Şimdi Ara

Hesap makinesi yapmayı anlatıcam!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bugün size hesap makinesi yapmayı anlatıcam.

Aslında hesap makinesi 2 şekilde yapılabilir ben diğerine göre daha kolay olanı anlatıcam.

Redstone düzeneklerinde AND GATE sistemi var.(yanlış olabilir adı).Ama ben şimdi size bunun mantığını anlatıcam.

şimdi öncelikle 2 lever koyuyoruz yere 1 block farkla.1 block redstone döşeyip önüne block koyun.Öbür tarafınada redstone torch.Redstone torchlardan redstone çıkarıp bir noktada bağlıyoruz.Ordanda bir lambaya bağlıyoruz.(lambadan farklı bir şeyde olabilir).

Yapımı bu peki mantığı ne? Mantığı şu: 2 leverden 2'side açılmazsa lamba sönmez.Sadece birini açarsanız Redstone torchlardan sadece biri söneceği için akım yine gider.Ama ikisinide açarsanız iki redstone torchda söneceği için lambada söner.

Bunu niye anlattın diye soranlar olacaktır.Sebebi şu mesela 5 e kadar olan sayıları toplayan bir hesap makinesi yapacağız.Her 2 tarafada 5 lever koyuyoruz.Bu leverlerden redstone kabloları çıkartıp her birine block koyup öbür tarafına redstone torch koyuyoruz.Burdanda yine redstone torch çıkartıp 5e kadar olan sayıların yazılı olduğu bir kartezyen alan yaratıyoruz.Ve burlara mesela 1+4'ün işaretli olduğu yere iki tarafın birinden 4 birinden 1'den redstone kabloları taşıyoruz.Ve kartezyen işlemlerin yazılı olduğu yerler 5x5 olmalı.(ben böyle tavsiye ediyorum).Bu 5x5lik yerlerin ortasına bir block koyup öbür tarafına redstone torch koyuyoruz.Her iki taraftan gelen akım kesilince bu redstone torch yanıyor biz bu yanan redstone torch'dan redstone kablosu çıkarıp ekranımızda işaretli noktaya bağlıyoruz.

Özet olarak her iki leverden çıkan akım ters akıma dönüşüyor ve buluştukları noktadaki kartezyen işlem ters akımı normal akıma çeviriyor.Ve ekranımızda sonuç çıkıyor.

Umarım anlamışsınızdır.Bunu birçok kişi istediği için buraya yazdım TAMAMEN KENDİME AİTTİR.

• anlamadım ss atarsanız daha iyi olur teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

anlamadım ss atarsanız daha iyi olur teşekkürler

ss ile anlatılacak birşeymi bilmiyorum neresini anlamadın söyle ayrıntılı anlatıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: moskowa48

quote:

ss ile anlatılacak birşeymi bilmiyorum neresini anlamadın söyle ayrıntılı anlatıyım

redstone torch bi tane olacak ama redstone torchlar demişsin bide nereye bağlıcaz lamba falan nasıl yapcaz
  • quote:

quote:

quote:

redstone torch bi tane olacak ama redstone torchlar demişsin bide nereye bağlıcaz lamba falan nasıl yapcaz

2 tane leverden ayrı ayrı redstone çıkartıp ayrı blocklar koyup 2 tane redstone torch koyucaksın sonra birleştireceksin

ekranı diyosan 3 lü olacak şekilde yap 1.nin üstüne block koyup oraya getirceksin akımı anlatamadım galiba ama internette var bununla ilgili videolar izle

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 tane leverden ayrı ayrı redstone çıkartıp ayrı blocklar koyup 2 tane redstone torch koyucaksın sonra birleştireceksin

ekranı diyosan 3 lü olacak şekilde yap 1.nin üstüne block koyup oraya getirceksin akımı anlatamadım galiba ama internette var bununla ilgili videolar izle

kotayı doldurdum diye izlemiyordum da izliyim

• mantığı kavradım bi videodan Teşekkürler bi deniyim yapmayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kadar uğraştım çalışıyo gibi ama sonucu nereye veriyo onu anlamadım
  • Hmm olayı anladım. tek yapmam gereken 1+1 den 5+5 kadar olabilecek bütün kombinasyonları oluşturmak. Bu hesap makinesinde 10 dan fazla sonuç çıkmayacaktır.(sadece toplama için) 0 dan 9 kadar yapmalı çarpma bölme hespini oluşturmalıyız ama cok uzun ve zor olacaktır.
  • quote:

mantığı kavradım bi videodan Teşekkürler bi deniyim yapmayı

önemli değil yardımcı olduysam ne mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: faati-puskevit

Hmm olayı anladım. tek yapmam gereken 1+1 den 5+5 kadar olabilecek bütün kombinasyonları oluşturmak. Bu hesap makinesinde 10 dan fazla sonuç çıkmayacaktır.(sadece toplama için) 0 dan 9 kadar yapmalı çarpma bölme hespini oluşturmalıyız ama cok uzun ve zor olacaktır.

evet arkadaş mantığı kapmış yapmak için sabır gerekiyor ve konsantrasyon yaptığınız tek hata herşeye mal olabilir.

Birde şöyle bir durum var bunuda minecraftta ilk kez gördüm.Çok uzun redstone düzeneklerinde bazen repeaterler sorun çıkartıyor.Yani mesela akımı kestiniz.Ama aradan bir tanesi hala yanıyor.Veya tam tersi.Bunu çözmek içinde yapacağımız şey block koyup öbür tarafına redstone torch koymak bunu tek sayılarda yapmalıyız yani 3,5,7 gibi çünkü çift sayılarda yaparsanız ters akım düz akıma döneceği için çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moskowa48 -- 29 Ağustos 2012; 21:44:00 >

• quote:

o kadar uğraştım çalışıyo gibi ama sonucu nereye veriyo onu anlamadım

internete yaz sayı ekranı gibi birşeyler orda çıkanı anlarsın ben kızıltaş lambasından yapıyorum sorun çıkmıyor
  • quote:

quote:

internete yaz sayı ekranı gibi birşeyler orda çıkanı anlarsın ben kızıltaş lambasından yapıyorum sorun çıkmıyor

bende onlardan yaptım ss atıyım bi ara baya büyük oldu
    edit:imla
    bide bişey sorcam uçma modu falan var mı uçak yapıp uçma falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukjack -- 29 Ağustos 2012; 21:46:14 >
  • quote:

quote:

quote:

küçültmeyi deniycem bende bir ara böyle çok yer kaplıyor.

• quote:

quote:

quote:

var araba modu tank modu uçak modu tren modu hepsi var ama ben kullanmıyorum

• quote:

quote:

quote:

Minecraftforum a bakabilirsin en ünlü modlar Flan's mods ve Zeppelin modudur zeppeli ile blocklardan yaptığın herşeyi uçurabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• video ile çok daha güzel olur hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtheistImam

video ile çok daha güzel olur hocam

video çekicemde hep 30 snlik oluyor ayarını değiştiremedim yardımcı olursan video çekip koyiyim
  • quote:

quote:

video çekicemde hep 30 snlik oluyor ayarını değiştiremedim yardımcı olursan video çekip koyiyim

Nasıl 30 saniyelik oluyor hocam?Hangi programı kullanıyorsun?
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl 30 saniyelik oluyor hocam?Hangi programı kullanıyorsun?

fraps
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.