Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu] (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.828
Cevap
48
Favori
425.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SouthhPark

Eski aracımın HGS bakiyesini plaka güncelleyerek yeni aracıma aktardım. Bu işlem oldukça basit ancak görevli bana yeni etiket vermedi. Nedenini sorduğumda sistemin plakayı okuduğunu o yüzden etikete ihtiyacımın olmadığını bildirdi ben de tamam dedim almadım.

Buradaki bazı arkadaşlar da köprülerde sıkıntı olmaz ama otoyolda en uzak mesafeyi ödersin diyor.
    Bunun üzerine iki sorum var:

1-Arkadaşların yazdıkları doğru mu? (Otoyolda kullanacağım)
    2-HGS etiketi alırsam bir de depozito bedeli ödeyecek miyim, yani ilk yüklemem etiket veya kart ücreti+depozito mu olacak? 2014 de eski aracım için etiket aldığımda 5 lira kart ücreti 30 lira da zorunlu ilk yükleme yapmıştım. Sanırım şimdi daha yüksek ücret. Depozitodan kastım zorunlu ilk yükleme miktarı.

Sizinle beraber diğer bilen arkadaşlar da cevaplarsa sevinirim.

Selamlar ;

Personel doğru bir işlem yapmış. Plaka numarası güncellemesi yapmanız yeterli yeniden bir HGS alıp üstüne bir de depozito ücreti vermeye gerek yoktur.
    Sadece şöyle bir durumla karşı karşıya kalırsın. HGS etiketin olmadığı için ilk geçişinizde ihlal kaydı alırsınız HGS'niz olmadığı için ardından Karayollarıının Plaka kamera kontrol sisteminden aktif HGS'nizden gerekli düşümler yapılr. Yani herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmazsanız. Bakiyeniz olmasa bile Karayolları 15 takvim günü verdiği için yine bakiye yükleyince bir sorunla karşı karşıy kalmazsınız.

İkincisi tamamen şehir efsanesi. Uzak mesafe ücreti üzerinden ücretlendirme sağlasa bile sistemimiz bunu askıya alır ve bakiyenizden tahsilat sağlamaz Yine birkaç saat sonra HGS sunucularımız detaylı entagrasyon yapar ve girmiş olduğunuz gişeyi yine kamera kontrol sisteminden belirleyerek normal düşüm işlemini gerçekleştirir. Herhangi bir sıkıntıyla karşı karşya kalmazsınız.

Size bir tüyo da vereyim bu da amme hizmet olsun. Eğer HGS kısmı yoğun olursa OGS'den geçin yine herhangi bir ihlal kaydı almazsınız ve HGS üzerinden değerlendirilir geçişiniz.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgilendirme için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HGS'den her geçişimde kaçak geçiş yazıyor. Hsg Olduğu halde. 2 gün sonra mesaj geliyor. Bu kadar ücret tahsil edilmiştir diye. Neden böle yapıyor acaba? Okuyamıyormu hgs yi

• quote:

Orijinalden alıntı: root16

HGS'den her geçişimde kaçak geçiş yazıyor. Hsg Olduğu halde. 2 gün sonra mesaj geliyor. Bu kadar ücret tahsil edilmiştir diye. Neden böle yapıyor acaba? Okuyamıyormu hgs yi

Bendede durum böyle... Yakın zamanda kart versiyonunu almayı düşünüyorum.

• arkadaslar adana giselerden girip mersin giselerden ciktim. sanirim giriste hgs okumamis cikista 11,5 tl kesti. yapabilecegim bir sey var mi bu durumda?

• Araçta etiket yok. Dün Niğdeden girip mersinden çıktım. Mersinde alarm öttü kaçak geçiş diye. Yaklaşık 24 saat sonra 11.5 lira çekmiş hesaptan. Herhangi bir sms gelmedi.

• jvcjvc kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimalle cihazınızda bir sıkıntı vardır ama yine de emin olmak için isterseniz Fatih Sultan Mehmet köprüsünde Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte sağda karayolları ofisinde cihazınızı test ettirebilirsiniz.

Eskiden OGS'nin pili bittiğinde yada başka sebeple cihazın içindeki bilgiler silinip kullanılamaz hale geldiğinde Fatih Sultan Mehmet köprüsü girişindeki Ziraat Bankası şubesinde formatlattırıp kullanmaya devam edebiliyordunuz. Ancak o şube kapanmış ve artık sadece garanti kapsamındaki cihazlara (garanti süresi cihazın alındığı tarihten itibaren 36 ay) format işlemi yapılıyor.
    Eğer OGS'niz garantisi dolmuş bir cihazsa iptal ettirip yenisini almanız gerekiyor. Yeni OGS Ziraat Bankası şubelerinde 83.5 TL. Bunun 23.5 TL'lik kısmı geçiş için kullanacağınız bakiye, geri kalanı cihaz bedeli. Eski cihazınızdaki para yeni cihaza aktarılmıyor. Eski OGS'nizi iptal ettirdikten 30 gün sonra Ziraat Bankasından OGS hesabınızda kalan paranızı alıyorsunuz.

Aynı sıkıntıyı geçen hafta ben yaşadım ve ulaştırma bakanının bu yılın ocak ayında OGS eninde sonunda kalkacak beyanatı nedeniyle HGS aldım.

