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overdosen -- 12 Mart 2012; 19:36:37 >
  • klipsch markasinin ürünleri methediliyor ona bir göz at.
  • Güzel paylaşım Teşekkürler
  • merhabalar. aklı başında arkadaşların okuyacağını düşünerek cümlelerimden anlatmak istediklerimin detaylarına girmeden kısaca sorumu sormak isterim. ben henüz konu içerisinde geçen bir sistemi kurmak için gerekli bütçeye sahip değilim. bu yüzden standart ev şartlarına uygun paramın yettiği bir şeyler aldım bu güne kadar. şimdide elimde edifierin s730 bir 2+1 hoparlörü var. çok amaçlı kullanılıyor. sorum şu. ben bilgisayarımdaki ve ses kartımdaki ayarları ayrıca yine dinleme için kullandığım playerdaki ayarları flat tutarsam hiç değilse gerçekcilik konusunda yol almış olurmuyum? yoksa bu sistemlerin ana üretim amacı gerçekcilik olmadığı için tam tersine doğallıktan uzaklaşırmıyım? dediğim gibi sorudaki açıları detaylandırmadım yada sorma sebebime iyice değinmedim çünki anlatmak istediğim şeyin ancak cevaplayanları tarafından net anlaşılabileceğini düşünüyorum. ama ukala yazarlarımız yada konuya yol geçen hanı muğamelesi yapacak olan işgüzarlar için apsolit bir kulağım olduğunu eklemektende kaçınmayacağım. fikrimin oluşmasında destek sağlayacak tüm aklı başında yorumlar için şimdiden teşekkürler. bu arada bu güne kadar hep sese müdehale ederek dinleme yolunu seçmiştim. bu gün sorunun diğer tarafını, flat olanı deneyeceğim. sevgiler.




  • Konuya yeni başlayan arkadaşlar için gerçekten faydalı bir başlık olmuş, Lakin biraz teknik bilmek şartı ile, Her nedense bende bu başlığı uzun zamandır incelememiş, Atlamışım ama arada bir okumakta fayda varmış, Yeni ürünleri alma hazı, Bazı gerçekleri unutturuyor insana, Bu anlamda, Her manada faydalı bir kaynak, Emeğe tşkler.
  • Foruma yeni üye olduğum şu saatlerde uzman olduğum ve uzun yıllarca ilgilendiğim Hi-Fi tekniği konusunu inceledim.
    Konuyu anlatan arkadaş amatörce anlatmakla beraber güzel şeylere değinmiş. Ancak Bazı yanlışlar da gözümden kaçmadı.
    Kısaca Hi-Fi tekniğinde bilinmesi gerekenlere değinmek istiyorum.
    1 Frekans karakteristiği. Tüm sistemlerde bu özellik en önemli özellik olup, temeli insan kulağının duyabileceği sınırları ihtiva eden ve 20Hz ten 20KHz e kadar baz alınmış frekans bölgesini ifade eder. Günümüzün gelişen teknolojisi aslında doğada insan kulağının duyma sınırının saf audio olarak bu frekans bandına ulaşmadığını iddia etse de harmoniksel ve şiddet olarak gerekli şartlar sağlandığında insan kulağının daha geniş bandlarda duyma ve algılama özelliği olduğu gözlemlenmektedir.
    2 Distorsiyon (bozulma olgusu). Ses dalgalarının hem kaydında hem de işlenmesinde (okunması) doğal ses dalgasına oranla ne kadar bozulma olduğunun oranıdır. Kabul edilebilir sınır tüm çıkış birimleri (girişten hoparlöre kadar) %2 dir. Daha yüksek bozulmalar kulak tarafından rahatlıkla algılanabilir..
    3 Güç bandı (power bandwidth) Bir ses sisteminde frekans karakteristiğinin lineer olması istenmektedir. Yani 20Hz ten 20KHz e kadar olan tüm frekansları eşit seviyede kulağa ulaştırabilmelidir. Herhangi bir amplifikatörde bu değerler 20Hz-20KHz olarak yazılsa da bu bilgi yeterli olmamaktadır. Doğru anlatım 20Hz-20KHz +/-2db gibi anlatım olmalıdır. Bu ölçüm bir amplifikatörün bu frekanslar aralığında ne kadarlık doğrusal hatanın olduğunu ifade etmektedir.
    4 S/N oranı. (sinyal gürültü oranı.) Bir sistem sinyalleri işlerken (yükseltirken) aynı zamanda gürültü de üretebilir. Ya da herhangi bir gürültüyü de kendi kazancı doğrultusunda yükseltebilir. Sonuçta ortaya sistemin çıkışındaki en yüksek sinyal seviyesi ile elde edilmiş gürültü faktörü çıkacaktır. Gürültü faktörü eşiği ve en yüksek sinyal seviyesi bize sistemin dinamik alanını göstermektedir.
    Bu 4 ana madde ses sistemlerinin temelini oluştursa da biraz derine inildiğinde çok daha derinlemesine hesapların ve inceliklerin olduğunu görebiliriz.




