Şimdi Ara

HG8245X6 root aktif :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
14
Favori
19.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HG8245X6 root menüsüne ulaşmış bulunmaktayım. Anakartı söktüm işlemcisine baktım yazılım aratırdım derken Root aktif konuma kadar getirdim.

ihtiyacı olan arkadalara yardımcı olsun diye paylaşmak istedim.HG8245X6 root aktif :) 

Dosyalar

1.2 MB

Arkadaşlar Sadece Resimdeki gibi tikleri işaretleyip 2 numaralı butondan EG8145V5-R019-EPON (1).bin dosyasını seçiyoruz. daha sonra 4 numaralı butondan yazılım yüklüyoruz. ışıklar sürekli yanıp sönecek daha sonrasında ışıklar tamamen öndükten sonra yaklaşık3dk bekleyip modemi kapıyoruz.

işlem tamamdır. arkasından Reset butonuna basık tutup açıyoruz. Yaklaşık 40-45sn yeterli.

Daha sonra modemin ip 192.168.100.1 olarak geliyor. Dhcp kapalı olabiliyor. Oyüzden Elle ip vererek

bu şekilde verdikten sonra adres çubuğuna 192.168.100.1 den erişim sağlayabilirsiniz.

Not: Modemi SOL Haricinde Kullanmak için Paylaşım yapılmıştır. SOL kullanıcıları Denemesinler Tekrar Bağlantıda sorun yaşarlar.

Bu arada Yazılım Yüklendikten Sonraki Root şifreleri ise

Kullanıcı Adı : telecomadmin

Şifre : admintelecom

Kolay Gelsin Arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan487 -- 8 Kasım 2022; 12:27:46 >

• güzel çalışma tşkler

• Yazılımdan sonra modem uzerindeki power ont vs internet ledleri yanmiyor ama sorunsuz çalışıyor bilginize.
  • Ellerinize sağlık. Arayüzde bridge mode konfigürasyonu mümkün görünüyor.

• süpersin Allah Razı Olsun nezamandır arıyordum ellerin dert görmesin

• SOL'cüler ONT'yi köprüleme yapıp kendi cihazlarını rahatlıkla kullanabilir bu şekilde. Ellerine sağlık.

Not: Ekran görüntülerinden sonra SN sanki uçmuş. OLT provizyon edemeyecektir. Not olarak SOL'de çalışmayacağı durum bu sebeple. ONT kısmında root ile yapılabilen neler var?

BU cihazı rootlayarak router olarak X koşullarda kullanıma uygun hale gelmiş oldu anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 9 Kasım 2022; 14:29:26 >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Sn uçmamış silmiş sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbayindir -- 9 Kasım 2022; 14:34:21 >
  • fatihbayindir kullanıcısına yanıt

Düşündüm onu da diğer ekran görüntülerinde karalama filan kullanıncda kolay yoldan uçmuş olabilir, ya da erişim var ise değiştirebiliyor mu diye düşündüm.

Not: Silme var sanırım. Bir satırdada silme işlemi yanında bir rakamın ucu kalmış görünüyor.

Konu sahibi detayları paylaşacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 9 Kasım 2022; 14:54:24 >
  • Evet hocam ben sildim sn hersey duruyor.
  • Bende ki cihaz da aynı buna bağlı router var ubnt unifi udm router modemi dmz yapıp router ipsi girdim sonrası, firewall kısmı modemden devre dışı yapıp udm routerın firewalluna yönlendirdim, fakat benim istediğim modemi bridge moduna alıp routerdan pppoe olarak sol (superonline) kullanıcı adı ve şifresini girerek modemi devre dışı bırakmak onun dışında şöyle bir durum oluşuyor aslında bunun önüne geçebilmek için statik ip almadan pppeo ile port açımı yapılabilir mi diye düşünüyorum denemek lazım, bir de vpn client server kurmak istediğim şuan hali hazırda vlan e tanıttım, l2tp güvenlik sorunu olduğu için asus marka router alıp wire guard vpn destekli bir sistem yapmayı düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbayindir -- 9 Kasım 2022; 16:29:35 >
  • fatihbayindir kullanıcısına yanıt

Bridge mod yaptığında hocam pppoe nerede doğrularsan orada port açman gerekir. misal bridge mode alıp herhangi bir access point üzerinde dogrularsan orada port açman gerekir yada firewall cihazında doğruladın diyelim orada port açman gerekir. doğrulamadan kastım ise kullanıcı adı şifreyi nerede doğrulaman.

• serkan487 S kullanıcısına yanıt

Merhaba Hocam bu gece cihazı deneme yapıcam bakalım, modemi bridgeye alıyım sonrasında routerdan network kısmından pppoe olarak kul şif giricem test edecem inşAllah sorun çıkmaz çıkarsa evdeki herşey netle çalışıyor sıkıntıya sokar beni Allah korusun.

bu arada uğraşlarınız için teşekkür ederim Hocam eLinize Sağlık tekrardan

• Acaba LG8245X6-50 için de çalışır mı? Elinize sağlık bu arada.

Ben de Bridge mod'a alıp kullanmak istiyorum Superonline müşterisi olarak. Siz sorunsuz kullanabildiniz mi ?

• alidarkstone kullanıcısına yanıt
    Superonline bana harici ont+h3600 router verdiği için, direk olarak kendi routerim üzerinden çıkış yaparak kullanıyorum.

Ben birçok görüşme yaptım getirmediler bana harici ONT

• alidarkstone kullanıcısına yanıt
    2. El çevrenizde Superonline çıkması bulursanız deneyerek alın. Muhtemelen çalışır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.