Şimdi Ara

Hi-Fi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben Hi-fi ses konusunu çok merak ediyorum aklımdada bir fikir var sizden bu konuda yardım istiyorum.


    Öncelikle benim eski bir LG G5 telefonum var ve bu telefonun modüler ekipmanları mevcut bu ekipmanlardan biride b & o firmasının ürettiği bi dac diyebiliriz bu modüler aleti alırsam telefon okuduğum kadarıyla 24 bit ses kalitesine ulaşıyor. Şimdi eğer bu aleti alırsam hi fi destekleyen kulaklıktamı almak zorundayım yoksa herhangi bir kulaklıktada kalite artışı görürmüyüm. Örneğin elimde rampage drop plus var bunu o modüler ekipmanla kullanıyorum. Nasıl bir fark olur. Şimdiden teşekkürler.




  • Foruma hoşgeldiniz öncelikle. Şunu ilk başta belirtmek gerekir ki hifi denilen kavram ses formatı veya duyunca 'hah evet bu hifi işte' diyebileceğiniz bir ses kalitesi standartı değil. Sesin aslına uygun olarak belli kalitedeki bir bit rate değeriyle dinleyiciye ulaşması diyebiliriz çok kısa tanımıyla.


    Elinizdeki Lg modüler cep telefonunu iyi bilirim, iyi bir dac kullanılmıştı üzerinde evet ama burada yine başka bir önemli nokta var o da önemli olan elinizdeki cihazın çıkabildiği kalite değerleri değil sizin çaldığınız kaynağın kalitesi. Yani siz o 24 bit ses derinliğine sahip cihaz ile 128 kbps bit rate değerine sahip mp3 dinlerseniz hiçbir anlam ifade etmeyecek oradaki "24bit" ifadesi. Bu yüzden öncelikle yapmanız gereken şey kaliteli ve senelerdir de kullanımı bir standart haline gelen cd kalitesi diye tabir ettiğimiz 16 bit 44.1khz değerlerindeki ses formatlarına erişim sağlamak olmalı. Tabi burada çok fazla detay var. İnternet denilen çöpşükte bolca 128 kbps mp3 den çevrilme flac dosyasına ulaşmak mümkün. Bu şekilde kaliteli bir kaynak sahibi olmanız mümkün değil. Piyasada böyle milyonlarca sahte flac veya dsd dosyası bulabilirsiniz.


    Kaynağın doğru olduğuna emin olduğunuz bir dosya ile elinizdeki cihazdan verim alırsınız. Yani orjinal olarak stüdyoda 24 bit ses derinliği ile kayıt edilmiş kaynak müzik dosyalarına eriştiniz diyelim, işte o zaman eldeki cihaz tam potansiyelini gösterecektir ama aksi durumda eldeki cihazın özellikleri desteklenmediği müzik formatları ile kullanılırsa bir anlam ifade etmeyecek ne yazık ki.





  • Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Anlattığınız şeylerin çoğunu anladım bu müzik kalitesi ile alakalı bi deneme zaten yaptım deezer isimli programda premium alırsanız yüksek kalite müzik seçeneği çıkıyor ve çoğu müzikte hi fi seçeneği var. Benim asıl cevabını almak istediğim konu lg g5 dac sadece kendi haporöleri içinmi o bit desteğini sunuyor yani herhangi bir normal seviye kulaklık takarsak kalite artıyormu ya da kulaklığındamı hi fi desteklemesi lazım.

    Hi-Fi hakkında yardım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.