Şimdi Ara

Hex Editor ile Edit lemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biri bana lütfen şu Hex Editorle nası edit yapıldığını söleyebilir mi? Örneğin şu Receiver yazılımları falan bunları HEX editorle açıyorum yani hiç bişey anlaşılmıyo. Tamamen şekillerden we arada bir keç tane sayı falan war.Yani anlaşılır hiç bişey yok yani Resmen şekiller war weya onu bırakın bi yazılımı edit diyom (Örn: bi exe dosyasını) açıyo onu ee onda da birkaç tane okunaklı bişey war geri kalan hepsi Şekillerden oluşuyo yani bilgisayarda kullanılan özel karakterlerden işte nokta virgül ünlem soru işareti VS... gibi yani o zaman öyleyse bunlar bu hex editorlerinin bi anlamı kalmıyo ki. Yaa yoksa ben bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba onu o şekil açıp başka bi şeye mi dönüştürecem ne yapacam yoksa bunlar öle mi lütfen biriniz bi yardım etsin! yaw denemediğim Hex editor kalmadı Başta Hex Workshop ve Ultra Edit32 gibi lütfen biri bana sölesin bunlar nası editleniyo!!

• Benim bildiğim hex editorler ile "harf ya da sembollerin toplam adedi ve sırası değiştirilmemek kaydıyla" bazı kelimeler mesela Türkçe kelimeler ile değiştirilebiliyordu. Eğer Türkçeleştirmek için bunu yapmayı düşünüyorsan pek kullanışlı olduğunu düşünmüyorum çünkü değiştirilecek kelime ile aynı adette harf olan Türkçe bir kelime bulmak gerekir. Ayrıca direkt çalışan basit bir exe dosyasında o değişiklikleri yapmak daha kolay ama kurulum dosyasında değişikli yapmak ne ölçüde mümkün olur o da ayrı bir problem.
  • Cevabın için sağol AMA bunları biliyorum ben! Benim asıl amacım Türkçeleştirmek Değil. O dosyanın weya yazılımın(exe) dosyasının içindeki yazanları görmek. Bu dosyanın içinde ne yazıyor acaba. Hangi dilde olursa olsun anlamlı weya anlamsız olsun yani sadece bunların içinde neler war ne yazıyor acaba prog kodu falan olabilir ama sadece bunun içinde ne yazıyo diye bakmak.En basitinden içnde yazı yazan herhangi bir TXT yani not defteri dosyasını açıp (bu hex editorler ile) içinde ne yazıyo görebiliyosun ama dediğim gibi bu yazılımların içinde hiç bi şey yazmıyo yani daha doğrusu yazıyo ama doğru dürüst göstermiyo dediğim gibi şekiler falan war sadece Yani örn bu uydu alıcı yazılımınnın dosyası weya herhangi bir yazılım DVD player firmware dosyası olabilir weya da yazılım olabilir bunların içindeki yazan şeyleri okumak istiyorum.Yani son olarak sölemek gerekirse En basitinden bu uydu alıcısı yazılım dosyası bunun içinde mutlaka bişey yazıyodur çünkü uydu alıcısında baktığınız zaman içinde bi çok dil war buna İngilizce de dahil basit olarak System kelimesi muhakkak o yazılım dosyasının içinde geçmektedir (ki war da zaten ama) siz o yazılım dosyasını bilgisayardan bu dediğim hex editor programları ile açtığınınz zaman göremiyorsunuz.Daha doğrusu Hiç bişey göremiyosunuz.Ben de diyorum işte bu hex editorler ile bu ister exe dosyası olsun ister herhangi bi cihazın firmware yazılımı olsun yani orjinal yazılımı weya uydu alıcısı yazılımı olsun bu dosyaları hex editor ile editleyen kişiler war. içinde en azından örneğin 3 yazan kısmı 5 yapıyolar.Veya herhangi bi kelimeyi değiştiriyorler işte bunların içine türkçe dil falan koyuyolar. bunun gibi vs... Benim de son olarak demek istediğim hex editorlerle bunları nası editleyebiliriz?Hiç olmazsa içinde yazanları bi görebiliyim

• Yaw ARKADAŞLAR Bİ BİLENİNİZ YOK MU YAAWW !!! LÜTFEN BİLEN BİRİSİ BANA YARDIM ETSİN !!!!!
  • BİLDİĞİM KADARIYLA O ÇIKAN GARİP KARAKTERLER İÇİNDE YAZANLAR ZATEN. O EXE DOSYALR COMPILE EDİLMİŞ DOSYALARDIR TEXT EDİTÖRLERİYLE AÇAMAZSIN.BİRTAKIM UNCOMPILE PROGRAMLARI VAR AMA ÇOK İYİ YAZLIMCI OLMAK LAZIM ÇÖZEBİLMEK İÇİN.
  • Yardımın için sağol arkadaşım.Beni az da olsa aydınlattın Ama bu uncompile programları ne yani bi tanesini adını söler misin bana internetten bulabilir miyim?sen söle adını o programın weya programların Yaw arkadaşlar bunlara çok ihtiyacım war lütfen söleyin Yaw sölerseniz çoook makbule geçeceksiniz lütfen çok ihtiyacım war size yalwarıyom lütfen bi iyilik yapın bana.Siz yeter ki söleyin o programın weya programların adını Kullanıp kullanamicama bakmayın. PM de atabilirsiniz. Son kez yalwarıyom lütfen çok ihtiyacım war o yazılımları editlemeye adını lütfen söleyin şunların!!!
  • Arkadaşlar Lütfen Sizlerden Rica Ediyorum.Biri bana şu konuda yardım etsin şu uncompile Programları hakkında... Yardımlarınızı bekliyorum.Bu program bna çoookk lazım.Lütfen bi yardım edin yaw!!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.