  • selamlar. telefunken rr200 2x60 watt rms amfi, bots amfi, 20 band 2 tane equalizerim var. birini alt katta televizyonda birini de odamda kendi sistemimde kullanıyorum..

    kolon olarak kendi yaptığım bir kolon var..size bir sorum olacak

    üzerinde 200 watt yazan 16.5 cm 8 ohm bass hoparlörler aldım(iki adet) iki adet de tweeter aldım..crossover ile bağladım...kabin olarak da 1980 lerden kalma 3 yollu bir müzik seti hoparlör kabini kullandım.. iki yollu oldu çünkü bir yolunu hava boşluğu olarak bıraktım..

    ses tatminkar..fakat size sorum bu 200 watt yazan 16.5 cm lik bass kolonların rms gücü kaç wattır?30 ile 50 watt arasıdır diye tahmin etmekteyim. tahmini bir cevap yazabilirseniz sevinirim. kolonlar muhtemelen çin malı olması lazım..karaköyden yıllar önce almıştım. sesi tatminkar. temiz ses alabiliyorum. benim için önemli olan gürültü değil temiz kaliteli ses. o nedenle stereo sisteme geçiyorum.

    telefunken 2x60 watt rms amfi için nasıl hoparlör kullanmalıyım? benim hoparlörlerim yeterli gelir mi? ikinci el çifti 100 lira olacak şekilde nasıl hoparlör almalıyım?




  • hepnize kolay gelsin arkadaşlar, bir hobiye ilgi duyup sahiplenmek KİM NE DERDE DESİN vazgeçmemek gerek.

    bu arada web sayfama fotoğraflar eklendi yeni sayfalar yazıldı.. yorum görüş ve önerilerinizi bekliyorum..
  • Bu konu kesinlikle canlanmalı.. Kafa üstü kulaklıklar ile ilgili bilgi , tecrübe ve önerilerede yer verilmeli..
  • Konuya sadece şöyle bir göz attım. Aslında, tam olarak aslına uygun, aslını yansıtan, bir konser salonundaki sesleri verebilen bir müzik duyma arzusu, özel bir hobi ve ilgi olarak görülebilir ancak. Sanırım en çok da klasik müzik tutkunları bu tür sistemlere özellikle ilgi duyarlar. Oldukça pahalı bir hobi olduğu kesin. Ve incelikleri algılayıp süzebilen bir kulak istediği de belli.
    Şahsen ben müzik tutkunu değilim. Ancak arada bir kulağıma hoş gelen her türden müzik dinlerim. Dolayısı ile bu hobi bana pek uygun bir hobi değil. Zaten bütçem de pek iç açıcı değil. :)
    Parası ve zamanı bol olup ilgilenene saygı duyarım ama, bence çok da üzerine düşülecek bir konu değil. Bu tür ürünler biraz da pazarlama taktikleri ile müşteri buluyor. Şimdi bu başlıkla ilgilenenler söylediğime gülecekler ama, bana Logitech Z906 yeter de artar bile.




  • eşşek ile hoşafın hikayesi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Son soru olması gerekmez.Ben soruları yanıtmalamktan zevk alıyorum.

    Stereo anfilerde çok çok ucuz değil.350-400 arası.Eğer ucuz bişi istiyosan Rx-357 almalısın.Onlarında fiyatları 400-500 arası.

    merhaba ben bilgisayarımın tv kartına bağlamak istiyorum araştırdığım kadarıyla Logitech Z906 modeli bana yeterli geldi yalnız ses sisteminin iyi çalışması için alıcağım bu üründen ziyade sistemin ses çıkışıda önemli sanırım bu konuda yardımcı olurmusunuz .yoksa farklı bir ürün tavsiye edrmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limbo

    Çok teşekkürler KızılKorsan.
    Güzel ve bilgilendirici bir çalışma olmuş.
    Bu Hİ-Fİ ,Hİ-END meselesi kolay bir şey değil.
    Gerçek sesi bulmak için bunların dışında ,sistem yapmayı düşünen arkadaşlara
    boş bir odaları varsa bu işe girişsinler diyorum ! Bu odaya ses izolasyonu yaptırıp ,başka hiç birşey bulundurmasınlar!

    teşekkürler epey bir bilgi birikimine sahip olduk
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.