PTT'den HGS alırsanız etikete bedeli 5 TL, yüklemeleri PTT'den yada PTT'nin matiklerinden yaparsanız herhangi bir yükleme ücreti ödemiyorsunuz. Ancak PTT'den aldığınız HGS'ye internetten yükleme yapmak isterseniz e-pttavm diye bir siteleri var oradan yüklemek zorundasınız, bu durumda site 3 TL işlem ücreti alıyor.
    Ben bankamdan aldım, ancak çalıştığım banka etiket ücreti olarak 15 TL aldı. Interntten yüklemeleri bankanın internet bankacılığı üzerinden de yapsam herhangi bir işlem ücreti yok.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Bayiden sıfır araç almıştım. Çıkma plaka verilmiş. Plaka üzerinde 2015 yılından kalan geçiş cezası bulunuyor. Bu borç bana geçer mi?
    HGS çıkartmadan önce yapmam gereken bir işlem var mıdır? (Etiketi bankadan almayı düşünüyorum.)
    Teşekkürler.
  • hasmeram H kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Cezalar sizi ilgilendirmez o dönem ki ruhsat sahibini bağlayacaktır. HGS'yi sorunsuz olarak alabilirsiniz sadece eski hgs örneğin 2.sınıfsa ve siz 1.sınıf hgs alacaksanız plaka sıfırlama işlemi yapılması gerekiyor emniyetten o kadar.

• epttavmye uye olun ve android marketten hgs uygulamasini indirin. epttavm ye uye oldugunuz kullanici adi ve sifreyle giris yaptiginizda yukleme icin ucret almiyor.

ek: bir arkadasin uyarisina istinaden, bu olay sadece yeni uyeliklerde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 20 Ağustos 2016; 21:30:21 >
  • Beyler iyi günler cam değişikliği yaptım cama hgs yapıştırmak istemedim ptt kart varmış onu aldım bu kart nasıl kullanılır? Eleman yanınızda bulunmadan olur dedi ama içime sinmedi gişede geçerken kartı cama falan tutmak gerekirmi

• suicide kullanıcısına yanıt
    Sanırım verdiğiniz bilgi yanlış veya sistem çalışmıyor.

epttavm üyesiyim ve daha önce de yükleme yaptım. Ücret ödemedim.
    Fakat bugün 100 TL yükleme yaptım. 2TL ücret kesti.

Sitesinde sık sorulan sorularda: "Son 1 ay (30 gün) içerisinde epttavm.com’dan yapılan 100 TL ve üzeri alışverişlerde (her alışveriş için bir kez ve HGS üzerinden yapılan yüklemeler hariç) komisyon ödemeden bakiye yükleme işlemi yapabilirsiniz." deniyor.
    100 TL daha yükledim ve yine 2TL ücret kesti.

Site üzerinde veya android hgs uygulamasından yükleme seçeneklerine baktığımda hala ücret kestiğini görüyorum.
  • tek_Türk kullanıcısına yanıt
    verdigim ekran goruntusu guncel, ben yeni uye olup yukleme yaptim belki ilk defa yukleyecek olanlara hastir ucretsiz olayi. Yeni bir uyelik alip deneyebilir eskiler.

ek: suan tekrar denedim hizmet bedeli 0tl gozukuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 20 Ağustos 2016; 21:28:38 >
  • plakama ait hgs cihazım var ancak geçişleri yaptığım esnada takılı değildi. izmit doğu- körfez arası geçişler ücretsiz olduğu için aldırış etmeden otobana girdim ancak giriş ve çıkış olmadığı için 170 lira ceza kesti. Nasıl bir yol izlemeliyim?
  • Garanti ve Vakıfbank hesaplarım var. Önceki aracımda Garanti'den ücretsiz HGS etiketi almıştım. Aracı satınca onu iptal ettirdim. Şimdi yeni araç için HGS ihtiyacım var ama çok nadir kullanıyorum. Haliyle pek çok kişi gibi ben de cama yapıştırmak istemiyorum. Kaçak geçiş olarak görse de akabinde plakadan düştüğü için yapıştırmayı da düşünmüyorum.

Garanti 15 TL etiket ücreti istedi.
    Vakıfbank'ta durum nedir bilmiyorum, görüşmedim.

Alternatif olarak HGS kart alsam, geçişlerde ön cama tutmak mı gerekiyor ? Sanki aynı mantıkla, etiket yapıştırmadan geçince nasıl plakadan sorgulayıp hesapta para varsa çekiyorsa, kartta da aynı şekilde işler diye tahmin ediyorum.

Düşündüğüm gibi işleyecekse, HGS kart ücretini bilen var mı peki ?
  • Ne uğraşıyorsunuz bu kadar hgs cam yapıştırma mevzusuyla?

Hepsiburada sitesinde hgs kartlıklar satılıyor harikalar. Sipariş edin bir tane ne sökme ne takma derdi kalmıyor.

Linki;http://www.hepsiburada.com/ara?q=hgs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Ayın 25 inde limit olmadan geçiş yapmışım. Hgs'nin bağlı olduğu kartımı da kapattım. Şimdi nasıl yapmam gerekiyor? Sistemden bakıyorum ihlal de gözükmüyor.
  • Öncelikle bu sistemi yazan hazirlayan her kimse gece rahat uyuyamasin.

HGS etiket numaram 8 haneli, saniyorum ki tüm ödeme şekilleri 10 hane olarak tanimlanmis. Basina sonuna sifirlar ekledim kabul etmiyor, 850'li bir numara ariyorum yogunluk var sonra arayin diyor. Para yatiricam yatiramiyorum, bugune kadar hep giselerden odemistim.

Dostlar budurumu yasayanlar bir yardim etsin kime basvurucaz?

• başına 1000 ekle, olmazsa 100, yada 10000..

• quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

başına 1000 ekle, olmazsa 100, yada 10000..

e-devletten baktim. Basina 10 koymuslar. PTT atm den yatirdim. Tesekkurler.

• 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.